Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Anonim

E tuʻuina atu le mana i afi poʻo nisi mea e faʻaaoga ai le fesoʻotaʻiga poʻo le maneta amata. Masini ua fuafuaina mo le masani ai le malosi o le malosi ma tape. Faʻafesoʻotaʻi ata o se maneta amata mo se tasi-vaega ma tolu-vaega fesoʻotaʻiga ma o le a manatu e sili atu.

Fesootaiga ma amata - o le a le eseesega

Uma fesootaiga ma tagata amata fuafuaina mo tapunia / tatalaina fesoʻotaʻiga i masini eletise, masani - mana. O masini uma e lua o loʻo potopoto i luga o le faʻavae o se electromagnet, e mafai ona faʻagaioia i le tumau ma sui o taimi nei o loʻo i ai nei o le malosi o le mana - mai le 440 i le 600 v d d4 ma luga o le 600 v d 400 v d i le 600 v d d4 ma isi i le 600 v d twetang. I ai:

  • Numera o le galue (paoa) faʻafesoʻotaʻiga o loʻo tuʻuina atu ai le voltage i le pipi i;
  • O le tele o ausilali fesoʻotaʻiga - e faʻatulaga ai faʻailoga faʻailoga.

O le a la le eseesega? O le a le eseesega i le va o tagata fai fesoʻotaʻiga ma amataga. Muamua o mea uma, latou te iloga i le maualuga o le puipuiga. O tagata e faʻafesoʻotaʻi e le o ni potu malosi. Mai iinei e lua isi eseʻesega: ona o le i ai o le au dumbhness e tele tele ma mamafa, ma faʻaaogaina foi i lapisi ma mea tetele. Mo laiti taimi - e oʻo atu i le 10 a - faʻamatuʻuina atu i le amataga. I le ala, latou te le o mauaina i mea tetele.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

O le foliga e le masani ona ese, ae e tupu

O loʻo iai se isi vaega o loʻo i ai: O tagata amata e gaosia i se palasitika mataupu, na o latou aveese na o fesoʻotaʻiga faʻafesoʻotaʻi. O fesoʻotaʻiga, e le lava ni lagona o faʻafesoʻotaʻi, aua neʻi i ai ni tagi i mea e puipui ai nofoaga poʻo pusa e puipuia faasaga i vaega masani, faʻapea foi ma le timu.

Ma le isi, e i ai se eseʻesega i le tofiga. O tagata amata o loʻo fuafuaina e amata ai le asynchronous e tolu-potu afi. O le mea lea, latou te tolu paga o le malosi malosi - e faʻafesoʻotaʻi vaega e tolu, ma le tasi ausilali, o lea na tatalaina ai le mana pe a uma le ki. Ae talu mai se Algori o galuega e talafeagai mo le tele o mea faigaluega, e te fesoʻotaʻi i ai le tele o filifili malamalama ma mea faigaluega eseese.

E foliga mai ona o le "faʻatumuina" ma galuega a mea faigaluega uma e lua, e le eseese, i tau, o tagata ua amata ona "laʻititi" o loʻo valaʻaulia ".

Masini ma Mataupu Faavae o Faagaioiga

Ina ia malamalama lelei i le maneta masani fesoʻotaʻiga fuafuaga, e manaʻomia le fuafua i totonu o lana masini ma le faʻavae o faʻagaioiga.

O le faavae o le amataga o se maneta paipa ma se colgion o le ita. O le maneta maneta e aofia ai vaega e lua - o le gaoioi ma le tumau. E faia i latou i foliga o tusi "sh" faʻapipiʻi e "vae" i le tasi ma le isi.

