? Tatala mo fugalaʻau i totonu o le fale mautotogi: tapulaʻa mo le filifilia ma ituaiga o lamepa

Anonim

O tagata e matuaʻi fua i le tuputupu aʻe o fugalaʻau i le tagata e iloa ai o le moli moli o se mea taua tele. I tulaga masani, o le tasi fugalaʻau lagona lelei i le paolo, ma o le isi e le masani ona tuputupu aʻe e aunoa ma le aʻafiaga o le la malamalama. I fale mautotogi, o le tulaga e tutusa. Ma i le tau malulu, e iai se laʻau o le fale e manaʻomia isi moli. Sei o tatou vaʻai ile mea e tatau ona avea ma pito i tua mo fugalaʻau i totonu o le fale mautotogi.

O le susulu o potu e lanu i le fale mautotogi

Auala e Filifili ai le Malamalama mo Foolima Foaʻi

Ina ia filifilia se faanaunauga atoa o le susulu o le la, e tatau ona e iloa o le malamalama e lua uiga taua - o le auala lenei ma le mana poʻo le malosi o le moli moli . E fautuaina i le faʻaeteete faʻasino le malamalama i nei mea, maua ai le vaega o le atinaʻeina o ni laʻau faʻapitoa. Aemaise le taua o le faʻamamaina o laʻau e aofia ai i le puleaina, pe a fai o se tamaʻitaʻi talavou aulelei tele. O le malamalama e i ai se aafiaga lelei i faiga o vaeluaina o le vaeluaina, faʻaloaloa, faʻapea foi ma le fausiaina o sela i le fugalaʻau i le fugalaʻau i le fugalaʻau i le fugalaʻau i le fugalaʻau i le fugalaʻau i le fugalaʻau.

Afai e te manaʻo e germinate fatu poʻo le faʻatupuina o fatu, o punavai o faʻataʻitaʻiga moli ma se lanu moana lanu ua filifilia. Naʻo le malamalama e mafai ona tuʻuina atu le faʻagasologa o le malosi o faʻataʻitaʻiga, ma o loʻo maualuga maualuga lenei tuputupu aʻe. O le moli mumu e fai ai ni fana laiti, o le fuga e matua televave. Mana i nei vaega o le tuputupu aʻe ma atinaʻe e mafai ona laititi - e amata i le lava 200 w.

Auala e Filifili ai se The Vaa mo Vanu

E le manatu ese le ppectra. Chlorophyll, ma le aʻafia o soʻo se vaega o le alavai, mafai ona faʻaogaina le malamalama, liliu i le malosi. O le malamalama o punavai e tatau ona maopoopo lelei i le alavai o le ao o le ao.

O le ao moli mo lanu

Faailoga o le le lava le malamalama

E mafai lava ona iloa o le laau e le lava le malamalama, i luga o foliga nei:

  • alu ese fana;
  • tamai laulaau o le samasama lanu;
  • Rare fugalaʻau poʻo lo latou leai o le leai o se fugalaʻau i fugalaʻau;
  • Faiga faʻapaleni;
  • Mumuie laʻau laʻau mai lalo ifo, paʻu pe samasama lau;
  • O laulaau o ata o ata o loʻo pogisa ma mulimuli ane avea ma lanumeamata.

faailoga o le le lava malamalama lanu

Afai o nei faʻailoga ua maitauina, ona le lava lea o le fugalaʻau e le lava le malamalama faalenatura, ma e manaʻomia isi matatili. O le mea lea, o loʻo faʻamatala mai ai au mea e te fiafia iai fugalaʻau, ae maise i le taumalulu.

E mafai ona fuaina le aofaʻi o le malamalama e ulufale i totonu o le potu ma se masini faʻapitoa - Luxoomera. O le a faia ni faʻailoga saʻo lava, faʻavae i luga e mafai ai ona pikiina le faʻaaogaina o le manaʻo o le malamalama.

luxomerate

O le a le maualuga o le malamalama e tatau ai i lanu?

A faʻatulaga le moli mo lanu i totonu o le fale mautotogi e i ai fesili e uiga i le malosi ma le numera o le faʻaopopoina o le moli. E sili le faʻaaogaina o se lukomera. Ae e mafai ona e faʻaogaina faʻamatalaga faʻasaienisi.

