Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

Anonim

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

I le tautotogo, e toʻatele tagata e fesagaʻi ma le faʻalavelaveina le faʻafitauli pe a siakiina le ogaumu - O le asu o le potu, ma ina ua uma le asiasiga o le asu. Ma afai e iai pa faʻamalosi, ona e tatau loa ona faʻateʻaina i latou. Ma e fetaui lelei mo lenei faʻamoemoe e te manaʻomia se fofo mo le faʻatonutonuina o le ogaumu. Ma e leai se tasi na pa'ū, peitaʻi o le tasi na te faʻatagaina le ogaumu e aunoa ma se taimi e le o le taimi e tasi.

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

O mafuaaga o le a le mea lea na mafai ona iai le ogaumu lea, o le mea e mafai ona i ai: taia, faufataina le paipa ma o se faigofie faigofie.

O le a le isi mea e mafai ona ulaula ai le ogaumu

O le mafuaaga o le ulaula e le gata i le pau. Tusa lava pe l-t-loo-nati ma maua, e le o se mea moni ua pule. O le mea lea, e manaʻomia le fuafuaina o le mafuaʻaga lelei mo asu, e faʻaumatia ai, ma ua uma ona faʻamoemoe i le ufimata o luga.

Isi mafuaaga talafeagai mo le asu:

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

O le taʻe i le ogaumu o le mafuaʻaga autu o le asu.

  • E mafaia le mea leaga o le asu asu na faʻapipiʻi, lea e tatau ona faʻamamaluina ai le asu i le asini;
  • O loo i ai le avanoa e foliga mai o le paʻu i le ogaumu lava ia, ae i le chimney - i le taimi lava e tasi o le ea e faʻaititia ai ma le vevela o le faʻasoasoaina i le faiga faʻavae ma le leaga iʻuga, o se ano a tupu;
  • O le asu e tupu i le sese le mantory ma pe a tapuni le osofaiga. Lenei ua faʻasaʻoina i le faʻamamaina o le chimes poʻo lona lugafaufaʻu, o le a faʻataunuʻuina atoa ai le pese;
  • Ma e oʻo lava i le sili ona faʻafaigofie ai le lelei o loʻo avea ma faʻafitauli o le asu. I lea tulaga, o le soona soona tulai mai le ogalaau e tupu, ma e faʻasaʻoina e le masani mafanafana-i luga ma le fesoasoani a le faitotoʻa o lotoa.

Tipiina: Meafaigaluega ma Mea

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

O le tali mo le faʻatupuina o le ogaumu o le ogaumu o loʻo saunia mai o laupepa, oneone, sima ma vai.

O paʻu e ono tupu i soʻo se mea tau vevela, ma o lenei faʻalelalolagi e mafai ona aveʻesea e toetoe lava o soʻo se tagata. O le fesili o le a le tali e filifili ai ma e fia le taimi mulimuli. E aveese faʻataʻatitia i le uʻamea, e iai foʻi se mea faʻapitoa, ae o le a lelei le lelei, e sili ai le faʻaitiitia o le taʻele i le uʻamea na o le sasaina. O le manogi i lenei mataupu o le a tautua i se taimi puʻupuʻu.

O mea nei ma mea e manaʻomia e faʻaitiitia ai le paʻu:

  • oneone;
  • omea;
  • le sima lea;
  • vai;
  • tagata atamamai Powder (pe a tatau);
  • atoa piliki poʻo le fusi (pe a manaʻomia);
  • moa;
  • uamea;
  • pulumu;
  • Sieve;
  • Master Ok;
  • vai vai;
  • Pusa laupapa.

Mataupu i luga o le autu: Primer Chiness Upneration ma ona uiga

Tele taimi, tamaʻi taʻaologa o loʻo aliali mai i luga o le ogaumu luga, talitutusa ma le upega tafailagi, aʻo le spreaded plaster, pe a fai e faia. E masani lava ona le masani ai, ae i ai o le a latou tauto foliga, pe ono faʻateleina i le taimi, seʻia oʻo i le taimi nei.

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

Afai na fausia le maasuai i le pili lava ia, ona tatau lea ona suia le pili.

O ia taufetuli o loʻo fausia i le leaga o piliki e lua ma ona o le le lelei o le vaifofo. Ina ia aveesea lenei faʻasao, o le muamua lava, o le nofoaga o faʻavae e tuʻufaʻatasia ma le faʻaeteete, pe a manaʻomia, e tuʻituʻi i le loloto o se loloto, pe a leai ni tau. Ma afai tou te le faia lenei mea, ona toe aliali mai lea o le a toe tutu mai le tauofoga ma o le a faaauauina pea lo latou galuega faatafunaga.

Le isi, o le faʻavae malosi e tatau ona faʻamamaina ma se pulumu mo uʻamea ma faʻafefiloi le pris. Mo lenei, o le sima e fefiloi ma le vai i se vai. Ma apalai i le vai mama i se pulumu. Ona o gaioiga na faamatalaina, ua maua vaalele e manaʻomia ai le ofo. A o le primer e alu ese atu, e tatau ona e saunia se fofo talafeagai mo le sipuni.

