Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Anonim

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Taimi lelei, tautalaga!

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Ou te ofoina atu ia te outou au ata faʻataʻitaʻi ma faʻataʻitaʻiga i luga o le vaʻai o se laʻau.

O i latou uma na aafia i loʻu olaga i loʻu olaga, na ou faia ai se talitonuga faifai pea - Sa ou inuina se tagata malaga i le vaomatua (turtist, o maso, hunter) e le manaʻomia. Tasi le tuusaunoaga - i le fafine.

O isi manaʻoga uma mo se mea e le talafeagai ai le ogalaau o le laʻau. E le tatau ona faia e le tagata faimalaga galuega a le togavao, o le seleselega o le vaomatua, le seleselega o afi afi o fanua. O galuega uma i luga o le faʻatulagaina o le paka paka ua maeʻa ona faʻatinoina e se naifi ma se ax (o se matau, ae le o le tele o le mea e mafua ai le latou paaga).

Ioe, afai o le mafuaʻaga o le savaliga o le faia o galuega e manaʻomia ai se meafaigaluega faʻapitoa - o le mea faigaluega o le a tatau ona toso. Ae o lea ua i ai se talanoaga e uiga i le tele o le vaomatua o le vaomatua

Aisea e ono iai lona i ai i le togavao? E tusa ai ma aʻu matau, o le paelo ma se lapoa o le 100 MM e faigofie ona tipi i lalo (o se faʻailoga e tusa ma soʻo se tasi) O lenei faʻamatalaga e faʻasino i nofoaga ma le i ai o le sili atu o le faʻatasi ma le sili ona vaivai. Ok, beech, toso ma isi tagata fai apoina e manaʻomia se vai inu, ae ou te le alu i ai.

Peguiki, Napnik, e le faigofie Brerewood e faigofie ona vave maua. Mai le "lapoa fafie" e foliga mai ia te aʻu na o le paga o login mo nodium.

Ou te manatu o le lapoa e sili ona lelei i le 150-200 mm. Faatasi ai ma le umi o le 1.5-2 m, tasi le laupepa (mago) o le a mamafa o le a lelei. O le 30 kg ma Heating masini o le a faʻaititia ai le soifua maloloina leaga o le tagata malaga. O le log o le 30cm / 2m o le a mamafa le OK.70 kg - o sina tele.

Ma, ua tatou aʻoaʻoina i luga o le "fanafana vaaia":

Mataupu i luga o le autu: masini gaosi masini mo digwall: faia vaega

- Le avanoa o se masani crotoshing ma le lapoa o le 20 cm (Max. 30 cm);

- Laititi o le mamafa (sili le lelei);

- faiga o le faʻaaogaina taimi, e seasea;

- E i ai le taimi e sauniuni ai mo le faʻaaogaina (e leai se mea e manaʻomia e faʻafiafiaina ai snatch ma vaʻai);

- Nofoaga i le lalagaina o ato ato (e le o se naifi ae le o auupega).

O i latou na iloa ia te aʻu, o ituaiga o oneone (filifili, tisiki, hacksaw, lipine) sa ou filifilia se lipine o le lipine.

Masani ona faʻaaogaina "hackssaw" o loʻo i ai le mamafa tele (mafiafia ma tumau naifi, tele 'au) ona o lana mamanu. E le taliaina e le au lakapi niniva e le taliaina le propmode i le propmode proppide (i luga o le 6 mm) ma tupu ma le lipine.

Faavae na manatu e manaʻomia se ata vaʻaia, fusi le tapoleni ma le mata. O isi mea uma ua i ai i le 5 minute.

O le umi o le ata vaʻai e tatau ona sili atu le lapoa o le ogalaau (o le sili atu - o le sili atu, o le a sili atu ona faigofie le oti) ma le upega tafailagi o le 300 mm (tutusa ma le masani ua uʻamea ai).

Lua fasi fasi king cutctate ma lua m5 fao ma nati, vaaia blade - ma le fata atoa mo se vaai.

