O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

Anonim

Lisi o mea e fai: [SIGOFIE]

  • O le moega a tamaiti: o lona tele ma fua
  • Moe suiga i tamaiti
  • Faamanatuina o pepe moega i le tele
    • Cots mai le 0 i le 3 tausaga
    • Popoto lavalava
      • Gaosi oloa ma faʻataʻitaʻiga o moega moega
    • Moega-lipine mo se tamaititi e oʻo i le 3 tausaga
    • Fas Travesormer
    • Tamaiti moega mo Preschooler ma le aoga
    • Moe talavou talavou ma lona tele
    • Le tele o le ata o tamaiti

    O le moega o se nofoaga e faʻaalu ai e le tamaititi lona itu taua o lona olaga. Fuafua i le matua, e pisi le moega mai le lona tolu i le afa o le afa o taimi. Lenei e moe ai, taʻalo, malolo, faʻafesoʻotaʻi uo ma matua, o nisi taimi e 'aumai ai ni meaʻai, faitau tusi, matamata TV. O le filifiliga saʻo o le moega saunia se tamaititi ma le faʻamafanafanaga.

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    A filifilia se moega mo se tamaititi, e manaʻomia le ia amanaia lona itupa ma le matua.

    Ina ia faʻatau mea talafeagai i tapulaʻa uma o le moega, e manaʻomia le filifilia o se mamanu talafeagai, gaosi mea taua ma, sili ona taua, faʻavae.

    O le tutusa o ituaiga, mea ma fanua e mafai ai ona e faia se moe moe o le moe fai malulu ma mafanafana. O le moega o tamaiti e faʻamalieina ma se mea moe o le sili ona manaʻomia e avea ma lagona o le fale, toʻafilemu ma le saogalemu.

    O le moega a tamaiti: o lona tele ma fua

    O le fomaʻi o fomaʻi ma tagata aʻoga fautua e piki le tele o le potumoe e tusa ai ma le tuputupu aʻe. O le umi o le tagata matua o le + cm. Mo se tamaititi, o le umi ua fuafuaina ma se maualuga maualuga: o le tuputupu aʻe o le tamaititi + (mai le ulu i le ulu ma le vae i le ulu ma le vae i le ulu ma le vae i le ulu ma le vae i le ulu ma le vae i le ulu ma le vae i le ulu ma le vae i lalo pito o le moega). O le tamai moega poʻo le avanoa i totonu "ü atinaʻe" o le a le talafeagai, aua o le a le moe le tamaititi i se mea e tatau ai, ma i le aso o le a le faʻaaloalo ai O le la e foliga mai o le la e foliga mai e le mautonu, o nisi taimi e mafua ai le lagona o le fefe ma le popole. I le umi o le moe, e mafai ona e moe i tafatafa o ou matua, o le pepe lea o le a malu, ma o se tamaititi tele mo se taimi umi ae le mafai ona moe.

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Numera numera 1. Tamoe Fradle Fetaui lelei fanau fou e le mafai ona nofo ma tu i luga. Mo nisi tagata matutua e le saogalemu.

    E tusa ma manaoga o le tagata taumatau, o lapopoa o moega o tamaiti o loo pulea e faapea:

    • COTS mo Pepe i luga i le 3 tausaga le matua: O le pusa e tatau ona 120 × 60 cm, ma le maualuga maualuga o le nofoaga e le tatau ona sili atu ile 30 cm. Meatafa i Fasiʻata E Taʻutaʻu Atu i le 55 Cm ile lautele ma le umi;
    • O le fanau a tamaiti o tamaiti aʻoga: O le umi umi umi o 140 cm, o le lautele o le 60 cm, o le maualuga o le fola o le fola o le 30 cm;
    • Mo le moega o le fanau mo se aʻoga: Umi o 160 cm, lautele 80 cm, tuʻu le maualuga 40 cm;
    • O le moega talavou: Umi 180 cm, lautele 90 cm, lodge maualuga 50 cm.

    Toe foi i le vaega

    Moe suiga i tamaiti

    Mai le fanau mai i le 18 tausaga, pe a le pine ai se tagata e avea ma tama, i le potumoe masani suia i le tolu moega. O le pepe pepe pepe o le pepe e i ai le puipui puipuia. A o e tuputupu aʻe, tuputupu aʻe ma ia faʻateleina ni tomai i itu, o isi fasi mea o loʻo fufuluina ina ia o mai le pepe o ia lava i luga o lona "fale". Ina ua mavae, i le lua tausaga, o le pito i luma ua aveʻesea, o le rub fanafana pei o se sofa o tamaiti. I le mavae ai seia oʻo i le tolu tausaga, e tuputupu aʻe le tamaititi i tua ma le ulu o le ulu, o le taimi e sau e suia ai le moega potu ma faʻatau le moega lona lua. Ina ia avea le tamaitiiti i le taimi e tasi, o le talavou sofa o le a tau le mautonu, ina ia maua le meaafale ma le tele o vaega o fetuutuunai, ia e mafai ona aoga mo le 10 tausaga.