Mo eseese aiga o laʻau, e manaʻomia se malamalama tele (i suisui):

  • Teolutebiv - mai le 700 i le 1000 LC;
  • Ata o le Ataata - mai le 1000 i le 2000 Lux;
  • Malamalama-alofa - mai 2500 LCs ma maualuga.

Malamalama maualuga mo potu lanu

E masani lava, o tulaga laititi o le a lava le ola i le taumalulu. Afai e amata ona fuga le fugalaʻau, o le malamalama e faʻateleina ai le 9000 ls.

O le a le maualuga o le malamalama e manaʻomia e lanu

O iʻuga o le solia o le malamalama malamalama

Afai e le lava le moli, ae ono matua faʻaleagaina ai le faʻaalia o le fugalaʻau. Ua uma ona talaʻi faailoga i luga - o mea ia lava ia. A maua i latou, E tatau ona mafaufau mamafa i le faʻalapotopotoga saʻo o le pito i tua. I lea tulaga, o le mea autu o le aua le mafaufau lea o le malamalama sili lea, sili. O se mea tele tele lea telesuaga, masani mo lenei mafuaaga, e tele laau to oti mai.

Faaiuga le leai se malamalama mo fugalaau

Faailoga o le sili sili ona lelei mo fugalaau

O le a le malamalama e sili atu mo le tuputupu ae?

E tele naua filifiliga mo le taua. Ae o le malamalama e le tutusa 8 o lona uiga, e tupu ma eseese feeseeseaiga. O le faʻaaliga o le tuʻufaʻatasia o le faʻalagolago i le mana o le le mautonu mai le wavelength. O le la e i ai le masani ai uiga i le vaʻai vaʻaia, ma o le uiga ua faʻaititia i le ultraviolet specrum ma faʻaititia.

O le sitaili o soʻo se masini moli ua le fiafia i ai ma isi amplidous, o lea o loʻo avatua ai i lenei malamalama.

O le tele o faʻataʻitaʻiga na faʻatinoina i le taimi na faʻavaeina ai le manuia o le tuputupu aʻe ma atiaʻe ituaiga o loʻo manaʻomia. E te manaʻomia ni nai vaega o le alatele.

Mau i luga o le autu: ituaiga o le moli moli ma manatu tu i potu eseese | +80 ata

O le vevesi faapitoa e tāua:

  • 640-660 NM - Velivet-Mumu, o le fea mea taua mo tagata matutua uma e toe gaosia gaioiga, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia ma le faʻamalosia o le aʻa fola;
  • 595-610 NM - FOLAFOLAGA O FOLAFOLAGA MO ABRADRINE, AFAI O fua le laau;
  • 440-4445 NM - Purple lanu e manaʻomia mo le atinaʻeina o le laau;
  • 380-480 tulaga - latalata i Ultraviolet auala e faʻatonutonu ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o matafetuli;
  • 280-315 NM - Medum Ultraviolet e siitia ai le le mautonu tetee.

LaMa filifiliga mo le lanu susulu

O le faanaunauga o ituaiga o ituaiga laau e le talafeagai mo fugalaau taitasi. Taʻitasi o loʻo totoina e iai lona lava uiga ma tulaga ese tusa ai ma manaʻoga o le lautele. O lona uiga na toe suia atoa le uiga o le ao o le a le aoga. Ae o ni nai moli moli i le taeao ma valaʻau le uati i le taumalulu o le a faʻafaigofie le olaga o fugalaʻau i luga o le faamalama.

Filifilia o se moli uila

O le sili ona fiafia i filifiliga o Phytolamba. E i ai le sili ona lelei le vevela mo le tele o laau. O lenei moli e gaosia ai protoon e le lautele, ae i se auala faʻatauvaʻa, lea e sili atu le faʻamalieina mo le ata faʻataʻitaʻi. O le oloa e maua ai le moli lanumoana ma mumu - lanumoana faʻaosofia le tuputupu aʻe, ma mumu o le a aumaia le vaitaimi o fugalaʻau ma mālie le fetu.