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Savaliga sopo vaʻai mai le alualu i luma o lona uiga o oe lava

Faia o le faʻavasegaina ma faʻapotopotoga e nofoia ai le isi. 10 minute. E pei ona taia le fasi i le mataa o le mataalia o le au pele. Aotelega lapopoa na lelei. 30x30 cm, O le loloto loloto na tipiina i le 15 cm. I le mataupu faavae, e mafai foi ona e tusia se log i le 30 cm - i se lio.

Vaʻai i le ogalaau ma le lapoa o le 13-14 cm. Lua tipi mo le 5 minute (e ui o se tasi e faʻaaoga sana, e tatau ona suia). O le a ou faʻauma lenei mataupu i le afa itula le saʻo, ma o aʻu malosiaga o le a tuua e aunoa ma se paleni.

Na vavaeeseina e le tagata vaai, o laau, i le afi, le tapoleni - i le ato faafafa.

O le muamua poto masani na suia suiga i le TTX meafaigaluega:

Mataupu i luga o le autu: Anduar Bach faleuila

1. O le vaʻai e tatau ona liua (nifo o le nifo o se faʻailoga tutusa, faʻalua itu-itu-mata). O ia vaʻaiga faʻapea e le mafai ona tele 'eseʻese, i le aotelega o le satauro - lea e le manaʻomia. I se faʻaopopoga, o sea vaʻai ua uma nei e fagatuaga (ma o iina, ma tua) tagata faigaluega;

2. Le umi o le vaʻai 300 MM e le lava le lava. Maualuga maualuga

Faʻamamago (le mautonu lima) e le sili atu i le 60 cm. O le sili ona faigofie ou te manatu o le umi o le dum, e leai Faʻaleagaina le maʻi). Mo le taoto i totonu o le ato faafafa 40 cm - ia lava. O lea - o le umi o le 400 mm;

3. Tetee o nifo na iloa e tatau ona lava. Ma o fafie e le faʻamago i le vaomatua, ma o le ogalaau o loʻo taumafai e faʻamalamalamaina i le mea puʻeina i le taimi o le ogalaau. O le aofaʻi o le teteʻa (o le lautele o le stappyl) e tatau ona 2-3 mafiafia o le tapoleni. Sili atu le sili atu, ae o le a faigata le oti - o se tele tele o vili o fafie o le a maua "le le fiafia";

4. Le itiiti ifo i le tasi le mafuli i le tino ua tatau ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le isi laʻasaga e fesoʻotaʻi ai le pito i luga o le pito i luma ma le ogatotonu (poʻo le isi pito i tua). Ma o lea na aoga mo le telē i le vaega autu o le galue (mai ia te aʻu lava).

Na ou tau i se mata fou i le tau mafanafana na fai - Sa ou faatauina le Caupest HasckAw, aveese le 'au, tipi le vaega o le lautele o le latalata mai o le latalata mai o le lautele.

Aoina o teuga tupe o loʻo nofoia le 10-15 minute, sa faʻaopopo le Drimanal.

O le itu o le faʻavaʻa o le ok ok 45x45 cm, le umi o le tapoleni ok.45 cm, le loloto o le tipi muamua.

Ua vaʻaia ma le lapoa o le 20-25 cm. Tasi le mea faitino nofoia 5 minute. E faigofie tele ona galue, o le mea autu i luga - ia oe lava (faʻaaoga e vave ai)

Mataupu i luga o le autu: O ituaiga o le vevela o le solo solo

Manatu, faʻavae i luga o faʻaiuga o galuega:

1. O le mafiafia o fasilaau na faʻaaogaina mo le faʻavaʻa e tatau ona 3-4 cm. Ma le malosi ua lava, ma tausisi pea;

2. O le mea fou e tatau ona suia i se lautele lautele (mo se faʻataʻitaʻiga, mai gatetena) - o le mevas mimilo i luga o le matasele o le vaapiapi o le vaapiapi o le vaapiapi e punou.

O le mea lea, e mafai ona ou faitau atoa le faʻatulagaina o le vaomatua o le vaomatua o le vaomatua - Tophar, Mpl (Paʻu), tapoleni na vaʻaia.

Gagau naifi ma se laʻau faʻatumuina i loʻu vaomatua e masani lava ia te aʻu.

Faitau atili