    Ma le amataga o le talavou e maua ai le taimi o le isi mauaina. O se moega talavou o tagata matutua foliga o loʻo aliali mai i le tama poʻo le potu o le tama teine, poʻo se mea na tupu e aunoa ma ni teuteuga o le tamaʻitaʻi, ma e sili atu. "

    Toe foi i le vaega

    Faamanatuina o pepe moega i le tele

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Ata №2. O le a iloiloina e mana o le po o le taimi o le po o le a tausi le tamaititi.

    O le i totonu o le i totonu o le fanau moega e iloa ai a latou fua mai fafo. A o sili atu le tau o le moega i luga o le tau o mea a le aufaitau, ae leʻi faʻatau mo se vaitau e tasi, e masani ona tupu ma lavalava o le tamaititi. E tele taimi e masani ai, o meaafale mo le moe ei ai se numera tutusa e tutusa ma le siitia o le 3-4 tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea fanau mai ile 2 tausaga, pe mai lea 3 i le 6 i le 6 i le 6 i le 6 tausaga. Lalo o se iloiloga o vaega autufale mea e maua ai moega o tamaiti i le matua o tamaiti na fuafua, ma e tusa ma le lautele matutua.

    Toe foi i le vaega

    Cots mai le 0 i le 3 tausaga

    O nisi taimi o le pito i luga o le pito i luga o lenei vaega ua suia mo le tausaga laiti, ma faailogaina tausaga o le tamaititi, o le a le moega ua fuafuaina, timu mai 0 i le 2 tausaga.

    Mo lea tausaga, e tolu ituaiga o moega ua mamanuina ma gaosia:

    • moega pepe;
    • Faatusafanua;
    • O moega o moega.

    O le Crackers o le sili ona laiti le aoga, o latou lapopoa o le faʻaaogaina o latou seʻia oʻo i le ono masina (vaʻai i le ata 1). I le vaitaimi o le 4 masina, e liliu faʻamalosi le tamaitiiti, ma a maeʻa le 5 masina, e faʻamanuiaina ma le fiafia i laupapa ma amata ona nonofo i luga. Momo i le tama taʻalo pe a uma ona taumafai e faʻaalia gaioiga e suʻe ai se tina, lea i le umukuka saunia meaʻai, ma paʻu i fafo mai le masele mamanu. O le mea lea, e aoga tele le fusi i le tolu masina. O le itu o le lautele o le lautele o le lautele e mai le 30 i le 45 cm, i le umi latou te ausia ai 65-90 cm o le mea e nofo ai i le vaega o tagata gaosi).

    Toe foi i le vaega

    Popoto lavalava

    O moega o le eletise e avanoa i vaega eseese. Mo pepe mai le fananau mai i le 9 masina, e iai moega i luga o le vai o le 90 × 60 cm ma le 90 × 5 cm. Sili atu o le lautele o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma le tele o le 120 × 60 cm O le pepe e mafai ona moe i le 2 tausaga le matua. O le aotelega o le maualuga o le fola o le fola e tusa ma le 80 cm.

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Ata numera 3. A "tuputupu aʻe se tamaititi mai se moega o le moega," e mafai ona faʻaaogaina o se laulau mo se pepe poʻo se nofoa mo lima.

    I totonu o le itu i totonu ma fafo atu o itu i fafo atu mai isi fale gaosi mafai ona eseese i le 5-10 cm. O le maualuga o le moega i luga o le maualuga o le matua o loo tauaveina i fafo atu e ala i le faʻatonutonuina o faʻatonuga, o loʻo latou saʻo ia i latou. Faapipiiina (vaʻai i le ata 2). O se pulega, o loʻo aofia ai foi i le pusa le pauna mo le fesoʻotaʻi i le matua moega. E le gata i lea, o faʻataʻitaʻiga faapena e faʻavasega i uili mo faigofie gaioiga ma taofiofia e puipuia ai le faʻaalu.

