Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Anonim

Mo se fale sili ona lelei, aua le alu aʻe ma sili atu le faʻaopopoina nai lo se fale fai laupapa lelei. E mafai ona teuina ni vaipuna tetele, ia auai i le galuega a le aiga, ma e moni lava, tuu se taavale iina. Ma afai e te manatu o le fale lea o le a lele ese atu ia te oe i se penny, ona e matua sese lava, aua pe a maeʻa ni tomai, e pei ona auiliiliina, o loʻo mafai ona fausia ai le fausiaina o laʻau. Ae o le a oʻo i le galuega, e aoga le aʻoaʻoina o le tele o le "aua" ma "le" Fausiaina "o latou lava lima.

Lelei ma le le fiafia o le faletaavale o fafie

O le lisi o mea lelei o le fausiaina o lona lava falefola mai le laau e matua manaia lava. O le sili ona taua e foliga foliga faapenei:

  • Muamua o tupe uma, sefeina o tupe. Afai e te mafaia e aumai le paketi mea ma fausia se fale teu oloa ma au lava lima e aunoa ma le tosina atu i tagata faigaluega - o le mamanu o le a taugata tele. Ma le isi, o tupe e fesoasoani e faʻaititia ai le faʻailoga o se faʻavae faigofie ma limafaga. Ma afai e te le manaʻomia e tolopoina le tupe - o lona uiga o le fausiaina o le a pasia e aunoa ma le faʻatauaina pou "mo se taimi puʻupuʻu".
  • O le laʻau o se vevela sili ona lelei fua, mai le mea e sosoʻo ai ma e tusa lava pe a aunoa ma se isi mea taua o loʻo iai se vevela vevela. Ia, afai tatou te vaai i puipui o le papala vao poʻo faʻamalosia pepa - o le a tuʻuina atu le fausiaina - o le a tuʻuina atu lava le fausiaina mo se taimi umi lava i le vaitau malulu. Tusa lava pe e te le alu i se taimi faʻaopopo i le faletaavale, o le lelei vevela o le a manaʻomia pe a manaʻomia ona tuʻua se taʻavale mo se taimi umi.
  • E le pei o le faʻaaloalo - e le mafai e le laʻau ona fatuina le pefu, ma foliga o le ele o le afi e le lamatia ai o ia, pe a tupu i fausaga mai uʻamea oloa. Ma le isi, e matua faʻaaluina le pa o paʻu laupapa, magafagafa, ma e mafai ona latou tauaveina lana auaunaga mo le tele o tausaga.
  • O le laʻau ua atoa o se eco-faauo mea na pasi ai okesene o le okesene ma faʻapea e faʻafaigofie le galuega ma o le taimi o le taimi ua tuanaʻi ai.
  • Afai e manaʻomia, le faletaavale e mafai ona faʻatalatalanoaga ma nofo i se isi nofoaga, Talu ai o lenei ituaiga o faʻatagaina mo le toe taliaina. Ma le matua faigofie, o loʻo i ai le faʻavaeina atoa o le mamanu faʻavae atoa, e aunoa ma se faʻalavelave.

Mataupu i luga o le autu: o sea eseese o Mesh

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Ioe, vagana ai mo ni itu lelei, aʻo leʻi fausia le fale teu fale, e tatau ona e suʻesuʻe atili i mea e sili atu ma le leaga:

  1. O le toʻatele ma le mataʻutia o le togalaʻau o le laupapa laupapa e mafai ona taʻua o latou afi afi. E faigofie ona felelei le laʻau, e faigofie foi ona susunuina, ma e le mafai foi ona e faʻaaluina se mea. E mafai ona e feagai ma lenei faʻafitauli naʻo lona faʻaeteete ma faʻamaoni uiga, o lona uiga, puipuia.
  2. O fafie atoatoa e susunu susu, ma o lenei e mafai ona faʻaluma ma mulimuli ane faʻaleagaina le faletaavale. Afai la e te manaʻo i le fausaga e ola ai mo se taimi umi - e tatau ona e tausia le sili ona lelei susu.
  3. I totonu o isi mea, o lenei mea na i ai le malosi e mitiia o gatas, ma talu ai le tele o ituaiga o totogi, ma talu ai le faʻaleleia o le taʻavale, e vave lava o le agaga faʻapitoa o le a mausali.

'Ae a' ua mamafa tele foʻi finauga, ma ua sauni e mafuta ma ni vaipunaiga o lenei fuafuaga, o lona uiga e mafai ona e agaʻi saʻo i le fauina o fale fale fau fale.

