Faʻafefea ona fai le muamua (1) o le foloa luga o latou lava lima

Anonim

Faʻatalanoa pito i lalo e tusa ma le faʻavae faʻavae e pei lava ona tutusa. Pe o le pito i lalo o le potu i lalo o le faletaavale pe ova luga o le fola mulimuli.

Peitai, o le tekonolosi o le masini o latou o le a eseese eseʻese, ma gaioiga faʻagaioia o le a faʻalagolago i le saʻo o le gaosiga.

E ala i le faʻavae faʻavae o le tulaga o le tulaga o loʻo vaevaeina i le 4 ituaiga autu:

  • tumutumu monolithic malosi malosi;
  • Spinat fasi fasilaitula mai le uunaiga sima;
  • Overlapping Specials (Monolithic fonotaga);
  • Laupapa laupapa.

Mafaufau i auala sili ona masani ai e faʻatulaga ai luga o luga-laupapa ma monolithic

Fafie laupapa i luga o le fola muamua faia oe lava

Fafie, e le pei o isi faavae (faʻamalosia o ata sili ona lelei, monolith) faʻaaogaina mo le soʻotaga, siosiomaga o mea faʻaʻoleʻole mea. I se faʻaopopoga, o le laʻau laupapa poʻo le foloa ua faʻapipiʻi i totonu o le potu o se ituaiga foliga ma taofi lelei le vevela. O le mea sa faʻaaogaina, sa faʻaaoga le laʻau mo nei faʻamoemoe. O lenei ua masani ona faia le fola mai le 'oloa

Fale laupapa, e ui o iai ni tuusaunoaga.

Faʻafefea ona fai le muamua (1) o le foloa luga o latou lava lima

Masini o laupapa laupapa

Masini o laupapa laupapa

Faapipiiina o laupapa laupapa i le va o fola amata i le faapipiiina o lagolago lagolago. O le vaega o le 'au e faʻalagolago i ni mafuaʻaga, aemaise mai le umi o le tulaga, o le avega i luga o le fola. Faʻapea foi ma le tele se sao i le filifili O se vaega o le utupoto e faʻataʻalili i le laʻau o laʻau. Tele taimi, o loʻo faʻaaogaina pine, ae o isi taimi - ok.

O le faʻavae o le vaega o le tau o fafie, masani, o faʻatau e sili atu taugata. I le tulaga lea, o le mafiafia o le utu e mafai ona faʻaitiitia, ma ua sosolo aʻe le mamanu.

Mamanuina ma faapipiiina o laupapa laupapa

O le faʻagasologa o le fausiaina o loʻo i luga aʻe o se laau, o le taimi muamua lea i totonu o potu tapenaga i totonu o le pa puipui. O le vaega o le utupoto e tutusa ma le maualuga o le maualuga ma le lautele. E tupu le maualuga o le ua filifilia teisi sili atu. I soo se tulaga, o le au tatagi o lo o faapipiiina

Storproofting, ma le taga i le lua o laina e tusa ma le 1-2 cm. O lenei mea e faia ina ia faʻaitiitia ai le tipiina o puipui poʻo le faʻamamaina o le maualuga.

Mataupu i luga o le autu: vali ata ese aerosol ma faia i le lima

E sili atu i le pito i luga o le maualuga o le latou pito i lalo o le vaalele o loʻo tumu i le umi atoa o le nofoaafi, lea e tautua mo le faʻapipiʻiina o le vevela o le vevela ma le feita. O se isi vaega o le vai o le supprootuting o loʻo punou i luga o le vevela o le vevela, o le ata tusia o loʻo faʻasolosolo atu i le iʻuga.

I le tulaga o se oak, ina ia mafai ai e le totonugalemu o le fola i lalo o le fola i lalo o le "i lalo ifo o le", o le pa e le i faapipiiina. O le sili atu o le luga o le luga o le tumutumu i luga o utupoto. I soo se tulaga, o le umi o le spon mo le laupapa faʻapipiʻi e le tatau ona sili atu i le 5 m. O le sili ona lelei o le umi o le star i 4 m.