    O le isi itu o loʻo aofia i totonu o le faʻapipiʻi o se faʻataʻitaʻiga talafeagai, pe a manaʻomia, ua faʻapipiʻiina ma faʻaaoga le CRR o se moega saogalemu ese mo pepe. Le lelei o lenei mamanu:

    • Faamafanafanaina mo le tamaitiiti: E moe le tamaititi i le po (si Tina lata ane);
    • Faamāfanafanaga mo Tina: Mo le po e fafagaina, e te le manaʻomia ona alu aʻe mai le moega. I le po, na liusuavai le pepe i le po e mafai ona vave faafilemu, pato e aunoa ma le alu ese mai le moega;
    • O le Pncychologicnal faamafanafana mo Tina ma Pepe: I le muamua tausaga o le olaga mo le masani ai le atinaʻeina o le psyche ma faʻamalosia le tina e tatau ona latalata ane, o se tino faʻafefe e taua tele;
    • Faamafanafanaga mo le Pope: Leai se mea e tatau ona alu i luga i le fola i po ou te tutu le tamaititi ma momoe leaga;
    • Faamafanafanaga mo le Aiga atoa: Tagata Masaga ma O le tamaititi e sasaa.

    Na o le pau le mea e le o iai i luga o le aumea o lo latou ala tele i fafo. A maeʻa le tasi tausaga ma le afa, o sea mataʻupu e masani ona faʻamatalaina. I lenei mataupu, e mafai ona sainia i le Komisi, tuʻu le tusi mo le isi tamaititi pe faʻaaogaina foi o se laulau mo le tolu tausaga poʻo nofoa i le alavai atoa. O le pule o le tulaga o le tafailagi vaalele e mafai ai ona e faʻaaogaina le mea taua o meafale (vaʻai i le ata 3).

    Toe foi i le vaega

    Gaosi oloa ma faʻataʻitaʻiga o moega moega

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Ata numera 4. O le moega o le moega e mafai ai e le tamaititi ona "toleni" - O loʻu tu i luga, pipiimau i le pepe, e mafai e le tina ona faia le faletalimalo i lenei taimi, e aunoa ma le popole mo le saogalemu o le pepe.

    Lalo o nisi fale gaosi o moega talafeagai, faʻataʻitaʻiga ma tulaga o meaafale:

    • Vavega: 47 × 86 CM Bleghtlies;
    • Pepe pepe (Siamani e maua ai le gaosi oloa): O le tele o le moega o le 86 × 43 pe 94 × 51 cm;
    • Fabi Momix: Tulaga Faamaumatiaga i totonu, 90 × 45 cm;
    • O le tele o le moega, o le taimi o le taimi e maua ai i ni isi itu: 45 × 80 cm (tulaga mo tamaiti mai le fananau mai i le tausaga)
    • Fale gaosi "Red Star": 85 × 45 cm (tamai galuega mo le ono masina);
    • Suauu: O le faʻataʻitaʻiga o le Europa gaosi oloa i luga o le 86 × 47 cm o loʻo pikiapi ma tuu i totonu o se tagavai soʻotaga, talafeagai mo se pepe i tafaoga i tafaoga i tafaoga i tafaoga i tafaoga i tafaoga i tafaoga ma aiga;
    • Cullabelly: Italia Cot 81 × 38 Cm, Base: Fanua faalenatura ufitia i ie faavaa;
    • ROBA: O le tele foi o tagata Siamani o loʻo faʻamamafa mai, o latou vaomatua ua faʻateleina, ma le lapoʻa o le hurses e 120 × 60 cm. O le pito i lalo o le fola i lalo - aemaise lava i le fola i lalo o le fola - aemaise lava i le fola i lalo o le fola - aemaise lava i le fola i lalo. Aoao e ala i luga vae.

    Toe foi i le vaega

    Moega-lipine mo se tamaititi e oʻo i le 3 tausaga

    O lenei mamanu o le moega e faʻatapulaʻaina i le fa itu ma lattice pa ma e tele (sili atu masani lua) le maualuga o le faʻaupuga o le lautele. O le nofoaga maualuga o le pito i lalo (50 cm mai le fola) e fetaui mo le tausaga o le pepe fou (1-3 masina). I le tulaga o le maualuga o atinaʻe, e le mafai e le tamaititi ona alu ese mai le pepe i luga o le fola, ma o le tina ua faʻamafanafana manino i le pepe. A amata ona punitia e se tamaititi ona lima i luga o laau ma nofo i lalo, o le vaega vaega o loʻo tuʻuina atu i le 30 cm i le fola, aʻo le maualuga o itu o le tamaititi o le a mafai ona alu i le 2-3 tausaga. Mo fata, o loʻo tulaʻi mai uma o le 6-10 cm, e faigofie ona alavai, o se moega na avea ma muamua simulator mo le aʻoaʻoina o vae ma le laina mo le nofo i luga o vae (vaʻai ata mo le nofo i luga o vae (vaʻai ata mo le nofo ai taʻaloga (vaʻai ata 4).

