Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

Anonim

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs
E foliga mai o se faigata faigata tele ona i le gatete nofoaga o loʻo faʻavasegaina ma o lenei ua faia foi i lenei tekinolosi, o loʻo iai ni voleniga e tatau ona totogi. Afai e te leʻi sau lava i luga o le faʻapipiʻiina o le faʻaalu, e sili atu le faamasaniga ia te oe i nei foliga muamua ina ia leai ni mea sese i le fausiaina.

Tapunia (faapipiiina) slabs o le soona fai o oe lava

O le a la le mea e tatau ona e iloa e faʻapipiʻi ai faʻapipiʻi le fasi o le tumutumu?

Lenei o se lisi o na gaioiga e maua ai le mausali ma le tumau faʻapipiʻi:

  • Ma mea moni, faʻapipiʻi papatusi;
  • le agavaa;
  • Faʻatumuina laiti a avanoa i le va o papatusi;
  • Tapuni pito o le au pa o le puipuia ina ia mafai ona puipuia mai le mimita;
  • Punou le hatch po o le lasi i totonu o le slab e ulufale i se potu ola;
  • mauaina o le tele o le tele o le fasi e ala i le tipiina;
  • Faʻaaoga le faʻaaogaina i le fausiaina o papatusi palu ma le puipuia o paʻu.

E amata ma, mafaufau i le manatu. E mafai ona faʻaaogaina le tele o vaega o mea eseʻese o le tele o fale:

  • Faateleina pusa;
  • RIBBED UK-CRURD CRANDS O vaega o tulaga lautele;
  • O le faleie o laina o loʻo i ai ni ivi o loʻo uiga i le tino. E masani lava, o fetu apamemea atoa ona ufitia ai le potu atoa;
  • sili ona malosi fetuutuunai;
  • Monolithic Prelap.

O le sili atu o le sili atu o le filifiliga o loʻo iai ona aoga ma le agavaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le monolithic onlap manaʻomia le tele o le taimi mo le nanaina ma e taugata tele. O loʻo i ai i taimi uma ni mau, o le mauaina o tulaga masani, e le o masani ai i le ovalaina o potu, o le itu o loʻo e le o faʻataʻamilomilo i latou.

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

I le fausaga tumaoti, o le sili ona masani ila o loʻo faia mai le faʻamalosia sima sima faʻapipiʻi. E mafai e le VAIAʻAʻAʻA E mafai ona eseese ituaiga: mai Ova i le mea sese.

O lo latou lauiloa lauiloa e ala i le tele o tulaga lelei faʻatusatusaina i isi ituaiga o sili atu:

  • Ona o le gaogao e tumu i luga o le ea, o ia faʻaputuputu lelei ia le vevela, o le tau auā faʻaletonu, ma faʻaopopo foʻi le faʻaalia foi o le toto;
  • I faatusatusa i isi papatusi, e tele naua le mamafa laiti, faʻaitiitia ai le iʻa i luga o fausaga fesoasoani.

Faʻafefea ona puʻupuʻu le ipu vai?

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

Lapataiga o laina tulaga o loʻo gaosia e ala i le okaina o soʻo se lapoa, ae e iai viiga pe a manaʻomia le faʻaititia o latou umi, mo le faʻataʻitaʻiga pe faia se pu i totonu o le ata. O ia tulaga, o le sulu e tatau ona tipiina e ala i le faʻaaogaina o se sisina, maosila ma cam. E ui lava i le sili ona maualuga le malosi o le ipu, na tipiina i lalo faigofie - lava le 40 minute e tipi ese ai le sili atu o le ipu ma le lautele o le ipu.

Faʻafefea ona fai? Mafaufau i filifiliga mo le tipiina o le fasi laupapa i autafa o ma autafa. O le tipiina o le ipu, e tatau ona iai se tulaga tafailagi, tuʻu le pipiʻi i lalo ma tagaʻa atu o laina i ai o le a faapuupuuina. O Loongs e tatau ona saʻo i lalo o le laina o le faʻailoga, ae le o faʻataʻamilomilo pito. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e vavaeeseina le faleoloa 'afa. Ina ia faia lenei mea, i se mamao o le 500 mm mai le sami, ua uma ona faʻapipiʻi le laina i luga o le ipu, ma le laina ua faʻapipiʻiina i lalo. Afai o le ufiufi o le ai lalo o le a i lalo o le higuup, ma latalata atu, ma se mea tipi, o le a avea o se mea sili, o le a le igoa o "lubricate".

