Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

Anonim

O le eletise-faʻatatau i le eletise e manaʻomia le manatu, usitaʻi i tulafono ma le saʻo. Ma le uaea i le fale laupapa ma o latou lava lima e manaʻomia ai le tele o le manatu: o le mea o loʻo i ai le afi-paʻu. O le mea lea, a faʻatonutonu ma faʻapipiʻiina, vaʻai lelei i manaʻoga ma fautuaga a le faʻatonutonuga. A faʻapea e le lava lou poto masani, ae manaʻomia muamua ae le i faʻauʻuina, ma sili atu aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻiina, valaʻaulia se Eletisen Eleele. O le a mafai ona ia taʻu atu ia te oe i luga o ni sese ma le sese sese.

O le tulaga o le fale faigaluega i le fale

E tusa ai ma tulaga o iai nei, pe a faʻafesoʻotaʻi le eletise e aunoa ma le transformer, e le tatau ona sili atu le taumafaina o se fale tumaoti mo le 15 kw. E maua e ala i le gagau o le malosi o mea totino uma eletise e mafai ona aofia ai i le taimi e tasi. Afai o le mea na maua e i lalo ifo o le 15 kw, o le folasaga otometi tuu i luga o le 25 A. Afai o le mana e sili atu, o loo i ai pea se suiga. O ana tapulaʻa o le a faʻaalia i totonu o le poloketi, e pei o lenei, e aunoa ma le le faia.

Talu ai nei, ua manaʻomia e sui sui o faʻalapotopotoga malosi a le malosi sapalaiina o le malosi mai se mita (ma le folasaga a tagata taʻavale i luga o le auala. Lenei ua faia ina ia mafai ai ona i ai le tomai e pulea ai le taumafaina tusa lava pe e le o tagata e ona le fale. Peitaʻi o lenei manaʻoga e le faamalosia, ma afai e te manaʻo, e mafai ona e faʻapipiʻi mea uma i totonu o le fale. Ae e masani ona taliaina, ia le mafai ona taliaina ma faatonu o manaʻoga, e faiaina, ma faʻapipiʻi le masini ma le mita i luga o le auala.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

Filifiliga o le fausiaina o se mana eletise eletise o le fale

O le faʻapipiʻi i luga o le auala, o le masini puipuia (AZ) ma o le mita e tatau ona i se mea faʻamaufaʻailoga, puipuia mai le pefu, palapala ma le susu. O le vasega puipuia mo le faʻapipiʻi e le tatau ona i lalo ifo o le IP-55. Mo le faigofie o suʻega o faitauga i totonu o le pusa o le fusuaga mo le eletise eletise, e tatau lava ona iai se faʻamalama. O le faʻapipiʻi i totonu o le fale laupapa, o manaʻoga o loʻo i lalo ifo o le laititi: IP - 44, ae o le mataupu e tatau ona mesuleniki.

Ina ua maeʻa le folasaga masani, o le masini eletise, ona faʻatulaga lea o le RCC - i le Maea Mafatiaga o le Maota i luma o le Maota. O le numera o le masini i totonu o le fale e tatau ona tasi le sitepu maualalo ifo nai lo fafo. I lea tulaga, afai e i ai faʻafitauli, o le masini muamua o le a faigaluega i totonu o le fale ma e le tatau ona e faitio i taimi uma i luga o le pa.

I le talita faʻapipiʻi nofofua-poletoto o tagata taʻavale, o loʻo fesoʻotaʻi i le uaea o ese. Ua faapipiiina i latou e fai ma taifau, o le latou aofaiga e faʻatagaina e faʻatatau i le tele o le filifilia "o le a manaʻomia o le eletise. Seʻi manatu i le tele o masini e tatau ona tulaʻi i lau talita, mafaufau i le tele o vaega taua, e lua i le tolu taʻavale. E tusa ai ma le taunuuga e maua ai le tele, filifili le eletise eletise.

Tusitusiga i luga o le autu: Puipuiga mo le tasi itu mo le umukuka ma potumoe - o le atoatoa fofo

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

O le ata o le wiregram i le fale laupapa ma le tasi-syse fesoʻotaʻi (220 v)

O le a le fuafuaina o le fuafuaga uaea i se fale laupapa, o mea faʻapapa uma ua solia i ni vaega tuʻufaʻatasi (e masani ona taʻua vaega taumafa). Mo se faʻataʻitaʻiga, o taga taga uma i luga o le fogafale muamua ua feʻe mai le tasi masini, o se masini tuʻufua i luga o masini moli i totonu o le fale, tasi - e faʻamalamalamaina ai le auala. Afai o ni mea aoga eletise - boiler, boeir, eletise eletise, eletise eletise, ma isi mea o le a faʻaaogaina. - E aoga mo i latou ia taofi e tuʻu eseʻese lala o le pule o le eletise, ma faʻatupu tagata faʻatau a tagata lava ia. E le mafai ona faʻapipiʻiina otometi o otometi ma mo le malosi o fale o le tamaoaiga (pe a fai e te le manaʻo e tosoina tagata taʻitoʻatasi ia i latou ma faʻapipiʻi se tulaga o tagata filifilia e le sili atu i le 15 kw).