Ua amata ona matou fale

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

O le ata o le faʻavaʻa faletaavale ma le vaega atoa o 27m2

I le amataga na tele le galuega, ou te fautuaina le fuafuaina o le tekonolosi o tekinotusi mo le fausiaina o faleoloa i le lumanai. E lua auala o le aofaʻi o le: E fausia se nofoaga o le skeleton, pe fau se faletaavale o ogalaau o lo ogalaau. O le filifiliga lona lua e tatau ona filifilia pe afai o isi mea faitino i luga o le tulaga ua uma ona fausia ile auala lava e tasi. I le taimi e tasi, o le faʻavaega o le a taugofie le tau ma o le a manaʻomia ai le le leai se leai se leai se leai se leai se leai se aoga i lenei auala.

Pei ona iai i soo se galuega toe faaleleia, e te manaʻomia se pepa manino lelei ma le poloketi a le lumanaʻi. Mo le faafaigofieina lea o le galuega, e mafai ona e lakaina le tusi-gaosia-faia, aemaise lava talu ai nei ituaiga o poloketi e masani lava i luga ole initaneti.

E taua tele le fuafuaina o le tele o le faletaavale: latou te faalagolago muamua i le numera o taavale e tatau ona ofi i totonu. E mafai foi ona e mafaufau i se tatala tatala i le mea e mafai ona teuina le taʻavale i le taumafanafana.

E tatau ona atoatoa le nofoaga filifilia. I le ituaiga, o le fausaga e mafai ona tu eseese, pe latalata ane i se fale lata ane. Mafaufau i le auala e tatala ai le faitotoʻa - O nisi taimi o le faletaavale e tautua i le taimi e tasi e ala i le faʻaauauina o le ulufale ulufale i le nofoaga. Ma le lisi o sauniuniga sauniuni e aofia ai le faʻamamaina, mafanafana ma le faʻatusatusaina o le vaega filifilia.

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Pe a uma le vave o fesili. E mafai ona e alu i le faavae o tab.

Tusitusiga i luga o le autu: mafua ai le vevesi

Faavae

Ona o le mamafa o le fausiaina o le fausiaina, e mafai ona faʻatuina i le sili ona faigofie faʻavae. O lenei faʻaaogaina poʻo le monolithic poles, mo le masini o le sima o loʻo faʻaaogaina, poʻo ni pou muamua mai le faʻamalosia sima.

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Aʻo leʻi amataina le tusiaina o le faavae, e le tatau ona e amanaia maa laʻititi o loʻo sailia, i le taimi e te manaʻomia ai ona suʻe i le maualuga o le eleele eleele. Lenei e tatau ona iloa le loloto o le totoina o maapu sima. Afai o le lilino e ova i vai, e le o atu foi ma vaivai foi, o lona uiga o le faletaavale e mautinoa lava o le a alu i le pamu uma o le a alu i le pamu uma o le a alu i le pamu uma. Ina ia aloese mai ai, e tatau ona faapipiiina pou i le loloto o le loloto ma matua tonu le tasi i le isi. Siaki le ono mafai ona faʻapipiʻiina o se faʻapipiʻi moni ma se fasi laupapa laupapa poʻo le rope pimbing.

O le Monolithic Faavae, o se tulafono, e sili atu le faia o le folauga o le fola, o lea e te fasiotia le lua lauulu ma le tasi fana:

  • Mo lona masini, e muamua fuafuaina se teritori, lea ona aveese lea o le eleele.
  • A e manaʻomia le faʻatulagaina o se mea e faʻatulaga ai le tulaga o le tino ma le itiiti ifo i le afa o le mita.
  • E pei o le faavae, o le oneone e talafeagai lelei mo se paluga ma iliili. A tuʻu i ai, o lenei vaega muamua e tatau ona sasaa i le vai ma le taʻitaʻi, o lea ma le aofaʻi o 20 tausaga.
  • A uma ona taofiofi e se vaega susu, o le tele lava e masani ona faʻaaoga e tamoʻe ai pe faʻapitoa ai.
  • Ona atili ai lea o le Faavae, sasaa le sima, ma fai mai le tāneō.
  • Mo le faʻamamaina o ia lava faʻavae, o se vaitaimi umi - faʻatatau i le masina, ma e avea ma tisiketi autu i le fau o fale laupapa.

A olopalaina le faavae, e mafai ona amata le fausiaina o le auivi o le fausaga, ma le fausaga.

