Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Anonim

Eletise o le eria e tatau ona e faia lelei mea uma ma lelei. I lenei tulaga, o le toʻatele e fiafia e malamalama i mea uma latou te oe, ae aua le faʻatuatuaina tagata le faatagaina. O se tasi o mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o uaea i le Junction Box. O le lelei o galuega e faʻalagolago i le muamua, o le saʻo o le galuega a le polokalama, ma lona lua - saogalemu o le eletise eletise ma afi.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

O se tasi o ituaiga o tufatufaina (tufatufa, vaeluaina) pusa

O le a le mea o le junction pusa

Mai le Soul Shield, o uaea ua soloia e potu i totonu o le fale po o le fale mautotogi. I potu aoga, o se tulafono, e le o se tulafono, e leʻo se tasi fesoʻotaʻiga: O le isi soʻu soʻu ma le ki e saʻo. O le faʻatulagaina o metotia o le fesoʻotaʻiga uaea ma aoina i totonu o le nofoaga e tasi, faʻaaoga pusa foaʻi (o nisi taimi o loʻo valaʻauina i nisi taimi o taala poʻo le tisipenisione). O loʻo latou totoina uaea mai mea uma e fesoʻotaʻi ai, o le tuʻufaʻatasia o ia e tupu i totonu o le tino papa.

O lea la i le faʻagasologa o le isi toe faʻaleleia e le sailia se uaea, e pa puipui e tusa ai ma nisi tulafono e tusia i le PEY - Tulafono o le masini eletise.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Tuutuuga o le eletise eletise eletise

O se tasi o fautuaga o le tauaveina o fesoʻotaʻiga uma ma lala o uaea i totonu o le junction pusa. O le mea lea, o le uaea ua faʻatagaina i le pito i luga o le puipui, i le mamao o le 15 cm mai le tulaga faʻaupu. Ua oʻo i le nofoaga o le lala, o le uaea e faʻaulu ifo i lalo. I le nofoaga o le lala, o se pusa faʻapipiʻi ua faapipiiina. I totonu, e iai le fesoʻotaʻiga o uaea uma e tusa ai ma le manaʻoga manaʻomia.

I le ituaiga o faʻapipiʻi, o le CAMHafts o loʻo i totonu (mo le sili ona nana) ma fafo. I lalo o le totonu i le puipui faia se pu o le pusa lea o le pusa. Faatasi ai ma lenei faʻapipiʻi, o le ufiufi e i luga o le tulaga tutusa ma le faauma mea. O nisi taimi ile faiga ole toe faʻaleleia o loʻo tapunia i le maeʻa o mea. Ae ui i lea, o lenei faʻapipiʻi e le o masani lava: O le mafiafia o le pa poʻo le faʻauma e le faʻatagaina. Ona faʻaaoga lea o le pusa mo le faʻapipiʻiina i fafo, o loʻo faʻapipiʻi saʻo i luga o le puipui.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

O nisi tufatufaina pusa

I le ituaiga o le CAMHAVE e mafai ona lapotopoto pe faatafafa. O faʻaiuga e le fa, ae masalo na sili atu. O faʻaiuga e iai le filo poʻo se talafeagai, lea e talafeagai e tuʻu ai le faʻamalosi. I mea uma, o loo i totonu o le laina valevale po o se palasitika paipa e faaigoa ai uaea. I lea tulaga, o le sui o le ua faaleagaina ua faaleagaina o le a faigofie tele. Muamua, vavaeese i totonu o le atigipusa pusa, ona mai le tagata faʻatau (sone poʻo le ki), toso ma toso ese. I lona tulaga e faamalamalamaina le fou. Afai e te ofuina le masani masani - i le stroke, o le mea lea o lo o ufiufi i le ipu - ia suia le uaea o le a tatau ona samala le puipui. Ma o le fautuaga lea a le Pae, lea e aoga manino ai le faalogo i ai.