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

E tusa ai ma le laina faʻailoga, o le ogaumu o loʻo tipiina e se brotcascas ma se disc i luga o le sima. A maeʻa, e tatau ona e tuʻituʻi le cam i le gaogao latalata i le laina tipi. E tatau ona iai e le mea fossi tatau i le atuatuvale, ae le o le ivi. E masani lava, o le ogaumu ua malepe i le 3-4 cour shoff. O nei gaioiga e toefaatu mai i le lautele lautele o le ipu. O le faʻaumatia ivi, o loʻo i ai i latou ma le cam tutusa, naʻo le itu, ae le o luga. O se vaega le aoga o le ipu, leai se lagolago mai le pito i lalo, o le a faaolaina i lalo o le mamafa o lona mamafa, o le a vave ona faʻamalosi ma faʻafaigofieina ma faʻafaigofie le faiga tipi. Le isi, ma le fesoasoani a scrap, o le pito i lalo o le paipa e faia, i lalo o le alatoto o loo iai. O le laualuga o le faʻamalosia o loʻo faʻamamaina lelei mai le sima, pe a uma ona tipi e le grinder faʻaaoga se uʻamea disk.

Tusitusiga i luga o le autu: O nisi manatu mo le filifilia o se potumoe o le potumoe

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

O le iʻuga puʻupuʻu o le a iai se pito o le afu tele o le tipi, o loʻo manaʻomia ai le sana ona o se fofo ma se tali e le naʻo le fofo e le o le faʻasao, ae faʻamalosia foʻi le ogaumu.

E mafai ona tipi le ipu. E pei lava o tekinolosi e tutusa lava, ae manaʻomia le itiiti ifo ma le tele o le taumafaiga, aua o le umi e sili atu ona lautele. I le tulaga lea, e manaʻomia e le tau o le pa o le gaogao o le savali i luga o le ipu, na muamua faia se umi umi ma se ata i le laina o le faʻamoemoe. O le puipui pito i lalo o le paipa malepe i luga o le tumutumu. I le faʻagasologa o le tipiina i totonu o le sima o le a iai le lamolemole paga o le faʻamalosia o le faʻamalosia o se ata o le 3-8 mm. E mafai ona tipiina i se ata.

A o le tipiina lelei, e manaʻomia le tatau ona faʻatonuina e le mautonu Ma e mafai ona taofia le tipiina o le ata o le kulimi. Ia o lea e le tupu, o le faʻamalosiʻau au lea ua le faʻaʻatuina teisi atu i le iʻuga, ma o le faʻaupuga na vavaeina e leisi ese e se maʻai poʻo le pulupulu. O le isi vaega faʻatuatuaina o le tipiina o mea lelei - faʻaaogaina Autogen.

O le faʻatusatusaina o le sili atu o le lapotopoto-pito i luga o le Cort-Sttaptop Cond o loʻo tipi, tuliloaina e le o le malosi. Ae e leai. O le mea moni, o lenei ogaumu e mafai ona tatalia le avega i le 800 kg / m2, lea e masani ona vaaia e le faamalosia ma ivi.

Faʻafefea ona tipiina se pu i le faitotoʻa o le faitotoʻa?

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

I le auala lava e tasi, o le au pala na tipi ese le fofoa. Talu ai o le a vaaia ana au mea, e sili atu le vave taumafai e faia i latou e faafiafia e mafai. O le faia lea o lenei mea, i le mea ou te manatu e manaʻomia e faia ai se muamua-idustisi ma le grinder.

Na taulai atu Luka i luga o le itumalo o papatusi e lua, na tufatufa atu i lona tulaga i le va o latou. O le tele o le fofo o loʻo faʻalagolago i ai le lautele o papatusi ma le tikeri o a latou avega, faʻapea foi ma le ituaiga o le supa faʻaaogaina. O le lautele ma le itiiti ifo o le utaina o papatusi, o le tele e mafai ona e tipiina le fofoa. O avega mai le fale e faʻavae ai i luga o papatusi na faʻaititia ai le faʻaititia o le faʻasao Mo le faasitepu i le pamu, o le fofo e masani lava 900x900 mm i papatusi, o le lautele o le 1.2 mita i luga o papatusi ua uma o le 450x900 MM.

O le faʻaaogaina o le faʻaputuputu o faʻaliliuga e le masani ai. E tatau ona latou faʻapipiʻi muamua, ona ave lea, ma o la latou faʻavae i nofoaga e leʻo se tulaga le mafaitaulia, aemaise pe a tuai le fafie laupapa. Sili atu le talafeagai e faaaoga ai le lapotopoto faasitepu agai i luga. O loʻo latou faʻasaʻo lelei i luga o le tapuni o le fofo ma faʻaopopo i luga pe a tapunia, e aunoa ma le faʻaaogaina o fanua le talafeagai. O le itu o le fofo mo ia faasitepu ua i ai tulaga o le 600x1200 mm, 600x1300 mm, 700x13 mm, 700x00 MM. O le itu lautele o le fofo e tatau ona tuu i luga o papatusi.