Phytolampa mo le malamalama o lanu

Ae e le manaʻomia le faʻatau o se mea faigaluega. E mafai ona e faia se lelei talafeagai ma ou lava lima - o le a faʻamatalaina ai laʻau faʻapea foi ma le aufaipese a le pisinisi. O lea ua tele ni mea e mafai ona faʻaogaina mo lenei.

Nofoaga ma faapipiiina o le malamalama

E sili atu le lelei o laau pe a faʻapipiʻi le moli i luga ia i latou. Afai o le vaitafe e apalai i le itu, o le mea lea e mafai ai ona oʻo atu ai i le ulu o le fasi. O le sili sili ona lelei sili ona lelei o le 15-30 cm mai le pito i luga o le fugalaau. Ma tatau foi ona amanaia le lapoa ma le malosi o lamepa.

E tatau ona manatua o lisi o lapisi i luga o le tulafono ia te aumaia le malosi sili atu nai lo le ogatotonu. O laʻau alofa o le alofa e tuʻu saʻo i lalo o le luminare.

Lumonescent humpulling mo fugalaau

O le mea e sili ona talafeagai o se faʻamaumau o moli, lea e mafai ona feʻaveaʻi. I lea tulaga, e mafai ona faʻaaogaina le masini i tulaga ese - o le malamalama e faigofie ona suia, faʻamoemoe i manaʻoga o le laʻau.

E i ai se tulafono faigofie: Le mamao mamao mai le laau i le lamepa, o le itiiti ifo ma le malosi o le malamalama. Ma, afai o le mamao e sili atu i le faalua, o le mana o le a faʻaititia i le fa. Ae sili atu le malosi e leai lava se mea. O nisi taimi, afai e latalata le moli, o lona uiga o le mu o le a vaaia o le mu. Afai o le a faʻasusu le mea e faʻapipiʻi ai, o le moli ua faʻapipiʻiina mamao.

Tusitusiga i luga o le Autu: Faalapotopotoga o le malamalama i pine pine: Faʻapipiʻiina ma aitia mo potu eseese | +70 ata

Mea lelei o le moli mo le malamalama o lanu

Faatasi ai ma le fesoasoani a meafaigaluega tau ona po, e mafai ona e faia se tuanisi mo lanu i luga o le faamalama i le fale mautotogi ma ou lima. O le faia o lenei mea, taumafai e filifili laʻau ina ia latou tutusa ma le maualuga. Ona faʻatau ai lea o le manuia lamepa. A uma lena, e i ai ni pota po o pusa. I tua o tane i luga o le Windows, pe o se faʻata pe o le vailaau e manaʻomia e atagia ai le malamalama. Le isi, o masini e faʻapipiʻi i itu uma e lua i luga o le faamalama. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le masini i le fesoʻotaʻiga.

Susulu lanu i luga o le faamalama
Ultrathin phytuswater mo le faamalama

I luga o le Vitio: Faʻafefea ona fai se taʻimua Phytolampus mo fugalaʻau ma o latou lava lima.

O ituaiga o lamepa

Ia mautinoa le moli o le moli poʻo le faʻamamaina atoa o le potu i le fale mautotogi, faʻaaoga ni ituaiga o ni mataʻupu malamalama. O ni moli eletise laiti, o Halone, na maua moli, kamela, moli moli, taʻitaʻia le mea. Mafaufau ia latou uiga ma foliga.

Le mautonu lamepa

Ole ituaiga masani lea e masani ai tagata uma - e iai ni moli poo i fale mautotogi. Maliu i le eletise eletise, o se fusi pipi o spiral e vaeluaina, o loo i totonu o se pusa ipu. O le mea faigaluega o loʻo faʻaofi i totonu o le pulufana, ma faʻapitoa meafaigaluega e le manaʻomia e fesoʻotaʻi.

Le mautonu lamepa

O le le atoatoa o le mea moni e leai se lanu lanumoana i totonu o le alavai. O le malamalama i fafo e maualalo tele ma o le 17-25 lm / W. E le o le sili filifiliga lea mo laau moli i le fale. O le lamepa ua vevela tele ma afai e faʻapipiʻi i luga o lanu e oʻo lava i le maualuga o le 1 m, e mafai ona oʻo atu ai i mu. Afai e te siiina le moli sili atu nai lo 1 mita, o le moli lelei e masani ona i ai.

