Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Anonim

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faatasi ai ma sea faʻafitauli o Pedaculosis, o le toʻatele o matou faʻatusatusaga feagai ma. O se tulafono, o lenei faʻamaʻi e masani lava ona tupu i tamaiti, e ui lava e le mafai ona puipuia e tagata matutua e teteʻe i utu ma gdid. O le faʻateʻaina o nei toto toto o se mataupu taua o se mataupu taua e le o le leiloa o le mea sili ona talafeagai.

E mafai foi ona aveese ulava ma le gdId, e lua faʻatasi ma le fesoasoani a le au fai vailaʻau ma faʻaaoga sili atu masani o tagata fofo. O i latou uma e mafai atoatoa ona feagai ma faʻamaʻi, ae i ai mea taʻitasi e iai meatotino e manaʻomia ona tatou mataala i ai. Faʻafefea ona tuʻuʻeseina le ieie ma le gdid i fale e tatau ona faʻamatala atu i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona aumaia le maʻi ma gnid i le fale?

O nai aso nei, e tele faʻailoga e faʻamalosia e le tagata i lona olaga atoa, ae e matua le mafai ai ona faʻatoʻilaloina. O nei iniseti leaga e mafai ona mafua ai le utu.

Talanoa pe faʻafefea ona aveese le ieie ma le gdid i le fale, e aoga le gauai atu i le mea moni e mafaia e le fesoasoani mai faʻafomaʻi o vailaʻau ma meaola. O mea uma e lua e mafai ona fesoasoani i le taimi nei, e faʻatatau i tulafono uma o le faʻaaogaina ma le puipuiga na atoa.

E masani ona i ai se manatu o metotia o tagata e le masani ona aoga, ae o le mea moni e leai. O la matou tinamatua ma matua matutua na ave e uriti ma le fesoasoani a Kersene, Kalic ma isi auala, ma na latou manuia. Lenei aso, e mafai ei tatou uma taitoatasi ona faaaoga ni puipuiga puipuia. Afai mo nisi mafuaʻaga e le maua e le tagata le avanoa e mauaina ai se vailaʻau sili ona lelei e faasaga i le ipu ma gnid, ona ua aoga lea e faʻafetaiaʻia le fautuaga e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaputuga.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale e le fomaʻi fofo

Piki i luga o le pediculosis e matua faigofie. Ua lava na faʻafesoʻotaʻi ma se tagata ua aʻafia, e pei ona amata ona salalau atu o le Scesaling i le saoasaoa o leo. Ma aveese latou e matua faigata lava.

I le tele o tausaga, o tatou tuaa, ua tauivi faʻamalosi latou ma visusu, ma o lenei tauiviga sa matua lelei ona lelei. Faʻafetai i le mea moni ma le atamai, o le tele o fofo o tagata o loʻo aliali mai i le lalolagi, o le mea lelei lea e taua ai le tau o siama.

O le mea moni, nei i Talamai ia faʻatau atu se numera tele o tapenaga, lea ua fuafuaina e faʻaleagaina ai le tapu ma ncid. Ae peitai, e masani lava ona taugata, ae le o tagata uma mo taga. O le mea lea, o le toatele o tagata na tigaina i faʻafitauli o loʻo tauivi ma siama, ma auai i auala o vailaʻau masani e tofotofoina ai i lea taimi. I totonu o vaega autu e taofi le Domes of tice e mafai ona valaauina:

  • acictic acid;
  • Sctyarar Slipp;
  • fatufalemu o le mafaufau;
  • Kaliko;
  • tipolo;
  • Kearone;
  • lauulu lanu.