Faʻafefea ona faʻaalu le potu pe a fai o sina mea e leai se lautele o le ipu?

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

Ina ua uma le potu, e ono le vali i le tele o papatusi, pe i le va o le ogaumu. E mafai ona e tipiina le fasi tupe leiloa o papatusi o loʻo i ai nei, ae umi ma nearysos. E i ai auala faigofie e faʻateʻa ai lenei faʻafitauli.

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

Aua le faataʻitaʻi le mataupu o le a le taimi e faʻapipiʻi ai papatusi i le va o le ogaumu mulimuli ma le puipui tumau o le avanoa o le afa o le mita. O le a le mea e fai i lea tulaga? E tele filifiliga. Muamua mafaufau i le faigofie. O le lautele o le avanoa - 500 mm - ua vaevaeina i ni vaega se lua - 250 mm. O le ipu muamua e faaputuputu i se mamao o le 250 mm mai le puipui, ona faaeeina uma papatusi i le tele. O le iʻuga, o le 250 mm gapa i le va o le vaʻai mulimuli ma le puipui. O le mauaina o le SPAMITES ua setiina e le shlakoblocklock swost, lea na fausia ai puipui. I le taimi lava lea, o le slagoblock o loʻo faʻatuatuaina e tumau i le malolo o le taʻele i le ogaumu. E manaʻomia le tuʻuina o se poloka poloka ina ia faʻasino ona pu i itu, ae le o le poʻo lalo. O le puipuia o le puipui o le a maua ai se mea o loʻo malamalama i ai se poloka poloka, e faʻamalosia ai lona faʻamavae.

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

O lenei fuafuaga, e ui lava e foliga le tutusa, o le a matua lava lava lava. Afai e masalosalo e se tagata le anoanoai o le a le tagata o le a iai le pamu, e mafai ona e faʻatagaina le avanoa pe a faʻatumu le foloa o le fogafale poʻo le faʻamalosia o latou. I le taimi lava e tasi, o tootoo ma le lapoa o le 6 mm ua faaaogaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Furip Fangus i se fale tumaʻoti: Faʻafefea ona aveese

O le isi auala e aluina ai le avanoa o le vaega lea o lona lautele i le va o papatusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai isi afa afa mita ma le sefulu papatusi o sivaa, i le va o iva gaps o 55 mm taitasi. Aisea tonu le 55 mm? O le tau atoa o le 500 mm ua vaevaeina i le numera o soʻoga - 9. O le iʻuga o le 55 mm.

O le ipu muamua e faaputuputu i luga o le puipui. O le lona lua o se mea e sili atu mai le muamua i le 55 mm, etc. O le ipu mulimuli e tatau ona fefe i le puipui.

I lalo o avanoa taʻitasi o loʻo nonoa ai le laupapa o loʻo faia ai le vaega o le galuega. O Armature o loʻo tuʻuina i le iʻuga o le fatuga ma sima sima ua sasaa.

Pa i le slab luga. O le a le mea e tatau ona fai ma aisea e tupu ai lenei mea?

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

O nisi taimi o le fausiaina faiga e aliali mai o le Slab Slab ua faʻamatuʻuina aʻo leʻi unaʻia. O le a le mafuaaga? E masani lava ona foliga mai e le saʻo o le teuina o tulaga poʻo feʻaveaʻiga. A o le teuina o le teuina, e tatau ona teuina i luga o slabs se auala ma le matauina o ni tulaga.

O papatusi e tatau ona fetaui i totonu o le faaputuga ina ia latou le tago i le eleele. I lalo o le ipu pito i lalo e te manaʻomia e tuʻu ai se tuufaatuatuaga ma le faʻatuatuaina e le o le pa ma le le pa

Le faavae e tatau ona tumau ma maualuga. Aua o le au o papatusi o le a taofi i ai, e mafai ona fesiligia, ae tusa lava pe a le mafai ona auina mai, o le vai pito i lalo e le tatau ona feai i le eleele. Afai, pe a lafoina le faavae o le eleele, o le ogatotonu o le ipu punavai o le a afaina ai, o pa'ū o le a foliga mai e le gata, ae tutusa foi i luga o na mea o loo i luga.

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

O papatusi e sili atu le teuina i se tulaga faalava.