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Numera 5. O le moega o le au faasolosolo e mafai ai ona faasolosolo ona faʻateleina le moe i luga o le tuputupu aʻe o le tamaititi.

    O le moega o se tama o loʻo i ai le malosi o le 60 × 120 cm, ao ona o loʻo nofoia le 70 × 140 cm. O le maualuga o faʻataʻitaʻiga o le 100-110 cm.

    E le gata i lea, o le ata o le moe o le plapen ua faaauupegaina ma ie lino pusa i luga o le fola. Mo le faʻailoga, o lagolago maualalo e faʻatino e pei o ni mea laiti o loʻo punou i lalo. O se tasi o itu e mafai ona aveeseina, i le tulaga lea (pe a fai o le pito i lalo o le moega ma tagata matutua e fetaui lelei), e tapeina se ata filifilia mo se tamaititi.

    Toe foi i le vaega

    Fas Travesormer

    O se ata manaia o le a avea o se nofoaga suia i le taimi muamua o se faʻataʻitaʻiga ma le lattice i luma o le itu ma le fausia-i totonu o le fale. Mo se tamaititi valea, o le fatafata o le sresser mai le i totonu o le tagata i totonu o le ogatotonu o le toe faatulagaina i fafo ma faapipii i luga o le moega o le fanau. I lea tulaga, o le fausiaina i meaafale mafai ona suia i le laulau, o se laulau a le moega o le tele o pusa poo se laulau e tasi. O lenei mamanu o se meaafale atoa meaafale (vaai le ata 5).

    O le Moega Guges Groupgent Gourmers e suia mai le 120 × 60 cm i le 170 × 60 cm. O le lautele lautele e tumau (60 cm) e masani ona maua ai le 170 cm). O le laumua mo le tamaititi matua ua leiloa. O nei suiga e mafai ai ona e faʻaaogaina le moega ua suia i le 10-12 tausaga.

    Lautele fua o se faʻataʻitaʻiga o sea faʻataʻitaʻiga pe a fausia laulau moega i totonu i totonu, e 175-180 cm i le uumi ma le 100-110 cm i le maualuga.

    Europa gaosi oloa e maua ai le transforformers ma teisi faateleina le maualuga (faaopoopo 10 cm i le uumi ma lautele). O le mea e moe ai mo se tamaititi o le a le fiafia i le Europa Models e ave 180 × 70 cm.

    Toe foi i le vaega

    Tamaiti moega mo Preschooler ma le aoga

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Numera 2. O tamaiti o Preschool o loʻo iai a latou lava mea fiafia, e sili ai le manaʻo i le uluaʻi moega i foliga o taʻavale poʻo vaʻa, faʻapea foi ma tagata latou te fiafia iai.

    O meaafale po mo po moe a le aʻoga a tamaiti aʻoga ma tagata fai pisinisi o le a ese mai le mamanu o le tagata matua o le potu moe, faʻaʻoleʻole ma tele. I luga o le moega o le Aucherchor, tulimanu o loʻo faʻamamaina ma pupula lanu e faʻaaoga. O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia i le ituaiga o se masini, o se taʻavale mo se purinisese ma le palepao poʻo se ata pirate (vaʻai i le ata 6). I le vaitau lea, o moega o le uila e faaseʻe ona avea ma tuʻutuʻu, kapeneta 'au ma laulau, peitaʻi foi, peitaʻi foi i se vaega faʻapipiʻi. E mafai ona aʻe i luga o se moega i luga o le fogafale lua o se moega o se apela poʻo se maea, e malie lava, e malie lava e alu i lalo ma le malu o le mauga. O le tele o le potumoe i moega mo mea tau pisinisi e tatau ona 150 × 75 cm o le a fuafuaina e le tele o le sifi o le masini, o le vaa.

    O meaafale maʻa masani e masani ona fuafuaina i se vaega o le tausiga o le 6-10 tausaga le matua, o lona uiga, mo le aʻoga a le teine ​​aʻoga ma tamaiti aʻoga i le taimi e tasi. O le itu o le nofoaga o loʻo nofoia o le lavelave o tamaiti o loʻo i ai e uiga i le 150 cm i le maualuga, o le maualuga o le potumoe nofoaga o le moega o le kalapu " Manaʻomia le iloa o le fautuaga o le psychologists: O luga o le ulu o le moe moe e tatau ona le itiiti ifo ma le 70 cm avanoa avanoa. O le tele o le moe moe mo le aʻoga o le 170 × 70 cm, o loʻo i ai, fafo o faʻamatalaga o le a nofoia le 180 × 80 cm;

    Toe foi i le vaega

    Moe talavou talavou ma lona tele

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Numera numera 7. O le moega i meaafale e mafai ona maua le avanoa, a o tuʻufaʻatasia se moega, o le ie puipui, o se kesi.