O isi auiliiliga na tosina ai le auala e aumai ai le maʻi ma tupe maua i le fale i tagata matutua.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumaia le uʻu ma le ulufale mai i le fale viniga

O le Vuitia ua manatu o se tasi o sili ona faʻamaoni auala pe a feutagai ma Peniculosis. E oʻo i le lalolagi o onapo nei, pe afai ei ai le upuleagaina, e faʻavae i luga o le vineta, saunia ni tala faʻafomaʻi. Peitaʻi, e aoga le manatua o lenei vailaʻau ei ai le tele o mea totino, ae leʻo le a maua uma se aoga o latou aafiaga i lauulu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le fola i lalo o le Tile: Talo le le mautonu ma le ogatasi o le tele o le tele, tile gluse o loʻo taoto ma tuu

Ina ia aumaia le faʻanoanoa ma le fesoasoani a le vineta, e manaʻomia le faʻamamaina i le tino masani o le vai i se faʻatusatusaga 1: 2. Mo le tapenaina o masrapetic masks, soʻo se ituaiga o acetic acid (uaina, apu, ava malosi, etc.) e talafeagai. Na o lenei e tatau ona mautinoa o le acid mataupu i le vailaau e le sili atu ile 9%. O le faʻaaogaina o se mea sili ona manaʻomia e ono afaina ai lauulu ma o le a oʻo atu i le tulaʻi mai o le tele o le tele o faʻafitauli.

E foliga mai e naunau tele Acidic acid, ma e le manaʻomia le faʻaaogaina, e mafai ona faʻatupu ai le mu. O le mea lea, e manaʻomia le faʻatagaina tele le faʻalogo lelei i le toto o le mea e te fuafua e faʻaaoga i luga o lauulu.

Ina ia mafai ona aveese le mea leaga, o le ae manaʻomia ia le itiiti ifo ma le lua le faʻatulagaina o le vineta i luga o le laulu. Mai ituaiga Vaora, e malaia ai, ae leai se isi mea o le a sau. O lea la, ina ua uma ona faʻaaoga le vineta, e manaʻomia le faʻataluina o le alu ma le pulumu faʻapitoa ma nifo laiti e aveese ai toesea o toega o le gdID.

O le aufaasālalau o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vineta faʻaaogaina e faʻaumatia ai le suavai mafai ona faʻasoaina:

  • Se manogi sili ona manaia manogi e mafai ona tumau i totonu o nai aso;
  • le lava o le ovicidal gaioiga i luga o le nis
  • O le tele o le mafaufau o le acetic acid e mafai ona oʻo atu i lauulu leiloa ma tipiina le pa puipui.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumaia le uli ma le ulufale mai i le fale kerosene

E ui i le tele o mea sese, o loʻo faʻaauau pea ona avea Kerosene o se tasi o tupe sili ona lauiloa i le tau faasaga i pepelo. E ui lava i la latou taimi, o lenei metotia e faoa faamalosi ua le tuuaia, o le lelei ole aoga o lona faʻaaogaina ua tumau pea i se tulaga maualuga maualuga.

TAUA! Mo o le fusi ma a latou larvae kerosene o se mea matautia e mafua ai siama o le au talafatu.

O tagata atamamai e mautinoa e aafia ai le kirone o le parassene ma le faigata auala:

  • O le manogi o le manogi o iniseti;
  • Ua faavaivaia e Kerosi le faapipiiina o le faalavelave faafuasei i lauulu;
  • Kerosin oona tagata matutua ma le latou larva.

O Krosene o loʻo manatu o se mea malosi o loʻo iai, ma le sese le mafaufau, e mafai ona oʻo atu i faʻafitauli, aemaise lava i le ogaoga o mu ma vailaau oona i paga. O lea la, ua le mafai ona faʻaaoga le suauʻu mama i soʻo se tulaga. Mo lenei taualumaga, e sili atu le faʻaaogaina o le tomai faʻapitoa poʻo le uila kerosene. O nei ituaiga e itiiti ifo ma o loʻo i ai ituaiga o faʻaopoopoga o le le tulaga o le tulaga lamatia o le mataupu.

E tatau ona faʻaogaina le Kerosin i le laulu e pei o le faʻaeteete i le faʻatonuga e le faʻaaogaina le scalp. Faʻaoga le mea e tatau ona i luga o lauulu mago, pe a uma le manaʻomia le faʻatali ma le ulu-ufiufi ulu. Ina ia faʻaititia ai le le lelei o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o kerosene, e fefiloi ma isi vailaʻau aʻo leʻi faia, aemaise:

  • ma le poto;
  • ma le suauu olive;
  • Ma le meli ma vai vevela.

