O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

Anonim

Ona o le eseese faʻapitoa faʻapitoa i le faʻamaeʻaina o mea, e tele naua a latou ituaiga. I le taimi nei, e tele mea teuteu teuteu e masani ona faʻaaoga i tulaga o le faʻamaeʻaina mulimuli. Lenei tala o le a taʻu atu ia te oe e uiga i mea sili ona taua o le paʻu o le palapala puipui ma ia malutaga.

Ituaiga o teuteuga fale

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

O loʻo gaosia e le Pa o Deactutives Panels e mai le lautele o mea, e faʻamautinoaina lo latou lautele lautele. Faʻafetai i Tekinolosi fou, o na laupapa na faʻaaogaina mo le puipui puipui o loʻo gaosia mai mea nei:

  • laau (faapipiiina fafie ua faʻaaogaina o ni mea, faʻapea foi ma se faʻasologa);
  • Gyppinyl;
  • chipboard;
  • palasitika (mai polyvinyl chloride);
  • Aluminim;
  • Wood-Aud Stoneve, maua ai ituaiga eseese (o ia oloa e gaosia mai le MDF, DVP ma HDF);
  • ugolo;
  • pranglic ipu;
  • polystyrene;
  • Tamaitusi ma paʻu.

Mafaufau e vaai ni ata eseese.

O fetuu e faavae i luga o se laau. O lapisi oloa mo le puipui o le puipui e faia mai le tele o fafie afi. O le tele o ituaiga mea nei o ituaiga o fafie: Cherry, Ash, oh, Beek, Beek, Pine, Alder, faapea foi alder, atoa. Ole siosiomaga sili ona lelei ile siʻosiʻomaga e fetaui lelei mo le teuteuga i luga o le pa puipui i soʻo se nofoaga nofomau ai (pei o le potumoe, ofisa).

Gypum ie. O loʻo faʻavae i luga o le laupepa laupepa ma tala faʻasolopito. O nei fale Gymeum o oloa e masani ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o vaega i totonu ma pa. Gyptum panels e le fefefe i le susu, ina ia mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o le faletaele. I se isi mea, o le Gypsum laupepa e tetee atu i aafiaga inisinia. Mo o latou fufulu, e mafai ona e faʻaaogaina ni vailaʻau eseese.

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

O mea teuteu teuteu e faia o mea tuʻufaʻatasi o loʻo i ai i lo latou tuʻufaʻatasia almininim, e iai se foliga manaia o le tagata. E fausia ai latou faʻaaoga faʻapitoa faʻapitoa masini tekonolosi. E i ai la latou ituaiga o fausiaina, o loʻo aofia ai ni vaega faʻapitoa o le lua o le limaulu ma le laupepa o Monolithic Polythylene o loʻo iai i le va o latou. O lenei mamanu e tutusa ma le susu susu, ae o le isi sauniga.

Laupapa-chipboard. O le tulaga o loʻo i ai se laʻau, pe sili atu ona faʻamau. Fusia i lenei mataupu e toe soifua. O ia oloa e maua mai e ala i le faʻaaogaina o le vevela o le alavai metotia. O le mea e le talitonuina nai lo laupapa laupapa. Sa masani ona teuteu puipui i totonu ma mago potu. O ia pusa craved cannes e ese. E i ai ni latou lelei eseese: MDF (averesi o le malosi) ma HDF (maualuga maualuga).

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻatulaga se atunuʻu e matagofie tele i ou lava lima. Ata

Palasitika panels. Ua faia i polyvyll chloride. Ia sili ona lelei manaoga. O nei palasitika oloa e umi se taimi o le olaga, o le suamalie o le susu (talafeagai mo le faletaele), manaia le alu ese atu ma sili ona lelei hyminic prominic. O loʻo tuʻuina atu le palasitika panels i totonu o soʻo se potu: faletaele, potu malolo ma e oʻo lava i ofisa.

Mea teuteu teuteu. Oko, pei o se laau, o se mea masani ai ile taimi umi ole tautua, faʻapea foi ma taugofie. O ia laupepa e le o aofia ai i le Deform, aua le faʻaaogaina le susu (talafeagai mo le faʻapipiʻiina i le faletaele), odtos ma le pefu, ma e le mumu foi. E faigofie ona fufulu le vaipanoa.

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

Acrylic Download Oloa oloa na faia o le synthetic reslins. Mo lo latou teuteuga e faʻaaoga auala eseese ma auala. O loʻo mafai ona teuteuina i luga o le 'oloa o le acrylic.

