ADDORY ONDELANGESS: ONCOMIMAL tulaga taua ma tulaga lautele

Anonim

E tafafao faamasani ai, o le siteputi o se vaega taua o soʻo se fale tumaʻoti o se fale tumaʻoti, o le tele o elemene elemene o totonu. O fausaga faʻapitoa e mafai ona maua e le gata i lea nofo nonofo ai, a e faʻapea foi fale. Ina ia saogalemu le oloa e saogalemu ma le lelei le faʻaaogaina, e tatau ona totogi i le lautele o faasitepu, maualuga ma le loloto o ona sitepu, faʻatasi ai ma isi taua taua. I lenei mataupu, o le a tatou vaʻai i mea o loʻo iai nofoaga i le plauna, ma o le a le sili ona lelei fua.

Faila Taiala

Afai o loo e fuafuaina le fausiaina o faasitepu i le faasitepu i totonu o le fale tumaoti, e masani ona filifili e le uaina ma le ituaiga o mamanu. E i ai le tele o ituaiga o faasitepu i le fogafale lona lua, o le sili ona taatele o le savalivali ma sikulu faataʻitaʻi.

Ituaiga o faasitepu i le fogafale lona lua

Faʻalagolago i le tele o sitepu o ona tapulaʻa, o mea faʻapitoa ua tuʻuina mai (e ono i ai se 'aiga pe o siʻitia). Talu ai nei, o le faʻapipiʻi o faasitepu sa sili ona lauiloa i fale nofomau, e faigofie ona faʻapipiʻi ma nofoia le tele o avanoa.

O fua o loʻo i ai e faʻalagolago foi i mea filifilia - atonu o se laʻau, sima, o le limamininum, faʻapea foi ma la latou tuʻufaʻatasiga. Ina ua fausia le faasitepu, mautinoa o le fuaitau ua lava mo tagata nofomau i le fale, ma aua le galo foi e uiga i le mafanafana o gaioiga.

Afai e sili atu ma le fa sitepu, e fautuaina le faʻapipiʻiina o le pa ma le mafanafana lima po o le osofaʻiga.

Fafie Fafie ma Kitilines

Tifaga

O le sili sili ona lelei filifiliga o loʻo tumau pea o le laupapa savali o le sitepu i le fogafale lona lua. E tusa ai ma le faʻavae faʻavae, o le lautele o se fasilaitu o se faʻafanua e tutusa ma le 100 cm, ma o le oloa paʻu e mafai ona suia mai le 32 i le 38 tikeri. O tapulaʻa i luga e faʻatagaina oe e ausia le fua faatatau saʻo o le lautele ma le maualuga o sitepu.

Le tulimanu o le taua o le faasitepu

Afai o le mamanu e aofia ai le tele o taʻavale, e manaʻomia ai le fale fausaga.

O le farsey sitepu i le fogafale lona lua

Fao

Mo fale laiti ma le lua-deker potu, o le faʻapipiʻiina o se spiral starcacac o le a avea ma se manaia fofo. O le faʻaaogaina o ia fausaga e faʻasaoina avanoa leai se avanoa ma faia le totonu o le potu ma faʻalelei ma le lelei. O le laititi o oloa lautele o le 80 cm mo fale nofomau, ma le 70-60 cm mo fale gaosi fale.

Faatusatusa i le savaliga o loʻo iai ni ata faʻaseina o loʻo i ai se lautele lautele, ona o le leai o se nofoaga e sili atu ai le gaioiga (ona o le laititi o le mamanu).

Spiral Stairacase

Gagau le fetaui lelei

Ina ia mautinoa o se fiafia tulaʻi i le falefaita, e fautuaina e tagata atamamai faʻaaoga le faʻaʻoleʻole slalepale faasitepu. O sea tali e sili ona lelei, ona afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatoʻilaloina le gagau le oloa ma aveʻese i totonu o se isi potu ese. O le ata o sea sitepu o se koluse i le va o le savaliga o le savaliga ma le aveeseina o tamaitai.