O le a le mea e faia ai le aufai mea lautele:

  • Faateleina le tausiga o le mana sapalai faiga. Talu Talu ai o fesoʻotaʻiga uma e avanoa, e faigofie lava ona ia faʻailoa le nofoaga o le faaleagaina. Afai o le au faʻatautaia o loʻo tuʻuina i le cable channels (corrugtations poʻo paipa), o le ai ai faigofie e sui ai le nofoaga faʻaleagaina.
  • Ole tele o faʻafitauli o mea eletise e tutupu i fesoʻotaʻiga, ma i lenei emomu, e mafai ona asiasia i taimi uma.
  • Faapipiiina o Junction Boxes faateleina le afi saogalemu tulaga: E ono malo uma nofoaga matautia o ni nofoaga.
  • Manaʻomia ni tau laiti o tupe ma galue nai lo le uaea o loʻo taʻoto i tagata taʻitasi.

Mataupu i luga o le autu: ki "taele-taele" - ituaiga ma toe faaleleia

ARAIR

I totonu o le pusa, e mafai e le kamupani ona fesoʻotaʻi i auala eseese. O nisi o latou e sili atu faigata, o loʻo faigofie, ae faʻapea tatou te mautinoa uma le manaʻoga o le manaʻoga.

Mimilo

O le sili ona lauiloa metotia o tagata ata autu, ae o le sili ona le le faamaoni. E le fautuaina mo le faaaoga aoga, talu ai e le maua ai se fesoʻotaʻiga talafeagai, lea e mafai ona oʻo ai i le le gaoia ma le faʻaalia o le afi. O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina pe a le tumau, faʻataʻitaʻiga, e faʻamaonia ai le faʻatinoina o le polokalama aoina, ma se faʻatonuga mulimuli ane sui ia sili atu.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Fetaui lelei mimilo o uaea eletise

Tusa lava pe le tumau le fesoʻotaʻiga, e tatau ona e faia mea uma e tusa ma tulafono. O metotia o masaga a le au mimilo tele ma le tasi-cour-couposer e tutusa foi, ae e iai nisi eseesega.

A o le mimilo o uaea, o le faʻasologa o gaioiga o le:

  • Ua musuia e 4 cm;
  • O loʻo feosofi mai tagata faʻatautaia i le 2 cm (pro. 1 i le ata);
  • fesoʻotaʻi ma le soʻoga o tagata faʻatautaia e le masani ai (POO 2);
  • O timuga ua toso ma tamatamailima (PORD 3);
  • O le mimilo e faʻamalosia ma pliers poʻo le fuaitau (POS 4 i le ata);
  • O loʻo tuʻufaʻatasia (lipine pe faʻatuatuaina e faʻafesoʻotaʻi ai se vevela o le stribin).

Faʻafesoʻotaʻiga o uaea i totonu o le pusa tufatufaina ma le tasi nofoaga ma se mimilo e faigofie. Ua taʻe ma mimilo tagata o pa ma o latou tamatamailima i le umi atoa. Ona ave lea o le mea faigaluega (palu ma fuaitau, mo se faʻataʻitaʻiga). O 'autū e latalata i le fipuʻega e fetuu, e le lua le faʻamalosiʻau ma faʻalauteleina le aofaʻi o suiga. O le tulaga o fesoʻotaʻiga ua faʻaesea.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Mimilo ma passwords po o le pliers

Mimilo ma le kisi pulou

E faigofie tele i se mimilo ma le faʻaaogaina o pulou faʻapitoa. Ma le latou faʻaaogaina, o le fesoʻotaʻiga e sili atu ona faʻatuatuaina, o le fesoʻotaʻiga e sili atu. O le pito i fafo o sea mau ua lafo mai se palasitika e le lagolagoina le mumu, i totonu o le uʻamea faʻapitoa ma le filo ua faʻaofi. O lenei faamea faʻaofi o loʻo maua ai le tele o fesoʻotaʻiga, faʻaleleia atili le eletise o le fesoʻotaʻiga. O se auala sili lea e faʻafesoʻotaʻi ai le lua (pe sili atu) uaea e aunoa ma le tuulafoaia.

