Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Anonim

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Aveese le faagaagana i le fale gaosi e matua faigata lava, ma na foliga mai ua toesea gofie ona aliali mai i luma o latou mata. E foliga mai e le mafai e nei iniseti laiti ma soʻo se tasi, ae tasi le mea na latou usuina faʻamio, ae eseese le mamao ae latou amata faʻateleina i lau umukuka. Auala e faʻafetaui iai ai nei iniseti e faigofie tele, ae aʻo tatou matua faʻatinoina?

Faʻafefea ona foʻia le faʻailoga i luga o fua?

Ina ua foliga mai o le vaeluaga o fua, pe faapefea ona le aoga le fesili. E mafai ona e togiina le mea sese oloa ma le nofoaga o nei iniseti e le mafai ona agai atu i le auala. Peitaʻi, e le faigofie e faʻamautu ai le mafuaʻaga o le tagata faʻavae.

Muamua lava, e tatau ona e toe manatunatu i nofoaga e fiafia iai o loʻo faʻatatauina ai le fuainumera o le ogatotonu o totonu. Muamua, e aoga le matamata i le umukuka. Masalo o se mea na faʻaleagaina i totonu o le umukuka a le umukuka poʻo totonu o le kapoti, o fualaʻau fualaʻau na filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, pateta o pateta. E aoga e agai i oloa i totonu o oloa i totonu o le pusaaisa, faʻafuaseʻi ona oʻo i le taimi e aveese ai se mea. I le ala, o le tulaga muamua o le foliga vaʻaia o fualaʻau o loʻo avea ma lapisi e mafai ona avea ma pini poʻo se pulupulu o le umukuka faʻatasi i le faʻaputuputu ma meaʻai musi. O le lapisi e tatau ona togi i fafo, ma faʻamamaina le alavai ma faʻamamani ma vailaʻau.

TAUA! Amataina le Taua ma Fua Faatatau, o oloa uma mai le laulau i totonu o le pusaaisa e tatau ona nana, sa muaʻi suʻesuʻeina i latou i le leai o le iniseti ma pala.

Afai o le mafuaʻaga o foliga mai o foliga mai o le le fiafia o le ogatotonu e le o le faʻauigaina, ona faʻafefea foʻi ona iloa o le fale mautotogi pe a uma ona iloa pe a uma ona iloa le taimi o le potu. E manaʻomia le alu i potu laʻau. Masalo o nei iniseti na o le sikoa e fiafia iai fugalaʻau i pu ma taʻoto ai le larva. O le mea moni o le taimi e mafai ai ona amata fua le aoga o le eleele o le a ou saeia le root system. Afai o le faʻafitauli o le mea moni lea, ona e le tatau ona faʻatopetope e togi ese ai lanu uma mai le faʻamalama sill. E manaʻomia le faia o se vaivaiga vaivai o le manganese ma faʻapopoleina le eleele. E mafai foi ona e faʻaaogaina le laupapa laupapa laupapa laupapa e ala i le faʻapipiʻiina o le eleele.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se teine ​​ma ou lava lima

I soo se tulaga, a maua le pogai o tufatufaga, o le tau faasaga i le le manaia o le a faigofie. E tele auala e le mafaamatalaina:

  • faatu mailei i luga o fua;
  • faaaoga e le moli uila;
  • alu atu i le ulaula;
  • faatinoina tofo;
  • Faaaoga lelei le vailaʻau na faʻatau i totonu o le faleoloa.

Afai e i ai fagafao i totonu o le fale mautotogi, ona sili ai lea o le lafoina o latou savavali i le auala, ma i le tulaga o le vailaʻau i totonu o iniseti - mo le a o tatou avatua i totonu o aiga mo le saogalemu mafuaʻaga.

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Faʻafefea ona tuʻu mailei e aveʻesea ai ni fualaʻau o loʻo i totonu o le umukuka?

O le auala sili ona faigofie ma sili ona aoga o le tuʻuina o se mailei i luga o fualaʻau viʻiga. E tatau ona ave le palasitika tioata poʻo se fagu, tuu i lalo o le pito i lalo o sina suamalie ia te ia pe faʻafefeteina fua. Le isi, e te manaʻomia se ua o se tioata poʻo se fagu e sili atu ai le mamafa o se ata tifaga, lea e mafai ona faʻatumauina ma se paʻu paʻu. I le ata e tatau ona faia ni mea nifo nifo nifo. O lenei o le fua moshcar mafai ona mafai ona faʻalautele, naʻo le ulufafo mai le tane o le a le iloa.

O mea na e mafai ona tuu i nofoaga uma o le toesea, aemaise pe a fai e te le iloa isi auala e aveʻesea ai fualaʻau i totonu o le umukuka. A uma iniseti nonofo i se mailei, e tatau ona lafo ese mai le fale.

O le 'afa o fualaʻau faʻafefe e tali lelei i le uaina mailei. E tatau ona e sasaa ni kalama o uaina po o le uaina vineta i le mea e mafai ai ma puipuia le 'ava malosi i le ipu ipu, o le a mafua ai le iniseti i luga o le vai.

