Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Anonim

Ata

Ina ia puipuia le 'upega tafaʻilagi mai le tele o le taimi, matagi ma leo, o ituaiga eseese ma uiga o loʻo faʻaaogaina e iloa ai le teritori. Mo le tele o seneturi, pa laupapa e mafai ona faia se ese foliga e lauiloa ma lauiloa. Fafie Fafie ma a latou lava lima mamanuina le tele o foliga. Atonu o se taimi sili ona manaia pe mautu le pa ma mautu malosi, mea e tuʻufaʻatasia ai le laʻau i pou maʻa. E mafai foʻi ona faia se pa ma 'outou lima, e naʻo oe e manaʻomia e fausia se poloketi, ona saunia lea o mea.

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Ituaiga o palau laupapa.

Ituaiga o pa laupapa

Fafie laupapa e mafai ona maua se eseesega eseese:

  1. Mautu, o loo vaevaeina i masani masani, faaauupe, "taliga o maile", tupu, tumutumu, faaluaina eli.
  2. O le sipela, cardifor i luga o le Convex, Taimi, o le masani masani masani masani, tumutumu, concave, counter chavex, "pusi pusi".

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Mamanuina o le pa laupapa mai le componik.

Ua faia mai le pa o le pa laupapa, o se lagolago, ua matou faapipiiina laupapa laupapa, uamea, piliki pou. O tagata uma e aofia ai ma falaoa laiti o i latou lava, latou te le o aapa atu i le eleele la. O le laina o le Kerisimasi laau o se ituaiga mautu mautu. O laupapa o loʻo faʻamalosia tutusa i le eleele ma se tamai tulimanu, o le iʻuga, e aliali mai se ata matagofie ma se Kerisimasi laau. E tatau ona faʻapipiʻi laupapa o le poto, o le maualalo o le ea malulu i le va oi latou e mautinoa ai le ventlation. Lalo o le tulaga faavae.

O le i ai o le "Sserver e faʻamautu, o faʻaputuga uma, o faʻaputuga e pa le tutusa tutusa ma le palapala, ua faʻaaogaina le faʻavae ma se mea faapipii. O le koluse o le vaega o pa o le pa mo le pa e sili ona alu i le lapotopoto pe ma le malupuipuia mo le nanaina. O le iʻuga, o le a latou maua ai le sili atu ona o le sili atu.

O le fuli na faia i se checkerboard ma le lumemen e lauiloa. O se matua manaia tele, o laupapa o loʻo pupuʻu i itu uma e lua o le peleue i le faʻasologa o le taimi. I le va o lea e tumau ai i le va o avanoa, o le pau lea o le aoga, le malosi ma le toe talitonuina o se mea e sili lona maualuga. Ua foliga lalelei tele e foliga e foliga aulelei, ae e faigata ona e tausia lelei, aua ua le toe tausia, aua ua le toe mafai ona tausia le tumutumu o le laupapa ma le pulumu. Na o le pulumu poo se vali faaaogaina..

Mataupu i luga o le autu: atavali mo interina i totonu - ituaiga, tofiga, tulafono

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Elemene o le pa laupapa.

O le pa i le ituaiga o le lattice o se tasi o sili ona manaia. O loʻo faia i luga o laupapa laupapa e tuʻituʻi i le ituaiga o se grid. O le faʻavae o totonu o laupapa, laʻau e faʻatatau i pou faʻasino. O patu e tutupu, ae mo i latou o ni filifiliga lelei mo le teuteuina o laʻau. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, o le pa o loʻo vali vali e tuʻuina atu le faʻafilemu o le faigofie ma le matagofie, e ui lava o le mea moni o se fatu e malosi ma mautu.

O le pa "Reach" o se pa maualalo. O le a le uiga o lenei mamanu? O laupapa e pupuu i ni laina i se itu i le siʻosiʻomaga, fausiaina se mea manaia. O pou lagolago e fausia mai fafie, ua uma ona faatau i le eleele. E masani lava, o le fuainumera o laina e le sili atu 4, o se pa o loʻo faʻamauina i totonu o vaega, o gaioiga o matua iloga.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se pa laupapa e te lepesega?