O le mimilo o le uaea ma le fesoasoani a Caps e sili atu le faigofie: o le le mautonu ua aveese e 2 cm, o uaea ua mimilo teisi. Latou te ofuina se pulou, ma le taumafaiga e faliu i le tele o taimi, pe a o le uamea o i totonu o le pulou. Uma, ua sauni le sootaga.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Uaea fesoʻotaʻiga faʻaaogaina se pulou

E filifilia pulou e faʻatatau i le vaega o le koluse ma le numera o tagata faʻatautaia e tatau ona fesoʻotaʻi. O lenei metotia e sili atu le mafanafana: O le nofoaga e i lalo ifo o le masani ma le mimilo, o mea uma ogatasi.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

O fesoʻotaʻiga o tagata faʻatau i totonu o le tufatufaina pusa pusa

Faataulaitu

Afai e iai le faʻamuamua i totonu o le fale, ma e te iloa faʻafesoʻotaʻi o ia laitiiti, e sili le faʻaaogaina o le sioa. Ae le i faia le roug o le uaea: Ia faʻaaogaina se vaega o rosini poʻo le faʻaʻautalu flux. Faʻatulagaina o le faʻamuamua o le paʻu ironi i rosini, ma faʻaalu ni taimi o le faʻalavelave o le vaega. E aliali mai se uiga uiga ese o le mumu.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Saoasaoa uaea

Ina ua maeʻa, o le uaea ua mimilo, e pei ona faamatalaina i luga (milo), ona ave lea o se pen i le unwer, faʻamafanafana le sifi ma le faʻamautinoaina lelei fesoʻotaʻiga.

O lenei metotia o faʻapipiʻi e le fiafia: E tele le taimi, ae afai e te faia le fesoʻotaʻiga o uaea i totonu o le uaea i le pusa faʻapipiʻi, Aua le usitaʻia le taimi ma taumafaiga, o le ae faʻaolaina le taimi ma le maelega.

Uaea uaea

Afai e i ai se tagata e puipuia ai le unlding masini, e mafai ona e faʻaaogaina le soʻotaga fesoʻotaʻi. E sili atu le mimilo. Faʻaaliga i luga o le masini toto i le taimi nei:
  • Mo se vaega o 1.5 mm2 tusa o le 30 a,
  • Mo se vaega o 2.5 MM2 - 50 A.

Tusitusiga i luga o le autu: pepa puipui mo le faleuila i totonu o le fale mautotogi: 35 ata o totonu

O le electrode faʻaaoga le kalafi (e mo le 'apamemea tane). O loʻo pipii pea le faʻavae i le pito i luga o le mimilo, na latou aumaia le eletofuʻe i luga, lea ia oʻo ai puʻupuʻu, ma aveese le amataga o le arc, ma aveese le afitusi o le APC. O le i ai e tupu i le vaevaega lona lua. Ina ua uma ona malulu, o le isi nofoaga ua solia. Uaea le faʻaaogaina o le auala i le pusa vaʻa, vaʻai le vitio.

Taui poloka

O le isi fesoʻotaʻiga o le uaea i le pusa tufatufaina - ma le fesoasoani a le pito i luga o poloka - togi Ata, e pei ona taua foi. E eseʻese ituaiga o pad: faʻatasi ai ma fao ma faʻaseʻe, ae, lautele, o le faʻavae o la latou masini o se tasi. E i ai le pusa apamemea o le '' upega tafaʻilagi / ipu ma le uaea. Ua faʻatulaga i latou ina ia faʻaofi le lua / tolu / '' 'au e faʻatautaia i le nofoaga saʻo, e te fesoʻotaʻi ma le saogalemu. I le faʻapipiʻi, e matua faigofie mea uma.

