A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

Anonim

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

I luga o le kalena o le tautotogo, ma fafo atu o le faamalama malulu ma tafe i luga o tulivae. O o matou tupulaga matutua i le togalaau e leʻi taʻitaʻia lava e se kalena. O le taimi o le totoina o fualaʻau toto na fuafuaina i le eleele na fuafuaina e le natura faʻailoga - o faʻailoga o tagata.

Ae paga lea, o la latou tausiga e le talafeagai i le suia o le gata, ma fou faailoga e le o se tasi.

Afai o le kalena o le kalena o se mea leaga o le faʻaupuga, ma o le faʻaaliga o tagata "aua le galue", pe faʻapefea ona fuafua le sili ona faʻaalu i le eleele. Suesue le paiolo o aganuu ma faaleleia meteoparameters.

E i ai tulaga o le atunuʻu e manatua ai tapulaʻa i ni nai aso i ni nai aso i le dynamics ma tuʻuina atu se tau puʻupuʻu. E tusa ai ma faʻamaumauga na mauaina, e mafai ai ona fuafua le averesi o le averesi o aso taʻitasi ma le ogatotonu vevela.

Sili ona lelei tulaga mo le tulaueleele tamato

Tomasi e matua faigata tele fualaau faisua. E mafai ona ola i le tino matua fanau le po e faʻaitiitia ai le vevela i le 5-6 ⁰c e aunoa ma le faʻameloina o le tuputupu ae ma le faʻaletonu o le taʻele. Peitai, pei o fanau talimalo lelei, latou te oti e oʻo lava i le moli uila pe a pa'ū le vevela i le leai.

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

Ina ia iloiloina le saunia o fatufatu e tulaueleele i le tatala eleele, o mea nei e fautuaina:

  • O le tulaga o fatu: E le tatau ona sili atu ma le 60 aso o le matua o le tausaga o vasega i le amataga aso 60 aso; Maualuga-tulaga maualuga o mea e i ai le mafiafia o le mafiafia stalk maualuga 20-30 cm ma 1-2 floral pulumu; A o le i totoina fatuga, e iai le 2-vaiaso le malosi ma le faʻaalia o le ea fou i lalo o le la susulu ma i aso e gata ai i le tiʻetiʻe pe moe
  • Vevela Mode: Tau averesi i aso uma vevela 14-15 ⁰й, eleele - 10-12 ⁰⁰;
  • O le agavaʻa e faia ai le puipuiga faʻaopoopo i le taimi o le po o le faʻaititia o le vevela poʻo le malosi o le mamafa: Ia puipuia le tulaueleele, o le ata poʻo paʻepaʻe pe paʻepaʻe ua faʻaaogaina.

Fautuaga! Afai e atiaʻe le fatu, ma o le tau e le faʻatagaina ai fanua i le eleele, ona tatau lea ona tago i se nofoaga malu i le po o le vevela 10-6 ⁰й ma maua ai le malamalama lelei.

Ole peleni o Cale Hilendar Timong Tomatov e tulaueleele i le matala eleele I le ogatotonu o le laina ma Moscow Region: O le vaiaso mulimuli o le aso muamua o Iuni; i sisifo Siberia: Mai le 10 i le 15 Iuni; I le itu i saute o le itu i saute: i le amataga o Me.

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

O le tau lelei mo le tuputupu aʻe o tamato e manatu o le 22-25 ⁰c. O le vaitaimi o le vaitaimi puʻupuʻu e faʻaititia i le aso vevela i le taeao e oʻo atu i le 15 ma le po i le 6-8 e le mafua ai le faʻaseʻe ma le tuai o fua. Mo uluai vasega, o le po na pau i le 3-4 ⁰c e leai se mea. I le vevela luga 35 ⁰c, o se tuputupu aʻe o le tuputupu ae, o fua fua e le toe fusiina.

Mataupu i luga o le autu: ofuvae i tamai fugalaau: ituaiga o pepa puipui, filifiliga o le sitaili, faatusa, ata, ata, ata

Tulaga ma aso atofaina mo le totoina o fatu fatu

O Peppers, e tusa ai ma tamato, e sili atu le nofouta i le vevela o le vevela. O se laau malulu tele. Mo le tuputupu aʻe masani, o le averesi o aso uma o le vevela o loʻo i le laina o le 20-25 ⁰c. O le faʻagesegese i le atinaʻe o loʻo maitauina i le 15 ⁰c, ma i le 13 ⁰c - tupu o le ola. I le taimi lava e tasi, e le o le faapalepale le pepa le mama ma e faigata i le moli (i le paolo o le manua toe setiina).

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

O le faʻamamaina e tupu mai e leai se mea e teʻa, ma o se isi fesiitaiina i le fale vevela e leʻo manaʻomia mo i ai. Ina ia maua i le maualuga o fatu-lelei, o fatu e totoina i le lava agavaʻa lelei mo le lava o le tino mo le aofaʻi o tulaga ma faʻatupu tulaga sili ona lelei.