Mai le vaaiga o le saogalemu, e sili le faia o le tele o laʻa o le eletise. E faʻalauteleina le numera o tagata taʻavale. Ae o le a faʻaititia le aofai o le ono afaina ai soʻotaga. O le fanua o le aveeseina o le au faʻatautaia e tele naua faʻafitauli: faʻapugata ia ua povi povi, faʻamafanafanaga, vevela, ona amata loa lea ona tautala. O le mea lea, e sili le faia o le numera o fesoʻotaʻiga o se laʻititi e mafai ai.

Ma i le laasaga mulimuli, e sili atu i le fuafuaga a le fale ma tusi se tau e oʻo ai le paʻu o se eletise. Tagata faʻatau vaega e faigofie atu ona toso ese lanu. Ia e mafai ona matua mafaufauina i le auala e foliga ai le uaea i se fale o Tilia e pei o le a faia i ou lava lima. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e mea uma ona foliga i le ata o loʻo i lalo.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

O le faataʻitaʻiga na tusia i le tulaga o le uaea ua i totonu o le fale laupapa

Ituaiga o uaea i totonu o le fale laupapa

A maeʻa ona faʻapipiʻi le talita ma le faʻapipiʻiina o masini talafeagai uma, e mafai ona e amata le uaea eletise ele eletise i totonu o le fale. I totonu o le fale laupapa e tolu auala e faʻapipiʻi ai se eletise.

  • Tatala pe leai se fesoasoani i fafo - i luga o le faʻapitoa faʻapitoa. O lenei metotia sa matua lauiloa lava i le amataga o le seneturi talu ai, ma o le aso o loʻo i ai i faiga i nofoaga e teuteu ai i le Retro Style.

    Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

    Tatala le uaea i luga o tagatassurs ua toe lauiloa i le retro totonu

  • Uaea i le cable counnels poʻo uaea faʻapitoa. O le mea moni, o le tatala fua o le apaau - e avanoa i soʻo se taimi, naʻo naea o loʻo faʻataʻotoina ma tala faʻapitoa. O le tasi o ituaiga o lenei ituaiga o le uaea ua i ai i le taimi nei.

    Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

    Uaea i le Cable Channels

  • Tapunia (nana) uaea. I se fale laupapa, e mafai pe a fai o puipui o le pa po o le tuufaatasia. I lea tulaga, o uaea e faaputuputu i totonu o le simisamiina o uʻamea paʻepaʻe (ae le o palasitika) pe i uʻamea uʻamea ma luga o lenei pepa o le fale. E le gata i lea, o le punou e tatau ona 90 °, 120 ° pe 135 °: O le a le avanoa o le matautia o le uaea. Ma o le uaea atoa e nana i le faauma.

    Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

    O le uaea natia e tatau ona faʻataʻatia i paipa poʻo uʻamea uʻamea

Vaega o tapunia ua tapunia i le fale laupapa

E pei ona e malamalama ai, o le tapunia uaea mafai ona faia i le tulaga o fausia pe sili atu. Ma le isi, pe a taoto, e iai ni fetuunaiga: O avanoa uma e le tatau ona faʻamauina i totonu o uʻamea faʻapitoa pusa, lea e tatau ona maua fua. E le mafai ona nana i lalo o le ogalaau, ona o latou ufiufi ua filifilia i le leo ma / pe taumafai e faatulaga i nofoaga e le tosina mai ai.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

Faatasi ai ma le masini o le fufuluina o le uaea i se fale laupapa, e fesoʻotaʻi uma sootaga i uʻamea faʻapipiʻi pusa.

Afai e le faia le pa puipui i totonu o le fale laupapa, a o uaea uaea, ae o le mafiafia o le vavaeina o nati paipa e pulea:

  • Mo se apamemea apamemea ma se koluse vaega o luga atu o le 2.5 MM2, o le mamisi o puipui e mafai ona iai;
  • Faatasi ai ma se vaega e oo i le 4 MM2, o le mafiafia o le uamea puipui e tatau ona i ai le sili atu 2.8 mm;
  • I le taimi o se vaega o 4.5 i le 10 MM2, e tatau ai le paipa ona i ai se puipui o le 3.2 mm;
  • Faatasi ai ma se vaega o le 10.2 i le 16 MM2, o le puipui e le tatau ona manifinifi nai lo 3.5 mm.

A faʻapea o loʻo taʻoto ni uamea eletise mo le le mafiafia o puipui o pa o uʻamea e leai, aua e le mafai ona ofi i totonu o le saito. E sili atu ona faigofie ma televave.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

O le uaea o loʻo taoto i totonu o le corrugtated uʻamea hose (uʻamea) e sili atu le faigofie ma manaʻomia le itiiti ifo ma tupe

Ae i soʻo se mea, talu ai o loʻo lilo pe a faʻatagaina le uaea, e matua faʻatapulaʻaina e le atunuʻu. Fai ni suiga i le taimi nei - faʻafitauli ma taugata ma taugata. O le mea lea, aʻo le i amataina le faʻapipiʻi o le tapunia ua tapunia i se fale laupapa, siaki ma le faʻaeteete le ata ma fai mea uma.

