Tutoatasi sootaga o le ogaumu

Anonim

A faʻatau mai e le ogaumu o le ogaumu, tagata faatau, tagata faatau e tuʻusaunoaga le fesoʻotaʻiga o meafaigaluega i le au polofesa. Ae o lenei auaunaga tusa lava pe leai se totogi masani, e tusa ma le 1,500 faʻataʻoto (pe a ma le $ 25), o loʻo iai lava. Ma afai e tatau ona e tosoina le laina mai le talita, o loo faʻasolosolo lava lona tau, ma malosi. Ae o le tagata masani o loʻo iloa ai le faʻaaogaina o se sikulukalaiva e mafai ona fesoʻotaʻi le One o le One o loʻo. Faatasi ai ma le faapipiiina o se tapulaʻa malosi eletise, o le mataupu o se taimi sili lea ona faigata, ae mafai foi ona fetuunai. Pau lava le tele o gaioiga, e le mafai ona faʻatumuina i se ata tusi i le tusi folau. Faʻavae i luga o lenei, oe mafai ona faʻaititia le faʻaleleia atili o le toe faaleleia pe a fai o se tusipau o le a oʻo mai. O lea la o lau filifiliga o oe.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

O le tutoʻatasi o le uneve e mafai ona faʻapipiʻiina i le sala

E lua ituaiga o meaola apamemea o ituaiga o ituaiga - faalagolago ma tutoatasi. Faalagolago e alu ma le fale kuka ma fesootai i le tasi mana malosi. E tatau ona latalata atu, masani lava o se kuka luga luga o le umu. Va oi latou, latou te fesoʻotaʻi e Uaʻu le mamafa, talu mai le taimi o le ogaumu o le umu o le pepa kuka. O manaʻoga uma o loʻo tusia i faʻamatalaga i faʻatonuga ma e tatau ona faia tonu lava.

O le tutoʻatasi o kapeteni o le au tutoʻatasi o le sili atu o le tutoʻatasi o masini e fesoʻotaʻi tutoʻatasi. O le filifiliga o le latou faʻapipiʻi foi o loʻo sopeʻapeina foi. O lea, atonu o nei faʻataʻitaʻiga e sili ona faigofie.

Sootaga Tumau

Tusa lava poʻo le a le ituaiga masini, o le fesoʻotaʻiga o le umu ua tupu i ni nai sitepu:

  1. E manaʻomia le iloiloina o le uaea uaea. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le ogaumu pe a fai o lona tulaga e lelei, o le koluse vaega e le itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia ma luga o le laina o loʻo i ai se faʻafefeteina o mea faʻafuaseʻi. A le tausisia le uaea mafai ona tausisia manaʻoga, e manaʻomia le pa o se auala fou mai le talita i le nofoaga fuafuaina mo le faʻapipiʻiina o le ogaumu. I luga o lenei laina o le a manaʻomia e tuʻu ai se masini otometi o se tali talafeagai. O le a matou talanoa atili e uiga i le satauro vaega o uaea ma le temi o masini fana.
  2. Sauni le ogaumu e fesoʻotaʻi ai i le mana grid. I luga o le umu mafai ona i ai se upega tafailagi. O nisi taimi e muta i le tolu-pine tulimanu (ma le eleele), o nisi taimi e leai ni tui. Fuafua i le auala fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻapipiʻi le faʻapipiʻi i luga o le maea, ma e mafai ona e faia e aunoa ma ai. E mafai foi ona suia le maea - e le afaina ai foi le faamaoniga. O le mea atoa o le auala o fesoʻotaʻiga o le a e filifilia - aganuʻu e ala i le tolu-pine sone ma se tui poʻo se poloka poloka. Fuafua i luga o le auala filifilia, fai se fesoʻotaʻiga o totogi eletise (e uiga i ai i nisi auiliiliga i lalo).

    Tutoatasi sootaga o le ogaumu

    I nisi tulaga, o le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga ma le tui ua uma ona fesoʻotaʻi i le ogaumu

  3. Saunia se nofoaga e faʻapipiʻi ai se ogaumu. E masani lava, tagata gaosi oloa fautuaina o le ea malulu na taunuu i tua ma lalo mo le ventraing. Afai ei ai se puipui i tua i le meaafale, e faia ai se pu i totonu pe o le mea na tipi i le mea e mafai ai. Ina ia mautinoa le ea malulu mai lalo, e mafai ona taʻoto i luga o laina ma le maualuga o le tele o sene i luga o itu (e taua foi o le pertop o loʻo tumau i le va o le ogaumu ma le galuega a le ea. tatau ona fetaui lelei i lalo o le tele o le ogaumu - e tatau ona faʻasaʻoina i le maʻi o le fao.