Polystyrene. O le ituaiga o palasitika laupepa. E i ai la latou ata faapitoa ata tifaga. O lo latou laufanua o le faʻata ma gaʻo ma lamolemole. O panu o panels e ese ai le mafiafia paramens. Fua o oloa mai le polystyrene. O lenei ituaiga o pepa e i ai le faavae malosi ma faʻamalosi tino. O i ai lo latou maualuga maualuga o le pisa, ma le malosi o le le soifua maloloina. I se faʻaopopoga, o loʻo faʻailoa mai i le susu o le susu, o lea lava e fetaui mo le faʻamamaina o le faletaele.

Panels mai ie ma le paʻu. O lenei oloa e ese le fua faatatau o loʻo i ai ni faʻamatalaga, o loʻo i ai ma le maualuga o le vaivai. E masani ona faia e fausia i totonu o nofoaga o se lagona le masani ai ma le le masani ai. I luga o ia ni masini teuteu, e mafai foi ona e faʻaaogaina se ata lolomiina ma ata eseese.

A o mafai ona e vaʻai, e iai le tele o ituaiga o teuteuga teuteu vailaʻau mo le palapala puipui. O le filifiliga o avanoa o avanoa (gypsum, palasitika, ma isi mea) e tatau ona faia e faʻavae i le aoga o meatotino e te manaʻomia, i le faletaele, umukuka, potu potu pe o le fale o le faletaele.

O le a le tele o ituaiga

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

E ese le pa o le pa o le tino mai ia i latou lava e fuafua i le tele o laupepa. O i latou o ituaiga nei:

  • Oloa fua. O loʻo faia i le ituaiga o sikuea laupepa. O le latou tulaga masani o le 30x30 cm poʻo le 90x90 cm. O loʻo iai ni ituaiga, e talafeagai mo le faʻamutaina o le motaka poʻo le Vaega. Maua ni lanu eseese ma ata. O le sikuea e faʻaoʻo mai ai ma le faʻapipiʻi faʻapitoa e faʻafaigofie ai le faʻapipiʻi faʻagasologa. Sikuea sikuea panels (gypsum, palasitika, ma isi mea) faʻaaogaina e faʻamaeaina ai potu eseese;
  • Racial (seti) pepa. Gaosia i le ituaiga o vaitafe po o le skimps. O loʻo faʻaalia i latou e ala i luga o le tele: umi mai 0.9 i le 3.7 m, lautele e oʻo atu i le 30 cm, o le mafiafia e le sili atu i le 12 mm. O loʻo faʻapipiʻiina le pito i luga o le pepa muamua, o le mauga i le faʻavaʻa o loʻo faia ma le fesoasoani a curmmers (faʻapipiʻi uʻamea). Rank panels (gypsum, palasitika, etc.) o lo o faapipiiina i luga o le tasi le isi tapuni. Vaai, o se iee nonoa e pei foi e pei o le ufiufi;
  • Lau laupepa. O ia laupepa pepa e iai le ituaiga o ie. E iloga e le lautele o le 122 cm, o le maualuga o le 244 cm, ma le mafiafia e le sili atu i le 6 mm. E talafeagai le faʻapipiʻi i se tulaga e te manaʻomia e aloese ai mai le faʻavaeina o le tele o le tele o le tele o le tele ma maualuga. Ona o lona tele, o lau pusa kanela e vave ona faapipiiina. E faia ni laupepa mai laupapa faʻapipiʻi (faʻataʻitaʻiga, DVP, MDF), Atamail, PVC, Dheswall, ma Polystyrene. O ia laupepa e iai se itu ua teuteuina i itu, o loʻo iai vai-mama meatotino. Faʻapipiʻi iinei o loʻo faia foi i luga o se faʻailoga faʻapitoa.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se faleʻoloa laupapa ma ou lava lima?

Aoga o mea

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

O tulaga lelei tele o le teuteuga o le tino (gypsum, palasitika, ma isi mea) o loʻo i ai tulaga saʻo:

  • faigofie faʻapipiʻi;
  • Avaturevaltail;
  • Le i ai o le manaia o le susuga. Faʻafetai ia i latou, o nei oloa e faʻaoga e teuteu pa puipui i totonu o le faletaele ma isi potu ma le faʻamamaina maualuga;
  • foliga pisapisao;
  • Mataala sootaga;
  • Tau Tausi Tau Tausa Faatalai;
  • tau taugofie;
  • lalelei foliga;
  • tumau;
  • Le Fiafia;
  • uiga lelei;
  • saogalemu ma le le talitonuina;
  • le tumaoti;
  • Tetee i le eseese masini leaga.

