O le fomu mo le fuafuaina o le mafiafia o le le mautonu mo puipui

Anonim

Ona o le mea moni e faapea tekinolosi fausia po nei e noatia i soʻofaʻatasiga tumau, tagata nofomau o itulagi eseese feagai ma le faafitauli o le faʻaʻesega vevela lava o le puipui. Tusa lava poʻo le a le tau o le nofoaʻiga, o le tui puipuia o puipui fesoasoani e sefe ai mea o fausia ma ua faʻaopopoina le faʻafefeteina ole taofi. I lenei mataupu, o le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona fuafua o le a le matua le atoa o le ua faʻatafunaina o pa ma faʻapitoa itu o le atunuʻu, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le mea autu o le atunuʻu.

Mai le mea mafiafia e faalagolago

O le fuafuaina o le mafiafia o le e tatau ona amata faʻaʻesega mo le puipui ma le faamatalaga o le faailoga autu o le fausiaina tekinolosi. O faʻailoga na e aofia ai le le mafiafia o pa o loʻo iai nei ma mea na faia, o mea o le vevela vevela, faʻapea foi ma tulaga o le fale o le fale, o le tino i totonu o le fale o le potu ma le isi, o nei tagata faʻailoga nei.

Mafaufau I se auiliiliga o le fuafuaina elemene mo le pa leaga.

O le mafiafia o le puipui, faapea foi ma le mea lea ua faatuina i latou, o loo lisiina i totonu o le kapoti lavalava o lou fale, e faamasani i latou lava i ai e te mafaia i le HISE po o le kamupani pulega. O nei faʻailoga e taua tele, talu mai le mai fafo o loʻo i ai ni faʻailoga i ai ni faʻailoga o le fausiaina o Norms ma mulimuli ane vevela.

E taua le mea faʻaʻesega ona o mai ai e faalagolago le faaitiitia mulimuli ane i le aveesea o le vevela o lou fale. O mea taʻitasi e i ai lona lava urmmul e faʻatautaia ai le atoatoa, o le iʻuga o le mea e sili ona lelei e le mafiafia o le faʻalumaina.

Ofuina ma le faʻavae mamanu o loʻo aʻafia foʻi le faiga o le le sopoia, aua, fuafua i le itu (fafo poʻo totonu), o le a mafai ona manaʻomia le mamafa o le puipui. A faʻapea e le o ni fale i luga o le Cosmetic Reptures mo se taimi umi, ona e ese ai lea o se faʻamaʻi mafiafia o le unaʻia, o le faʻapipiʻi tele o le foaʻi, faʻaputuputu ma le faʻamalosia o le ovalati o loʻo tupu.

O le fomu mo le fuafuaina o le mafiafia o le le mautonu mo puipui

E tatau ona maitauina o le mafiafia o le unasi mo puipui i fafo e le fuafuaina i se taufaaʻosiʻole, pei ona mo totonu. O le mafuaʻaga mo ia faʻagaloina e le mafai ona valoia le tau. Afai i totonu o le fale mautotogi e mafai ai ona e iloa le tulaga vevela i le taumalulu vaitaimi o le taimi o faʻailoga faaletausaga i le taimi o le faʻaupuga faaletausaga, o le a le mafai ona vavalo i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu o le tau i fafo atu O le mea lea, o le aufaʻamala i fafo e le mafiafia se mafiafia e sili atu i le maualalo maualalo o le 1.5 taimi. O lea, e te le faʻaalu i nisi mea faʻaopoopo ma faʻasotete ou pa.

Mataupu i luga o le autu: Karcas mo Hammock: Ituaiga ma le Poloaiga o le Fausiaina

Norms i luga o le vevela tetee

Ua uma ona tusia i luga, mai le mea o loʻo iai faʻamatalaga o loʻo iai. E tatau ona manatua o le conductivity vevela o le auala lelei ua faia le mea vevela, ma le faʻavevela tetee o le lelei o loo ia faatuai. O le mea lea, ina ua le filifilia o mea o le puipui ma faʻaʻesega, e tatau ona filifili i latou ei ai se coefficient maualuga o tetee le vevela.

O le vevela tetee o le lelei o le puipui e fuafua e le fomu:

R (le vevela tetee o le puipui) = mafiafia i mita / le lelei o le saogalemu o le saogalemu o mea i w / (mildс).