Ua faapipiiina kesi i le va o papatusi - ala laupapa. A faʻapipiʻiina, e tatau ona e mafaufau:

  • Le mafiafia o nofoa faataati e tatau ona taofia ai le paʻi o papatusi tuaoi;
  • O le tulaga o le 'au tausamiga e tatau ona matua sili atu nai lo le isi;
  • O le mamao mai le nofoaafi i le pito o le ipu e tatau ona 0.2-0.4 m.

I lalo o tuutuuga uma ma le i ai o se malosi malosi, o le faaputuga e mafai ona aofia ai 8-10 laina o papatusi, lea e oʻo i le 2.5 m le maualuga. Tele tele le maualuga i le maualuga e le taliaina.

O le a le mea e fai i se faleoloa craked? E mafai ona ou suplap lona fale?

Ae o le a le mea e fai pe a na o se mea teu ua uma ona faʻasaoina, ma e mafai ona faʻaaogaina i le lumanaʻi?

O le mea moni, e masani ona faʻaaoga e le au fausia ni fasituʻi o fusi mo le faaluaina, aua afai e laʻititi, o le faʻaopopoga o papatusi e mafai. O le mea taua e le o le utaina tele ma le numera e toe faaleleia.

O nisi o faʻataʻitaʻiga, lea e sili ai le faʻapipiʻiina o papatusi faʻapipiʻi:

  • O le patipati o le pito i fafo poʻo le kaperi puipui i le 0.1-0.15 m. I le taimi e tasi, o le ogaumu o le a faʻalagolago i luga o puipui e tolu, ae umi foi. O le faʻaopopoina o le ipu o loʻo saunia e le Paʻua maualuga e faʻasalaina ai. O lenei togafiti e masani ona faʻaaogaina mo papatusi ma le tele o paʻu tele;
  • Tuu le slab i luga o le upega tafailagi o le faʻapipiʻiina o se piliki lala, o le a mulimuli ane lagolago i ai;
  • Mauga i le pa o le palu i le va o le lua integers. E i ai le i le va o papatusi i le taimi o faʻapipiʻiina, o loʻo faʻamaufaʻailogaina lelei ma se tali, fausiaina o toetoe o monolithic inlap;
  • Tuu le slab i le nofoaga ma le itiiti avega. E mafai ona faʻaoga mo le alaalafaga, lea e le toesea ai avega, ae o le mea autu o le faʻavaeina elefane o le tauale e le faʻamamafa;
  • Ma le taua tele i le ipu luga, pe a fai o le crack e tele (e uiga i le 4-10 mm) pe tele o latou, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega, tipi ese le vaega ua faʻaleagaina.

Afai e te le musuia le talitonuina o le talitonuina o le taimi o ogaumu, e mafai ona e faʻamalosia lona malosi e ala i le faʻaleleia o le foloa o le faʻamalosi i luga o le fola sili. O le sipuni faʻailoga faʻamalosi o le a tuʻuina atu tele na tufa atu le avega i le va o papatusi uma ma o le a faʻamalosia ai le mamanu.

Faapipiiina soofaatasi i le va o papatusi

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

O le fesili lea o loʻo fesiligia o le ulufale atu o le a le ulufale mai. O le Rust o se nofoaga mo le togiina o itu mamao itu o papatusi iunaila. Mo le mau mautu ma malosi, e tatau ona faʻamalosia tagata uma i se fofo. O loʻo i ai ni ata faʻataʻamilosaga i le itu o itu o loʻo i le ituaiga o nofoa faataamilosaga. A gau o le ie mama, o nei nofoa ua tumu i le lautele, ua maua ai le savu maufaavaega faavaeina o papatusi. O se aoina aoina e fesoʻotaʻi ma le monolith.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻavasega pupuni: Laʻasaga-i-sitepu faʻatonuga ma polokalame

I totonu o le palu e mafai ona faʻaseʻe, ua le saʻo le itu o itu ma loka. A o latou fesootai, o le Excazation e maualalo, ae a o le pito i luga o le ipu o loʻo punou ma le tasi ma le isi. E pei ona e faigofie ona mate, leaga i luga o le sima e tupu muamua i le taimi muamua o le stunticac. Ae le o mea uma e matua taufaafefe. Mo le faʻamaufaʻailogaina o elesali, ua le auai ai pepa tuaoi i se faʻavae, ae i le tamaʻi va e uiga i le 2-3 cck. Mai le pito i lalo o latou i le umi atoa o le sasa, o le laupapa laupapa laupapa o loʻo nonoa - o se galuega mo le faʻatumuina o sima. O le vaifofo ua liligiina e ala i le mata pito i luga o le nutu. E ala i le tumau, e le tatau i le fofo, e tatau lava ona fofoa i le umi atoa. Ae e le tatau foi ona faia. Ina ua maeʻa le fofo, o le faʻaʻaisa, o le pito o le ristta mafai ona mafaufauina.

