Skid o pa ina ua uma

Anonim

Sauniuniga o puipui ma o latou atili faʻauma - O se tele-sitepu auala, o le:

  • aveese le Uiga Tulaga o;
  • Faatagaina Sisifo;
  • tulaga ese;
  • Faaitiitia puipui;
  • toe talosaga muamua;
  • Faauma teuteu (ata vali pe o le pepa puipui).

O loʻo avea ma faʻaputuputu o le pa o le paʻu o le carsie ma faʻamaeaina lelei. Ole taimi e sili ona manaʻomia o le pito i luga o le pa, ua iai lava ni mea leaga e mafua ona o tulimanu tulimanu o le spalala faaaoga. Ia o lena e le mafai ona matua nai lo le mea puʻupuʻu, o le masani lea e faʻaaoga ai se spalasu ma se upega tafailagi tele. Ae peitaʻi, e oʻo lava i le taimi foʻi, o mea sese i puipui o le a faʻaalia lea, ae naʻo le mamao o le a fesoasoani e faʻateʻa i latou.

Skid o pa ina ua uma

Puipui faʻapipiʻi pe a maeʻa

O le a matou taʻu atu ia te oe pe o a ni manoa o puipui, ma o le fea meafaigaluega e sili atu ona faʻaaoga mo lenei.

O le a le olo o puipui?

Skid o pa ina ua uma

Pasi afifi pe a uma ona e faia oe lava

O le faʻaloaloa o pa o gaioiga o loʻo faia i luga o le matutu ma le mama o le tino, e aunoa ma le faʻaaogaina o le tele o le tele.

Faatatau i le ituaiga o luga o puipui ma lona itu, o le saʻo filifiliga o le sili ona talafeagai meafaigaluega mo le vaega o le puipui o le a fesoasoani e laveaʻi ma le taimi.

O le fea mea e sili ona faʻaaogaina i se tulaga faʻapitoa, tatou taʻu atili:

  • Afai e tatau ona e solomuli se mea laititi i le itu i le eria, avatu le manaʻomia i le lalafi i se pa o le pa;
  • Ina ia faʻagaioia se vaega tele, e sili atu le ave o se vaalele okyl-constoma ala eletomoma, ae o itu uma o le a na o ia lava;
  • Afai e gaosia le teritori e iai se vaega tele ma le isi vaega o le lavelave ma toega o mea totino, saili mo le evscentric totoa ma le mana maualuga.

Ma o lea, e ese mai le faʻavae ma le tino i luga o kilipa mo le olo o pa, e te manaʻomia se mafaufau ma se lagona faʻapitoa poʻo le galugalu. Talu ai o le faʻatasi o le faʻaipoipoga pepa e matua vave solo, tapenaina o se lapoʻa tele ma faʻaalu i se taimi talafeagai.

Aemaise lava, fai mai poo fea le mea e sili ona faʻaaoga mo le tuiina o puipui - e faʻalagolago uma i lau filifiliga.

O le lelei o le olo o le grinding o le mea lea e faʻapupula ai le paʻu ma le pefu i taimi o amisurization. Ae, e aoga tele i se mea mo se faʻatonuga o sili atu taugata nai lo le faʻaputuga. E tusa lava pe o le a le manaia, o le fafine e manaʻomia foʻi ona suia i lea taimi ma lea taimi. Suia o le Upega Tafaʻilagi e manaʻomia pe a fai o le Canvae na ofuina (o le a vave ona e faʻailoa pe lagona, aua o le a faia le galuega e le agavaa). E mafai ona e faʻatau se grid ua maeʻa i le pepa mulimuli, filifili le manaʻomia tele o le tele o le pa.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻaluaina le fua i le ulo ma le tipolo?

O le sui o le sanuisi e manaʻomia tele lava, o lea ua taua foʻi le tau o lana faʻatau. E mafai ona faʻatauina, uma i le lisi ma i luga o laupepa o le manaʻomia tele. Afai na e faatauina se ie i se lisi, vave filifili pe faʻapefea ona e tipiina e faʻaititia le numera o "otaota". I le taimi o le Briviverave Cice, ia amanaia le taimi e te faia ai se malologa mo le faʻasaʻoina o pepa i luga o le pa o le pa.