Tele taimi uma, faʻaaliga nutipepa o loʻo faʻaalia ai i latou lava i le iʻuga o Aukuso e fiafia i fualaʻau suamalie o le suavai ma uʻamea. E mafai ona e faʻaogaina le vaisu o le apaʻau faasaga ia i latou. E tatau ona e ave ni nai fasi fulufulu ma tuu i totonu o se lapisi lapisi. O le maunu e tatau ona alu i le po, ma i le taeao e tatau ona e latalata i le tapunia lapisi lapisi ma vave ave i fafo i le auala. O le mea o totoe o Mshkar mafai ona aoina i isi auala.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona fausia se cellar i luga o le upega tafailagi

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Spray mo le malaia o drosophyl - pros ma es

Spray mai le drozophili e mafai ona faʻatau i totonu o le faleoloa, ma mafai ona e faia oe lava. E manaʻomia le sailia o le fale ma le spray fana ma sasaa ava i ai, vai poʻo le vai mo fufulu tioata. O le felelei o iniseti e tatau ona matua vaivai lava e susu o latou apaau. A maeʻa lena mea, e manaʻomia le vave e faʻaputuputuina o iniseti paʻu i luga o le fola ma faafesuiai i le lapisi pusa, lea i le lumanai ai e tapunia ma tuu i luga o le auala. O le auala sili lea a le Show.

Ia ausia se sili atu le aoga pe a feagai ma porsophicili, e tatau ona e faʻatau se dichloroophos poʻo le spray ma pyrethrine, Ae o le mea lea e tatau ona e mafaufau i le aoga ma le agavaʻa o se auala. O le mea moni, taofi lemeni o le a sefe mai le faʻailoga vave, fasioti le iniseti mulimuli i lou fale ma vailaʻau le saogalemu mo tagata soifua maloloina o tagata, manu ma tagata i totonu o tagata. O le faʻapopoleina o Dichloroos i fugalaʻau, e le mafai ona e pa'ū i luga o lau o fale teu fale, a leai na latou samasama ma mou. Pess e le tatau ona i ai i le taimi o vailaʻau fale gaosi i totonu o le fale.

TAUA! Ae e te leʻi amata galue ma le vailaau e faʻasaga i le ogatotonu, e tatau ona e puipuia oe lava manava manava ma le manava, aveese meaʻai i totonu o le kapoti.

O meaaa mama e mafai ona oʻo atu i taunuuga leaga, pe a e lagona le maʻi. E mafai ona faaiu Malase Palase i le Dizzzity, mou ma oona. E moni ea e aoga le faʻateʻaina i ai le ogatotonu e toe faʻafoʻi ai lou lava soifua maloloina?

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Faʻafefea ona ulaula fualaʻau masima mai le fale?

E toʻatele latou te le iloa aveese le fua o fualaau 'eseʻese i le fale mo se taimi umi, aua i le fua o vaitau e masani ona faʻaalia. E mafai ona e sola ese mai le le fiafia o malo na aliali mai i totonu o le potu e ala i le ulaula. E te manaʻomia le toe faʻaleleia o le tolauapiga ma sasaa i luga o se fit-vevela falai pani. A amata le tolauapiga mai le tolauapiga, e tatau ona e savali i le fale atoa ma se vevela vevela ina ia aloese mai le faifaatoaga mataupu o iniseti. O lenei ulugalii e le o faagasolo tagata o le fale, ae faaumatiaina le fua o le vao ma isi iniseti.

Mataupu i luga o le autu: Fale puipui

Faʻaseseina o le fale mautotogi e faʻasusuina ai fualaʻau

O le mea uiga ese, fua o fualaʻau ese na o le le tulia o ni manogi manogi manogi. O le mea lea, e aoga tele i le clove ma faʻatau moligaʻo i totonu o le manogi o Ylang-Yolang poʻo le Willow, e ui lava e faigofie ona le mafai ona pa. Talu ai o le armatic amp e muamua fuafuaina e le o le lafoaia o iniseti, ae mo le toe faaleleia, o lona i ai i totonu o le fale e matua taua tele.

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Faʻafefea ona faʻaaoga se moli uila mai tamai iniseti?

Faatasi ai ma le foliga mai o se tamaʻi roo nai iniseti laiti, ou te manaʻo e tulia i latou mai le fale i se taimi vave, ina ia leai se mea e malolo ai poʻo le galuega. Faʻafetai i le taimi masani o le pamu, e mafai ona e mauaina se tele tele o nei mea manogi, na o le aoga o le vave o le ala pe o le ogatotonu o le sami.

I soo se tulaga, faamama i le fale e le afaina. Ina ua uma ona aveese uma iniseti uma, e sili atu le fufuluina o le fola, umukuka laulau ma isi nofoaga o le faasoasoa. E mafai ona e faʻaopopo teisi teisi i le vai ae e te leʻi amataina se susu susu.

I le taumafanafana ou te le o fou e vaai i ai ogatotonu i fua. Faʻafefea ona aveeseina ese ae le iloa tagata uma. O le mea moni, e mafai ona e mauaina ni iniseti peiseai, ae sili le amata amata amata amata amata i folumaga faavae.

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Aoga fesoasoani, faʻafefea ona aveʻesea o fualaʻau 'eseʻese i totonu o le fale mautotogi

E aloese ai mai toe-foliga o le ogatotonu.

  1. Faʻatau se pakesa gaketa ma se fata latalata ane.
  2. Amist afifi ma meaʻai taumafa e tatau ona togi i se taimi vave;
  3. E le tatau ona faʻaputuputu i le paʻu palapala palapala;
  4. E le fautuaina pe o le tuʻua oloa o meaʻai i luga o le laulau mo se taimi umi, o loʻo sili nei ona faʻatumuina isi nofoaga i le pusaaisa;
  5. Fualaau 'aina ua teuina i totonu o le potu teu oloa poʻo le pusaaisa, e tatau ona e siaki mo le ō ma le faʻamama faʻaleagaina;
  6. I lea taimi e susu susu i totonu o le fale, ua ia tausi mama.

O le foliga mai o fua o fua o se mea le fiafia, ina ia e sili atu le aloese mai le fetaui ma latou.

Faʻafefea ona aveʻesea ni fualaʻau o loʻo i totonu o le fale mautotogi

Faʻafefea ona aveʻeseina ni fua o vae i le umukuka: vitio

Faitau atili