TAUA! E tatau ona laʻititi le aofai o le kerosene, a leai se taimi e lamatia ai se tagata i se lauulu.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumai le utu ma le ulufale mai i le fale taʻavale taʻavale

O Smittyar Slip e foliga mai o se tasi o sili ona tamaoaiga auala e taua ai iniseti. Ma le isi, o se tasi o metotia sili ona malie. Peitai, e tatau ona faʻaaogaina mo se taimi puʻupuʻu.

O le fasimoli lelei e mafua mai i se tuʻufaʻatasiga o ni vaega:

  • Birch tar;
  • Alkaline siosiomaga;
  • Penoilic mea.

E le gata i lea, o le fasimi e masani ona aofia ai le feteʻenaʻi vaega e fesoasoani e tuʻufaʻatasia ai le lelei o le faʻaaogaina o ala.

Vaega o le faʻasologa mo le feagai ai ma feteʻenaʻiga faʻaaogaina le fasi fasimomo.

  • E tatau ona faʻaaogaina i le laulu ma le mafiafia o le faʻavae ma faʻatali mo le 30 minute;
  • Toe fai le taualumaga e tatau i aso uma i totonu ole 10-15 aso;
  • Ina ua uma ona fufulu le fasimoli ma le vai, e tatau ona e toe fufuluina lou ulu ma se faigofie shampoo. E manaʻomia ina ia mafai ona aveese le manogi le fiafia;
  • A maeʻa taualumaga taʻitasi, e manaʻomia le faʻalililu o laulu i se selu faʻapitoa ma se tamaʻi ie e aveese ai iniseti ma latou larva;
  • Ina ua uma le lauulu, e fautuaina e faʻaaogaina le faʻamalologa o oa o le a fesoasoani i le faʻaititia o le le fiafia lagona mai le faavaivaia.

Tusitusiga i luga o le autu: Faletalimalo toe faaleleia: ata o le tamai potu tele

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aveese le ie ma le GDID i le fale o le fale poʻo le tipolo

O le isi auala aoga e faaumatia ai parasii o le kaliki ma lemon. A o le faʻaaogaina o le kalaka o se auala i le taua o le palapala, e manaʻomia le manatuaina lea e tatau ona faʻaleagaina ma isi vaega. Tele o le tele o le tamoʻe faʻamalosi ma fefiloi ma le suauʻu olive i se vaega laʻititi o le mumu o le atigivae o le mumu.

O le iʻuga o mea e tatau ona faʻaaoga i le laulu ma aua le fufuluina i totonu o le 2 itula. I le maeʻa ai o le taimi e gata ai, o le a manaʻomia e fufulu ai le lauulu ma le mafanafana vai ma le shampoo, fai le gaʻo ma le nnid ma se selu faʻapitoa. E taua le matauina o lenei matapulepulega o le a faʻamalamalamaina e le gata o lauulu, ae o le paʻu o le ulu, tusa foi ma le faʻasologa o loʻo manaʻomia ai le faʻamalosia o le suauʻu olive.

A o le tipolo, o loʻo aofia ai sili atu acid o le lice e le taliaina. Mo le paʻu paʻu, o le tele o acid o se tulaga lelei foʻi, o le sua suamalie o lemon e sili le le faʻaaogaina. O le sua suamalie e faʻamamāina ma le vai masani, vevela ma naʻo le faʻaaogaina mo le lauulu mo 1-2 itula.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumaia ni kulimi ma tupe maua i le fale faʻatasi ma lauulu lauulu

O le faʻagasologa o lauulu lanu o le sili ona faʻaalia o le auala e aveese ai o lotonu ma a latou larva. E tele taimi e fiafia ai fafine i lenei metotia, ona o le foliga o sauaga i luga o le laulu laupua e mafai ona faʻafaigofie le taua ma le taua.

