Faia ni faʻavaʻa mo ata ma au lava lima i ata ma ata vitio

Anonim

I soo se atunuʻu, pe o se taugata tele poʻo le masani ai, e mafai ona e maua ni mea teuteu mea i luga o puipui. O loʻo tupu o ia toe faʻavae mai ata lafoia o tusiataʻau iloga, ma e naʻo ata o aiga. O le taua tele i le faʻatusa o lona siʻosiʻomia - ata ata, faʻamamafataʻi ma faʻafouina ai ma se isi taulaiga i foliga uma. O lenei tusitusiga o le a faʻamatalaina ma faʻaalia, o le faʻagaioiga o le faʻavaeina faʻavaʻa faʻasalalau i valivali faʻatasi ai ma ona lima.

Faia ni faʻavaʻa mo ata ma au lava lima i ata ma ata vitio

Tatou amata ma le faigofie

E faigofie lava ona faia se ata tutoʻatasi o ata, afai e te iloa lelei lenei pisinisi, ona e le toe manaʻomia lea o se ato ato. E sili atu le taugofie i le galuega nai lo le faʻatonuga a se matata faʻapitoa, ma ia faʻamaoni, e faigofie lava le faʻaaogaina o lou faʻamoemoe.

Ina ia malamalama poʻo a mea e manaʻomia e amata galue ai, e tatau ona e taliina ni fesili se lua. Muamua: O fea le pule o oe e te manaʻo e lafo? Ma lona lua: o le a foliga mai o loʻo foliga mai o le potu faʻatusatusaga ma lana mamanu? A e filifili ma lenei mea, e mafai ona e amata vave pikiina le lanu, pupula, mea ma le fefe i le le fiafia i le va o le taunuuga ma le manao.

O le sili sili ona lelei filifiliga e mafai ona agai atu i ni tagata faigaluega eseese o se ata masani ata. O lona esega o se monononius frameng, tulaga lautele lautele ma unobrefuve lanu compme. O ia faʻatafuʻaiga o loʻo i laʻau laupapa, o mea faʻaleaganuʻu ma faʻataʻitaʻiga. Afai o le faʻavaʻa o se tamaʻi laʻititi, ona mafai lea ona faia e le laʻau poʻo se laʻau, ae mai le pepa malo. O ia faʻavaʻa e talafeagai mo ni tamaʻi ata.

Laupapa laupapa ma tioata

Faia ni faʻavaʻa mo ata ma au lava lima i ata ma ata vitio

E tatau ona liua vave, e manaʻomia ona 'e galulue faʻapitoa i se laʻau, pe a iai ni masini faʻapitoa, ile totonu o se samani mo se laʻau. A maeʻa ona maeʻa le peleue ma le laʻau, o mea o le a manaʻomia mea mo le faʻatonutonuina o le gaioiga - varnish poʻo vali. O le lacquer o le a faʻatagaina oe e faʻasaoina le uluaʻi ituaiga o fafie, o le vali e maua ai le lanu lanu. Ia, ia e mautinoa e i ai saʻu mea faigaluega e mautinoa e tupu i le fale - tusi, roulet, laina.

Tusitusiga i luga o le autu: vaalele mai le plassine: sitepu-e ala i le sitepu faatonuga ma ata

O le faʻavaʻa e faia i totonu o se laupapa laupapa, o le lautele o le ua filifilia e sili ona talafeagai mo lau mataupu.

Na matou tipiina i ni vaega se fa, lua tutusa. Mafaufau e tatau ona tofia se auala lelei o le taʻele i totonu o le faʻavaʻa, 5 mm e tatau ona tofia i totonu i le pito i totonu o le tino. Talu ai o loʻo tatou tapenaina se faʻavasegaina i tioata, o le a e manaʻomia ai se ipu tioata laititi ifo i lalo ifo o le tupua o le faʻavaʻa, ma Plywood lea o le a toe foʻi mai le ata. I le tele o ituaiga o le 30/20 cm mamanu, o le tioata o le a tutusa parameter o 30 * 20 cm, ma le Plywood 33 * 23 cm.

Ina ia mafai ona tusi malosi, e manaʻomia le saunia o se malologa i totonu o nofoaafi. Fua faatatau 3 cm, o se tamai ulufatu eli. Mo le tuʻufaʻatasi o papatusi uma, o tulimanu e tatau ona togafitia, tipi ese ma le le talafeagai vaega o loʻo sosoʻo ai ma le le talafeagai. Mo le manino e sili atu le faʻaaogaina o le tulimanu laina. Mo Decang Deacking, o vaega uma e faʻagaoitia i le samoa ma faʻapipiʻi. A oʻo mai le kulimi atoa, o le a amata ona e auai i le teuteuga o le ata, ufiufi i le vale poʻo le vali. A maeʻa ona maeʻa ona tuʻufaʻatasia, e taua le mautinoa o le mu atoa.

A foliga mai ua leva ona maeʻa le faʻata, o le tulaga mulimuli o loʻo tumau - faʻamaufaʻailoga. O le faʻavaʻa o loʻo ofuina i luga le mama o foliga, ua tuu le faʻata i lona tulaga, o le tioata ma tapoleni o loʻo faʻaputu manino, e manino lava mea uma. Ina ia lelei le elemene ia sili atu ona taoto i lalo, faʻaopopoina se tamai nusipepa, mo lenei numera o le pepa malo o le a fetaui. O le lapopoa faʻapipiʻi ma le ata ua tuu i luga o le tapoleni, ma o le plywood o loʻo tuʻu atu i luga i lenei mea e sui ai. A talafeagai mea uma, o pito o le auivi o loo fetagofi ma kelu. I luma o se meafale faʻapipiʻi, faapipiiina uma tulimanu pe togi laiti laiti curnitions. O lenei ua sauni lau ata atoa. O se faʻataʻitaʻiga o le fatuina o se laupapa laupapa e mafai ona vaʻaia i luga o le vitio:

Filifiliga laiti

A e manaʻomia ni faʻavase laʻititi mo le ata, latou, pei ona taʻua i luga, e mafai ona faia mai ni pepa malo pe mai lalo o le lanu laiti. Faia na faʻatulagaina ma ni ie aulelei, lea e mafai ona faʻaaogaina o se faigatōtu, ma aʻa o le maota, e mafai ona faʻatumuina i le faʻavaʻa. Manaʻomia foʻi: penitala, seleulu, Pule, Termopystole, nila, filo ma atigipusa. Mai le vaitafe e tipiina le manaʻomia o le placks o laupapa.

Mataupu i luga o le autu: Kerisimasi meataalo mai lagona - o le tele o manatu

O loʻo fesoʻotaʻi i le faʻavaʻa, ma talu mai mea uma o le a vaʻai atu i se ie, e matua le afaina lava le ituaiga o faʻafitauli. O le a suia le pepa malo le Plywood, o le pito i tua ua tipi ese mai ai. Ma o fasi pepa e vavaeʻese mai ia te ie, o loʻo tutusa ma le tele o vaitafe, ae i fasi pepa, 'ua faʻaopopo, 1 o loʻo i luga o le ufiufi ma le 2. O fasi pepa fiafia e tuʻufaʻatasia faʻatasi ma fai ofu i le faʻavaʻa. O vaipuna uma ua tumu i le cotton, o le toniga. A faʻapea e naʻo le faʻapipiʻiina o se ata, nonoa le cardboard puipui i tua ma alu i le laufanua.

Vitio i luga o le autu

Faitau atili