Fuafuaina o le aia tatau

Matamata i le ogaumu e masani ona faia e Clay fofo. O lea, e manogi i le nofoaga o loʻo iai le taʻe, o le a ou mauaina. Ina ia mafai ona maua le itu taumatau i le oneone ma fai se fofo sili ona lelei, e manaʻomia le fuafuaina o le gaʻo gaʻo. O le mea lea, o le ai ai le faia o aʻoaʻoga o le tali, o lona uiga, faʻafefiloi omea ma le oneone i ni vaega eseese.

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

E masani ona palapala le mama o femalagaiga. O lea, e alagatatau le amoina o papupuni. Ina ia mafai ona faia se tali sili ona lelei, oe manaʻomia ni nai faʻataʻitaʻiga o le paluga, o lona uiga, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi le omea ma le oneone i vaega eseese.

Mo lenei paluga, i lalo o le lumanaʻi tali, e pei o se siveni ma se sela o le 1.5 mm. Matou te faʻaopopoina le vai tele e aumaia le paluga i le tulaga o le palasitika, ma fai polo ma le lapoa o le 5 mm. Na latou paʻu i latou i luga o le pito i luga o le maualuga o le 1 m. O se tasi o le a le solia, ma o le a maua ai le fua o le omea ma oneone.

Ina ua uma ona faʻamautu le fua faatatau saʻo, e manaʻomia le faia o se fofo i ni aofaiga o loʻo i ai. E pei ona taʻua muamua, o le nofoaga o loʻo tatau ai le ogaumu, e tatau ona tuʻu muamua i le pristar, ae pe a mago, e tatau ona faʻamamaina i le vai mai le pupu.

O le tali i luga o le puipui o le ogaumu o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai le fetuutuunai auala, o le, o se tali i le tamai ona faʻasolosolo i le puipui i le nofoaga saʻo ma e tuleia ai. A maeʻa ona lava sau lava talosaga, o loʻo susulu le nofoaga ma se lapoʻa laupapa laupapa, aʻo iai se tamai itulau o le mea faigaluega i le puipui o le ogaumu. Le isi, matou te maua se taimi mo le faigofie faʻamamaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ma toe faʻatasia uma gaioiga lapotopoto ma se moli laupapa laupapa.

Tusiga i luga o le autu: mamanuina o le potu o se tamaititi mo se teine. Ata i totonu

Isi ituaiga o tautau

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

I totonu o le ogaemu afi, o le fusi e fusi ua suia. A o le i moemiti se fusiua le fusi, o le taʻe i lalo o le a manogi i luga o le peleni ma alapa.

Afai e faia le ogaumu o le ogaumu o le ogaumu, ona fai ai lea o le tau, e tatau ona manogi i le fofo o le laupapa ma alapa. I le taimi lava lea, o elemene na fai mai o se taunuuga o le vevela ua suia e le au faitau. O le nofoaga o faʻapipiʻi o ato mama na faʻamamaluina, o se vaifofo o le laupapa ma Alabaster. Na sosoo lava ma le faʻamago i le fesoasoani a se auala omea, o se tapiʻo fou ua faʻapipiʻi.

Ina ua maeʻa le faʻatulagaina o cracks i le maso o le muamua auala o le chimney poʻo le suauu sela, o le piliki. Ma i lenei mataupu o le a avea ma piliki e sifi:

  • Muamua o mea uma, e tatau ona e pikiina pili lelei, talu mai nei nofoaga o loʻo maualuga ai le vevela;
  • E tatau ona i ai i le piliki le lamolemole tele mo le faigofie o le tele o le kesi i luga o le tumutumu o le chimney;
  • Ina ua uma ona aveese le piliki piliki, ua fai ma faʻamama le solo atoa mai le fofo tuai;
  • Ua folasia mai le vaifofo le pati i luga o le faʻamamaina ma le laititi o le palapala
  • O le piliki saunia e faapupula i le nofoaga o le saoasaoa, a o le vaifofo e tatau ona tele ina ia faʻatumuina uma ana mea;
  • Pe a tipiina se piliki, styling e gaosia e le lamolemole luga i le galuega o le kesi mai le tuʻufaʻatasiga, e le mafai ona tineia nei laufanua o le a oso i luga o le auala.

Faletalimalo talafeagai

Oti e ono tupu ona o se taunuuga o le le talafeagai o le ogaumu. Ina ia aloese mai faigata, e tatau ona e faataunuuina tulafono nei:
  • Ae e te lei alu e faamama le ogaumu, e tatau ona e fufuluina le ANebel, ona faamago lea o agasala agasala ma ua uma ona tapunia le tane;
  • Fafie ua tuu i le tagata taalo, ma le le mautonu tatala: O lea le ea mafanafana o le a faʻatupuina ai le ea faʻaletonu i le paipa ma fetuʻunaʻi le taʻaloga i le mea saʻo;
  • O le tusi na sosoo ai o le mutia o fafie na pasi ina ua maeʻa le vaʻalele muamua i le tulaga o le koale tele;
  • E le mafai ona ave i se pi ma le koale i le ogaumu, lea e faia e aunoa ma le faʻaopopoina o se chamotte pawder. O le masani masani o le a taʻeta mai le vevela o loʻo le faʻatagaina;
  • O le ogaumu o le faletalimalo e le faatagaina i le uamea sparks ma uamea ogalaau. O le a vave ona agai atu i le vevela vevela.