    A ato mo se talavou e pei lava o tagata matutua ma lapoa, e ono aofia ai ni teuteuga laiti o le tausaga. O le umi o le teine ​​talavou (190 cm) e fetaui ma le umi o se tagata matua. Mo tagata e ola tupu aʻea le faʻateleina o le 180 cm, o ia moega, o mea moni, e laʻititi, e manaʻomia ona lelei mea e fai ai. Fua o mea tau talavou mo le moe e mafai ona oʻo atu i le umi ma le 80 cm i le lautele, pe a o se moega, ma le lautele o le 110 cm mo le moega i luga o le moega. O le aotelega o le maualuga o le lavelave o loʻo oʻo i le 180 cm pe a fai o le maualuga o le potu i totonu o le potumoe o le potumoe e faʻatagaina (vaʻai i le ata 7).

    O moega tumaoti mo le toeitiiti lava o tamaiti matutua o le tagata matua. O le lautele o le talavou i le autalavou e mafai ona laititi (75 cm), masani (90 cm) - o le tele lea e fetaui ma le tasi-ma-ma-afa tele o se tagata matua. Europa faʻataʻitaʻiga mo talavou moe o loʻo faia faʻalauteleina i le 100 cm, e talafeagai mo i latou e masani ona liliu i se miti ma le le mautonu atoa. E le o le taatele e lua tele o le tamaititi talavou - 120 cm.

    O le moega o le fanau, moega ma fafo ma fafo

    Numera numera 8. I pusa moega, e mafai ona e teuina mea, ona le manaʻomia lea e le pagota le uafu.

    O le au lafo o le kapoti, o loʻo i lalo o le faʻavae i lalo, o le a ave sina avanoa, ae i le taimi lava e tasi faʻasaoina le vaega o le avanoa. O le aofaʻi o laina o pusa e mafai ona faʻaopopoina i le 3-4, o le a oso aʻe le moega o le pito i lalo o le paʻu o le fatafata i lalo. E mafai ona tuʻu i totonu i le taua tele o mea: ata, lavalava, ma seevae vaʻa.

    O le tele o le moega mo se talavou i le maualuga e mafai ona avea o le 45 cm, pe a fai o se faʻataʻitaʻiga faigofie i vae e aunoa ma ni atigipusa faaopoopo i le pito i lalo (vaai le ata 8 ).

    Toe foi i le vaega

    Le tele o le ata o tamaiti

    Ole filifilia o fuaitau o meafale, aua na togi i lenei aso o le tamaititi, le saoasaoa o lona tuputupu aʻe ma le avanoa o le tala a le aiga faʻaleaga. A e manaʻo ma lava tupe, e mafai ona suia le moega o le moega i tausaga uma e lua i tausaga uma, mauaina se ata manaia fou ma aveese le mea tuai, bonging. I lea tulaga, e leai se mea e tatau ona faʻatau se nofoaga moe ma le lapoʻa "i luga o le tupu. Mo le 1-2 tausaga, o le a tupu le tamaititi i le 10-20 cm.

    E tele taimi e faʻatau ai le moega mo le 4-5 tausaga, i nisi taimi mo le 10 pe 12 tausaga. Ma e manaʻomia le faʻatinoina o le tuputupu aʻe o le tamaititi mai le tasi i le tolu tausaga e mafai ona 10 cm, ma le aʻoga aʻoga male aʻoga - 5-6 cm i le tausaga. I le talavou talavou, oso e mafai ona mafai ona mafai pe a oʻo le tuputupu aʻe o le tama poʻo le afafine i le tausaga i le tausaga e oʻo i lona tina poʻo lona tama, ma atonu e mafai. Omaga faapena, aua le faia e aunoa ma se maufaatuatuaina eleele fesuiaiga.

    O le aia tatau filifiliga o meafalefale o le itu, e fuafuaina e se nofo mafanafana, tuputupu aʻe ma atinaʻe o le tamaititi.

    Mataupu i luga o le autu: O le Ducks mai Mrdwall e faia oe lava i luga o le faapaologa - E leai se mea e le mafai

Faitau atili