Glanming Staircase i le Attic

I le faateleina o le tulimanu o le faʻanaunauga, ua mafai ona faʻaititia le umi ma le lautele o le oloa. O fua o loʻo faʻaalia o loʻo faʻaalia ai le ata i lalo.

Ituaiga o le puʻupuʻu starcacase i le fale

E tatau ona maitauina o se fasimage lea e mafai ona avea ma ituaiga o sui o le stepmptodder ma faaaoga mo manaoga o le fale. A faapipiiina le ata faʻataʻitaʻi, e tatau ona e manatua e tatau ona tumau i se tulaga saoloto. Ia ausia le iʻuga, o se nofoaga tuʻufua (i le mea o loʻo faʻapipiʻi ai le sitepu) le itiiti ifo i le tasi sikuea mita.

Tusitusiga i luga o le autu: foliga o faasitepu mai kene ma nusipepa o le tagata lava ia

I luga o le vitio: apefai o loʻo avea ma mea sese i se fale laupapa.

Fusi

Mo se fale tumaoti i se masani masani, o le laupapa laupapa ma le le masani ai nofoa o le a avea ma se fofo sili. O se pa matagofie e mafai ona suia ai le tuai o le sitepu ma le faia i le va o fola e sili atu le saogalemu. I le tulaga o ata faʻapitoa, o le faʻaaogaina o pa e manaʻomia.

O tapulaʻa o lenei vaega o lenei vaega o loʻo fuafuaina i le vaega mulimuli o le fausiaina, e matua fuafuaina lava e le lautele o sitepu, o le umi foʻi o le faʻafanua.

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

O le Greenting Dreatere o le faalumaina o faalumaina o loʻo faʻaalia ai le usitaia o tekinolosi, faʻapea foi ma le galuega i se galuega taʻitoʻatasi. Afai e te le o mautinoa e uiga i ou tomai, e sili atu le tuʻuina atu o le mamanu o le au faitele tagata tomai faʻapitoa. I mea uma, o le Saogalemu ma le Faʻatauaina o le mamanu faʻalagolago i mea saʻo, o onarganomics ma galuega.

Sitepu

O le Inter-Deptoc Shiorcac e le tatau ona sili atu, ae ia faʻamalieina manaʻoga uma saogalemu. Ina ia lelei le gaioiga i le va o fola, e leai se faafitauli, foliga faʻapitoa, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o se faʻataʻitaʻiga auiliili o loʻo usitaia faʻataʻitaʻiga. E taua foi le amanaia o le fausiaina o le fale mo le nofomau ma le lautele o nofoaga mo le lautele ma maitauina ma le manino le faʻasologa o galuega. Laʻasaga o se tasi o vaega sili ona taua o le faʻasolo ma manaʻoga faʻapitoa o loʻo faʻaalia atu ia i latou.

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Tulaga Aoga Aganuu

Faʻamatalaga faʻavae o sitepu o loʻo fuafuaina e tusa ai ma le totst ma snip tulaga. Peitaʻi, i le fuafuaina o mea i lalo e tatau ona maitauina:
  • O fuaitau o le Oti e mafai ona suia mai le 15 i le 18 cm;
  • O le fale mautotogi e tatau ona 30 cm lautele, e mafai ona ofo atu i se itu tele pe laiti i le 1-2 cm (fuafua i luga o foliga foliga);
  • O le sili sili o le umi o sitepu o le tasi mita mo fale nofomau fale, mo fale o nofoaga - 120-130 cm.

E aoga le maitauina o le mafiafia o le tulaga o le tulaga o le a le malamalama i ai pe o le vaega o faasitepu lea e tuu ai e le tagata le auala. O le tulaga sili ona lelei o loʻo taoto i totonu o le 27-35 cm e ala i le pipii ma le 10-18 cm i le maualuga o le tulaga.

Ata mamanu

O le faasitepu o le faasitepu e aofia ai vaega e lua - o le laina tafailagi e aliali mai ma le faasalaga o le auala. I le laasaga o le poloketi o le poloketi o le lumanaʻi, e matua taua tele le faʻailoaina atu o le lautele o le afio mai ma osofaiga ma tumau o le alicapa ia Matitica e faʻalagolago i ai.

