Taele mai se tipi: faʻafefea ona fau ma ou lava lima?

Anonim

O le aga masani, o taele o loʻo fausiaina i fafie, talu nei mea e sili ona lelei mo le mafanafana, ma vave ona faʻamafanafanaina, e tele se faʻamalologa orma. O loʻo tu mai i se fualaʻau fai laupapa masani ona fausia ma ona lava lima, ae e tele ona fua e le mafai ona faʻagaloina i le taimi o faʻagaioiga. E faʻapapaʻi lea i lenei tapenaga o mea, aua e oʻo i le laʻau i le taimi, e faʻaitiitia ai, taʻeʻei i le va o pale o loʻo aliali mai le palealii. Aʻo fauina, uma soʻotaga i le va o ogalaau e tatau ona faʻagaioia ma le faʻaeteete e se faʻamaʻi faʻapitoa.

Taele mai se tipi: faʻafefea ona fau ma ou lava lima?

Afai o fafie mo le fausiaina o se ogalaau e seleseleina tutoʻatasi, e tatau ona fufuluina lona laga mai le paʻu ma le moa.

Mai uiga o foliga e taua le maitauina o le taʻele pe a uma le fausiaina e tatau ona tu mo sina taimi. Na o le pau le mea na amata ai le faʻapipiʻi o le faʻamalama o le faʻamalama ma faitotoʻa, pei ona mafai ona latou liliu i ai. O le taualuga foi na fausia pe a uma ona solomuli, i luma, ua ufitia le faʻavaʻa i le potythyleine ata e puipuia mai leaga le tau.

Filifiliga Fafie

Mo le fausiaina o se fale ogalaau faatasi ai o latou lava lima e taua le saunia lelei o fafie. E le mafai ona ave muamua le ogalaau ona o le latou tau e maualalo. E oʻo lava i le tuʻufaʻatasiga o ituaiga eseese e faʻatagaina mo le taʻele. I totonu o le fautuaina e mafai ona matauina:

Taele mai se tipi: faʻafefea ona fau ma ou lava lima?

Laupapa taele laupapa.

  1. O larch o se vai-fou, e iloga i se maualuga tele o le maaleale, peitaʻi o le tau maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o fale i luga o laupapa laupapa, lea e i ai i le vai, e fausia mai taʻamilosaga. I Venice, i le fale, na tusa ma le 200 tausaga, e fausia i luga o puipui. Faapitoa na fautua mai Larch e fai ai le au pale maualalo ina ia mautinoa le talitonuina ma puipuiga vai mo le atoa fausaga.
  2. Pine o loʻo faʻaaogaina mo le fausiaina o taimi uma. E faigofie ona mafai ona faʻatino, vave ona maliu. E i ai se lanu manaia tele ma foliga, o lona manogi e manaia. O le tau o lenei fafie e maualalo, o taele masani ona fausia tonu mai ai. Mai ia lava mea e manaʻomia e iloa ai o lea laʻau e malosi, ma atoatoa pea le avega, o se tasi lea o fale sili ona lelei.
  3. Aspen e maualuga le maualuga o le teteʻe i le susu, mo le taele, o lenei mea o se tasi o sili sili ona lelei. E maualalo le aʻafia o mea o mea, o le fausaga atoatoa ona uʻu lealuga, faigofie ma vave ona faʻamafanafana i le taimi o loʻo teuina ai le ogaumu. O le lelei o le Osin, e manaʻomia le maitauina i le tele o taimi ina ia sili atu le mautu ma e vaʻaia foi le fausaga e toe vali ai foʻi le malosi. O se tulaga taua lenei mo soʻo se fale, ae le naʻo le taele.

Tusitusiga i luga o le autu: crafts mai le papier-mache faia oe lava mo le fale

Taele mai se tipi: faʻafefea ona fau ma ou lava lima?

Faavaeina masini ata.

O fafie mo le fausiaina o se tipi e sili ona faʻatauina i le tautotogo masina, e mafai i le taimi lenei e faʻamamaina ai le mea, ma le taumafanafana ua uma ona amataina le fausiaina . Faʻamago e tatau ona totogi i loʻu maitau faapitoa, e pei ona iai malosi ai lona faʻamalosi i le lelei o le fausiaina. Afai matou te puʻeina ni laupapa ma tulaga faʻalenatura o le le tagi, ona o le faʻagasologa o le faʻamamaina o le laga o ogalaau o le a ufiufi poloka. O le mea lea, o le toʻatele e fiafia e faʻatau mea ua uma ona pasia le mago. I lea tulaga, e leai se mea e manaʻomia ai ni masina e faʻatali ai le mago ma le faʻamalieina o le fausaga. E le mafai ona faʻatau atu ogalaau na sauaina i le faʻamagoina o le faʻamago, e pei ona latou eseese ai o a latou meatotino, ua le toe fetaui mo le tipi. E manaʻomia le amanaia i le taimi o le faʻasologa o le fale. A leai, o le fale ogalaau e mafai ona tuʻuina atu i mea le lelei, pei o faʻalavelave, ulava, malosi ma sili atu. Naʻo le gaosiga lelei, tusa lava pe manaʻomia le alu na o oe, faʻatatau i le ogalaau.

O le faʻagasologa o faʻaputuga

E mafai ona e fauina se fale tapuni ma ou lava lima, ae mo le mea e manaʻomia le usitaʻi i tulafono faʻatatauina o le pale, e totogi ai le paolo. O Frams e mafai ona eseʻese, e oo lava i le taimi na e amata galue ai, e tatau ona e filifilia le ituaiga saoasaoa. E i ai filifiliga "i totonu o le pesini", "i le paro". Eseesega e taua, o nisi ituaiga mama e faigata.