Mataupu i luga o le autu: Trelev i totonu: Viptuge ma Aso Nei

O le vaega pito i lalo o loʻo tumau i le fale ma ua faʻasaʻoina, o le pito i luga o le tautotogo ma mafai ona gaoioi saoloto. O le corio ua faʻapipiʻiina i le slots o le pito i lalo vaega o le maneta paipa. Fuafua pe faʻapefea ona manuʻa le fagota, o le fesoʻotaʻiga galuega suiga. E 12 Vilā, 24 V, 110 V, 220 V ma 380 V. I le pito i luga o le magnetic Poipeni e lua vaega o fesoʻotaʻiga - gaoioi ma faʻamautu.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Magnetic Amata masini

I le leai o ni taumafa, o le tautotogo o loʻo oʻo i le pito i luga o le maneta o le maneta, faʻafesoʻotaʻi o loʻo i le amataga tulaga. A faʻaalia le voltage (le amataga faamau, mo se faʻataʻitaʻiga), o le com foaʻiina o se electromognetic fanua e tosina ai le pito i luga o le autu. I le taimi lava e tasi, e suia ai e le au fesoʻotaʻiga a latou tulaga (i luga o le ata le ata i le itu taumatau).

A mou atu le voltage, o le electromagnec fanua, o le springs o loʻo punou o le auala feʻaveaʻi o le magnetic paipa, ua toe faʻafoʻi i lona tulaga muamua. O le faʻavae lea o le faʻagaioiga o le ECCECERFOGAGATAGTIC ARMER: Pe a faʻaaogaina le voltage, e tapunia fesoʻotaʻiga, pe a mou - tatala. Ina ia fafaga fesoʻotaʻiga ma faʻafesoʻotaʻi atu ia i latou se voltage - ia le sili atu ona tumau, le itiiti ma le fesuiaʻiga. E taua tele ona e le o faʻaalia ona faʻalauiloaina o le tagata o loʻo iai i le tagata gaosi oloa.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

E pei o se foliga na tupu

E tasi lava le tele o le tele: o se tagata amata fesoʻotaʻiga e mafai ona avea o ni ituaiga e lua: masani ona tapunia ma masani ona tatala. Mai luga o pou e mulimuli i la latou faʻavae o galuega. E masani ona tapunia faʻafesoʻotaʻi pe a amata ona fuafuaina, e masani ona tatala - tapunia. Mo le sapalaiina o le eletise, o le ituaiga lona lua o lo o faʻaogaina, e sili ona e masani ai.

Maneta Lauga Avanoa Polokalama ma 220 V

A o le i alu i polokalame, o le a matou taulimaina i mea ma pe faʻafefea ona fesoʻotaʻi ma nei masini. Tele taimi, e lua faʻamau e manaʻomia - "Amata" ma "taofi". E mafai ona faia i latou i vaega eseese, ma atonu o se tasi lava mataupu. O le mea lea e taʻua o le tuleia faʻamau pou.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

E mafai ona i se tasi mataupu pe ese

Ma ni mea e tasi, ua manino mea uma - e lua a latou fesoʻotaʻiga lua. O le tasi e sapalai mai ia te aʻu, mai le lona lua na alu ese. I le pou e lua vaega o fesoʻotaʻiga - lua mo taʻitasi faʻamau: lua i le amataga, lua i le taofiga, kulupu vaega mo lona vaega. E masani foi i se faʻamutaina mo fesoʻotaʻiga lipine. E leai foi se mea faigata.

Faʻafesoʻotaʻi le amataga ma se col 220 i le fesoʻotaʻiga

O le mea moni lava, o filifiliga mo le faʻafesoʻotaʻi o fesoʻotaʻiga tele, matou te faʻamatala tele. O le ata o le fesoʻotaʻi o le maneta amata i se tasi-vaega fesoʻotaʻiga e faigofie, aua o le a tatou amata i ai - o le a faigofie atu le faʻatatauina atili.

Pule, i lenei tulaga, 220 V, o loʻo talitonu i faʻaiuga o le kufaʻaiga, ua faʻaigoaina e A1 ma A2. O nei fesoʻotaʻiga uma e tu i le pito i luga o le mataupu (vaʻai ata).