Ina ia mafai e pa puipui mai laupapa ona o latou lima ma o latou lava lima o le a le faigata, ae mo lenei mea e tatau ona e faia lelei mea. E fautuaina e faʻaaoga na o fafie mago, E sili, e sili, pe a fai o se papa maaa, ae e mafai foi ona inu itu tauagavale. Tagata uma a le vaega aʻo leʻi faia galuega e sili ona lelei, pe a maeʻa le togafitiga o loʻo faʻatinoina mai le Clostites ma liligi.

O le amia le apoapoaiga o loo i ai i feteenai ma antiparenis e faʻamautinoa le faʻatuatuaina puipuiga puipuiga mai le tofo, fungus, liligi ma siama.

Antiparens maua ai se avanoa afi puipuiga. Naʻo fao na palu poʻo le faʻaaogaina o le tagata lava ia o le faʻaʻaisa, uʻamea, tulimanu e pei o faʻapipiʻi. O nisi tagata atamamai e fautuaina ona o le galuega ae le i faia le suauu.

Mea ma Meafaigaluega

Aʻo lumanaʻi galuega i le fausiaina o le pa, e manaʻomia le saunia o mea ma mea faigaluega. Mo le gaosiga o le a manaʻomia le atepenia:

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faapipiiina o le siteki ma se auivi (fua o loo i totonu o milipili): 1 - maea; 2 - Mamanu; 3 - O le laupapa lea e faʻapipiʻi ai le maea.

  • Laupapa laupapa, ua teʻa mai le faʻagasologa;
  • O pa e liua ai le mautu;
  • Tusitusiga tusitusi mo le fiva;
  • fao ma le-tago-fetu i luga o mata;
  • Mo le susu susu, binumemen po o le creosote;
  • Drill, bitty masani;
  • ie ma le faailo, maea;
  • sima, oneone, saito pe sauni-faia mamago paluvai ua lava e te le maua ai le vai;
  • Agavaʻa mo fofo faʻaaloalo;
  • vaaia, Autoclovik;
  • o le samala;
  • fale tulaga.

Tusiga i luga o le autu: faʻataʻamilomilo pupuni uliuli - malulu i le aso sili ona vevela

Faapipiiina o le pa ma ou lava lima

Muamua e te manaʻo e faʻailogaina. Mo le, lau vaai lea o loʻo faʻapipiʻi solo i le ala o le nofoaga, i le va o loo fafaguina ai le maea. O le umi o le umi o le pa, ma le fesoasoani i ia faʻailoga faigofie, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga nei:

  1. Fuafua le tulaga o pou ogaoga e lua, i le va o le Wicket poʻo le faitotoʻa.
  2. Fuafua le umi o le pa lea na faʻavae ai le aofaʻi o mea, o loʻo fuafua ai manatu o pou lagolago.
  3. A fuaina, e tatau ona faʻatumuina i le mafaufau o le ogaoga ma feteʻenaʻiga o le feteʻenaʻiga e tatau ona sili atu le tele, pei ona tele latou avega.

A maeʻa lena mea e te manaʻomia e aveese le faʻailoga, tuʻu le pine i luga o le tulaga o le lumanaʻi lagolago lagolago. O le isi tulaga o gaosia o le afu o pu i lalo o pou lagolago. E oo lava i le taimi o Mareko, e manaʻomia le faamautinoaina o mamao ese le va o i latou, o le taia o vaega i le va o pou. Laititi pe lapoa vaega e mafai ona faʻatatau i tulimanu pou ma latalata i le malaia. Ina ua maeʻa, ma le fesoasoani a se boraxy poʻo le suo e amata ai le pox. O le loloto e tatau ona i ai i le ¼ mai le maualuga o le pou.

