Faʻafefea ona fai se nofoa ma ou lava lima mai le chipboard?

Anonim

I soo se mea o loʻo iai i taimi uma o ni ituaiga o meaafale. O le umukuka e masani ona faʻaaoga le laulau, o ituaiga eseese o faʻapipiʻi ma fola laupapa, faigofie faʻaputuga. O nofoa ia ua i ai se ata faigofie, aua e te faigata i mea matagofie ma mea taua, ae o lo o latou tau e matua tele lava. Ae e mafai lava ona faia se mea lelei ma ou lima mai ou lima mai le faigofie. O le oloa o le a masani ona taugofie, ae le foliga foliga sili atu le leaga nai lo le faleoloa meaafale. Faʻafefea ona fai se faʻatau ma ou lima lima?

Faʻafefea ona fai se nofoa ma ou lava lima mai le chipboard?

Ata 1. Mo le gaosiga o le tagata faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaogaina ni laupepa lata mai o laupepa, ma mafai ona faʻaaogaina mea totoe o le tuai o meafale.

Sauniuniga mo Galuega

Mo le gaosiga o tagata o loʻo i ai (Ata Nu.1) E tatau ona e mauaina ni nai fasi laupapa. O nei mea e mafai ona avea ma ie fou, e mafai ona e faʻaogaina vaega eseese mai le aveʻeseina o meaafale tuai. Mo se suʻega o le suʻega, ua lava le kuka:
  • Chipboard 40x30 cm - 2 fasi;
  • Chipboard 30x30 cm - 1 fasi;
  • Chipboard 20x12 cm - 1 fasi;
  • penitala;
  • laina;
  • vili;
  • vili ma le lautele o le 5 mm;
  • Lobzik eletise;
  • sikulukalaiva;
  • Faʻamaonia le 6.4x50 mm - 4 fasi;
  • Meaafale fusi o soo se ituaiga;
  • Tulimanu o meaafale - 4 fasi;
  • Ni nai fao;
  • fago le paʻu;
  • pito i lalo gaosiaina;
  • Meli eletise;
  • Matui naifi;
  • Porolon ma se fasi ie po o le dematy 4141 cm;
  • Stapler meafale.

Faia o nofoa

Faʻafefea ona fai se nofoa ma ou lava lima mai le chipboard?

Ata 2. Herb tusiga ma tele.

Ia faia se nofoa, e tatau ona e faia ni vaega o galuega:

  1. I luga o avanoa mai le laupapa, e manaʻomia le tosoina o fata, Jumpers ma nofoa o le nofoa (Ata e 2) i le taupega atoa.
  2. Lafo vaega ma faataamilo tulimanu.
  3. 'Ave ni pu manaʻomia i auiliiliga.
  4. Togafiti o vaega o vaega.
  5. Aoina le nofoa.
  6. Mauga i le luga luga (filifiliga).

Afai o loʻo fuafua o loʻo fuafua i ni vaega e fai ni nai fasi, e sili atu le faia o ni faʻataʻitaʻiga o vaega taʻitasi mai le pepa malo. Tuʻu le auivi e tuu i luga o le laupapa ma tuʻu le penitala. Lenei o le a faʻavaveina le faiga o galuega, ma o auiliiliga uma o le a faʻatinoina agavaa. O laina lapotopoto i luga o auiliiliga pe o le ata e mafai ona faʻaaogaina i le lima, ae e sili atu le faʻaaogaina o se lapotopoto poʻo se mea faʻataʻamilosaga poʻo se mea e fetaui lelei.

Tusitusiga i luga o le autu: o loʻo pipiʻi faitotoʻa: ua faia oe lava ia te oe lava

Na latou tipiina le tuu o vaega e le eletise aersaw (Ata 6.). O le piniki e tatau ona i ai ni nifo laiti. Saʻo le saoasaoa e filifili ai le sili ona maualuga. O pito i lenei mataupu o le a liliu mafolafola ma mama. Laʻitiiti le fesoʻotaʻiga o loʻo avea ma paʻu.

O se lipine faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻi i luga o pito o vaega. E manaʻomia ona filifilia i le lanu ma le lautele. O se vaega o le kulimi faʻapitoa e faʻaaoga i luga o le lipine.

Faʻafefea ona fai se nofoa ma ou lava lima mai le chipboard?

Ata 3. Tuʻu i vaega e tatau ona faʻatumuina i le eletise eletise.

