Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Anonim

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

O se tasi o faʻafitauli sili ona lauiloa i se tagata o onapo nei o le solia o le masani ai le faʻaaogaina o le atoaga o le ogatotonu. Toatele tatou ua oʻo mai i se faʻafitauli tele o foliga o anufe. O nei mea leaga o meaola leaga e faʻavaivaia ai i le tino o le tagata ma fatuina le tele o faʻafitauli.

O foliga o anufe o loʻo aumai ma le tele o faʻamaʻi o le eseese o amio, o loʻo faʻaalia ai i latou lava i le taimi. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e maua siama i luga o le taimi ma aveese latou. Faʻapefea ona aveʻeseina ni anufe i tagata i le fale o loʻo faʻamatala i lalo.

Faʻafefea ona iloa anufe i le tino o le tagata

O foliga o anufe i totonu o anufe i le tino e masani lava ona manatu o se mea le fiafia i le lelei o le galueaina o le tino. O le mea moni, o totigilima o ni mea laiti maualalo-faʻasologa o anufe na te ono feteʻenaʻi i le tino o le tagata ma e mafai ona faʻaleagaina le totoga o le tagata. Ile taimi nei, e tele atu maila o le 250 Crasite Iranities, o loʻo tutusa ai foʻi i uiga tuʻufaʻatasia ma numera o latou foliga vaʻaia.

O ituaiga taʻitasi o anufe na mafua ai le tele o faʻafitauli. E aoga le faʻamalamalamaina o le aveeseina o anufe i se tagata i le fale i ni nai minute o le a le aoga, ma ua leva le taua ma peniga.

Ia aʻoaʻo, o anufe tagata ua aliali mai e tusa lava pe a mafua mai i le faʻaiuga o se suʻega faafomaʻi ma i luga o le isi faʻailoga. I totonu o uiga autu o le foliga mai o faʻataʻitaʻiga i le tino o le tagata e mafai ona valaauina:

  • Olose nifo ona o le faateleina o le galuega a le neuras system;
  • Alergic paʻu coutsush i le ituaiga o fuafua ma le papilim;
  • Faafitauli tau;
  • ma le tiga ma le tosoina tiga o le manava;
  • E masani ona faia ni vailaʻau, e le togafitia ma ni vailaʻau faʻafomaʻi o le leai o se vaega o le initi-banmimis.
  • faigata taualumaga ma le taofi;
  • tagata atamamai;
  • Na faʻateleina le faʻaaloalo o le tagata faʻaituau faiga ma atua faʻanoanoa;
  • fufumi;
  • Faʻafitauli ia te taofia, aemaise le atinaʻega o faʻamaʻi pipisi;
  • Mamafa mamafa o le leiloa ma le faamomoli i le taimi tua.

O le taimi lava na maitauina ai nisi o na lisiina i tagata, e manaʻomia ona asiasi i le falemai ma fai se auiliiliga o le tulaga o le tino. E taua le maitauina e leʻo le taimi lava e mafai ai ona iloa le mafuaʻaga o le tulaga le masani ai, talu mai i le uluaʻi vaega o anufe e le faʻapena i latou e ala i suʻega. O lea la, e manaʻomia ona e saunia mo le mea moni o le faʻamaumauga o le a toe taʻu atu e sili atu i luma o mea faigaluega e faʻaalia ai le i ai o pine leaga i le tino.

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale

I taimi uma o anufe o anufe i le tino o le tagata e mafua ai le tele o faʻafitauli o le soifua maloloina. Muamua o mea uma, e mafua mai i le mea moni o le faʻailoaina o le i ai o le i lalo o anufe e mafai ona lagona e uiga ia i latou lava. Ma e faigata tele le aumaia o latou, aemaise pe a latou tolopoina le larva.

O tagata maualalo o anufe o mea mo le tino o le tagata oona oona o mea oona o se mea oona. O le mea na teʻi atu o nei mea uma i le tino e tau atu i le faʻaalia o le tele o faʻafitauli, ma afai e te le faʻalogo i ai i le taimi vave, ona o lea o le mea e sili ona faʻanoanoa.

I le taimi nei, o le pharmacology o se tagata faasaienisi, ma o loo i ai le tele o fualaau faasaina i anufe. Peitaʻi, ona o uiga o le tino o le tagata, ae le o loʻo latou te fesoasoani uma i le fesoasoani atoa. Ioe, ma o la latou tau e masani ona maualuga maualuga. O le mea lea, o tagata sailiili o le a siitia, lea ua lauiloa ia te matou mo seneturi ma o lo o faaauau pea ona tumau le aoga.