Ina ua toe faaleleia se ogaumu i se mason, lea na faʻaaogaina ai Chamotte Powder, e le mafai ona e faʻagalo i le paʻu o le fofo.

Le masani ai le faʻafefiloi ma le omea

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

E i ai le fefiloi o le fefiloi mo lubricting cracks i luga o ogalaau. O isi vaega ua faʻaopopo e faʻataʻamilomilo ma le oneone, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo tipiina ai le solofanua poʻo le solofanua.

E i ai le le masani ai o loʻo faʻaogaina o loʻo faʻaogaina i le palapala i totonu o le ogaumu, o loʻo faʻaopopo ai isi vaega o laau ma manu, pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fola (e pei o le fogafale (nutimomomomotu i le fola (e pei o le fola (e pei o le fogafale (nutimomomomotu i le fola (e pei o le fogafale.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona valivali moli i luga o faʻamalama i le fale mautotogi ma ou lima?

I lea tulaga, 4 o pakete omea e faia, 1 pakete o oneone lelei, 1 pakete o le vai, o le paluga o lenei paluga o loʻo fefiloi ma vae o le 50 kg o le solofanua. O mea leaga i totonu o le magamau o le a avea ma faʻamalosia mea mo faʻafitauli. O le faʻafefiloi e tatau ona leai ni nifo, atoa homogneous, ma o lona sauniuni ua siakiina e pei ona taua i lenei puipui.

O le fofo ua maeʻa i lalo o le ata ua tuʻua i le po, ma i le taeao, fefiloi toe lelei, e mafai ona e amata feagai ai ma le umu. Piliki aʻo leʻi susu i le vai. Lua vaega o ia faʻafefiloi o ia tulaga faʻafefiloi, e tatau ona faʻamamago le muamua vaega muamua aʻo leʻi faia lena mea.

I tua atu o lea, e tatau ona faamamago ai le ogaumu po o le tolu vaiaso, ona tatau lea ona ia faʻapipiʻiina se paluga o oneone ma le pup. I le masina mulimuli ane, e mafai ona e ofuina se paʻepaʻe paʻepaʻe i le tele o vaega. Ioe, o lenei metotia o le taimi-solo ma umi ma umi, ae aoga, pe a e manatu i ai ma se ofu faʻamau ma le faʻamamaina o le a leai ni faʻafitauli a le sefulu tausaga.

Pictup fua ma lelei le gaoia o le tetee

Matou te avatu ni nai mea sili atu mo madheosi, e le masani ai i le faʻavaeina, ae e iai le alofa lelei o loʻo i ai:

Taʻe i le ogaumu: fofo mo smear

O loo i ai ni mea e sauni sauni e gaosi fale gaosi.

  • 100 fasi sulfur, 2 vaega o le spedge ma 2 vaega o le resin ua liusuavai faʻatasi aʻo leʻi faia se lanu enaena enaena. Le isi, o le tele o le tele o tioata sushi gedy ua faʻaopopoina i ai, ina ia e le o le paluga le mafiafia. O loʻo faʻaaogaina mo le manogi o le auvae ma paʻu i le va o fautuaga. Ae le i faia lenei mea, o le ogaumu e tatau ona mafanafana nai tala;
  • 2 vaega o le omea (matutu efuefu) o loʻo fefiloi ma le 2 vaega o le laʻititi ma le mama uʻamea, 1 vaega o le masima, 0.5 vaega o le borax ma faʻaopopo vai i le valevale. O le paluluga e le teuina, ma e tatau ona faʻaogaina i le taimi lava ina ua uma ona faʻatau atu. I le taimi lava lea e tasi, na faasolosolo ona mafanafana e le ogalaau i le atoa mago o le faʻamagoina o le paluga;
  • Ua soli le asini a Ash, ma o le masima masima e faʻaopopo i ai, o sina keke ma vai i le tulaga faigata o le paluga. E faʻaaogaina i le ie mama i le paʻu ma uʻamea ma uʻamea;
  • 4 O le mamafa o le Alabastra ma le 1 fasi o le tamai paʻu o le Arabian Gums o loʻo faaosoina i le vai o le matagi, o le mea lelei lea o le paʻu ma maa. Pe a faʻamamaina, o lenei paluga e maua ai le faigata ma le maaleale lanu.

A o lumanaʻi le puʻeina o le ogaumu, E tatau ona e filifilia ni mea lelei sili ma mulimuli uma ia tulafono o le fausiaina o loʻo fausia ina ia leai ni faʻafitauli ma le ogaumu.

Faitau atili