Wiseen Tulafono Cable Channels

A o le paʻu masini paʻu poʻo le taʻoto i le uaea-auala e iai foi ana lava tulafono. Latou te fesoʻotaʻi i le mamao ese mai le fola, o le taualuga lea, tulimanu ma isi fuafuaga e mafai ona faia. O nei faamasinoga uma e sili atu ona vaʻaia o loʻo faʻaalia i le ata.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

Faʻafefea ona ou faʻapipiʻiina le tatalaina o le uaea i le taugata poʻo le cable channels

Filifili le Cable Cross vaega ma lona sootaga

O le vaega autu autu o loʻo filifilia e faʻalagolago i le vaega fuafuaina (i le kw) ma le alatoto. E le manaʻomia le faia o le uaea atoa o le uaea ma le tutusa tutusa: E mafai ona e filifilia se vaega faʻalagolago i le malosi o mea faigaluega o le a fesoʻotaʻi iinei. O lo latou malosi o loʻo faʻaaluina o loʻo otooto atu ai, e tusa ma le 20% o le Reart e faʻaopopo ma o le kolosi o loʻo filifilia i le laulau.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

O le vaega eletise e fuafua ile uta

Ina ia faʻafesoʻotaʻi le eletise i totonu o le fale laupapa, sili atu o le saogalemu saogalemu manaoga o loʻo faʻaopopo: O le uaea atigi e tatau ona le maua. I totonu o le uaea, e iai tusi "NG". Ina ia mautinoa le manaʻomia o le puipuiga, faʻalua (VG) poʻo le tolu (NY) o uaea e manaʻomia foi.

Ina ia faia le uaea i le fale laupapa ma o latou lava lima saʻo, e sili le faʻaaogaina o le uaea ma le tele o vaisu: o lea e te le o le mautonu i le leai o se tasi. E masani lava lanu e tufatufa atu i lenei auala:

  • "Lalolagi" - lanu samasama uliuli;
  • "Zero" - lanumoana;
  • "Vaega" - Brown.

    Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

    O se tasi o le eletise eletise e mafai ona i ai i le triple cress (NYM)

Afai e te faʻatau se uaea o le gaosiga Europa gaosi, e tele lanu:

  • "Lalolagi" - lanu samasama uliuli;
  • "Leai" - paʻepaʻe;
  • "Vaega" - Mumu.

Filifili 'au ma suisui

Ina ia mautinoa le saogalemu o le afi i le fale laupapa, o paketa ma utu uamea uamea ipu ua faʻapipiʻiina. Muamua, o loʻo faʻapipiʻi i luga o le puipui, o lona uiga o le fale pito i fafo. O le faʻaaogaina o papatusi palasitika e faʻatagaina, ae o le palasitika e tatau ona le faʻailoaina ma e iai se tusi tusi faʻamaonia o le afi vaʻalele.

Uaea i le fale laupapa e te faia oe lava

O sologa ma tamoʻe i totonu o le fale laupapa e tatau ona i ai ni faʻailoga le talafeagai

Ma le isi, mo le sefe saogalemu a le tele o le aso faʻaonapo nei, e tolu laina maʻa ma le uaea o loʻo manaʻomia. E manaʻomia le oʻotia ma le malamalama, ae i totonu o le potu e masani lava ona le faia. Peitai mo le moli o le auala, o le i ai o se eleele e taua: tulaga e sili ona faigata.

Uaea i le fale laupapa ma ou lava lima: Faapipiiina tulafono

I se fale laupapa, e manaʻomia ai pea le manatuaina faifai pea o le mafuaʻaga a le suauu ma i lenei tulaga e sili ai le sili atu ona aoga. Ua faia e le uaea i le fale laupapa ma o latou lava lima e faia i le tausisia o tulafono faavae:

  • O le polokalame atoa ua faasee ese ifo, o le faʻatinoga o lala taʻitasi ua siakiina (faʻafoliga o mea, ma ua naʻo le eletise eletise o loʻo fesoʻotaʻi ma le vaega.
  • Faapipiiina o le eletise eletise i se fale laupapa e faia na o fasi uma o le uaea e aunoa ma le pamu ma mimilo.
  • O le paʻu o le paʻu ua paʻu i le faasolosolo ona o le faʻamaoni o le faʻamaoni o le tuʻufaʻatasia o le fasi faʻaputuga o le fasi uʻamea (autu o "faʻatatau i le lalolagi ma ola ai).
  • Pe a tipiina le uaea, o le faʻasaoina o loʻo tuua le umi - a itiiti le 15-20 cm, o le a faʻatagaina oe e faʻamaumau uma pe a tatau ai.
  • Ia e mautinoa e mulimuli i lanu o uaea.

Ina ia usitaia nei tulafono, ua malo ai le uaea ma fale laupapa, e saogalemu ma talitonuina.

Mataupu i luga o le autu: faamatalaga ma filifiliga o le fala mo se tamaititi toe tolotolo

Faitau atili