Tusitusiga i luga o le autu: Pratchwork Bloniket ma ou lava lima: Platchork Pluskets, ata, Master Vasega mo Amataga, sikuea o sikuea, faʻataʻitaʻiga o sikuea

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i se tagata ma le kaliki

O se tasi o le sili ona lauiloa ma le aoga auala o le faʻateʻaina o anufe ua faʻaauau pea kapeteni i se taimi umi. O lenei laʻau lauiloa e le gata e mafai ona faʻaopopoina le malaia i ou uo kuka, ae o le a fesoasoani foʻi e faʻaumatia ai le lamatia le leaga o le tino o anufe o anufe.

TAUA! Ona o ona meatotino sili ona lelei ma aoga, o le kapeliki e mafai ona tietie i se tagata mai anufe i se taimi vave.

Metotia mo le faʻaaogaina o le taʻaloga o le kapeka E aoga le nofo i luga o le sili ona lauiloa:

  • I totonu o le 7 aso, o le faʻamamaina o le Clove Clove o Kalipo e manaʻomia ona ulufale i le pito i tua. O lenei metotia o togafitiga e matua taua lava pe a tuʻuina atu mai le Pepeteria, e faʻalatalata mai i tamaiti;
  • Ina ia faʻaleleia le aotelega o le tino o le tino ma aveese anufe, carlic binosa e mafai ona faia. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le avea o le faʻaolataga o le vai vevela ma le tuʻuga o le vaipuna. Ina ua uma le vailaʻau ua afaina i ni nai itula i se mea malulu ma pogisa nofoaga, e manaʻomia le lavea ai o le mea e moni ma e mafai ona faʻaaogaina eonma;
  • E manaʻomia le 'ai e uiga i le 10 kolone o le carlic i le tasi e talia, ona faʻataʻaia lea o le tausamaʻaga o le 1 lita o susu susu. Ina ua mavae ni nai itula, e manaʻomia le inu i se moli, ma o le a tuua ai mo se taimi anufeʻu lou tino;
  • O se faʻamaumauga tutusa o le susu susu ma le tele o le tele o le tele o le taʻavale o loʻo faʻaaogaina foi o se enema. Mo le tapenaina o le fofo, 8-10 custoves o carlic e manaʻomia e tipi i ni fasi laiti ma tuu i le 300 ml o le susu, pe a uma ona vevela le susu,
  • O le fefiloi o le meli ma siliki ua manatu o se lelei auala o le aveesea o anufe ma le mafai ona faia o latou foliga, lea e tatau ona ave i luma o mea uma ai.

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale

A o e iloa, o se tasi o auala aoga e aveese ai 'au o loʻo talimalo lelei i le anufeo mai anufe. O anufe e le taliaina le tofo o le tofo ma oti pe a ulufale atu i lenei siosiomaga. E le gata i lea, o le anufe e iai le tele o meatotino fesoasoani, i le aliasticret ma le Anti-uiga, e avea ai, ma fusi ia tele taunuuga le lelei.

O fua nei mo le faia o vailaʻau mai le Wormwood e matua taʻutaʻua.

  • O se teuteuga masani o le ugoga mago, o loʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le faʻamautinoaina i totonu o le 5-8 itula i le potu pogisa;
  • Le tuʻufaʻatasiga o le bumber byter charmwood ma pizzy i le fua faatatau o le 1: 2;
  • Broth o vanu ma le leaga o le anufe. O lenei meafaigaluega ua manatu o se tasi o sili ona lelei. Mo le tapenaina o le intosonation e manaʻomia e faʻasaʻo ai le mago o le vai mago i totonu o le vai ma faʻaopopo le sua o le auvae i le teuteuga.

E mafai ona ave le ata o le anufe o le anufe, ae o le faʻaaogaina foi o se mama mama. Ia ausia se sili atu aafiaga, tagata atamamai fautuaina tuʻufaʻatasia uma auala o togafitiga.

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale ma le pamu ma le pumpkin fatu

O le talanoa a le auala e aveese ai ni anufe i se tagata i le fale e le Fork Forliebies vave, o le faʻaaogaina o fatu maukeni e malamalama. O loʻo i ai ni vaega taua e faʻaleagaina mo tagata faʻaaoga maualalo ma taʻitaʻiina i lo latou faʻaumatiaga.

E masani lava, o mau pimpkin o le tau faasaga i siama o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua.

  1. O loʻo liliu fatu o le vailaau i le aano o manu ma ave i taeao uma i luga o le gaogao o le manava o le 2 tbsp. Sipuni, muamua inu i latou i se tele o le susu susu. Ma, a maeʻa taimi e lua e gata mai i le taimi o le faʻasologa, e manaʻomia le puʻeina o se tagavai, ma o a latou anufe e masani ai ona maua mai.
  2. Saina e lauiloa i Saina. O fatu mautotogi o loʻo falai i le falai, faʻasolosolo faʻaopopo le suauʻu susulu i le tele o masima, ona latou faʻaaogaina ai lea i totonu. E mafai foʻi ona e vevela fatu i le maualuga o le vevela ma faʻamago i latou i vai masima.
  3. O le tuʻufaʻatasiga o le lemon suavai ma numumelu pamu o le a vave aveese le anufe. E moni, pe a uma ona mauaina lenei paluga, o le a talafeagai ai pe a uma le 2-3 itula e talia ai le laxtive e maua ai le aoga le-polotisina mai le tino.