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

O iinei e mafai ona e fafagaina meaai mo le coil

Afai o nei fesoʻotaʻiga e faʻafesoʻotaʻi ai le maea ma se tui (pei o le ata), o le masini o le a faʻagaoioia pe a maeʻa le faʻapipiʻi i totonu o le socket. I le Mana Faʻafesoʻotaʻi L1, L2, L2, L3, e mafai ona e faʻaaogaina ni volā i le taimi e tasi, ma e mafai ai ona aveese le taimi amata mai le fesoʻotaʻiga T1, T2 ma le T3, faʻasaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻavae faifaipea mai le maa e mafai ona faʻauigaina i luga o le au i luga L1 ma le L2, o le a fafaga nisi masini e fesoʻotaʻi ma galuega a le T1 ma T2.

Mataupu i luga o le Autu: Aisea e tatau ai ona i lalo o le taele?

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga ma se COIL i le 220 V

A faʻafesoʻotaʻi le tasi-Vaega le pule malosi i le Coil, e le afaina le faʻaiuga o le leai, ma o fea le vaega. E mafai ona kolosi uaea. E tele lava taimi e tele ai mea o loʻo taua i luga o le A2, ae o loʻo iai se faigofie, o lenei fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i luga o le mataupu pito i lalo o le mataupu. Ma i nisi o ituaiga, e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina, ma le "leai" fesoʻotaʻi ma A1.

Ae, a o e malamalama, o se ata faapena o le fesoʻotaʻi o se maneta amata e le o se mea faʻapitoa - e mafai foi ona e faila mai le mana punavai e ala i le faʻamauina o le eletise. Ae e tele lava mea e sili ona manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai na 'ai ona' ausia ai le malosi ile faʻaupuga i le taimi molimau poʻo le masoa e fesoʻotaʻi ai le laina moli i fafo. I lea tulaga, o le isi o loʻo liliu i luga o le fesoʻotaʻiga l1, ma o le leai e mafai ona ave e ala i le faʻafesoʻotaʻi i le tutusa colpolet contled (i le ata i luga o le a2).

Polokalame ma le "amataga" ma "taofi"

Maneta amata amata tele e masani ona tu i luga o le eletise eletise. E sili atu le talafeagai le galue i lenei faiga ma le "Amata" ma le "taofi" faamau. E masani ona aofia i totonu o le vaega o sapalaiina filifili i le galuega faatino o le maneta. I lea tulaga, e pei o le polokalame o le polokalame i le fuainumera o loo i lalo. Manatua lena

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Maneta amata amata sui o le matagaluega ma faamau

Ae o lenei metotia o le aofia ai, o le tagata amata o le a faʻatautaia naʻo le taimi seʻia taofia le "amataga" ma e le o le mea lea e manaʻomia mo le faʻavaomalo o le taimi e fai ai mo se taimi umi. O lea, o le aupito sili lea ona valaaulia filifili o le tagata lava ia ua faaopoopo i le polokalame. E le aoga le faʻaaogaina o fesoasoani fesoasoani i le leai o le 13 ma le leai o le 14 o le la, o loʻo fesoʻotaʻi i le tutusa ma le amataga faamau.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Fesoʻotaʻiga ata o le maneta amata ma le colt i le 220 V ma le filifili o le tagata lava ia-vasega

I lea tulaga, ina ua toe foʻi i le amataga faʻamau i lona tulaga muamua, o le mana na faʻaauau ona tafe i nei fesoʻotaʻiga, talu mai le maneta ua uma ona tosina i ai. Ma o le mana o loʻo olaola seʻia oʻo i le matagaluega e saʻilia e ala i le oomiina o le "taofi" poʻo le ki po o le faletalimalo o le Taeao, pe afai o loʻo i le ata.

O le eletise eletise mo le afi poʻo soʻo se isi avega (Vaega mai 220 V) e tuʻuina atu i soʻo se fesoʻotaʻiga faʻaalia e le tusi L, ma ua aveese mai le fesoʻotaʻiga ma le T. makaina.

O loʻo faʻaalia auiliili i le faʻasologa o loʻo sili atu ona fesoʻotaʻi uaea i le ata lenei. O le eseʻesega atoa e le o ni mea e lua e lua, ae o le tuleia faʻamau pou poʻo le tuleia-faamau nofoaga. Nai lo o se voltoster, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le afi, pamu, moli, soʻo se masini e aoga mai le 220 V.