Black Plate Styling Tekonolosi

O le a se isi mea e tatau ona maitauina pe a faʻapipiʻi ia papatusi faʻasologa faataamilo? Ioe, mo mea e saogalemu. Faʻapipiʻiina o loʻo faia i le maualuga faʻaaogaina meafaigaluega faʻapitoa, lea e tatau ona mafaufauina pe a aoga.

O papatusi ua tutulai i ai ma faaputuputu faʻaaogaina le paʻu taʻavale. O papatusi e faʻapipiʻi i luga o le fofo, o lea mo 10-20 minute e faigofie ai ona latou faʻalatalata mai ai, seʻia latou nofoia le tulaga saʻo. I luga o puipui puipui, e tatau ona faʻavaeina papatusi ia i latou i le 0.12-0.15 mita.

E taua le faia o tulaga sili ona faʻamalieina pe a faʻalo ai papatusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ipu taumafa ma se fofo e mafai ona ola aʻe i le muamua faʻapipiʻi le ipu e le alu i lalo. O le a lolovaia i le vailaau e tasi. Na faapena, i le Peleti moni, o mea itiiti e tele lava taimi e tele ai le taimi ma le malosi.

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

A maeʻa le faʻapipiʻiina, latou te manaʻomia e tapunia uma o latou iʻuga e puipuia ai le suavai. Afai o le ogaumu o loʻo malolo i luga o le puipui i fafo, o le iʻuga o le iʻuga o le a vave faʻasaoina le vevela i totonu o le fale ma o le a le tuʻuina atu i totonu o le malulu.

Mo faʻamaumauga o maʻa, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o auala nei:

  • Faʻatumuina le gaogao o le minerale fulufulu laʻau e tusa ma le 0.27.3 mita;
  • Sasaina le gaogao ma se moli sima fofo i le 0.12-0.25 m i le loloto poʻo le faʻapipiʻi sima alatoto;
  • E tapuni le gaogao e le mea na tupu i le fofo, ona tapunia lea o le fofo i le fofo; E mafai ona e faʻaoʻo atu se tasi-tausaga-tausaga le matua paʻu i totonu o le pu.

I nisi tulaga, o le ogaumu e latalata tele i foliga foliga. I le leai o se faʻamaʻi i le va oi latou ma le le faʻamauauina o faʻaiuga, o le ogaumu o le a amata ona faʻaʻaisa i le vaitau malulu, ufiufi aisa i totonu. O ia ogaumu o le a avea ma mafuaʻaga o le malulu i totonu o le fale, ma le faʻaoʻo atu o le ufiufi luga o lona fanua o le a fausia "dew" ona o se mea eseese i le vevela. Afai o ia papatusi ua uma ona avanoa i le fale atoa, e te malamalama i le mataupu, suia o puipui ma e leai se tasi e tapunia pito. O le faʻafitauli e mafai ona foʻia i se auala ese. Mo lenei, o le tagata perforator o loʻo galue e se pu i totonu o paipa malulu mai le pito i lalo o le "faʻafitauli" ipu. O le faagasolo i le malifa i le puipui i fafo o loʻo faʻaofi i le faʻaiuga o le pu, o fea na ala ai le mauga o le mauga. I le taimi lava e tasi, o le paipa mai se foami, o lo o sauni i se paipa i le loloto o le 0.1-0.2 o le a faia le matafaioi a le malae i le vaisu.

Tapunia (faapipiiina) overlap slabs

Tagie o pito e le gata i na papatusi o lo o fua i puipui o pa pito i fafo, peitaʻi oi latou foʻi na faalagolago i luga o puipui o puipui. Mo tulaga fauga, o tu pito i tu e latalata i slab amata mai le tolu overlap ma lalo ifo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fale e lua-falelotu e tolu faʻapipiʻi: i le va o le potu i lalo ma le fogafale i le va o le fola muamua ma le lona lua. I lea tulaga, latou te tapunia pito o papatusi i totonu o le fogafale i totonu e faʻamalosia ai le mamanu e iloa ai se tele taua mai luga. Ua sasaa le pito i luga ma se vaifofo ma ua tulia e le tasi ma le afa o piliki. E faigofie atu le faia faigofie ma sili atu le faigofie aʻo leʻi faʻapipiʻiina papatusi, tuu ia i luga o le sipi luga.

Faitau atili