Tusitusiga i luga o le autu: vali fola: faʻafefea ma pe faʻafefea ona vali, aunoa ma le aveesea tuai vali

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e faʻaaoga ai le aufana

O ania na te mauaina lelei meatotino aspapactapes, ma o le mea lea e masani foi ona faʻaaogaina o le auala autu o le faʻatulagaina o anufe. Aveese le anufe faaaoga se aufana pei ona taua:
  • O le lala o le gataifale o tupu ma Wormwood e faʻatagaina mo se taimi puupuu mafai e faaleagaina ai anufe ma o latou larva, o le a ia puipuia foi foliga o faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi;
  • O le sua o le Inthonce i le tuʻufaʻatasiga ma vai mafanafana, anufe
  • O taimi e masani ai o le Jones Joice tuufaatasi ma le susu susu ma le sua o le tipolo. O lenei paluga e mafai ona faʻaaogaina uma i totonu ma i le ituaiga o le enema. I le aofaʻiga, o nei vaega uma o loʻo faia i luga o se auala lea e le mafai ona ola ai le anufe maualalo anufe. E aoga le matauina lena O se faʻatusatusaga tutusa e puipuia foʻi le tino mai le toe foʻi i totonu o anufe mo se taimi umi.

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale

Afai e te manatua pe faʻafefea ona aveese ni anufe i se tagata i le fale i se tamaititi, ona e tatau ona e manatua vave vailaʻau o le vailaau e mafai ai ona oʻo atu i lenei faʻafitauli faʻafitauli. A aunoa ma le mafaufauina o ia iloa taua o le feagai ai ma anufe, pei o anufe, e mafai e se tasi ona nofo i luga o isi oloa seleselega.
  1. O le paʻu lanumeamata o le lanumeamata o uolanati ma flashes i le tuʻufaʻatasia ma meli o le a aveesea le leaga o taunuuga o anufe. I se faʻaopopoga, o mea leaga uma e mafua mai i faʻataʻitaʻiga sili ona vaivai, ma o le a maua i le tino le faʻamaloloina o anum mo sina taimi. Ina ia mafai ona tapena sea vailaʻau, e manaʻomia le fefiloi o le 2 ipu o meli ma 5 sipuni o le nutimomoia o palu. Ave lenei decooction o le a manaʻomia i taeao uma faʻatasi ai ma le lauti lanumeamata.
  2. O le avea o se lelei o lona uiga e faʻatautaia ai ni anufe i itu i Saute, latou te faʻaaogaina le teuteuga o latou mago lelei fetu o paepae o laʻau. O lenei mea faigaluega e mafai ona onā i totonu ma tuu o se enema.
  3. Ina ia mafai ona aveeseina ni anufe i lalo o anufe, e mafai foi ona e faia i le meaai mai laulaau ma fugalaʻau o Jasmine.
  4. O le decoction o lau o le vao o le pale i le tuʻufaʻatasiga ma le paʻu o araisa o le a faʻatagaina ai le tagata tagata talipao mai le tino i se taimi vave.
  5. O le isi mea lauiloa o le feagai ai ma Cussites o se teuteuga o fugalaau mago. E aoga le taliaina o lena mea e 'ausia ai se sili atu malosi aafiaga e manaʻomia le faia naʻo le faʻamalosi mai le tuputupu aʻe, ae o aʻa o lenei laʻau ua le faʻaaogaina.
  6. Faatasi ai ma fua uma, e mafai ona tasi e tulia i fafo o le pa pupuni, anufe ma flax fatu. O le teuteuga o nei vaega faʻamalosia le tino ma vave faʻafouina lona faʻatinoga ina ua maeʻa fegalegaleaiga ma anufe.
  7. Antichelmmipy meatotino o loʻo i ai foʻi le manatu o loʻo i ai le tuʻuga o le tuufaatasiga ma le auro Palele ma TMY. O mea uma e tatau ona faʻaopopo i le teuteuga i le tutusa vaega.