Soʻo se vali mo le lauulu e aofia ai le Hydrogen Perroxide, o loʻo iai i totonu o le vaega o loʻo iai i le valivali. I le faʻaopopoga i ai, e i ai le soʻoloa o vaega i le vali e puipuia ai le palu mai le ono faʻaleagaina.

E taua le matauina ina ua uma ona faʻaaoga le vali vali, e tele se taimi e faʻaali ai se afifi i luga o le ulu. A maeʻa, o le vali e tatau ona fufuluina ma le vai mafanafana faʻaaogaina le maota, mago lauulu ma aveese vaega o lice ma a latou larva ma tamaʻi nifo.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aveese le ie ma le gnid i fale 'aiga

Talanoa pe faʻapefea ona aumaia ni maʻi ma tupe maua i le fale e le Fork Forlielies, e le mafai ona faʻaosofia le faʻaaogaina o vailaʻau. E tele laʻau i luga o le tatou paneta, faʻafetai i le mea e mafai ona e feagai ma le poto. Le isi, o nisi ua manatu e sili ona lauiloa o latou.

  1. Tanky. O lenei laau le-puipuia mafai ona vaaia toetoe lava o luga o laufanua taitasi. O le tele o le faʻaogaina o le faʻaogaina o lenei laʻau o ana vailaʻau o vailaʻau. I le faʻaopopo atu i le faʻatafunaina o utu, o le faʻatonutonuina o fugalaau mago o le apoapoaʻi o le a fesoasoani faʻamalo i le paʻu, o le a faʻamalosia ai aʻa o le laulu ma ave tapuni. I le tutusa, o le a aveese e se tagata faʻafitauli i le sese o le faʻatinoina o le sebaceous glands ma o le a faʻagaloina e uiga i sea faʻafitauli o le dandruff.
  2. Pasili. O lenei laʻau laʻau o le a fesoasoani foi e aveese ai le toto toto o le toto. Pasley e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga, o fatu ma laʻau. Afai e te ave fatu o pasa, ona manaʻomia lea ona e faia se teuteuga o latou, e tatau ona faʻaaogaina i aso uma e aveese ai le faʻafitauli. Afai e te faʻaogaina lau lau ma ogalaau o lenei laau, ona manaʻomia lea ona latou olo ma palu ma le gaʻo tino (parter, martane poʻo le vaseina) ma faʻaaoga le mea e maua i le lauulu.
  3. Larkpur. O se teuteuga e faʻavae i luga o lenei laʻau o le a fesoasoani i le taimi puʻupuʻu e mafai ona aveese le pediculosis. E le pei o isi laʻau, o le manava sili atu gaioiga, aemaise i le tuʻufaʻatasiga ma le sua o le tipolo poʻo le moli. E aoga le maitauina a o le i faʻaaogaina le scaper i luga o le laulu, e tatau ona sili atu i le 6 itula i se malu ma le pogisa nofoaga.
  4. Angellic. O lenei laʻau e tiga tele ma nibapacmipel meatotino. O le mea lea o le faʻaaogaina o Paralee mai le tamaloa o le a fesoasoani aua le aveeseina o siama, ae lelei ma vave o le a faʻamaloloina le paʻu ua faʻaleagaina.
  5. Mint ma le le sua suamalie. O lenei meafaigaluega e atoatoa mo tamaiti. E le mafua ai nei siosiomaga, ma o fesoʻotaʻiga atoatoa ma pepelo ma a latou larva, i le tutusa malu le paʻu o le ulu ma le foaʻi atu i se vave faʻamalolo o le manuʻa.

