Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Anonim

Galue i le fesoʻotaʻiga o le uaea mai le pep perp perlar ae e tatau ona faʻatino le pusa faʻailoga faʻapitoa e ala i se faʻalapotopotoga faʻapitoa: E nafa foʻi mo lenei vaega. E ui i lea, e tatau ona e filifili ma le auala sao - Air metotia, o lalo ifo o le eleele - faʻapena foi ma le ituaiga uaea ma lona koluse vaega. O lea e tatau ona e feagai ma le auala e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale ma filifili lau oe lava filifiliga.

Vaalele eletise

Air metotia o le eletise eletise e manaia i totonu e le manaʻomia le maualuga taimi ma tupe. Ae o tulaga faatonuina o loʻo faʻavaeina e manaʻoga e le o uma i le fale:

  • Ulufale atu i le uaea i le fale e tatau ona i ai i le maualuga o le sili atu 2.75 m. Afai o le maualuga o le fale ua lava, o le uaea mai le pzom e fesoʻotaʻi i luga o le pzom. Afai o le fale ei ai le laititi, seti se hack sckic (paipa puipui). E mafai ona avea o se tulaga curved pepa "Husssak" (i le ata i le itu tauagavale) pe sao (i le ata i le itu taumatau). O nei metotia e lua o le sao ma faʻapipiʻi metotia i puipui o le fale e iloga (vaʻai ata).

    Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

    Metotia mo le faʻapipiʻi o fata mo le ea o le ea o le eletise i totonu o le fale

  • Mai le pou i le sao o le tulaga, o le mamao e le tatau ona sili atu ile 10 m. Afai o lenei mamao e sili atu, tuu le lagolago faaopoopo. Mai i ai i le laina eletise, o le mamao e le tatau ona sili atu nai lo le 15 m.
  • Aveesea mai le lamepa fai:
    • e oʻo i le 10 m - Coppect uaea kolosi vaega 4 mm;
    • Mai le 10 i le 15 m - ma se uaea ma le apamemea o le vaipanoa o le vaega 6 mm.
    • Alumini uaea ua faʻaaogaina i soʻo se mataupu e le itiiti ifo 16 mm i le lautele.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Fesootai i le past meli ea

E ui lava o le 'apamemea ua manaʻomia e manaʻomia le lapoa o le lautele, latou te tau sili atu nai lo le Aluminum. O le mea lea, o le ulufale atu o le eletise i totonu o le fale mai le pou e masani ona faia mai uamea ma alatola alavai. E lua auala:

  1. I le va o pou toso le torso po o uaea, i luga o clamps faʻapitoa e faʻapipiʻi ai se uaea uaea.
  2. Faʻaaoga le uaealeti o le tagata lava ia e le manaʻomia le lagolago: SIP (o le tagata lava ia-lagolago uaea ua tuʻuʻesea). E fesoʻotaʻi le faʻaaogaina:
    • aussurs (tioata, tolymeric, popcemin);
    • fetaui lelei.

O fesoʻotaʻiga faʻapitoa e foliga mai e leʻi leva talu ai, ae ia avea atili ma sili ona taʻutaʻua. E iai se makapi o le saogalemu. A e sili atu i le (paʻu o laʻau, o se tele o le kiona, ma isi mea), e tumau pea le uta, e le tumau le eletise, e le tumau le suavai.

Mai le nofoaga na pipii ai le folasaga i le laupapa laupapa o le fale, ma le faʻapipiʻiina o le nofoaga o le talita, e tatau ona tuʻu le uaea i le pape

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Ulufale i le eletise i le fale mai se pou e ala i se paipa

O le ea oloa i le fale ua le aoga:

  • Ua tatala Will, ona o lona leaga e mafai.
  • O le tautau uaea e faʻatapulaʻaina avanoa mo le ulufale atu o mea tetele (apecranxes, Auto-Tiays, Etc.).

Lalo o le eleele (TRENS) ulufale o le eletise

O le isi auala e fai ai le masini eletise i le fale laupapa - lalo o le eleele, e ala i le utu.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Ulufale o le eletise i totonu o le fale laupapa i se utu

I lea tulaga, o le uaea i luga o le pou o loʻo i totonu o le paipa uʻamea, o lona maualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 m mai le eleele. Ma, mai le pou i le nofoaga o ulufale ai i totonu o le fale, o le fogalima faanatinati. O lona loloto:

  • 0,7 mita, pe a tuʻu se uaea i se palasitika poʻo le asbestos tibe poʻo lalo o le puipuiga o le piliki (sima) ipu
  • 1 m - aunoa ma le puipuiga.

O le mana uaea e ulufale ai i totonu o le fale i totonu o le uamea. E mafai ona faʻatino i le faʻavae (lipine), ae le mo le. O le filifiliga lona lua o le falaʻi le paipa i le puipui a le 2 mita, ma i le mea lea, ma i luga o le pa o uʻamea.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Metotia o le uaea uaea e ala i le pito i fafo laupapa laupapa

Pe a tuʻu i lalo ole laina i lalo o le pou, o loʻo fautuaina le faʻaaogaina o se mana cable ma copper comboders i le faʻamalosia o le tuʻufua, sili atu -. Ina ua taumafaina le mana, i lalo ifo o le 15 kw faʻatapulaʻa i luga o le koluse vaega o le 'apamemea leai ni olaga, ae tele taimi o le WBBSHBB CABLEters e faʻaaoga.