Luminaltit

O le fluorescent lamepa o se flaster, i itu uma o le au electrodes. O loʻo fesoʻotaʻi e le tungsten spiral. I totonu o le paipa o loʻo i ai i totonu o le manava o loʻo i totonu poʻo le Mercury paga. O se faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaoga i totonu o le pito i totonu o le flask - phosphor.

Fugalaau fluorecent lamepa
O lea e foliga mai o se moli flioprescent

Tolu Mauatusa o Ia Lapamp Mafai Ona Iloaina Ai:

  • Aufaiala oloa;
  • Faamoemoega faapitoa;
  • Ata faʻapitoa.

Lautele Faamoemoega Ata Lelei uiga lelei - O se maualuga maualuga lenei malamalama lelei, maualalo le vevela o le le fiafia, o le olaga umi o le olaga. I le gaosiga o le gaosiga, e faʻaaogaina e faʻatulaga ai le taʻele o le vai o le taimi o le umi o le malamalama o le aso. Ae o le mea autu i nei lamepa o se tapulaa tapulaa. ACK POWS mo le malamalama tumau e le fautuaina.

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Fluorescent faʻapitoa-mafuaʻaga matamps e iloga i le i ai o se vaega o le lumino. Ona o lenei alualu i luma, o le specrum o le moli e tutusa lava ma le tasi e manaomia mo laau. O lenei lamepa e mafai ona filifilia i mataupu pe a manaʻomia e tuʻuina atu se atoaga i tua, ogatotonu o le taʻele. Faʻapea foi, o nei moli e masani ona filifilia e faʻavasega ai a latou lava teuteuga pito.

Fluorescent lamepa mo fugalaau

O le faʻaletonu e aofia ai le ova o le tau ma le eletise eletise faʻapipiʻiina, a aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi le masini i le upega tafailagi o le a le aoga. Le moli mafai ona maua le malamalama saʻo, ae ua fautuaina naʻo pe a leai ni isi malosiaga i le 200-300 W.

Kesi lafoai

O nei oloa e mafai ona maua ai le malamalama sili ona manaia. E tele ituaiga moli, e mafai ona faʻasoa ai metal, sodium, uamea faʻatigiti. Mercury faataitaiga o le muamua muamua. E leai se faʻapipiʻi faʻapitoa i totonu o moli, o le malamalama-uati-uati e lelei e maualalo tele. Latou te faaigoaina foi se le fiafia ma mata o tagata, ma mo uo lanumeamata mama ma le pili pili.

Kesi lafoai moli

Suia le faʻafouina o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleleia o uiga eseese. Ua avea i latou ma tagata o le filifiliga mo le moli moli ma lanumeamata. Ae o le faʻafitauli i le vevela faʻaliliuga e leʻi foʻia.

kesi-discondage moli i le lanumeamata

Tele faʻafiafiaga atili faʻateleina le pupula, o faʻataʻitaʻiga lelei na i lalo ma maualuga maualuga. O le vaaiga o loo i ai i le mumu mumu. E lua lamepa e mafai ona faʻamalamalamaina se tulaga tele i le taumalulu faʻatoʻaga poʻo se aoina tele o laʻau. Ia faʻamautinoa le paleni i totonu o le alavai e fautuaina ai le sui o mercury ma halosen faʻataʻitaʻiga. Meamata lanumeamata o le a faamalieina.

Mataupu oi luga o le autu: Chandeliers i totonu o le itu i totonu o le style style: fesoasoani i le filifilia (+ o ata)

Uamea Haunide Malamalama Malamalama O le sili sili ona lelei o masini mo le moliina o laau aiga, faʻapea foʻi ma lanumeamata ma lanumeamata. Latou eseese i uiga nei:

  • Mamalu maualuga;
  • Polokalame Galuega Lautele;
  • Sili ona lelei paleni paleni.