Faʻafefea ona fai le muamua (1) o le foloa luga o latou lava lima

Fafie laupapa i luga o le fola muamua faia oe lava

Monolithic i luga o le fola muamua ma o latou lava lima

O le tumutumu o le monolithic faʻamalosia sima o loʻo faʻaaogaina, e masani lava, i tulaga e le fausia ai le fale ma fafie. E ui lava, o le maualuga o le pito i lalo, pe a fai o le faavae o loʻo faia sima poʻo piliki, e faʻafeiloaʻi.

Masini o Monolithic malosi malosi sima

O le sili atu le gaosia, faʻapea foi ma soʻo se oloa faʻamalosi oloa, faʻaaogaina le faʻaaogaina o galuega. O le eseʻesega o le tulaga o le a faalagolago i luga o le "vae" o le a tulaʻi mai i lalo mai le fola o le fogafale muamua, poʻo le potu i lalo. O le mafiafia o le monolithic Prelap, o se tulafono, o le 20 CM, le itiiti ifo o le 15 cm, e fuafua uma lava i le malosi o puipui. O le sili atu o le sili atu o loʻo paʻu i luga o le itiiti ifo le tumau o puipui. Afai o le mafiafia o le monoliliuth Plate o le 20 cm, ona o le mamao i le va o lagolago e tatau ona le itiiti ifo 1 cm, o lenei mamao e mafai

Faalauteleina i le tasi ma le afa mita.

Faapipiiina o Monolithic luga

Faʻafefea ona fai le muamua (1) o le foloa luga o latou lava lima

Ua faatinoina e tusa ma le masani ai polokalame: Lags Pa'ū i luga o lagolago, ua liua ochers, o le a laa e tusa ma le afa mita. Luga o loo i ai le talita. O le pepa e sauni e teena le monolithic luga.

O le faamalosia e faia mai le au toʻotoʻo ma le lapoa o le 10-12 mm, o loʻo faaputuputu ma se mea e te puʻeina ma sela ma le tele o le 20x20 cm.

Mea uma. E mafai ona e alu i le sasaa o sima. O le faʻatumu o loʻo faia i le tasi le taliaina, o le loloto vibtor ua faʻaaogaina e faʻamau ai le paluga ma le aveeseina o le ea ea. A maeʻa le faʻatumu, o le pepa e le malamalama i le itiiti ifo o le tolu vaiaso (e tusa ai ma le tele o tekinolosi 30 aso) seʻia maeʻa le faʻamamaina. E aliali mai ua matou faia se monolithic smub na o latou lava. O le malosi o ia mea e sili atu le maualuga atu nai lo le laupapa pe sili atu foi ablip mai le faamalosia o fuaiupu faaleagaga.

Mau i luga o le autu: Kerisimasi tafaoga ma le Tausaga Fou o le Tausaga Fou mai le lagona ma o latou lava lima (40 ata)

Faapipiiina o monolithic papatusi

Faʻafefea ona fai le muamua (1) o le foloa luga o latou lava lima

O le faʻaaogaina o le Slab o le vaega o le vaega o loʻo le mafai ai e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faigaluega mamafa fausia, aemaise lava, le loli. O lenei e faafailele le galuega. I le isi itu, o le vaaiga pito sili ona maualuga o le maualuga. Naʻo le manaʻomia o le mafaufau i le mafaufau e tatau ona paʻu le ogaumu i le pito o le fofo i luga o le puipui.

Le lautele o le monolithic luga o le piliki puipui ma

O itu uma o le fasima e tatau ona le itiiti ifo ma le 10-15 cm.

Aua neʻi galo lena mea ae leʻi faʻapipiʻiina papatusi, o le pa puipui e tatau ona tutusa ma

Tetea. O avanoa i le va o Papatusi e tatau ona faʻamauina i totonu o le sima fofoa.

Faitau atili