O nei galuega uma e aoga - e oʻo i le paoa i le mana mita ma lona faʻamaufaʻailoga - e tatau ona faia se faʻalapotopotoga faʻapitoa. O se tutoʻatasi o loʻo faʻasaina, ma taufaamatau foʻi ma sala tupe: O se poloketi faifai pea e manaʻomia ma se tulaga o le ulufale. Ae filifili le ituaiga o fesoʻotaʻiga, ona uma lea o isi galuega i le faʻapipiʻiina o uaea i totonu o le fale - e mafai ona e faia oe lava.

Faʻapefea ona aoina ni eletise eletise. O le a aoga le faitau uma o tulafono mo fesoʻotaʻiga uaea i totonu o le uamea pusa.

Ulufale le cable e ala i se laupapa laupapa o le fale po o le faavae

Afai o le sipi poʻo isi tagata faʻatautaia ma isi alatoto alatoto o loʻo taoto mai le pou i le fale laupapa, e tusa ma le pue, e le mafai ona ulu atu i totonu o le fale: "O le ogatasi o uaea ma almininum vellinum i luga o mamanu e le faatagaina." E tatau ona tatou o i 'apamemea. Sili atu nai lo isi mo lenei faʻamoemoe o loʻo faʻaaogaina e le uaea o le WGG - i le le-le-le-le-le-le-le-le-oreva.

E tatau ona manatuaina o loʻo faʻaoga pusa pusa o loʻo faʻaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai le toʻalua o nei tagata faʻatautaia, o se mimilo masani e le taliaina. O le fesootaiga tuʻutuʻuga faila ma alumini e ulufale i totonu o se gaioiga mama, vave ma faʻamalosi malosi, o le malosi o le gagana. O le iʻuga, e oʻo lava i nai avega laiti i le nofoaga e faaiu, o se sparar o loʻo aliali mai, ma o se auala tuʻusaʻo lea i le afi. O lea la, o le faʻaaogaina o pusa faʻaʻau tatau. Ua latou i ai i mataupu taua, o loo i ai. Mo le faʻaaogaina i luga o le auala, malamalama, e sili ona faʻamaufaʻailogaina, i totonu o le fale e mafai ona faʻatumuina uma.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi 'apamemea ma le ominini uaea

Ae e lē o mea uma lena. E ala i le pa laupapa, e mafai e le paʻu ona o gatasi na o le paipa uʻamea ma se pa mafiafia. O le lapoa o le paipa e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 taimi le pito i fafo o le uaea. O le puipui mafiafia e masani ona masani (sp 31-110-2003) ma e tatau ona le itiiti ifo:

  • 2.8 mm mo le uaea kolosi-vaega o le 4 kv comre. Mm.
  • 3.2 MM mo Cables ma 6-10 kv alatoto. mm.

E manaʻomia tele laʻi le fale i totonu o le vai e le ositalaina i totonu. Ina ia faʻamaufaʻailogaina le ulufale ma fafo atu nofoaga, faʻapea foi ma le faia o le eletise eletise, e mafai ona e faʻaaogaina Asbestos, paʻu poʻo le palasitika poʻo le palasitika pefu. O pito o le paipa o le a manaʻomia ona gaosia ma le faaeteete le gaosiaina ma faʻapipiʻi atoa ina ia le pasi le uaea ma ua faʻaleagaina lona atigi.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Ulufale i se eletise eletise e ala i le laupapa laupapa o le fale

Ia faafilemu ma ia faʻaopoopoina le faʻatuatuaina o le vaega, lea o le ai ai i totonu o le paipa, e mafai ona malulu abestos filo poʻo isi mea faʻalavelave. E mafai foi ona faʻatumu pea le avanoa i totonu o le paii o loʻo leai ai ni iniseti iina. O le isi filifiliga o le faʻatumuina o le paipa ma le sima poʻo le sikarati.

O le a le mea e te maua ai le uaea i se fale laupapa, faitau ii.

A ulufale i le Faavae, o le tulaga e matua ese lava: o le mamanu ua le toe manatu e mautu, o lea e mafai ona e faʻaogaina ni mokesi palasitika. O loʻo faʻapipiʻiina i le tulaga o le totoina o se futu faavae. I le tulaga lea, o le fuaitau mo le uaea e eseese e faʻatatau i luga o le uaea na mafai ona maua ai le uamea: susu pe mago.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le eletise mai le pou i le fale

Ulufale i se eletise eletise e ala i le faavae o le fale

O vaega apaʻau na manaʻomia e faʻatulaga ai le saogalemu o le ulufale eletise eletise i le fale, ae e le tele naua, ae matua faʻateleina le faʻatuatuaina o au fale. Otiʻesega ua faigofie uma, ma le latou masini e mafai ona faʻafetaiaʻia ou lima.

Mataupu i luga o le autu: O le puipui puipui o le afu mo puipui: filifiliga i totonu

Faitau atili