Skid o pa ina ua uma

Tutoʻatasi o loʻo faʻapipiʻi o puipui ina ua maeʻa

Aemaise lava, o le faʻataʻitaʻiga o le faʻatasi o le pa sami e faigata, e sili le faia o faʻataʻitaʻiga ma mea sese. Filifili mo le faʻataʻitaʻia o loskutka o le eseese lagona ma taumafai i latou i luga o nisi laititi ae le o le maitauina vaega o le puipui. Faʻalogo i le laititi o le faʻasologa, o le sili atu le faitio o le a le faʻamaoni, ma le atuatuvale. Mai le laititi o fatu fatu o le a, o le a le maea o le pepa o le a faʻalagolago i luga, o fea e tupu ai i le pagatia.

Fuafua i le auala e te fuafua ai e teuteu le laualuga o puipui i le lumanaʻi (vali, GLepamberper, faʻaaoga masini teuteu, ma isi.

Afai e te manaʻo e vali puipui, o le a latou faʻatauvaʻa faʻalua:

  • O le muamua squeking o loʻo faia e se paʻu faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, i le numera 60) e ave ai ni faʻaletonu tetele;
  • O le lona lua - o loʻo vaʻai lelei poʻo le grid i le numera 100 pe 120, e tuʻuina atu le laualuga o le maualuga maualuga.

A faʻapea o au fuafuaga e aofia ai ma se faigofie o le pepa puipui - O le tagata o loʻo olofi ese lava o se tala puʻupuʻu o le a lava lava.

O se faʻataʻitaʻiga o le faailogaina ma ituaiga o taumafataga o loʻo faʻaalia i le laulau.

FaailogaLalolagi

Faʻaaoga

22-36pMo le faigata uliuli galuega
40-60R.Mo le olo leaga
80-120pMo puipui muamua
240-2800Mo le malosi
400-600rIna ia valivali luga o puipui a o le i faʻaaogaina mea e faʻaaoga ai mea
1000R.Mo le gaosi o palasitika, ceramic ma uamea oloa
1200-1500RMo le maeʻa o le faʻapipiʻi o puipui ma isi luga

O le mea moni, afai o iai sau ata vali, o le taimi na faʻaalu i luga o le matata e mafai ona faaitiitia tele, aua o le a faʻatupuina foi le faʻavaeina o oe ma le lelei o le efuefu. I aso nei, o kopi o laei o galueaina e i ai se ERRGONOCOMOCOCOMO o le tagata o lo o fausia. Mai sea masini, e le o vaivai ou lima, ma afai o le masini i le faʻaopopoina o le telescopic tyes - galuega i luga o le vaipuna e mafai ona faʻatinoina i luga o le fola.

Matou te faia se mea faigaluega mo le lulu puipui ma o latou lava lima

Skid o pa ina ua uma

Puipui

OKeagiga lamolemole ua le o se gaioiga faigata, ae o le togafitia o tulimanu, soʻoga ma pepe e masani ona mafua ai faigata. Ae, e mafai ona sili faʻafaigofie mo aʻu lava, tutoʻatasi ma le le mafaamatalaina masini.

O le faia lea o lenei mea, o le a e manaʻomia:

Se tamai fasi palasitika talaaga tipi o se lamolemole lamolemole i le 7cm;

I tua o le lua-auala scotch ma kelu le oneone;

'Laina o le palasitika ie i vaega o le 15-20 cm;

Faaosofia tulimanu i se auala e uiga i le foliga o le pulupulu e pei o le penitala.

Faʻamolemole ia matau o loʻo i luga o le tasi luga o lau fale talimalo e mafai ona tuʻufaʻatasia mea eseese i luga o le saito.

Pau lava lena, o lea ua i ai sau masini faʻataʻitaʻi, o le fea fesoasoani e foia ai le faʻafitauli i le squeak o faigata-i-ala-e-tele vaega. I lenei tulimanu, e mafai ona e galue seia tape le pito. Ina ua maeʻa ona le le talafeagai, o le tulimanu e mafai ona tipiina ma faʻaauau le fasiga.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le pefu?

Skid o pa ina ua uma

Puipui o le palu pe a uma le punou

Tusa lava pe o le a le faigata na e taumafai ai, ae aloese mai le pefu i le taimi o le tele o luga o puipui o puipui o le a le manuia. O le pefu o le efuefu e mafai ona asiina avanoa o faitotoa ma salalau solo i luga o le potu.