Uamea Haldide Gas Desharge Clomps

O le galue i totonu o le fale o le a manaʻomia e faʻatau ai le faʻatauga faʻapitoa. O loʻo iai foʻi le mea leaga e tasi tele o nei lamepa - O le tau. E matua maualuga atu tau mo le autu autu.

Fugalaau moli i le taumalulu

I le malulu, o le vaitaimi o le taimi mo le alualu i luma ua faalauteleina. I le tau malulu, o le filifiliga o masini moli e talafeagai ona o loʻo i luga o le faavae o le manaʻomia faʻaosoosoina, ae o loʻo ia faia foʻi le vevela faʻavae. O nisi laʻau e fuga i nisi vevela, o isi e saʻo foi. O laʻau e mafai ona ola i le taumalulu e mafai ona ola i le taumalulu i le laʻititi tele o le vevela ma le malamalama. O isi vaega o lanu e taua. Ua latou malamalama i le 12 itula - i le taeao ma le afiafi, pei ona latou le itiiti ifo le malamalama la.

Manatu Autu

O le fugalaʻau lava e i ai le taua tele i le faʻatulagaina o le pito i tua. Tatau ona tatou mauaina uma faʻamatalaga e uiga i ai ma faʻatasi ai o lena e mafai ona e pikiina mea e talafeagai mo ia. Soʻo se fugalaʻau e i ai ana lava vaega faʻapitoa o loʻo manaʻomia. O le galuega autu e fesoʻotaʻi ma le faʻamautinoaina o le leai o le la.

E tatau ona tatou iloa lelei le poutu atoa. Lenei o le a iloa ai le aoga o le malamalama. O le manuia pito i tua o le a faʻaosofia ai le tuputupu aʻe ma o le a vaʻaia.

Phytolampa mo fugalaau

Vaavaai mo poschids i le taumalulu taimi

Mo posisi, e manaʻomia le faia o se tau faʻapitoa, e pei ona tupu nei fugalaʻau i atunuʻu o tagata. I ai ma le fiafia ma le la. O le mea sili ona lelei o loʻo avea ma faʻailoga faʻailoga mo nei lanu o le maualuga o le 10,000 i le 30,000 lcs. O nisi ituaiga o pochis e ono manaʻomia 15,000 lcs.

E pei ona le faʻaaogaina e le malamalama mata o mea masani. Sili atu le faʻatau phytolalama. Lenei o le a aloese mai le susunuina o le pito i luga ma lalo lau lau.

Suluia poschid i le taumalulu

O le sili ona taua tulaga mo le malamalama o le Orchids - o le moli e le tatau ona mafanafana. Lelei, afai o se mamao o le 10 cm mai le laau, o le a le lagona le mafanafana o le lima. O le mamao mai le moli i le fugalaʻau e tatau ona i le 10 i le 50 cm. E faʻalagolago i le mana o le moli. O lea, mo le 10 cm, o le masini e tuu i luga o le masini, sili atu 7000 lcs. Mo le mamao o le 10 cm, 5,200 LC e manaomia. Mo le 50 cm o le a e manaʻomia 1700 lcs. O le tuaa o le umi o le averesi o le 12 itula.

O le susulu na mafua ai le lipine

O lenei filifiliga o le sili sili ona lelei. O le lipine e faigofie ona fafaga ai i soo se mea, ma o lona malamalama e matua talafeagai mo laʻau. O le lipine ua tipi ese ma seleulu ma faapipiiina i luga o se lelei talafeagai. O le auala o ala aʻe e oʻo atu i le alualu i luma o le ola mai o laʻau. Vaʻavaʻai i le ata - O le taimi lenei o le amataga.

Talia le tau fugalaʻau

Mai le tala e mafai foi ona e aʻoaʻo ni faʻamatalaga manaia ma aoga. I le manatu, e mafai ona e tusia, e pei ona faatulagaina e se tuaʻe, e mafai ona e faʻapipiʻiina se ata. O le a aoga tele i le toatele.

Auala e Filifili ai se Lapatia mo Laʻau (2 Vitio)

Eseese lamepa ma mea pito i tua o filifiliga (40 ata)

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Valiega mo le potu lanu: filifiliga, foliga ma ituaiga o lamepa

Faitau atili