O lenei le lelei e le manaʻomia e fuafua tutoʻatasi, talu ai o loʻo iai ni laulau ua saunia e le mea e manaʻomia ai le vevela o le vevela. O manaʻoga silisili o loʻo tuʻuina atu mo 'aʻai e pei o Aidyr, Yakutsk, Urenngoy ma Tynda. O le mea sili ona laititi - mo Sochi ma le tuli manu. I Moscow, o le le lelei e tatau ona i ai i le maualuga o 3.0 w / (M _сс), i le itu i matu-2.9 w / (mithс).

Manaʻoga mo le tau vevela o loʻo unatia o loʻo faʻailoa mai e le gata i le puipui o le fale, ae faʻapea foi ma luga o le faʻamalama. E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga e ala i le tutusa faiga, ae e mafai ona e mauaina faʻamatalaga i luga o le initaneti pe i totonu o se kamupani fale.

O le fomu mo le fuafuaina o le mafiafia o le le mautonu mo puipui

Ia amanaia faʻamaumauga uma matou te maua ai le faʻatulagaina mo le fuafuaina o le mafiafia o le ua faʻamatuʻu mo le puipui i totonu. E pei o lea:

RGRE = Δ / K, fea

O le REGE o se faʻailoga o le itulagi o le vevela o le vevela (saunia-faia faʻamatalaga poʻo le tutoʻatasi fuafuaina);

Δ - O le mafiafia o le Uaina o le Aso Faʻasoasoa;

K - O le vevela galue malosi w / m2 2 nd 00º.

Ia mafaufau nei i le faʻavae o le vevela-tetee mo le kapeteni puipui ma le parameters e aʻafia ai le vevela o le vevela.

O le vaega o le vevela-tetee mo le mea o le utupoto puipui:

O mea e fausia ai le fale o loʻo aʻafia ai tuʻusaʻo i le vevela o puipui. O loʻo iai ni vaega o loʻo iai le va o fale puipui ma o loʻo puipui ai i fafo o le fale lava ia. O puipui i totonu o le fale mautotogi e vaeluaina o lona tagata e le maua.

O mea e fausia ai le fale o loʻo aʻafia ai tuʻusaʻo i le vevela o puipui. O loʻo iai ni vaega o loʻo iai le va o fale puipui ma o loʻo puipui ai i fafo o le fale lava ia. O puipui i totonu o le fale mautotogi e vaeluaina o lona tagata e le maua.

Tusi i luga o le autu: O le a le mea e tatau ona avea ai le potumoe

Faʻavae i luga o faʻamaumauga uma, tekinolosi na tuʻufaʻatasia se laulau o le vevela tetee, lea o le mafiafia o le mea na aofia ai, faʻapea foi foi ma le le soifua maloloina o le i ai

Meafaitino

Tulaga,

kg / m3.

Leaga o le Humarmal Activedity

I se matutu o le setete λ, w / (mis)

O le fuafuaina o pulega o le le fiafia

I le susu o le tulaga *

λ

W / (MHU)

λb,

W / (MHU)

Faamalosia sima

2500.

1,7

1.9

2.

500.

0.1.

0.1.

0.1.

Bick Clamiy masani i luga o le sima-oneone fofo

1800.

0,6

0,7.

0.8.

Sinicate piliki i luga o le sima-oneone fofo

1600.

0,7.

0.8.

0.9

Piliki density papaʻu keramika 1400 kg / m3 (atoa) i fofo sima-oneone

1600.

0.5

0,6

0,6

Brick Chilec Horlow Denloty 1000 kg / m3 (Gross) i luga o le sima-oneone fofo

1200.

0.4.

0.5

0.5

Pine pine ma alala i luga o le fiber

500.

0.1.

0.1.

0,2

Oaak laau i luga o fiber

700.

0.1.

0,2

0,2

Oak laau i luga o fiber

700.

0,2

0,3.

0.4.

I le faaopoopo atu, faailoga o le tulaga i luga o le vevela o le faaliliuina atu o le puipui, faapea foi ma le mafiafia maualalo o le faʻaʻesega mo se vaega faapitoa o le atunuu, sa maua, vagana ai e faapea o le faʻaʻesega le a faatasi ma i conductivity vevela o le itiiti ifo 0,40 W / (Maeu e). O nei faʻamaumauga e mafai ona maua i luga o le Initaneti poʻo totonu o se kamupani fale ua maeʻa i le fauina o lau fausaga.