    Tutoatasi sootaga o le ogaumu

    O lenei matamata siaki o le a i au faʻatonuga ma le saʻo o le maualuga o le maualuga.

  4. O le fausia o le Kapeneta o loʻo faʻapipiʻiina i le nofoaga, siaki le faʻamalosi ma le faʻasolosolo o le faʻapipiʻiina e le fausaga fale, pe a manaʻomia, faʻasaʻoina. Tatala le faitotoʻa, i tafatafa o papa o loʻo i ai pu, faʻapipiʻi le fao o le a taofia le ogaumu i le nofoaga. O lea la pe a faʻaseʻe i totonu o puipui o meaafale, latou te le solia, muamua-muamua le pu, faʻaaoga le pu o se lapoa o le itiiti ifo o le tagata o le afu.

I luga o lenei mea, moni, mea uma. Faʻafesoʻotaʻi le Ova Bedtt ua uma ona fesoʻotaʻi, ae le o le tele o matata uma e manino e tusa ma, e foliga mai, e tele fesili i luga o le eletise eletise. E uiga ia i latou ma talanoa atili.

Fesootai i le eletise

Afai ua e manuia ma lou uaea, na tofia nei, o loʻo iai se avanoa ese mo fesoʻotaʻiga ma se eleele faigaluega, ma e le malosi tele le ogaumu . Ae afai o le uaea ua leva ona sili atu i le sefulu tausaga, o le a le setete E te le iloa le igoa o le uaea o le uaea, e fai ma mea uma uaea. Ile tulaga lea, e te le tau fefe ai ona tupu ai se mea i se mala i le uala.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

Faʻafesoʻotaʻi le oret-i le ogaumu e mafai ona i ai i se laina masani. Sili atu ina ia o loʻo faʻavasegaina - naʻo mo lenei iunite

Faʻatautaia o le vaega o loʻo faʻatautaia ai

E leʻo avea pea i latou ma aupito lata mai a le Kamupani le Kamupani le Kamupani "- o le tauiviga mo teuga tupe maua mai ai. Afai e te vaʻaia o latou uiga, o le averesi o le oso aʻe o le malosi mo le ogaumu ua i totonu o le 2.6-3 KW. Ae o le tautala lea o oloa taugata. O meafaigaluega i totonu o se vaega o le taugofie e ono sili atu lona malosi. E sili atu le malosi o le a avea ma faʻataʻitaʻiga ma le faʻamamaina o le pyrolytic.

O le mea lea e faʻafesoʻotaʻi ai le ogaumu e fautuaina mo se laina filifilia ma se vaega tele o le au faʻatautaia, o loʻo faʻapipiʻi ai le masini puipuia. O le vaega fautuaina o 6 MM2. O sea pule faʻamalosi faʻamalosi se umi umi o le 10 kw, lea e sili atu nai lo le lava. O lenei laina ua fautuaina e faʻapipiʻi se masini puipuiga o le 3. O se auala tele tele o le malosi o le malosi - laina ma ni tapulaʻa masani ona tuʻu i luga o le fale. O le a manaʻomia e le kesi i le malosi o tupe - ma ua le taugofie le uaea ma ua lava le masini.

Copper uaea vaegaFaatagaina le umi o avegaSili Atu Tele uta Malosiaga mo le Tasi-Vaega Network 220 VE leai se totogiPuipuiga masini i le taimi neiTusa o le avega mo le tasi-vaega filifili
1.5 sikuea mita. Mm.19 A.4.1 kw10 A.16 A.Faamaligi ma popole
2.5 sikuea mita. Mm.27 A.5.9 kw16 A.25 A.Vaega o Outlet ma eletise mafanafana o le fola
4 sq.mm.38 A.8.3 KW25 A.32 A.Air Conditioners ma vai vevela
6 sq.m.46 A.10.1 KW32 A.40 A.O fale gaosi eletise ma apamemea
10 sikuea mita Mm.70 A.15.4 kw50 A.63 A.Laina Mai Faamatalaga

Afai o ou ogaumu o loʻo i ai le malosi e itiiti ifo nai lo le 8 kw (tusa lava ma le tuʻufaʻatasia o mea uma avanoa), e mafai ona tuʻu le uaea o le 4 kv. Mm, ma tuu le masini ma le 25. O le a le le malosi tele, ae sili atu le tamaoaiga. I le ala o le saogalemu, pe a faapipiiina se fale apamemea, e fautuaina le faʻaogaina o masini puipui o le laupapa. A latou faʻatamala, latou te tapeina le vaega, ae e leai foi se leai, e tutusa foi i nisi tulaga e taua (pe a suʻega i fafo).