Ina ua maeʻa, i le faʻaiuga o le faʻaleleia o puipui, e le mafai ona faʻaaluina le tele o taimi ma le malosi e aumai ai le fale mautotogi, faʻaalu nisi taumafaiga e sauni ai ma puipuia ai au fale.

O le faia o lenei mea, faʻatau se ata faʻapitoa faʻapitoa ma ufiufi o mea uma o le a le aoga mai le potu faʻataʻitaʻi, aʻo faʻapipiʻiina pito uma o le tupe ata. E mafai e Windows ona 'alo ma toe teuteuina i le taimi atoa. Ona e mafai ai lea ona e susu i le vai 3 solo:

  • tasi e tautau i luga o le faitotoa;
  • le sekone e tapuni ai le avanoa i le avanoa;
  • Lona tolu na tuu i luga o le faitotoa.

I le taimi o le galuega, tuu le manava ma tioata e puipuia ai mata ma le manava o le manava mai aafiaga leaga o le tafe efuefu. Ina ua uma ona galue, e manaʻomia e lavalava le luelue lelei, ma tolu.

Taaloga Skure Pati

Skid o pa ina ua uma

Puipui faʻapipiʻi pe a uma le tuʻuga i le fale mautotogi

A maeʻa ona e sauni le mea faigaluega talafeagai ma puipuia mea uma mai le pefu, e mafai ona e amata galuega.

Faamolemole ia e manatua o le moli o se tulaga taua. I le lata i eleele o loʻo faʻagaioia ai, faʻapipiʻi se moli moli atili ina ia ua manino uma faʻaletonu.

E fautuaina le faʻailoaina o pepa i luga o puipui e manaʻomia ai le faʻaaogaina faʻapitoa: nofoaga, faʻaputuputu, tuʻutuʻuga ma isi mea sese.

Okrun le puipui luga o loʻo tu mai le tulimanu, agai i lalo (o le gaioiga gaosi o le puipui e faʻatatau i le 1m lautele), pe a maeʻa le sii mai le gaioiga. Olo e tatau ona faia e le faʻalauteleina gaioiga, laititi le faʻaaogaina o taumafaiga.

I le taimi o le lulu i le lulu, pulea le faiga i taimi uma: afai e lava le gaosiga o mea na gaosia, ma o taimi uma e sui ai le pito i luma.

Faʻamatalaga pe a amata ona e galue ma le tasi igoa o le sanuisi, o le a tatau lava ona maeʻa galuega. E le faʻatagaina ona faʻaaoga numera eseese o le faʻaesea mo le taumafaina o le tasi vaega o le laufanua o puipui.

A maeʻa le galuega, e mafai ona e siakiina lona iʻuga. Aua o lea e 2 auala:

  1. Faʻasino le moli susulu malamalama i luga o le mea na tupu atoa. O le malamalama manino "o le a tufatufaina" sese uma i lau galuega.
  2. E mafai foʻi ona faʻaaogaina le tulaga i le puipui ma taʻitaʻi latou, matamata pe o ni avanoa i le va o le tulaga ma le puipui. Afai e te vaʻai i le faʻamalamalamaina - o lona uiga na e tuʻu ai puipui ma le vaʻavaʻai i se vaega o le pa. E mafai e faʻasaʻo ai mea sese ma le ata o loʻo i ai.

Ae, o lenei galuega e le i uma. Ina ua maeʻa le fale, o puipui o loʻo ufiufi i le pefu o le efuefu o le a le faʻatagaina puipui poʻo le valivali sologa lelei ma mausali e taoto i luga o puipui. E mafai ona e aveese le pefu ma se paʻu paʻu o mamago ma pulumu ma se paʻu vaivai ma se ie susu susu.

I le iuga, ou te fia faʻaopopoina lena mea e malu tele ma tuia tele, ia faʻafaigofie ai le galuega e te mafaia, aua e te faia a matou fautuaga faigofie.

Mataupu i luga o le autu: fola o le palu plywood: Faʻafefea ona faʻateleina le laina tuai, sima dowom ma se laupapa laupapa ma plywood

Faitau atili