Tusi i luga o le autu: Faatumu le taʻele i ou lava lima e toe faʻafoʻi ai le foliga o le taele

O nai mea sili ona aoga e tautau ai siama, lea e faʻavae i luga o le fualaʻau taua taua taua.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumaia ni kulimi ma tupe maua i le fale i se tamaititi

O tagata fiailoa o se faʻafitauli tele e mafai ona tulaʻi mai i soʻo se tagata i lona olaga. O le mea moni, e masani lava, o tamaiti mafatia i lenei faʻamaʻi le malamalamatia o ia e piki ai le mama i ituaiga, taʻaloga o vai, ma isi. Ma afai e le aoga tagata matutua ona aveese se mea, ae i le tulaga o tamaiti e taua tele i le mataala.

O le taimi lava lea e aoga le maitauina o le a aumai ai le toso ma le lagi i le fale i se tamaititi, e alagata ona tuu ese mea oona o laau ma vaipanoa, e pei foi o le faateleina o le agi i le asei. O le mea lea, o le faʻaaogaina o ala o le mataala, tipolo e le manaʻomia ma Kerone.

Ioe, e leai se isi e faasaina i latou, i le mataupu o tamaiti, o le masoa o le vailaau e manaʻomia ona faʻaitiitia atoa, e ono afaina ai le tele o vai. .

O le mea lea, o vaega o fualaʻau e sili ona lelei mo togafitiga o tagata pediculosis i tamaiti. O le teuteuga o le Mitt ma le mamanaina o le suavai, o se fasimoli mafaufau loloto, St. John's Wort ma Phim. Latou te le aumaia ni taunuuga le lelei mo le tamaititi, ma o lea e sili ona faʻaaoga e sili ona lelei.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma tupemaua i le fale e le au fai vailaʻau

E le tulaʻi mai le Faifelulolo, ma aso uma le fuainumera o vailaʻau lelei taufesootai faasaga i peokeri. Peitaʻi, e le o latou uma e manaʻomia le fai faʻagaioiga vave vave, ma o le a lea o le a tatau ona sui i latou i Forl Fomaʻi.

I le taimi nei, o sui o le au faioloa i le pechuloolosis o ituaiga nei.

  1. O le vai kuka. O lenei meafaigaluega e tutusa lelei mo le faʻaleagaina o tagata matutua, ae e matua leai se malosi e faasaga i le gdID. O le mea lea, mo le toe faaleleia atoa, e tatau ona tuʻufaʻatasia lenei mea faigaluega i kulimi mai nonoa po o meaola o mea.
  2. Shampoos. O lea e tele ituaiga ituaiga o fusipape Shampoos, ae o tagata folau, paraDines ma sikauti ua faʻamaonia lava ia te ia. E faʻauia pedculosis, e manaʻomia le faʻaaogaina o nei mea i luga o le lauulu ma faʻatali mo le 30 minute, pe a maeʻa le vailaʻau.
  3. Kulimi kulimi. Nix ma Nittiofi ua manatu o le sili ona lauiloa kulimi mai siama. E manaʻomia le faʻatatauina o nei tupe i le faʻamamaina mamagolu faʻamago, pe a uma ona faʻatali i le 50-30 minute ina ia mafai ai le kulimi ona faʻapipiʻiina i le laulu o laulu ma amata loa ona faʻatino. Ae ina ua mafai ona fufulu. E le sili atu i le tuʻufaʻatasia ma le kulimi o le a iai foʻi le faʻaaogaina o le faʻasologa o le accec ma le fa.
  4. Spray ma le aerophers. Nei o le sili ona lauiloa o le au fai pisinisi i le peticulosis. E masani lava, o loʻo aofia ai mea taua taua ma vaega tau leai, o lea e mama lava i tagata. Peitaʻi, e aoga le matauina lelei e manaʻomia le faʻaaogaina o nisi taimi i le tele o taimi i le aso, ma lo latou aoga e matua faʻaititia nai lo le kulimi ma shampoos. O lea la, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina o le spray ma tagata fofo poʻo isi fale talavai oloa. O lea ia aveese le susu ma o le a manuia a latou larva.

Faʻafefea ona aumaia le kulimi ma gnid i le fale i se tamaititi ma tagata matua

Vitio pe faʻapefea ona aumaia le 'au ma ulufale mai i le fale i tagata matutua

Faitau atili