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faakeo o le aoina o le pa mai le siteki.

A o le i faʻapipiʻiina pou, e manaʻomia le taulimaina o le pito i lalo o le vaega o binumen. O le a puipuia le laau mai le palapala. I le pito i lalo o le sisipa lava, o le vaega o oneone ma ua leai se mea, ua faʻapipiʻi lelei ia lava pe a fai o latou siʻosiʻomaga. I lea tulaga, o le galuega e sili atu le faʻafiafia, a o le lagolago e tatau ona tu faʻamalosi atoatoa. O le muamua o le tulimanu ma ogaoga pou, o le isi mea ua uma ona maua i le va. O tulei taitasi o loʻo tuʻuina uma i totonu le lua o le ata, pe a maeʻa ona sasaa e se siʻosiʻomaga. Mo togitogiga, e mafai ona e faʻaaogaina le le tumau le le tumau o le a le avatua i lalo o koluma o le faʻaʻaiina pe a faʻamamaina le sima.

Ina ua faʻamamaina le sima, taimi e tatau ai, ua masani lava ona tele si ulugalii vili, pe a mafai ona e amataina faʻaputuputu le pa. Ata laupapa i ou lava lima e tatau ona aoina mai le faapipiiina o pa o faʻaliliu pa, ua faʻapipiʻi manu i pou. Uili mama i lalo o se tamaʻi tulimanu ina ia mautinoa o le sili ona faʻamoemoeina fusi.

Mataupu i luga o le autu: Pancramic Greazing i se fale tumaoti ma fale mautotogi

O latou i latou lava na foloina i luga o le fasi faaputuga. Ole mamao ole Komiti Faʻatonu e naʻo le vaʻai i foliga o le pa, e leai ni tulafono faʻapitoa. E masani ona taʻitaʻia e ala i se mea matagofie, tulaga o le puipuiga mai le matagi, pisa ma le pefu, mai le pefu, mai le tui i totonu o le taupulepulega. Ina ia mafai ona sili atu le aulelei o vaega, e fautuaina ile faʻaaogaina o se metotia faʻapitoa. Muamua, o le koluse ua faʻailogaina, pe a maeʻa mea o loʻo faʻafaileleina ai laupapa. O le mea lea, e aliali mai e ausia se lamolemole lamolemole. O le laasaga mulimuli o le faʻapipiʻi o le Wicket poʻo le faitotoʻa, o loʻo agavaʻa i luga o pou lagolago. E tatau ona faʻamalosia i latou e teteʻe atu i le mamafa o le mamanu.

Faʻaiʻu le pa atoa

Ina ua uma le pa e mafai ona sauni, e mafai ona vali ma vali pe ufiufi i va eseese. O le filifiliga o le faʻaiuga faʻalagolago i luga o le laufanua ma au lava manaʻoga. Ae e le tatau ona e faʻagaloina e uiga i le faʻasaʻoina o le faiga faimamago, talu ai e aunoa ma se mea o le a vave ona afaina ai le laʻau i fafo. Aoina le pa ua fautuaina mo le tasi le 2-3 tausaga, ae taua mo le taimi muamua e faia ai i le taimi lava na uma ai. Afai e le fetaui le vali, ona mafai lea ona e faʻaaogaina ni suauʻu faʻapitoa mo le talitonuina poʻo le leai o se lanu, lea e mafai ai ona e faʻasao o le vaega masani o fafie.

A filifilia se pa mai se laʻau, e manaʻomia ona e manatuaina o ia o fago e faʻamamaina e na o le matutu, na faigofie ona taulimaina, ae sili ona faʻaaloalo i ai. O le faʻapipiʻiina lava e masani lava ona le o se faʻafitauli, e mafai ona maeʻa galuega i ni nai aso, ae le o le faitauina o le faʻamago o le sima vailaau mo pou.

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faʻafefea ona fai se pa laupapa mai le sipelaki e faia oe lava

Faitau atili