Tusitusiga i luga o le autu: puipui ma le taualuga o le BAMBO PAMBO PANELS - o le fou o le vaomatua i lou potu

Faʻafesoʻotaʻi o le Asynchronous Enginger i le 380 V e ala i le 220-i-Steer Starter

O lenei polokalame e ese na o le fesoʻotaʻiga i le fesoʻotaʻiga l1, l2, l3 tolu vaega ma tolu vaega ua utaina. I luga o le Reel - Faʻafesoʻotaʻi A1 poʻo se A2 - O se tasi o vaega o le a amata (tele lava o le vaega ma le tele o le utaina i le leai o se paʻu. O le jumper ua faʻapipiʻi foi e faʻatumauina le sapalai o le paoa pe a maeʻa le ki ki.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Sootaga ata o se tolu-vaega afi i le 220 trigger

E pei ona e vaʻai i ai, o le polokalame e leʻi suia. Na o le faʻaopopoina o se fale talimalo e puipuia ai le afi mai le le fiafia atu. O le faʻasologa o le Fonotaga o loʻo i le ata o loʻo i ai. Naʻo le faʻatasiga o le fesoʻotaʻiga vaega o loʻo iloga - e fesoʻotaʻi uma ni vili.

Toe fetuunai le afi o le afi e ala ile amataga

I nisi o tulaga, e manaʻomia le faʻamautinoaina o le faʻatamaʻia o le afi i itu uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e galue ai le soʻe, i nisi tulaga. O le suiga o le itu o rotation e mafua ona o vaega o vaega - pe a faʻafesoʻotaʻia se tasi o amata, e lua vaega e tatau ona tau faʻatau atu (mo se faʻataʻitaʻiga, O le polokalame e aofia ai le lua tutusa tagata amata ma le faʻamau poloka e aofia ai se masani taofi faʻamau ma lua "tua" i luma "i luma"

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Toe fetuunai se fesoʻotaʻiga ata o le tolu vaega afi i le maneta amata

Ia faʻateleina le saogalemu, o loʻo tuʻuina mai e se fomaʻi pepa totogi pe a maeʻa ona lua vaega e ui mai i lalo, o loʻo tufa saʻo vaega, ae o le puipuiga i le lua sili atu.

E mafai ona i ai le tagata amata i le Coil i le 380 V pe 220 V (faʻailoa mai i uiga i luga o le tapuni). Afai o le 220 v, o se tasi o vaega (soʻo se) o loʻo sapalaiina atu i fesoʻotaʻiga a le faʻatalanoaga, ma le "leai" mai le talita e tautua i le lona lua. Afai o le Cobail o 380 V, e lua soʻo se vaega o loʻo tautua i ai.

Ia maitauina foi o le uaea mai le mana faamau (taumatau pe agavale) e le o faʻaaogaina vave i le coil, ae e ala i le taimi uma na tapunia ai se isi tagata amata. Latalata i le Coil o tagata amata fuafuaina o loʻo faʻatautaia le KM1 ma le km2. O le mea lea, o se atotupe loka e faʻatino, o le a le faʻatagaina oe e faʻaogaina ni tagata e lua fesoʻotaʻiga i le taimi e tasi.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se maneta amata

Maneta amata ma se fesoʻotaʻiga faamafanafana faʻapipiʻi i luga

Talu ona masani ai fesoʻotaʻiga e leʻi maeʻa uma avanoa, e mafai ona e aveina i latou i le faʻapipiʻiina o se isi poloka ma fesoʻotaʻiga, e taʻua o le faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi. O tala nei i tagata faʻapitoa i tagata e umia faʻapitoa, o ana vaega faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma vaega o le fale autu.

O le ata lenei sa i ai se ata o se ata o le fesoʻotaʻi o le maneta amata ma le toe suia i luga o se booth o mea tuai, ae o le aotelega taualumaga e manino.

Faitau atili