Faʻafefea ona tuʻu le puipui ma ou lima lima

Anonim

O lo o galulue ma ni pusa, e iloa e tagata aʻo leʻi agai i luma i le tofiga mulimuli, e tatau ona latou sauniaina. Ia faia lea tulaga, latou te manaʻomia e faʻapipiʻi. Ae a muamua eemu le pa i o latou lima i o latou lima, e manaʻomia le filifili O le lumanaʻi lea ua fuafua e faia i ai: pe o le a tuʻu iai.

Faʻafefea ona tuʻu le puipui ma ou lima lima

O le pa o loʻo avea i luga o le malosi o 'au e mafai, e faʻavae i nisi tulafono.

O le faʻagasologa o pamupatia mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi faʻaitutu, e aunoa ma se fesoʻotaʻiga soʻofaʻatasi. O le punou e mafai ona kuka pe matutu paluga. I Dieseotaiga, mai le faʻataʻitaʻiga o mea filifilia, o le faʻavae o ana sauniuniga e masani lava ona tumau pea le olio.

Faʻafefea ona tuʻu le puipui ma ou lima lima

Tausiga sauniuni polokalame.

Faatasi ai ma le punou, e i ai le avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai le puipui poʻo le isi itu, ufiufi i enamel poʻo le suauʻu vali. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se faʻapitoa talosaga, e faʻatusatusa i isi mamago paluga e mafua ai le le lava mafiafia o le 1 mm. A maeʻa le laualuga, e faʻaitiitia ma lamolemole.

O le filifilia o ituaiga tuʻutuʻuga o le a tatau ona faʻavae i luga o uiga o le potu faigaluega. O le KR faʻailoga o se mea masani o le tino, lea e gaosia ai le galuega i potu ma feololo le faʻamalieina. O le VH ituaiga ua fuafuaina mo potu o na potu o loʻo faʻateleina ai le le fiafia.

Talu ai nei, ua faateleina manaʻoga manaʻoga mo se mea leaga. E mafua mai i le tele o mafuaaga:

Faʻafefea ona tuʻu le puipui ma ou lima lima

Fufulu laupapa e iloga i le maualuga maualuga.

  1. Ile faʻagasologa o le faʻagaioiga o lenei mea, e leai ni faʻafitauli e aliaʻe.
  2. E mafai ona faʻaaogaina le fofo lava e tasi e lua aso i le laina. Mo lenei, o le le faʻatalosagaina o le punou na faʻamafanafanaina i le vai, ma i le isi aso o le vai naʻo le tuʻufaʻatasia.
  3. I le faʻagasologa o le faʻagaioiga, o le faʻafilemu o le taimi e matua maualalo ifo nai lo isi ituaiga.
  4. O le faʻatonuga i luga o le faʻapulu 'aua le faʻatusa i se lavelave, o mea uma e matua faʻaalia. Ina ia aloese mai le kolar o le vaega o le vaega, o le palu e le tatau ona maua foi suavai tumau. Mo le faʻaaogaina, o loʻo faʻaaogaina le Spatale, ma mo le faʻamalolosi - o oneonetanoa.

Mataupu i luga o le autu: vai puipui: lanu i le 5 filifiliga filifiliga

Pa fale i lalo o puipui puipui

E faʻagaioia i puipui tuʻusaʻo ina ua maeʻa ona lolo atu le pepa puipui, latou te leʻi o ese foi mai luga ma luga, ma toe naunau pea.

Faʻafefea ona tuʻu le puipui ma ou lima lima

Puipui mamanuina polokalame.

Lalo o le oti, o lo o sauni foi le vaalele. Ina ia faia lenei mea, ua muamua faamamafa, ona matua tigaina lea. Naʻo le mea lea e mafai ai e lenei vaega ma le mafiafia o le 2 MM e faʻaaoga ma le Spachead Fofo. O gaioiga uma pei o lenei:

  1. 10-15 CM STAM e faatatau i le spalala. E sili pe a fai o le tele o le vaalele o le galuega galue o le a 60-80 cm.
  2. Le isi, faʻaaogaina le mea faigaluega, o le fefiloi o le fefiloi i le puipui luga. I le taimi lava e tasi, o le spalatula o lo o i ai i se tulimanu e tusa ma le 20-30. O le diagonal smoothing o le a amata. O lenei metotia o le talosaga faʻatagaina oe e ogatasi o vaega i itu uma: lua faʻaupuga ma faʻataʻoto.

O tagata atamamai e faʻailoa mai o le faʻagaioiga o le pa o le puipui e tatau ona amata mai le itu tauagavale.

O isi mea uma e sili atu le vaega o loʻo faʻaalu ma le Allen. E maeʻa loa le matauina: ia ogatasi le pa lelei ma ou au lima, o le a leai se tasi o taimi. E tupu lea mea ona o le faʻagaioiga o le faʻaaogaina o se paluga ma se spatala, o le mea tonu e alu ese ai le fasi.

Faʻafefea ona tuʻu le puipui ma ou lima lima

Polokalame o le sili atu o le splock luga.

Mo galuega ma totonu ma fafo atu o tulimanu, faʻaaoga se spat o se vaega o le tulimanu. I le taimi o lenei faiga, o le fofo e faʻaaoga i le pito o le puipui, pe a uma ona amata ona "faaloaloa" i luga o le luga.

