Faʻatulagaina Kolu: Fai ou lava lima

Anonim

O le faʻalauteleina o pusa o se tuʻufaʻatasiga o soʻo se kapoti. O nisi taimi e iai tulaga pe a latou misia, ina ia mafai ai ona faʻatulaga mea uma i se nofoaga talafeagai ma le faʻasologa.

Faʻatulagaina Kolu: Fai ou lava lima

O pusa o le toe faapipiiina e faigofie tele e faaaoga. Fai i latou e mafai ona avea i latou e leʻi faʻatonutonuina se tasi.

E aoga le fai mai e mafai ona e faia ni au taulima ma ou lava lima. O nisi, o le mea moni, o le a manaʻo e mauaina na mea, ae o le tulaga manaʻomia e le mafai ona i luga o le maketi. I totonu o lenei tulaga, o elelepale solo ua na o le pau lea o le auala e fafo mai le itutaiga tulaga.

Meafaigaluega ma Mea

Ma, e aoina oloa o loʻo tuʻuina atu, o le a manaʻomia le lisi o meaa o mea ma mea fai:

  • vale pe malosi malosi;
  • Electrizsaw, o le a mafai ai ona tipiina mea i le maualuga maualuga e mafai ai;
  • Fauina le tulimanu;
  • laina;
  • penitala;
  • rofautte;
  • aisa;
  • naifi;
  • uʻamea.

A aoina mea uma, e mafai ona e agaʻi saʻo i le faʻapipiʻiina.

Faʻatulagaina Kolu: Fai ou lava lima

Toe faaliliuina o galuega taulima.

O le a tuʻufaʻatasia e taʻitaʻi o se mea taua o le mamanu. A aunoa ma i latou, e le faia, aua e tatau ona iai pusa mo se mea?

O loʻo avea ma taʻiala atoa o le filifiliga sili. Ae peitai, e mafai ona e faʻaaogaina ni tala a le 'au. O nisi tagata e fiafia e faʻapipiʻi laʻau masani nai lo latou. Ae ui i lea, e le o le sili lea o le auala i fafo.

O taiala uma na tuʻuina atu i le maketi e iai le sitepu o le 50 mm. O lona uiga, afai tatou te talanoa e uiga i se atigipusa, o le umi o le 450 mm, ona ave lea o se taiala mo le i ai o le 400 mm. I lea tulaga, o le a galue lelei ai le faiga ia lelei ma faʻafitauli-leai.

Tasi le mea e faʻatau, ae e tatau ona e tuʻuina. E matua faigofie lava. O le ata o nei elemene o loʻo faʻaalia ai se tulaga masani o le faʻapipiʻi ma le faʻaʻaisa o le fusi poʻo isi faʻapipiʻi.

Auiliiliga o pusa i latou lava

O le taimi nei e fai ai pusa. Mo billets, e mafai ona e faʻaaogaina pepa laupapa poʻo le faʻatauina o mea na saunia - faia meafale talitane. Tuu i ai ma laiti i le tele, ae o loʻo lava ia mo galuega, ae o le tele o otaota o le a tumau pea mai le dsp (ioe, afai e te le o faia le meafale mauga).

Tusitusiga i luga o le autu: faletaele penitala ma ato mo ie lino

O le vaeluaina o elemene uma e mafai ona tutoʻatasi le faʻaaogaina o le eletise eletise. O nisi taimi e mafai ona e alu i se isi auala, faʻataʻitaʻiga, faʻatulagaina o lenei tautua i totonu o le faleoloa mea i le faleoloa mea na faʻatau. O le pito i luma ma tua atu o puipui o pusa e tatau ona nonoa i le va o le autafa. I le pusa e tatau ona faʻapipiʻi i le pito i lalo.

Faapotopotoina Dracks ma ou lava lima

Faʻatulagaina Kolu: Fai ou lava lima

Ata o le masini kapoti.