Mataupu i luga o le autu: ituaiga ma foliga o modular sitepu [faiga fausia filifiliga ma o latou lava lima]

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

E taua le matauina talu ai nei i fale le masani ai faʻaaoga faʻatusa e aunoa ma femite, o ia fausaga e eseese taugofie ma faigofie ona faʻapipiʻi. Peitaʻi, e le mafai ona saogalemu nai lo syspises.

Starcacase e aunoa ma auala

Norma

E pei ona taua, o mea taua e manaʻomia mo le tele o sitepu o fesoʻotaʻiga o loʻo lisiina i le totst ma snip. Noatia i nei Norms, o le atoatoa fua faatatau o mea e mafai ona ausia o oloa.

O tulaga autu o le laupapa faasitepu e aofia ai tapulaʻa nei:

  • Laʻasaga e tatau ona tutusa lelei, o le sili ona maualuga le faʻaletonu o le 5 mm. Tulaga Paleni: Maualuga - 15-20 cm, o le loloto o le pipii o le 23-34 cm, svez - 2-3 cm.
  • Mamao mai le faitotoʻa i le fausiaina o le itiiti ifo i le tasi mita. O le lautele o le faitotoʻa lava ia e taua (o le mamao e tatau ona sili atu nai lo le gutu o le faitotoʻa).
  • A faʻaaoga toʻesea, e tatau ona e faʻaeteete. O le faʻamatalaga autu mo lenei ituaiga o oloa: O le vaega vaapiapi o le 10 cm, le chassis - 25 cm, o le lautele o le vaega - 40 cm.

Nei Tulafono faʻavae e manaʻomia ona matauina pe a fuafua Sparcases, tusa lava poʻo le a le faʻataʻitaʻiga na e filifilia. O le uiga o le atoatoa oloa e faʻalagolago tele i mea filifilia. Mo nofoaga e nofo ai, matou te fautua atu o le taugata tele laupapa laupapa po o le sima ua faaaogaina.

Lautele

Tulaga masani o le sitepu o le a lautele o le 1200-1000 mm, o se tulimanu o le faʻaaloalo mai le 40 tikeri. Ia o le tuufaafeaga ma aʻe ai le tagata faʻaeleʻape tagata i le tagata, e aoga le 'alo ese ma osofaʻiga mai fafo. A o faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le gaioiga i luga o le faasitepu o le a faigata tele, e mafai ona oʻo i iʻuga le lelei. Afai o le slope e itiiti ifo nai lo le 40 tikeri, ona faateleina lea o manuaga i mea leaga

Fautuaina le lautele o faasitepu

O loʻo fuafua le lautele o sitepu pe a fuafua lelei le mamanu o le a. Vevesi e tatau ona faaitiitia i le itiiti ifo. Ile iuga, e fautuaina le tuʻu i luga o le sitepu ma le mafanafana pese, ma o le agavaʻa ma leoleo e tatau ona faia o mea silisili sili ona lelei. Lea o le Afafine e taua tele pe a fai e iai tamaiti laiti po o matutua i totonu o le fale.

Maualuga

E tusa ai ma tulaga masani e taliaina, o le maualuga o sitepu o loʻo faʻatulaga i le vaega o le lumanaʻi oloa. A o le fuafuaina, e manaʻomia le amanaia o uiga i uiga nei (manaʻomia faamaotiina i tulafono faatonutonu):
  • O le maualuga o le auala o le pito i fafo o le pito i fafo e le tatau ona i luga ole 20 cm;
  • O le uiga o le 20 cm faʻasino e faʻasino i ata faʻataʻitaʻi, faʻapea foi ma le tamoʻe laasaga ma faasitepu i totonu o le tele-tulaga;
  • O le maualuga ma le loloto o sitepu (mo fale nofomau) e le faatagaina;
  • Eseese o le loloto ma le maualuga o le sitepu sitepu sitepu i le tasi Mati (mo pisinisi lautele ma alamanuia fausaga) e le faatagaina;
  • O le itiiti ifo maualuga o auala e tutusa ma le 10 cm, ae 14-15 cm o le sili sili ona lelei filifiliga mo systeray storever.