Faafetai i se tulaga lelei, teuteu teuteu teuteu i aso nei i le taimi sili ona lelei ma ua faʻaaogaina e faʻauma ai pa puipui o soʻo se nofoaga (ofisa, potu malolo, ma isi mea)

Faʻafefea ona vavaeʻese le pa puipui

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

O le puipui o le pa puipui ma ia ponaivi e aofia ai laasaga nei:

  • Faapipiiina o le faavaa;
  • Faapipiiina o laupepa.

Mafaufau i tulaga sili atu i auiliiliga.

Faapipiiina o le tino maliu

O le faʻavaʻa e tatau ona faʻapipiʻiina i se tulaga o loʻo i ai se auala o puipui, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o ituaiga mea (laupepa ma tweeter panela).

O le lamp o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o mea nei:

  • Uamea talaaga. E sili atu lo latou aoga lelei.
  • Laupapa laupapa. I lea tulaga, faʻaopopo le faʻagaioiga o le laʻau e ala mai ina ia faʻatoa faʻaleleia atili le ola o le laʻau.

O le faʻavaʻa e tupu mai ai. Muamua, nonoa i lalo o le taiala taua. E tatau ona fesoʻotaʻi ma le fausiaina / le le lava tulaga. Faʻamatalaga o loʻo feosofi ma teuteu po o le faʻaaogaina o tagata. Ina ua mavae lena, sa matou setiina le siata maualalo ifo i le toniga vaalele mai le pito i luga. O le fuafuaga o loʻo faʻatulagaina i luga o laupepa. A maeʻa lena, matou te agaʻi atu i le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga o loʻo tuʻufaʻatasia faʻamatalaga. O le mamao i le va oi latou e tatau ona i ai i le 40-50 cm.

Ina ia faʻateleina le malosi o le CDB, faʻaopopoina le interdietatemisamily faʻamatalaga ma le fesoasoani a o ni taʻiala puʻupuʻu.

Faapipiiina o ponaivi

O le a le mea e filifili ai ma faʻafefea ona faʻapipiʻi ni pepa teuteu mo pa ma ou lima lima

A maeʻa ona fausia le faʻavaʻa, e mafai ona e amata faʻapipiʻi faʻapipiʻi masini teuteu luga. O la latou faʻapipiʻi e faia e tusa ai ma le polokalame nei:

  • I le tulimanu, nonoa le amataga talaaga. O le vaega muamua o le a faʻaofi i totonu.
  • Pepa faʻalelei i luga o le faʻavaʻa faʻaaogaina le faʻafanua o le tagata lava ia o le faʻapipiʻi poʻo le fau fale. E faʻaaoga i se tulaga o loʻo le faʻataunuʻuina ai le moli uila mai uʻamea faʻa-lotoa, ae mai pusa laupapa. Faʻamolemole ia manatua o nisi ituaiga o oloa ua taʻua i luga e tatau ona faʻapipiʻiina naʻo faʻapipiʻiina puipui. Faʻapea foʻi, pepa pupuni o loʻo aofia ai faʻapitoa paso, lea e faʻafaigofie ai le faʻapipiʻiina o paliʻi.
  • E tatau ona siakiina e le vaega o le vaega o le elemene.
  • Ae le i faʻapipiʻiina le vaega mulimuli, o le faʻamaeaina o loʻo faʻatulagaina. Ua faʻaofi ai i totonu ma faʻaofi ai le slack. E le manaʻomia i lenei tulaga. O le a mausali tumau ma le suia.

Mataupu i luga o le autu: fale afi afi uila mai le Siaki

I le faaiuga o le faʻauma, e mafai ona faʻapipiʻi isi mea teuteu teuteu pepa i luga o le puipui. O le a latou avatua le manatu ua maeʻa.

E pei ona e vaʻai, o le faʻapipiʻiina o le teuga laupapa teuteu laupapa ua lava lea, pe a e iloa le mea e fai. O le mea autu o le filifili mai i uiga uma e te manaomia ai fale.

Vitio "faapipiiina o teuteuga o pone"

Vaʻai poʻo le a le faiga o le faʻapipiʻi o vaega teuteu teuteu i luga o le puipui foliga mai, ma o le a se taunuuga matagofie o le taunuuga.

Faitau atili