Faamuamua o Galuega:

Brous faapipiiina ata tusia i le faavae o le taele.

  1. Amata le fausiaina o le taele e talafeagai ma le faavae, e mafai ona faʻaaluina filifiliga eseese, ae sili le faʻaaogaina o le lagolago-kolisi pe faapipii. I le taimi o le fausiaina o le eleele, e manaʻomia le vaʻai i le fola o le a taʻele lea o le fuga, pe faʻafefea ona faʻatinoina le vai mai le potu o le 'au a le Atoma. E masani ona fausia se faʻavae faʻapitoa faʻatulagaina o faʻavae, e ave le vai mai le faʻavae.
  2. A maeʻa le faʻavae o le vai taele, e alagatatau ai ona faʻatino lona osofaʻia ma le fesoasoani a rubbroid, o loʻo faʻataʻoto i le tele o vaega. O ia tulaga e manaʻomia, aua e tatau ona faʻasaoina.
  3. O le Palemia Muamua e taʻua le totogi, o loo mou lea i lona tuʻu saʻo i luga o le faʻavae i se vaega o le totoina. E masani ona e ogatusa le lautele nai lo le isi. A faʻapea e faʻaaogaina le tulafono i le faʻavae i le taimi o le faʻagaioiga, ona faʻaaoga lea o le tab maa ma se sima masani. O le isi, o loʻo faʻatinoina galuega i luga o le lisi o tagata totoe o pale, mo le faʻaaogaina e le "col-com-makushka" metotia. E mafai ai ona fuafua le saʻo e matauina le siʻosiʻomaga o pa puipui o pa, ma o le nofoaga matagofie o le nuu o loo fausia ua tupu.
  4. I le taimi o Masonry, e manaʻomia le manatuaina o le taele e tatau ona i ai ni faʻamalama ma faitotoʻa, tipi i latou o le a sili atu le faigata
  5. Mo cacopa ogalaau, eseese mea talafeagai. O lenei ua faia ina ia aloese mai le tele o ata, puipuia le vevela leiloa, fai le fausaga sili atu le mafanafana ma sili atu uuina vevela i le taimi o le afi. Na faʻaaogaina muamua, Moss mo KCOpa, ae o nei se aofaiga tele o mea eseese o lipine o lipine o lipine i le va o le pale ma le alalapalapa i le alalapalapa i le alalapalapa i le alalapalapa. Na faia muamua le pule o le: O le mea muamua e vave fausiaina, o le lona lua - ina ua maeʻa le fausiaina o le fausaga. O sea metotia faigofie e mafai ai ona e apita le fale, aveese le vevela leiloa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai fugalaʻau mai le okeni mo pupuni

Taele mai se tipi: faʻafefea ona fau ma ou lava lima?

Tao ma talepe polokalame.

I le taimi o masony, o ogalaau uma i le va o latou lava e mafai ona faʻaoʻo atu ma waders faʻapitoa, e mafai ona faʻaaogaina pe a fai o le 3-4 laina ma le le lelei aafiaga o le susu i le taimi o le faʻaaogaina o le taele.

E 2 pale o loʻo faʻaaoga e faʻapipiʻi ai le faitotoʻa, e faʻapipiʻi i lalo o le pito i lalo, ma le 5 pale ua faʻapipiʻi i le pito i luga. E tatau ia i latou uma ona mautu. A o sauni le fale ogalaau, o le solomuli na tupu, e manaʻomia le amata ona faʻapipiʻi le faʻavaʻa o le fagutu o le fale. Mo lenei, o le faʻaliliuga o loʻo faʻamauina, o loʻo faʻamauina le taulaga, pe a maeʻa le ituaiga o taualuga mea taua o loʻo faʻamauina. I lea tulaga, o se laupapa masani, slate, uamea ai uʻamea poʻo le matua suamalie suamalie e mafai ona amio ai.

Faauma galuega

O le faletaele mai le ogalaau e ese lava i le lautele faapitoa matagofie, le laʻau lava ia e le o lava se taimi e le o maeʻa. E mafai ona e fai mai naʻo puipui totonu ma fola, ae o le solomuli o se solomuli, talu ai o le fausaga i le faʻasologa o le faʻamamaina o le fafie. O le mea lea, o pupuni ma faitotoʻa ua faʻapipiʻiina naʻo le maeʻa o lenei gaioiga. O se tulafono e faʻatatau i le faʻaiuga o galuega e amata i le sologa lelei. E masani lava o le taʻele o le taʻele o le taʻele o le le alu ese mai i le ala, o foliga o ona foliga e matagofie lava ia lava.

Totonu, e mafai ona faʻaaogaina le faʻavae o laʻau masani o le laupapa, lea e fetaui lelei mo le aotelega o le faʻatulagaina.

O le faʻaaogaina o se faaputuga ua faʻatagaina mo le teuina o le teuina o le teuina, ae ese pe a le o le teuteuga mea lelei o mea. O le taualuga o le taele e mafai ona ufiufi i le uamea Tile. E le fautuaina le valiina o puipui, e mafai ona e faʻaaogaina na ata tifaga o loʻo fuafuaina mo le lala ese ma ofu taele, e ui lava e sili ona lelei.

O le taele o se fausaga e sili ona fausiaina mai le natura laau. O fale sili ona lelei na iloa mai se ogalaau masani, o loʻo iai ni mea lelei. Pe a faʻamafanafana, o laʻau e amata ona faʻamalamalamaina le naʻo se manogi ma manifinifi, ae tele foʻi ma le tele o mea o le fefe.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona siaki le faʻafitauli o le vai?

Faitau atili