Ina ia aloese mai le taʻeina o le taʻotoga, o se vaega o le tufuga e le tatau ona sili atu nai lo le 0.5 cm. A leai, atonu e leai lava se taimi e mago ai le iʻuga. Ina ua maeʻa lelei mea uma, e le paʻi le puipui mo le 12 itula.

Ina ua uma le laualuga, e tatau ona faia i se gatasi. O le a manaʻomia ai le ato. Ina ia tausia ou lima mea faapena e matua le masani ai, e ese mai, o le tusi lesona ma le ono taofi le foliga o ni pu po o mea i luga. O lea, mo soʻo se faiga e faʻaoga ai se tagata faʻapitoa.

Mataupu i luga o le autu: Aʻoaʻo pe faʻapefea ona ou valiina se siata ma se polokalame komipiuta fou

Le isi, o le puipui e taʻitaʻiina e o latou lava lima ma faʻaaoga le isi vaega o le fola. Ae o le mea lenei e tatau ona manifinifi uma lava, aʻo fuafua e faʻamamafaina le faʻavae i lalo.

Ina ua maeʻa le maualuga o le vaega lona lua, e mafai ona e agaʻi i le pa. Ma i le taimi lava e faʻamamaina ai le foliga vaʻaia, agai i le galuega ma puipui puipui.

Faʻafefea ona faʻamalosia paluga i lalo o le vali

I le tulaga lea, e tatau ona e onosaʻi, a o le tofutu e tatau ona faia ia faʻateleina lelei ma lemu. O le vali e le mafai ona nana ni faaletonu laufanua, e pei o le pepa puipui, i se isi itu, o le a faamamafaina. Afai o se tagata fou ua faia mo pisinisi, ona e atili ai lea ona faʻaaoga ata vali ata o le vai, ae le o enamed, aua e mafai ona nana ai le saʻo sese.

O le tele o mea e tele o le ai ai, o le a laiti o le a avea ma puipui. Ae o le mea autu o le le soona fai. O le metotia o le faʻagaioiga o le puipui i lenei mataupu e tutusa ma le metotia muamua, lea ua fuafuaina mo pepa puipui. Na o le mea lea e le sili atu i le 60 cm.

E i ai sina mea lilo mai tagata faʻapitoa: ia maua ai le lamolemole atoatoa i luga pe a faʻaaoga e le atomata mai le spalala, o le moli masani ua faʻaaogaina. O lona uiga o le mea o loʻo aumaia i luga ma, e vaʻai uma ie leaga uma, ogatasi puipui.

I le tulaga o le manaʻoga mo le galuega na o se vaega o le puipui, o isi mea o loʻo i ai e le tatau. Faatasi ai ma le i ai o le ogaumu tuai (tutusa uma vali), e tatau ona aveesea e le spalala. Le isi, o le nofoaga e matua lauʻeleʻele ma tuʻu ese. E taua tele le iloa afai e i ai pao, na latou muamua suka, ona mamai lea. O le faiga e maua ai se "taofiofia". Ioe, mo se auala faapena o le a le mafai ona fesoasoani, ae mo nisi taimi o le a tumau, aemaise lava pe a fai o le pa e le faʻavaeina ni faʻafitauli tau le aoga, mo Hasives poʻo atavali.

Tusiga i luga o le autu: Ata puipui: Mo fale fale, toe fai, tumaoti fale, luga o puipui, manaia, faʻataʻitaʻiga, Faʻafefea ona aau, vitio

Pat Tor gaosi: Fautuaga

E pei ona tusia i luga, e mafai ona e galue ma tulimanu e ala i le tulimanu tulimanu. Ae afai e le mafai ona faʻatau mai se mea faigaluega, e mafai ona e faʻaaogaina le isi auala.

Mo lenei faʻamoemoe, o le a e manaʻomia se sipuni poʻo se faʻailoga raner. A o le i ulufale i le ofi atu i le vaipuna, o loo faapipiiina i le tulimanu. Ae o iinei e manaʻomia ona fai se tuʻuaiga, pe afai faʻatonutonu puipui e valiina, ona o lenei filifiliga e le o le sili.

O le mea lea, e mafai ona e faʻaogaina ai se isi auala. I le taimi o le faʻatagaina, sili atu nai lo le paluga e faʻaaoga i itu faʻamaumau, ma a uma ona mago, emery pepa ua fesoʻotaʻi lelei.

I Initipesoga, mai le ituaiga laufanua laufanua, o le punoty e sili atu le le mafai ona le amanaiaina. Ma le isi, o le sili atu le faʻatagaina poʻo le avanoa i luga o le puipui (faʻataʻitaʻiga, pei o le maeʻa o puipui o sisitema o laupepa), e sili atu le loloto e tatau ona latou faʻagaioia. A o faagasolo le faʻagaioiga o nofoaga o le puipui, o nofoaga faʻafitauli lea e mafai ona gagau, ma lelei, pe a fai e mafiafia potu o le a mafai ona nana. Ae o le a le mea e talanoa ai i vali, lea na tuga ai nei mea uma.

Ae le i faia se mea e tatau ai, e manaʻomia le faʻamamaina ma le totoʻa le muamua o le filogia mai i ituaiga uma o filogia ma le pefu, ma e sili atu ma le deving

Afai e mo le galuega mo le taimi muamua, e sili atu le muamua faia muamua se tusi talosaga i luga o se vaega lilo o le puipui po o se eseesega tutusa. I mea uma, e oo lava i mea sili e sili ona lelei e le aoga mea uma mai le taimi muamua.

Faitau atili