Cable e mafai ona e faʻaogaina le wgg poʻo le nym. Parameters, e tasi, 3 * 4 pe 3 * 6. Naʻo le faʻatau atu, ia mautinoa e fuaina le tagata e faʻalata - e masani lava ona masani tagata gaosi i taumafaiga e fai ai oloa taugofie, sefe i luga o le apamemea. O le iʻuga, ae le o le taʻua o le 4 sikuea mita, e i ai a matou 3, ma o lenei ua le mafai ona mafanafana - o le uaea e mafai ona oso aʻe i luga, e mafai ona oʻo atu i se mataga. O lea, siaki le lapoa o le tagata faatau. Mo le uaea ma le koluse vaega o le 4 sikuea mita. MM e tatau ona 2.26 mm, mo le 6 sikuea mita. mm - 2.76 mm. Faitau atili pe faʻapefea ona fua ma faʻafefea ona fuaina le auala e fuafua ai pea, faitau iinei.

Uzo - manaʻomia pe leai?

I luga o le laina e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi le umu, vagana ai le ogaumu, vagana ai le teuina o faleoloa, ae ua fautuaina le faapipiiina foi o le RCD. O le masini e puipuia le uaea mai le le fiafia ma le puʻupuʻu matagaluega o loʻo i ai nei, ma o le RCO o se puipuiga malu - o le a puipuia tagata faʻaaoga. A suʻesuʻe i le lalolagi i le lalolagi pe o le a le paʻi atu i le 'upega tafaʻilagi, o le a tape le sapalai eletise. O le eletise e ese le nofoaga e sili ai le taofiofi ma o le UZO e masani ona toe inisiua, ae sili pe a fai. Saogalemu.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

O lea e foliga mai o se fesoʻotaʻiga o le ogaumu

O le filifiliga o le tapulaʻa o le Uzo e faigofie - o lona igoa e tasi le laʻasaga e sili atu nai lo le numera masini. O lona uiga, afai e te faʻapipiʻiina se masini otometi, e te avea le 32 a, afai o le PACKAS o 32 A, o le UTO o le a manaʻomia i le 40 A. O le vaega lona lua o le tipi-ese. Ma e faigofie mea uma - mo laina e fesoʻotaʻi ai le tasi masini i le 10 ma.

E tatau lava ona tatou talanoaina le ituaiga. E sili ai le fai o le vasega B (D 25 25, ma se isi faʻataʻitaʻiga), ae o le vasega a (o le 25) e talafeagai foʻi. Ae e le tatau ona avea le vasega ac. , Pei o le taugofie, ae aua le aumaia se tikeri talafeagai o le saogalemu.

Toe o toe fai mai: A e manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le Uelefea ma le saogalemu ma le saogalemu, faʻaaoga se paʻu tele o uaea, otometi puipuiga ma rcd. O lenei faʻapipiʻiina o le a mautinoa le umi ma saogalemu le tumau o mea faigaluega.

Sock po o seevae

Faʻafesoʻotaʻiga o le Brass Coad i le laina eletise e mafai i ni auala e lua: faʻaaogaina le mana faʻapipiʻi ma ni matata o loʻo iai i le taimi nei, e tatau ona faʻamaoti ". Afai tatou te talanoa soofaatasi, ma le malosi o le 3-3.5 kw, e te manaʻomia se pluke ma se socket ma le maualuga o le 15 arsette ma le malosi o le 5 kw A.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

Mana palu ma se mana o fafo fuafuaina i le 32 a

Uaea le eleele (masani le lanu samasama-lanumeamata) e fesoʻotaʻi i le pito i lalo o fesoʻotaʻiga, i isi vaega ma zero (lanumoana pe lanumoana). A fesoʻotaʻi, aua le fenumiai - o le vaega ma le zero i luga o le outlet ma le plug e tatau ona fetaui.

O le lua fesoʻotaʻiga filifiliga - ua poloka poloka. O se auala faigofie lea ma maʻelega. E i ai le ipu vevela-puipuia palasitika, o fea o paga o fesoʻotaʻiga o papatusi ma sikulu clamps ua faʻapipiʻiina. O uaea o le lua uaea e fesoʻotaʻi mai le lua isi itu. A fesoʻotaʻi, o le lanu lanu e matauina: o le lanu samasama-lanumeamata o le "lalolagi". O nei tagata faʻatautaia o loʻo fesoʻotaʻi ma le faʻaeteete tasi le isi itu. Tutusa ma uaea o lanu lanumoana o le le mautonu pe "leai". O le ua tuʻua o loʻo iai le vaega ma sa latou faʻatasi soʻo se tasi.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