Faʻavase ni poloka o loʻo i ai le palasitika fale lea e faʻasaʻo ai le ipu faʻafesoʻotaʻi. E lua a latou ituaiga: Faatasi ai ma fesoʻotaʻiga lilo (fou) ma tatala - tuai faʻataʻitaʻiga. I se tasi o ia, o le ua finau e faʻamamaina mai i le felauaiga ua faʻapipiʻi i totonu o le malae (umi i le 1 cm) ma patipati ma le sikuʻeta ma sikulu.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Fesoʻotaʻiga o uaea i totonu o le pusa tufatufaina ma le uaina poloka

O lo latou le atoatoa o le e le faigofie ona faʻafesoʻotaʻi se tele o uaea i totonu. O fesoʻotaʻiga e tu taitoalua, ma afai e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le tolu ma sili atu uaea, tatau ona e popo i totonu o le tasi souie, lea e faigata. Ae mafai ona latou faʻaaogaina i lala ma le tele o taumafa na iai nei.

O le isi ituaiga o pad o le vago time. O mea ia o loʻo faʻapipiʻiina mo le faʻapipiʻiina vave. Tele le faʻaaogaina o ituaiga e lua:

  • Ma se vaalele-leai se masini. E taua foi le faataga, talu ai o latou faʻaaogaina e toe faia foʻi pe mafai, i se tulaga taua i le lelei o fesoʻotaʻiga. Pisinisi i totonu o totonu o totonu: I le tulaga o loʻo iai se ipu ma le tautotogo oona. I le faʻaofiina o le pule (naʻo le tasi-core), o le peta o loʻo teena e ala i le patipati o le uaea. Tuuina atu fesoʻotaʻiga, E paʻu i totonu o se uʻamea. Afai e mafai e le tagata faʻatau ona faʻatautaia, i le taimi e mafai ai ona toso i fafo, o le a le taliaina le apaʻau tutusa. Aua o lenei ituaiga e manatu i se tasi-taimi. E ui i lenei fesoʻotaʻiga e faʻatuatuaina, ma e mafai ona e faʻaaogaina. O loo i ai pea mea faʻapitoa o le foliga tutusa, ae i le mea uliuli. O loʻo iai ni mea i totonu o le eletise. O nei mea e manaʻomia pe a fai e te fesoʻotaʻi Copper ma Almininum, o loʻo le faʻatagaina ona o le malosi eletise eletise e tupu i le va o latou. Pastation e puipuia ai le oxidition, faʻatagaina oe e faigofie ona faʻafesoʻotaʻia nei uʻamea e lua.

    Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

    Vago tigaina poloka

  • Lautele ma le leves scranism. Atonu e sili ona faigofie le fesoʻotaʻiga. Faʻaofi se tagata faʻatau (umi o loʻo sipili i luga o le itu pito i tua), kiliki i se tamai lever. Ua saunia sootaga. Afai e tatau ai, toe faʻafesoʻotaʻi, siitia le leve, aveese le uaea. Fetaui lelei.

O le uiga ese o nei mea o nei mea e mafai ona faʻaaoga i lalo i le maualalo o loʻo i ai: Up i le 24 a pe a o le 'apamemea o le 2.5 MM. A faʻafesoʻotaʻi avega ma maualuga le taumafaina, o le uaea sootaga i totonu o le junicle pusa e tatau ona faia i se isi auala.

Fetaomi

O lenei metotia e mafai i le i ai o ata faʻapitoa ma se uʻamea lima. O le lima o loʻo tuu i luga o le mimilo, e faʻaofi i totonu o le tiki ma patipati - o lo o oomiina. O lenei metotia e fetaui lelei mo laina ma le tele o le ampere avega (pei o le unting po o le vagaio). Vaʻai auiliili i le vitio. O loʻo iai foʻi se tufatufaina pusa tufatufaina faila ia o le a aoga.

Faavae filifilia fuafuaga

Ia iloa le auala e fai ai le fesoʻotaʻiga o uaea i totonu o le pusa tufatufaina e le o mea uma. E manaʻomia le iloa o tagata faʻatautaia e fesoʻotaʻi.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi ni taʻaloga

O se tulafono, o le rosette vaega alu ese se laina. I lea tulaga, e manino mea uma: e i ai ou uʻamea mo le tolu (pe lua) faʻatautaia i totonu o le pusa. Valivali e mafai ona pei o le ata. I lea tulaga, e masani lava enaena o se phase uaea, lanumoana - zerox (neural), ma samasama-lanumeamata - eleele.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Polokalame o le motusia o le socket i totonu o le pepa junction

I le isi tulaga, lanu e mafai ona mumu, uliuli ma lanumoana. I lea tulaga, o le upu mumu, lanumoana - le faaituau, lanumeamata - eleele. I soo se tulaga, o uaea o loʻo aoina i lanu: o lanu taʻitasi e tasi i le tasi vaega.