I se aotelega, o aʻoaʻoga o le vevela-tetee mo le lagolagoina o fausaga e faʻalagolago i le itu fau, o isi na iai ana lava manaʻoga mo le vevela o le vevela (o le a lea ua uma i luga). eseese nei coefficients, ae i le tulaga lautele, o loo vaevaeina itulagi uma i vaega tetele e lua - O se ma B. I le faaopoopo atu i le eseesega i le va o le vevela ao, ei ai se eseesega i le va o le faavaeina o le tulaga sau i vaega uma e lua. O le vaega A aofia ai le sili aai matutu ma se tau gafataulimaina, e pei o Arkhangelsk (3.6), Krasnodar (2,3), Chita (4,1). O le vaega B e aofia ai le aai i matu ma aai o loo i fusipaʻu climatic tumau - Bryansk (3.0), Kaliningrad (2.7), Khabarovsk (3.6).

Matou te lisiina 'Oa aʻai e tasi le vaega o le Vaega: Kalingran, Kurk, Parksland, Orel, o Kaluslaw, arm, arm, musk , Syktyvkar, Khabarovsk, Blagoveshchensk, Salekhard, Igarka.

Mataupu i le autu: limiter Faitotoa i ona lava lima: Tree momono, ie

Aai e faatatau i vaega A: Arkhangelsk, Astrakhan, Barnaul, Belgorod, Volgograd, Voronezh, Vladikavkaz, Grozny, Ekaterinburg, Irkutsk, Kemerovo, Krasnodar, Krasnoyarsk, Kurgan, Kyzyl, Lipetsk, Makhachkala, Nalchik, Novosibirsk, Omsk, Orenburg, Penza, Rostov-i-Don, Saransk, Saratov, Stavropol, Tambov, Tyumen, Ulyanovsk, Ulan-Ude, Ufa, Chelyabinsk, Chita, Elista, Yakutsk.

Eseese avega a i ai foi eseese fale loma o lomu, o ana talaaga e mafai ona maua i totonu o le faleoloa faoloa. Mo se faataitaiga, o le faailoga o foam - 0, 037 W / m × K, o lea o le maualalo mafiafia o le polystyrene foam mo le faʻaʻesega o le pa e tatau ona 160 mm. O le mafiafia o le faʻailo ane o le vaipuna o le vaipuna - o fusiua foi - Mo le tui o puipui e tatau ona 120 mm, talu ai e sili atu le mafiafia ma sili atu le vevela ma sili atu.

O le paramet o le faʻasaoina o le vevela o le vevela

I le faʻaopopoina o mea i luga, e tatau foi ona e mafaufauina isi e aʻafia ai le vevela o le vevela:

  • faaleagaina o ala lagolagoina;
  • "Malulu pili" ma palauni i le sili atu;
  • susuga-, ausa ma le itu tauagavale o le tuufaatasia;
  • Ecoology ma mea saogalemu saogalemu ma sili atu.

O le fomu mo le fuafuaina o le mafiafia o le le mautonu mo puipui

Tusa ma le fuafuaina o le mafiafia o le mafiafia mai mea homogenous mea

O nei faʻamatalaga uma e manaʻomia pe a e manaʻo e tutoʻatasi atoa. Ae ui i lea, i luga o le Initaneti, e faigofie lava ona maua se inivesi mafiafia mafiafia calculator, o le a sili atu le saʻo taunuuga, aua e le gata o faʻamaumauga i luga o faʻamaumauga Mea ma le Airbag.

O le fomu mo le fuafuaina o le mafiafia o le le mautonu mo puipui

Faapea o oe o se fale mai Silicata i Yakutsk, lea e filifili e faʻaʻesea le polystyrene ogatotonu. Ua teuteuina puipui i le plasterboard. A fuafua le tusi lesona o le ae mauaina se faʻailoga e uiga i le 150 mm (Air Seater 20 MM). Fuafuaina o le initoneti calculator ma faʻamaumauga uma e fuafuaina 135 mm.

Vitio "O le mafiafia o le faʻaʻesega mo le pa o foam sima"

O le vitio o loʻo iai faʻamatalaga mai se tagata poto masani, o loʻo faʻamatalaina ai le aoga o le faʻaaogaina o le le atoatoa o le ofe i luga o le lautele sima.

Faitau atili