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Faavaa ma lona ufiufi

E i ai se faʻasologa o galuega pe a fausia se pusa:

  1. Mo se amataga i se mamao o le tasi mita, e faʻapipiʻiina ai tagata autu, e tatau ona faʻapipiʻiina eseʻesega i le lalolagi.
  2. O fata a le felauaiga o loʻo i totonu o le pito i lalo, o le mea e faia i le atoaga. E manaʻomia foʻi le mafaufau i le faʻapipiʻi o tuʻuga o lalo ma le pito i luga lafoaʻi, o loʻo tuʻuina atu le talafeagai i le fausaga atoa.
  3. O se tasi o le muamua na faʻapipiʻi utupoto, e tautua ma taʻiala mo nisi galuega. Ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻiina e le au lagolago le pito i luga o le au lagolago - mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina le tulaga o le fausiaina.
  4. O taiala o loʻo faʻapipiʻi i luga o nei fata, o le a i ai o le ai ai laupapa i le kolosi-fuaiupu vaega o 4x10 centimita. Latou mamao i le taimi e tasi e le tatau ona sili atu ma le tasi mita faailoga.
  5. I le timuga, e tatau ona faia muamua fale puipui, lea e faapipiiina ai le au ki. I le avea ai ma isi laupapa, mo le sili atu le faʻatuatuaina, faʻapipiʻi puipui e manaʻomia ona faʻaaogaina.
  6. Mai i luga atu o folau, o le pee ua pepelo, ina ua maeʻa ona faʻapipiʻi le vaega vai susu ma faʻapipiʻi le taualuga.

Mataupu i luga o le autu: O le potu malolo potu ma le lua faamalama

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Ma le isi, e mafai ona e feoai i le faʻavaeina o puipui o le fale teu oloa. I le taimi muamua i le va o fata e pepelo ai le le atoatoa - e mafai ona i ai i le soona fai ma fala po o le vai taele. Mai totonu mo le faʻasusu e faaaoga ai se ata, mo le faʻapipiʻi o le mea e tatau ona e teuina i luga le fau fale.

O loo i ai foi i fafo atu o le paga - ma le susu, pe a maeʻa le faʻata e palu e mafai ona suli ma totonu, ma le i fafo o le fale laupapa.

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Faamolemole ia matau o lenei, e pei o isi fausaga, e manaʻomia i le vai, ia e fausia mai se pipi pipi o loʻo tipi i ni laʻau se lua.

Taualuga

O le autu o le fausiaina o le a fausia ai le taualuga o le fale teu oloa.

Ma soʻo se masini mamanu, o le taualuga o loʻo fausia i taimi uma e uiga i le tutusa auala:

  • Muamua e tatau ona e aoina se pusa rafter
  • Ona faapipii lea o se masini
  • A uma ona e fausia le faʻamalamalamaina o le faʻamaʻi, vili ma feʻeseʻeseaʻi o le afu.
  • Mai luga o le ofu o fafo ua faʻapipiʻiina, o le mea e sili atu e faia ai se galuega teuteu.

Fausia le maualuga-lelei laupapa laupapa parage

Filifilia i le va o le tasi ma le taualuga taualuga mo le fale teu fale, e sili atu le filifilia o le muamua. Muamua, e sili atu le faigofie tele le faʻafiafia, faʻafiafia, e tele avanoa e faʻatulaga ai sina tamaʻi ala ile ala gaosi, pe a fai o se isi potu mo le teuina o mea eseese. A o se ogalaau mai fafo, e mafai ona e filifilia se poto faʻataʻitaʻi o le tino, poʻo se mea suamalie bitsumen. Faʻapea foʻi, le matua lelei o le uaina e mafai ona faʻatinoina i le matafaioi o le faigofie ma le sili atu le talafeagai, e taugofie ma mea masani uma. O le isi filifiliga lelei o le a avea ma uʻamea uʻamea - sina ma le taugofie le faʻamamaina e faigofie tele ona faʻapipiʻi ma ou lava lima.

O le laasaga mulimuli o le fausiaina o le laupapa fale o le a avea ma faavae o le faitotoʻa - ma le fausaga ua uma ona sauni mo le faʻagaioiga. E mafai ona fai mai o le toe tutoʻatasi o fausiaina o se faiga sili ma le tomai e maua ai tomai fou. Afai lava ua e taʻua ai le mauaina o se fale teu oloa fou, e naʻo le faʻatau atu o mea ma saili le poloketi atoatoa o le lumanaʻi mamanu.

Vitio "Faʻapefea ona Fausia se Faletaavale mai le Laau"

Faiga faʻavae mo le fausiaina o se faʻavae laupapa laupapa ma o latou lava lima.

Faitau atili