Faʻaaogaina se poloka poloka mo le eletise eletise o le ogaumu

E manaʻomia le galue, faʻalenatura, e manaʻomia pe a motusia le voltage o loʻo vavaeeseina - e faʻaliliu ai le masini i le "OFF" tulaga. O le uaea e fesoʻotaʻi naʻo - o loʻo tiʻetiʻeina e le 7-9 mm. O le tagata faʻatautaia ua faʻaofi i lalo o le ipu pito i luga. E mafai ona sili ona vaivai - e liliu le faʻapipiʻi o le fao i se paga o suiga. A maeʻa lena, o le sikulu ua pamu, e maua ai fesoʻotaʻiga lelei. Ina ua uma le fasi sa tosoina, tele taimi i se taumafaiga tele e mimilo ai mo le avetaavale - ia mautinoa e lelei atoatoa.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

E mafai ona e faʻaaogaina ni poloka na mafua ai, ae tatau ona latou tuliloaina le mea o loʻo iai nei (15 a pe 25 a) e faʻatatau i le malosi o le ogaumu

Ina ia mafai ona tatalaina le poloka i le uaea ma uaea, e mafai ona iai (ma manaʻomia tele) e teu i totonu o fale. E mafai ona e faʻaogaina se pusa sili atu ma masani ai le lavea, ma e mafai ona e maua se tamaʻi palasitika ma le palasitika le kaneta, lea e mafai ona e teu lelei ai mea uma.

Tamaitiiti

I le tele o taimi, o le faleoloa ua tuʻuina atu i le apamemea apamemea ma se pepa faʻapipiʻi o loʻo faapipiiina. E masani lava, i le mataupu lea, ua uma ona faʻapipiʻi Jumpers e tusa ai ma le mea o loʻo e iai e tasi-o loʻo i ai i le tasi-tasi le tasi-tasi. Ae afai e leai se maea, e tatau ona e tuu misia na o oe.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

Afai e te autilo solo, o le a e vaʻai ua tulaʻi mai le uaea. Nei o 'apamemea o papatusi, tutusa ma le mataitusi "P"

E le faigata uma. I luga o masini taʻitasi ma le aʻoga mo le Faʻatonu o loʻo iai o loʻo iai se laulau e faʻaali ai e le au imeli ona o loʻo tusia ai fesoʻotaʻiga. O se faʻataʻitaʻiga o se laulau i le ata i lalo. I lea tulaga, ua maasiasi i tua i tua, ae faavasegaina latalata i le nofoaga e sau mai le ogaumu ma le mea o loo faaauupegaina.

Tutoatasi sootaga o le ogaumu

Faʻataʻitaʻiga laulau mo le faʻapipiʻiina o jumpers i luga o le ogaumu pe a fesoʻotaʻi o se eletise eletise

Pei ona taua mai lenei polokalame, o le ata muamua e talafeagai mo se tasi-vaega fesootaiga o 220 B. Na sainia 1n. O loʻo faʻaalia mai o lea tulaga e manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi ai le tolu o galuega sainia na sainia 1, 2 ma le 3. E faia le mea lea, e tatau ona e faʻapipiʻiina lua osofaʻiga lua. Faamolemole ia matau o le galuega faatino o le "lalolagi" i lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo i le itu taumatau. O se 'autū lanumeamata-faʻatau e tatau ona faʻalatalata atu iai, matou te fesoʻotaʻi foʻi iina ma le uaea / maea.

O le pito o le itu tauagavale o le galuega e faʻafesoʻotaʻi ai le le mautonu poʻo le "leai". Faamolemole ia e manatua e tatau foi ona i ai sana le ita. E masani ona tu i le le mautonu (i taimi uma), ae o le siaki e le faalavelavea. I lenei galuega faatino, o le uaea lanumoana e talafeagai, o le tutusa lanu e fesoʻotaʻi o fesoʻotaʻiga mai le uaea.

O le mea na totoe o le vaega. I le faʻapipiʻiina o le lua Jumbpers mo le toe tasi e tolu faʻafesoʻotaʻi, faʻafesoʻotaʻi lenei uaea. E mafai ona i ai se lanu vagana ai samasama, lanumeamata ma lanumoana. E masani lava ona i ai se uliuli, enaena pe lanu mumu, ae le o le mea tatau.

Afai e i ai sau tolu-vaega Inpupu (380 V) i totonu o lou fale po o le fale i totonu o lou fale pe faʻaopopo atu i le naunau i le uaea paʻu, isi e le manaʻomia. I lea tulaga, e sili ai lona fesoʻotaʻi ai uaea uaea muamua - paʻu ma le faaituau - ona uma lea o le vaega ua maeʻa. O le faʻasologa mo fesoʻotaʻiga vaega ua le taua, ae e manaʻomia le tutusa o latou i le auala e tasi e pei o le eletise eletise. Na o le le mautonu, o le sili atu.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona faia se line o linekine, o le corrd: tulaga o le tekonolosi faiga

Faitau atili