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Auala faaopoopo e aveese ai anufe mai le tino

O le faʻafitauli i le foliga o anufe e le seasea foʻi. E mafai ona maua lenei faamaʻi e mafai e se tagata ona tutoatasi o ia. E ui i lea, e le faigata tele ona aveese lenei faʻafitauli faʻa-lefa. Taimi nei, e tumu talamata i vailaʻau faʻapitoa, ma vailaʻau faʻaleaganuʻu e ofoina mai se tele o faiga.
  1. O se tasi o auala sili ona masani ai e aveese ai le parastites mafaufau i le Saina Vave o le fualaau faasaina, o loo avea ma sui o le faiga o araisa araisa. E tatau ona maitauina e le tatau ona 'ai e uiga i le 30-50 gr. araisa cereals, closed ma le faaeteete i le itiiti ifo ma le 100 taimi.
  2. Tagata nofomau o le itu i saute o le matou atunuu, faapea foi ma vaega e taatele o le vailaau o le a iai se vaipuna. E tatau ona maitauina, o le taua sili e mafai ona ausia e ala i le 'ai o se paluga, lea e taofia ai i ivi o paʻepaʻe.
  3. O aso uma e faʻaogaina o crade carrots poʻo le carrot sua i le aofaʻi o 3-4 sperpoons poʻo le 50-80 kalama.
  4. O le isi uiga lelei o lona uiga o se manatu mai le paʻu o le kitara. Peitaʻi, e aoga le suʻesuʻeina o lenei mea faigaluega e le mafai ona faʻaaogaina i totonu o ala tele, ma i le aso o le meaʻai e le tatau ona sili atu 2 sipuni ti o le taeao.
  5. O se aʻafiaga lelei i luga o le tino ma faʻatamala i anufe o loʻo iai se aoga. O le mea lea, pei o Prophylaxis e mafai ona e 'ai i aso uma gutu paʻu o le lemoni poʻo isi talatuu, Sourel ma Sauka ma satauro.
  6. O se metotia lelei tele o le feagai ai ma Clossites foi mafaufau i aso uma le faʻaaogaina o le sami o le sami o le sami o le sami o le sami i le aofaʻi o le 1 sispoon i le aso ma le laulau e palu.
  7. O se aʻafiaga lelei i le faʻaumatiaga o siama e mafai ona fai atu faʻatasi o le tuʻufaʻatasiga o brandy ma le suauʻu. Ina ia fausia se mea lelei le manatu, e manaʻomia le fefiloi uma vaega uma i tutusa vaega.

Tusitusiga i luga o le autu: o le teuina o piliki puipui: sili auala

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale o le fale

E le tulaʻi pea vailaʻau faaonapo nei ma ua sauni e ofoina atu le au faʻatau atu le tele o anufe. E mafai ona i ai i foliga o uiga lelei mo le taumafaina i totonu ma le enema, faʻapea foi ma fualaau faasaina. Fomai talitonu o le laulau o le sili atu le lelei auala e aveese ai anufe, talu ai latou te aofia ai le tele o vaega o le a fesoasoani i le tino e aunoa ma le afaina ma le itiiti mai ma le le fiafia ma le itiiti ma le itiiti mai le tino

O laupepa sili ona aoga mo le togafitia o anufe e mafaufauina:

  1. Carbenzadim. O lenei vailaʻau o loʻo iai se vailaʻau e pei o se meta. E mafai ona amo i le atigi pusa puipui o le anufe ma pipili atoa. O isi mea taua o le masani mai le tino o le a faia e masani ai.
  2. Piratete. O lenei vailaʻau ua manatu o se tasi o le masani ona talosagaina ma lelei. O loʻo ia te ia se tuʻufaʻatasiga o ni vailaʻau e poloka ai le neura ma le faʻamalosi o le parasula, faʻamalosi i latou e tuʻua le tino o le tagata.
  3. Albendashozole. O lenei vailaʻau ua manatu o se mea moni o le mea moni mo ni paʻu maualalo. O lona faʻavae o loʻo iai vailaʻau e faʻaitiitia vave le neura o le pegafiti ma taʻitaʻi i se taimi vave. I luga o le maketi, o lenei vailaʻau o loʻo faʻaalia i le ituaiga o laupepa kuka. Fomai e masani ona fautuaina pe a uma ona ave nei vailaʻau mo ni nai aso e faʻaaoga ai se laxtactative i le tele o mea tautau mai le tino.

E aoga le matauina o le faʻaaogaina o palufi i anufe e le gata na aʻafia i latou, ae faʻapea foi mo ni faiga puipuia. Peitaʻi, e manaʻomia le manatuaina e le mafai ona faifai pea, ma pe afai o le pini atoa o le a masani ona faia mo se tagata faʻatupuina, o le kuata o loʻo afaina ai o le prophylaxis. I lea tulaga, toe fai o le teteʻeina o faiga puipuia e le fautuaina sili atu nai lo le tasi le 2-3 masina talu ai.

TAUA! O le auala sili ona aoga e puipuia ai foliga o parasisi o loʻo matauina le tumama ma 'ai mea saʻo, ma sili ona taua - fou.

Faʻafefea ona aveese ni anufe i tagata i le fale e le fale o loʻo fofo

Vitio Auala e aveese ai anufe i tagata ile fale

Faitau atili