Tatala le eleele toto fatu fatuga o le 50-55 aso. E oʻo mai i le taimi lea, o laau laʻau e tatau ona iai le 8-10 ni laʻau, o le maualuga o le 20-25 cm ma le le taliaina paʻu. O le eleele e tatau ona mafanafana i le 15 ⁰c. Ia faʻavaveina le maamoiga, o taufetuli o loʻo fai muamua ma ua ufitia i se ata uliuli. I le ogatotonu o Rusia o Lusia, PPPER i le tatala Primer Commit Wed Gold i le Iuni 1-10.

O afea e toto ai kuka?

O kuka e matua maaleale i le vevela o le vevela. I le vaitau o le vaitau, o le tau vevela i lalo o le 18 ⁰c faʻaoso le atinaʻeina o manoa ma le faʻaititia o le tuputupu aʻe. I le malulu malulu, o le root system condost ma maliu.

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

O le eleele tatala ua totoina ma se 35-aso fatu fatu. I lalo o le faʻatulagaina o le faʻatupuina o fanau, e liua ai se aulotu, ma faʻapupuu foliga. O lenei tuʻufaʻatasiga e gaosia pe a faʻatumauina le tumau i le 18-20 ⁰c ma le taufaʻamataʻu o le aisa. O le vaiaso muamua ina ua uma ona totoina laau i le po.

O le fatu o le fatu kuka i le tatalaina o le eleele o loʻo faia pe a maeʻa le eleele o le eleele e oʻo atu i le 12-13 ⁰c, ma o le averesi i aso uma o le vevela o le a alu i le 15 ⁰c. I le vaevaega, kukaina o loo sosolo i le tuai o Me - Taeao Iuni.

Mataupu i luga o le autu: Septic Tver: Faʻamatalaga, le lelei, le lelei iloiloga

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

I le Western Siberia, Susuga Taimi o loʻo fuafuaina ina ia le paʻu ai ona fana i lalo o le toe foʻi i lalo o le faʻaʻaisa. E le aoga le faʻavave ma le lulu i le malosi o le malu: i le malulu susu susu o le fatu o le a le foaʻiina solo ma mafai ona punou. Ma le kukama, e le o le taufaafefe e misia le aso e gata ai ma maua se tuai o le seleselega.

Mo lau faamatalaga! Mo faʻailoga tagata, o le kukama e tatau ona luluina i le eleele tatala pe a paʻu ma le aceacia. Na vivii atu i fanau atato ma pepa laupapa pe a oso mai se rosa rose ma oak lau. O faʻailoga ia o se faʻailoga lelei, ae o le atinaʻeina o vao laʻau na faʻaaogaina foi i le vevela ma le umi o le ao.

Faʻafefea ona avea ma teine ​​teine ​​tama o le tama teine ​​ma manumalo i le pati mo le tau?

O fautuaga faasaienisi ma le malamalamaaga o manaʻoga o le laʻau e leʻo mautinoa o le manuia o le totoina o fualaʻau toto. O le tau e masani lava ona ofo i le le fuafuaina o tagata i le ituaiga o Iuni atunuʻu, malulu malulu, afā ma tuai ona toe faafoi frosts. Ae a pe a manaʻomia e le faʻamanatuga, ma i tua atu o le faʻamalama timuga ma malu: laʻau pe faʻatali?

A totoina Tomatoes, Cufaumbers ma Pepper i le tatalaina eleele: Tuutuuga ma Aiaiga

Le tusi! I le 2019, i totonu o le itulagi Mumu i le amataga o Iuni na atili ai le tau malulu ma timuga. Tele tagata ofisa na toso ese mai le totoina o moli i le eleele, e fefe i le po po aisa ma timu. O le iʻuga, o le ova o le soona fai ma laʻau faʻaʻaisa o tamato ma PEPRA na o ia na o le ogatotonu o Iuni. O le mea moni, o le seleselega mai lava iʻa na o le pule tele pe leai foi. Manumalo ia i latou na ua timu ma tulaueleele fatu i le pito o Me. O fua na fausia ai ni tamaʻi ma tuai mo se taimi umi, ae o le faʻatoʻaga na.

Taulai atu i tulaga o le tau, e le mafai ona galo e uiga i le vaitaimi o le aganuu vaomatua. I Pepper mai fana aʻo leʻi foliga mai o le fua o le fua o le matua e tatau ona pasia le itiiti ifo 95-100 aso. Tomtes, o fualaʻau toto e mafai ona vavaeʻese mai le 100-105 aso pe a maeʻa le greemination. O le taimi lenei i lalo o tulaga lelei tuputupu ae. Faʻaititia o le vevela, o le faʻasesega, o loʻo faia i le vai lemu i lalo ma tuai le amataga o le fua.

Mataupu i luga o le autu: Barbs mo pupuni e faia oe lava mai ia te oe lava mai Beads ma Desks

O le maiuta, e aliali mai o fautuaga uma, e tatau i le togalepele ona mausali lamatiaga ma filifili. I le tele o tausaga, o Agronika ua gaosia, poʻo le matata, poʻo le agavaʻa e matau iai le natura - o ai e latalata tele.

Faitau atili