Ona latou gagau lea, agai i luga, tipi ese ia tutusa le umi. Aua le tipi puʻupuʻu, tuu le tupe ae le o le itiiti ifo i le 10 cm ina ia tatau ai, e mafai ona toe faʻaleleia le fesoʻotaʻiga. Ona fesoʻotaʻi atu lea o le au faʻatautaia e le auala filifilia.

Afai e naʻo le lua uaea o loʻo faʻaaogaina (E leai se faʻalavelave i fale o le fale tuai), o mea uma e naʻo le lua: faʻasologa ma le le mautonu. I le ala, pe a fai o le uaea o le lanu e tasi, saʻiliga o le vaega (probe poʻo le tele) ma faʻailogaina, aʻi tuʻi le fasi o le lipine lipine.

Faʻafesoʻotaʻi se tasi-lanu ki

I luma o le suiga, e sili atu faigata. E i ai foʻi ni vaega se tolu, ae o loʻo iai la latou fesoʻotaʻiga. e iai

  • sao - mai le isi pusa Junction poo mai le talita;
  • mai le lindelier;
  • mai le ki.

Faʻafefea e le galuega faʻataʻitaʻi? Mana - "Vaega" - ulufale i le ki ki. Mai lona ulufafo na tautua i luga o le chendelier. I lea tulaga, o le chanheelier o le a susunuina pe a tapunia le fesuiaiga faʻafesoʻotaʻi ("luga" tulaga). O lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Faʻafesoʻotaʻi se tasi-poloka ki i le tufatufaina iunite

Afai e te vaai totoʻa, e iloa ai: O le vaega o le vaega o le malamalama uaea ulufale i le ki. E alu ai mai seisi fesoʻotaʻiga, ae ua leva ona lanumoana (aua le fenumiai) ma fesootai ma se phase uaea e alu i luga o le moli. Le faaituau (lanumoana) ma le lalolagi (pe a fai o le fesoʻotaʻiga)

Faʻafesoʻotaʻi se lua-vaega ki

Faʻafesoʻotaʻi o uaea i le Junction Box pe a iai se lua-poloka poloka, na sili ona faigata. O le mea uiga ese o lenei polokalame o loʻo tamoʻe ai i ni vaega se lua o lamepa, o le paʻu tolu e tatau ona faʻataʻapeʻape (i le mataga e aunoa ma le paʻu). O le tasi uaea o loʻo fesoʻotaʻi ma le fesoʻotaʻiga lautele o le ki, lua isi - i le ki o le ki. I le taimi lava e tasi e manaʻomia ai le manatua o le a le lanu o loʻo fesoʻotaʻi ai le 'ava i le fesoʻotaʻiga lautele.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Fesootaiga ata e lua-poloka switches

I lea la, o le vaega na maua mai, fesoʻotaʻi i le lautele fesuiaʻiga o le ki. O le lanumoana lanumoana (le faaituau) mai le ulufale ma le lua lamepa na mimilo uma tolu faatasi. Uaea le uaea - o le vaega mai lamepa ma lua uaea mai le ki. O lea matou te faʻafesoʻotaʻia ia ulugalii: tasi uaea mai le ki i le vaega o le tasi moli, o le lona lua o oloa o le i isi lamepa.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi uaea i le Junction Box

Uaea fesoʻotaʻiga mo le lua-talotalo suiga

Toe tasi lava e uiga i le fesoʻotaʻiga o uaea i totonu o le juniction box ma le lua-poloka ki i le vitio foliga.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻaaogaina vai o loʻo faʻapipiʻi mo le maeʻa o le potu o tamaiti

Faitau atili