Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Anonim

Faʻafefea ona faʻamalosia lelei ai lo tatou tuʻuga ma pa, manaia mo le tele o tagata o tagata faʻaipoipoga i le vaega o Fausiaina. O le faʻafitauli tele i lenei tulaga o loʻo faia saʻo le fausiaina o se tuaoi agavaa, aua e aunoa ma ni tomai ma le poto e maua ai se taunuuga lelei o le a faʻafitauli.

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Splice tulimanu

O le a le faigata na foliga mai ai, i le tulaga masani, e faigofie mea uma. E ogatasi ma o loʻo manaʻomia ai se mea taua e te le manaʻomia faʻapitoa meafaigaluega, o le ai ai lea o meafaigaluega ma tamaʻi ato o le iloa.

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Faaumaina le tulimanu

O ituaiga lauiloa lauiloa o ata o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Tagata gaosi

meafaitino

Fautuaina

Mea mafiafia

Mea taumafaina

i le 1m2.

Tau 1 tagaParasovka
Sonisite1-2 mm1.1 kg / m2599 cru.25 kg
Konauff1-3 mm1.2-1.7 KG / M2675.20-25 kg
Gili.1-20 mm0.6-1.5 KG / M2338-639 CRO.15-25 kg
Tagata tafafao1-5 mm1.4 kg / m2949.28 kg
Fale faaolai luga 3 mm1.1 kg / m2285 olo.15 kg

Faʻafefea ona faʻatupu ituaiga i fafo?

I le taimi o le fua mai o puipui ma se meamea, tuʻu ai pea le galuega o le tusia o soʻoga o mea, ma e masani lava i se tulimanu i le 90th. E ese mai foi, o nei tulimanu o lo oi ai, ua vaevaeina i luga o le Totonu ma I fafo, o le iuga o loʻo iai ni eseesega.

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Faamama le tulimanu o le puipui

Ma, tatou amata ile vaega pito i fafo.

Ma o le aua neʻi talepe le ulu ae le toe faia le uila, sili atu le poto ua leva na maua ai se auala na faʻauia ai le latou galuega. Latou, i luma o le faaaogaina o le tuu i luga o tulimanu o puipui, faʻapipiʻi se faʻatumu faʻapitoa.

O nei mea ai, o iina, ua vaevaeina i ia ituaiga:

  1. Uamea

O totoa tulimanu e masani ona faia mai le alumini po o kalama. O ia lava e naʻo le faʻafaigofieina o le mamafa o le oloa, ae faʻataga foi oe e nana atoa i lalo o le ipu o le fofo. O le le lelei o se masini o se masini o lona lava i le faʻamaʻi, aemaise pe a fai o mea na faʻaleagaina pe o le pamu seia oʻo i le ta ogaupa.

Faʻamolemole vaʻai i nei auvaʻa tele mo puipui, i fafo, tutusa tutusa ma tulimanu mo le faʻapipiʻi. E mafai ona e iloaina i latou i le faʻaaliga o loʻo fai mai tulimanu mo Putty e faia mai i mea manifinifi, ia faʻaeteete!

  1. Palasitika

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Tuu tulimanu i luga o puipui i le fale

E tusa ai ma foliga o foliga, o laina palasitika e leai se ese mai le uʻamea, ae ina ua maeʻa se vaitaimi, e le mafai ona faʻaleaga. E sili atu le faʻaaogaina o se mea e faʻaaoga ai mo le atoatoa o pakes, aua o se mafiafia mafiafia o le laina e mafai ona oʻo atu ai i le mea moni o le mafiafia.

  1. Fetuʻutuʻunaʻi

O le ituaiga faʻapitoa lea o loʻo faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ai le au fana, vavae ese le curvege elemene o le faʻapopoleina o le tau, e mafua ai le faʻaaogaina o le oloa mai le subsure.

O ituaiga uma o le feteʻenaʻiga o loʻo faʻaaogaina i lena tulaga pe a manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le laufanua o puipui e fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi i le 90th. O le mea valea e tuʻu ese e aunoa ma le faʻaaogaina o mea ausilali.

Tekonolosi faia galuega

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Pusa Pusa

O le sipai o tulimanu e tatau ona faʻatinoina e tusa ma lea polokalame:

  • E manaʻomia le faʻatagaina o se fofo o le punoti i lea vaega o le tulimanu;
  • Fetaomi le tulimanu i le laualuga ma malemo i le fofo;
  • Faatulaga se tulimanu i tulaga o le tulaga (pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo se fofo i lalo o le pito i lalo).

A o le spacing fefiloi o loʻo saʻo lelei i luga, e mafai ona e amata le faʻaumaina mulimuli.

Faʻamolemole ia matau o le faʻafitauli o le tulimanu e tatau ona faʻaalia i taimi uma e faʻaaogaina ai se tulaga, aua e oʻo i le muamua saʻo faʻapipiʻiina o le itu o le fofo e mafai ona gagau.

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu?

O le Luisi e tatau ona faʻagaioia i lenei auala:

  • Faatasi ai ma le fesoasoani a se spalasu, ia aoga se tau o fofo i le itu o le puipui;
  • fai tutusa gaioiga mo le isi itu o le laufanua;
  • aveese le sili atu fofo;
  • Taumafai e aua neʻi e alu i luga o le laualuga, o le puʻupuʻu o le lima e tatau ona ogatasi ma se fofo i luga o le puipui.

Ina ua maeʻa nei taʻiala, e faia se taimi matutu, matou te foafoa ese le taua, ma faʻaaogaina ai ma le primer fofo ma faʻaaoga pe a manaʻomia, o le laʻei o le laʻasaga. Le isi, matou te toe olo ma le laʻea, taumafai e aua le tipi ese le ato ato a o le omea ma le le tautala i le tulimanu tulimanu.

Foliga o le punou i totonu tulimanu

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Toso tulimanu o puipui

Ia maualuga le itu i totonu, e tatau ona e gaoioi teisi i se isi polokalame:

  • iloa pe faʻafefea ona mimilo ese mai le mea lelei i le 90th, aua o nisi taimi e le mafai ona sefeina le statty ma o le a tatau ona faʻataua o le puipui o le puipui, filifili poʻo fea e tatau ona avea ma soʻona faʻatonutonu, ma e le o le le aoga tele, e tele le lelei o le manaʻomia o mea i totonu);
  • Le isi, e manaʻomia le faʻatusatusaina o laufanua mafolafola uma, faʻaaogaina vavalalata i soʻotaga;
  • I avanoa na faia i le tulimanu, e manaʻomia le tuu o le fofo, aveese sili atu i itu uma e lua itu o le faʻafitauli (e faʻafaigofie ai le faʻapitoa angles);
  • A maeʻa le galuega autu autu, siaki le vaalele saʻo e faʻaaoga le tulaga ma le pusa (pe a fai e mafai ona toe faia le faʻagaioiga, ae o le vaega o le toe faʻaaogaina fofo o le a amata faʻaititia ai le fofo o le a faʻaaogaina).

Faʻafefea ona tuʻu le tulimanu: galue malosi

Pa puipui ma tuu le tulimanu

Matou te faʻamoemoe o a matou faʻamatalaga e aoga mo oe, ma ua e aʻoaʻoina le tele o faʻamatalaga manaia mo oe lava.

Manatua e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga, e faigata ona leai ni aʻoaʻoga, ma faʻataʻitaʻi ai tomai siʻomia o le ata faʻapipiʻi, ma naʻo le faia o le faaeʻeina o tulimanu o le tino.

Mataupu i luga o le autu: Cockfish: Muamua Iapani "Green" Manatu Togafiti Fale

Faitau atili