Tusitusiga i luga o le autu: O le a le faaputuga e filifili mo faasitepu i totonu o le fale: ituaiga o le feagai ai

O le usitaia o nei tulafono o le a mafai ai ona filifilia se nofoaga saogalemu ma faigofie-faʻaaogaina, faʻapea foʻi ona sefe i luga o le fale mea.

Umi

O le umi o le umi o le taeao o le 80 cm, o le mea sili e sili ona lelei o le faʻailoga i le mita. Afai o le vaega o le potu faʻatagaina, e mafai ona e faia se tulaga ma le umi o le 1.5-1.7 mita. I se apefai Mati, e toʻatele tagata e mafai ona ifo i le taimi e tasi le taimi e oʻo i ai.

Mamalu o le faasitepu

Marshash loloto

O le lautele lautele o le tulaga o le 30 cm, o le faʻailoga sili ona maualuga o le 38-40 cm (mo fale lautele). O le mea lea, o le loloto o le savaliga e tatau ona i lalo ifo o le 25 cm (mo le falealuga po o le potu i lalo o le 2 26 cm). A fuaina le lautele o le pipii, mafaufau i foliga iloga ma lona mafuaʻaga. Tuʻufaʻatasia (poʻo le mafiafia o le tulaga) e tatau ona taofia o vae o se tagata matua. Mo sikulu ma faasitepu faasitepu, e ese le mea e ese ai.

Sitepu

O le mamao i le va o sitepu o se tasi o sili ona taua parameter pe a mamanuina se sitepu. O le sitepu o le faʻaloaloa e fuafua lava le faigofie ma le saogalemu o le mamanu. Fautuaina faapitoa e sili atu le mataala pe a fuafuaina le fuafuaina ma, pe a mafai, faʻaaoga i luga o le aʻoga.

Lalo o se faʻavae o loʻo i ai le sitepu o le faasitepu e mafai ona fuafuaina, faʻapea foi ma faʻavae faʻavae o sitepu.

Sili ona lelei o le faasitepu o faasitepu

Le saʻo fuafuaina o le sili ona lelei o le sili atu o sitepu

A fuafua le numera o sitepu, o le umi o le sitepu o le sitepu ia Mati e mafai ona tali atu. O loʻo faia le mamanu i totonu o le lua faʻavae autu, e iloa ai le faʻatuatuaina ma le saogalemu o le savaliga, (a + B = e - 12 cm). O le mataupu lea, "a" o le maualuga lea o ua osofaʻiga, ma le "B": O le lautele o le pipii. Ina ia ausia le fua faatatau lelei o nei tapulaʻa, faʻaaoga le fomu 2a + i.

Afai e te fuafua e teuteu lou fale ma le laupapa laupapa lua-aso sipela, ona le mafai lea ona e faia e aunoa ma se laina i lenei tulaga - o le nofoaga. O ona itu, o lona faʻatulagaina o loʻo atiaʻe e ni gaioiga faʻapitoa gaioiga.

O le autu autu i le taimi o le fausiaina o se mea faapena o le sitaili o le sitaili e le mafai ona itiiti ifo nai lo le lautele o sitepu (le tapulaa tapulaa o le 80 cm).

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Faʻapea o se fale o le atunuʻu e aunoa ma se laʻau Wood Wooding Staircase e le mafai. O lenei elemene o le totonu o le potu i totonu o le potu o se foliga atoatoa ma faʻafaigofieina gaioiga i le va o fola ma potu. Fai se oloa faapena mo le taʻutaʻua o le Tiace, o le mea autu o le faia saʻo o mea faitino, filifili ni mea talafeagai ma vaʻai i fautuaga o tagata taʻalo. E aoga le matauina o le taimi e faʻaalu ai le apefai o le le masani-tulaga faʻapitoa, e sili le talitonuina o polofesa. O le a e mauaina se taimi, saogalemu ma talafeagai mamanu.

Fonotaga o Tagata Faapitoa (2 Vitio)

Eseese faʻataʻitaʻiga o faasitepu (50 ata)

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Sili ona lelei faasitepu: mamanu saogalemu ma le mafanafana mamanu

Faitau atili