O auiliiliga uma ua sauni mo le faʻapotopotoga, ua oʻo i le taimi ma amata. Ae le i amataina galuega, o le pito o elemene ua faataʻitaʻi. E matua faigofie lava - ma le fesoasoani a se malosi vevela uʻamea ma ieie. O le pito i le taimi e tasi e faaputuputu ma se itu matagofie i luga, ona pasi atu lea i le tele o taimi (o le a sili atu le talitonuina).

Ina ua uma lena, ua aveese le mulivae. O le isi, o mea uma o loʻo olo ma le mama mago, o le nonoa o isi pito i le naifi. Uma le itu e manaʻomia e le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le oneone. O le iʻuga, o se ata aulelei tele e tatau ona suia.

I lalo o le faʻamaoniga i le oloa, o pu e ma le lapoa o le 8 mm ua maeʻa, ma i le iʻuga - 5 mm. Faʻalogo mo Taiala i luga o le pusa e mafai ona i ai i soʻo se tulaga talafeagai, pe a talafeagai ai, e sili pe a oʻo mai le laina i le ogatotonu o le oloa.

O nisi foliga

E faʻatatau foʻi i le faʻatonuga o le mama atoa, lea na taʻua i luga. Latou te talafeagai i lea tulaga. Oloa e aofia ai lua vaega. Ole lautele ole vaega e tatau ona tuʻu saʻo i autafa o le kapoti o le kapeneta e faʻaaogaina ai le tele o le tele o le lapoʻa. E le tatau ona latou tele tele e lofia ai le nonoa. Laʻaga vaega oi latou e tatau ona faʻapipiʻi tuʻusaʻo i pusa. Muamua, o itu taua, o loʻo faʻatau atu atoa o itu atoa, ae latou te tuʻu mai aʻo leʻi amataina galuega. E faigofie ona faia.

O lenei la o taiala e mafai ona faʻasaʻo i le faʻaiuga ma le pusa. I le elemene muamua, e faia lenei mea i le itiiti ifo o le sili atu i le sili atu, lea e tusa o le 3 mm mai le pito. E pei ona iai ni avanoa, e leai ni avanoa iinei. Ua faapipiiina le taiala.

O le suʻesuʻeina o latou lava e tatau ona pipii mai i totonu ma le fesoasoani a le faʻaaogaina o le tagata lava ia.

Polokalame fuafuaina o auiliiliga o le kapoti.

Mataupu i luga o le autu: armental greens i totonu o le nei i totonu

E tasi le togafiti laititi o le a fesoasoani e faʻatulaga nei elemene saʻo:

  1. Ia amata i le, e manaʻomia le faia o ni pu tutusa mo le 'au.
  2. Le isi, e manaʻomia le faʻapipiʻi i le nofoaga, ona faʻapipiʻi lea mai fafo i le pu faʻamaumauga. Ona tuu ai lea o le atigipusa, o loʻo nonoa le fale mai totonu i le masani masani, ona liliu ai lea o isi mea. O se faiga sa faʻafetauaʻia, ae faʻataʻitaʻi ia faigofie ai lava ona ou iloa na lava.

O lenei e mafai ona e taofia i le pito o le pu i lalo o le 'au, ona e alu lea i le faʻapipiʻi saʻo. O lenei galuega ua pa.

E mafai ona e faʻailoa le mea moni o le au faʻamalosi ua saunia atoatoa mo le faʻagaioiga. I le taimi lava e tasi, e mautinoa e manaʻomia le siaki i le latou faʻafiafiaga. Afai o se mea ua leaga, ona e masani ai lea o elemene o le a maua mai lava i le amataga. Ma o lenei e matua le manaomia. E sili i le tulaga o le mea e te vaʻaia e tatau ona faia mea uma e sili ona maualuga. Naʻo le tulaga lea o le galuega o mea faʻavae uma o le a saʻo.

O lea, e pei ona manino, lafo atu e lafo io latou lima. Sili ona taua, mulimuli i faʻatonuga o loʻo tuʻuina atu i luga. Lenei o le a faʻaumatia ai suiga eseese ma ni faʻaletonu e ono tulaʻi mai i tulaga eseese o le galuega ma le faʻagaioiga o vaega fausaga o lenei ituaiga. Ia maua se laki!

Faitau atili