O lenei vaega o le lipine o loʻo faʻaaoga i le pito ma e le faʻatagaina e se uʻamea vevela, i ai o le ie mama mama. Fai e manaʻomia vave. O le mafanafana glue gluue malu ma tumau fesoʻotaʻi ma le lipine ma fafie moni pe a mavae ni nai sefulu o sekone. O loʻo tipiina e le sili atu o se naifi.

I le mamanu e aofia ai randol racks ma jumpers i le va o latou, o le nofoa o loo fevaevae. E faia i le fesoasoani a tulimanu ma fao. O loʻo sauni le paʻu ma lou lava lima.

E mafai ona malu malulu le nofoa. Ina ia faia lenei mea, ma le fesoasoani a le "taimi" kelu, o le paʻu paʻu ua faʻapipiʻi i lona bilit, o le sili atu e teuteu lelei i le maoaʻe. O nei fausiaina uma o loʻo ufitia i le paʻu poʻo le ie. O le ato ato e sili atu le faʻaaogaina o le auala tele.

Faʻaiʻu le faʻapotopotoga o le faʻapipiʻiina o Bums o soʻo se ituaiga, o lea ae le o le faʻamamaina o le fola e ufiufi ma se nofoa. Afai e te manaʻo, e mafai ona e faʻaaogaina se laititi tele o le tele o le nofoa (Ata Nu. 4). Tau lava e tatau ona manatua o lona maualalo maualalo e le tatau ona avea ma nofoa. A leai, o le oloa o le a matua le mautu.

I le auala lava e tasi, e mafai ona e faia se nofoa o le multilayer plywood ma le mafiafia o le 18-20 mm. Naʻo le maeʻa o le oloa o le a tatau ona faʻapipiʻi, lolomi ma vali, ufiufi ma va eseese. I le tele o isi auala, o le gaosia o tekonolosi e le ese mai le galue ma le chippop. Afai e te manaʻo, e mafai ona e sau i lau oe lava faʻataʻitaʻiga. E mafai ona fai lou lava lima mai le chipboard ma plywood e le gata o se nofoa. Afai e te faʻaopopoina se tua i ai, e aliali mai i le nofoa.

Mataupu i luga o le autu: laupapa lelei masini ma o latou lava lima

Faamatalaga o tagata poto masani

Faʻafefea ona fai se nofoa ma ou lava lima mai le chipboard?

Ata 4. Aofaiga o eseese vaega o nofoa.

  1. A o faʻasolosolo le nofoa, e tatau ona manatuaina o Dematata e faʻaleagaina mea. Afai e te ala i luga mai i nofoa, e umi se umi o se taimi umi. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e aveina le 4-5 e ala i pu e aunoa ma le ea fua. E mafai ona e viliina i latou uma i le Fono Aoao ma talu ona potopoto le oloa.
  2. Ia o le mea na foliga mai o le dematinin foliga sili atu ona vaʻaia i tulimanu o le nofoa, faʻapipiʻi i le lafu mea, e tatau ona e faʻamafanafana le vai vevela e ala i le susu vevela e ala i le susu vevela e ala i le vevela vevela e ala i le susu vevela e ala i le vevela vevela e ala i le susu vevela e ala i le susu vevela e ala i le susu vevela e ala i le susu vevela e ala i le susu vevela e ala i le vai vevela e ala i le susu vevela e ala i le vevela vaipuna e ala i le susu vevela e ala i le vai vevela. I le setete, e taugofie tele ma pe a uma le malulu o lona tino.
  3. O meaafale o lenei ituaiga e sili lona aoga ma tumau. E le gata ina o le faʻaaogaina i se tofiga i se faʻatonuga, ae faʻapea foi ma ni mea eseese, o se sui o le StepmDder.

Fai se umukuka nofoa mai le chipobboard mafai ona i totonu o le fale mai le masani ai teuteu.

O lenei mea e mafai ona maua i totonu o le tele o faletaavale ma malulu pe a uma ona fai ni mea atofaina i le fale tuai. E mafai ona e faʻatauina se mea e le o se mea e leai se mea i faleoloa i pisinisi laupapa. O le a aoga i meaafale sili ona lelei e faʻamalieina ai au talosaga. E masani lava, ina ua maeʻa ona faia le nofoa faigofie, o se manaʻo e fai se 'au, fafo o fafo ma sili atu lavelave.

Faitau atili