Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

Anonim

Ole tele o taimi, e masani ona suia pupuni masani ma pupuni e mafai ona suia i ou tauaso. E mafai ona latou puipuia tagata o loʻo nonofo i fale mai le scorching rays o le la ae aua le poloka le ala ma le tafega o le ea. O tagata tauaso o se masini e aofia ai ni fasi pepa (lamellae). O le tulaga o le lameula e mafai ona o loʻo lua faʻamilomini ma faʻamisa.

E sili atu le faigofie le auala e mafai ai i le auala. E le gata i lea, e le gata ina tatala ma faʻamafatolofa ma tapuni le tauaso, aʻo faʻamafanafana foʻi le tafe o le malamalama. Tosina foi le tele o le tele o mamanu i tulaga o ata ma ituaiga.

Manuia

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

O tagata tauaso e lautele ma faigofie ona faaaoga

E ui i le tele o manaʻoga o au tauaso, e toʻatele e le lamatia le suia o latou fusiua e masani ai. Matou te tuʻuina atu ni nai mea moni e tautala ai i lenei oloa:

  1. Le puipuiga faʻatuatuaina mai le la, ae maise pe a oʻo atu faʻamalama i le itu i saute. Mo le faatinoina o lenei faʻatinoga faʻaaoga se ie puipui, e manaʻomia le tau le tau ai ni mea mataga. A o tapunia faamalama, o na pupuni atoa e sili atu i le tafe o le ea fou. I le tulaga o tagata tauaso, o le lamella ua liliu ina ia atagia ai ave o le la, ae o le leai se totogi o le ea.
  2. Lautele talosaga. Faʻafetai i le tele o fausaga, e mafai ona faʻaaogaina uma i le ofisa kapeneta ma mo le suʻesuʻeina o le potu malolo.
  3. Faigofie ona faaaoga. Afai e mo le tatalaina ma faaiu le ie puipui, aemaise, e tatau ona e faia se taumafaiga, ona faʻaaoga lea ma le tauaso o le ala faʻaaoga sina auala faʻapitoa.
  4. E mafai ona e faʻaaogaina mo pupuni o soʻo se ituaiga ma vaega o eseese ituaiga.
  5. Le avanoa o suiga vaʻaia i le tele o le potu. Faʻaaogaina le faʻamalosiʻau tauaso, vaʻai le maualuga o le potu.

Foliga o le masini

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

E oʻo mai i lea taimi, e tele ituaiga o tauaso ua vaevaeina i luga o le masini faʻatonutonu ma le faʻatulagaina o lamellae.

Mataupu i luga o le autu: masini ma mataupu faavae o se masini masini

Mafaufau i ni ituaiga se lua o tagata tauaso e sili ona tele i le manaʻo e tagata faʻatau: sima ma faʻa-.

Faagasolo

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

O mea papa e lelei e lelei ai le mea e te manaʻomia e fai ai se siosiomaga leaga ma le vaivai moli

O le lelei o le faigata o matata o mea manino. Muamua lava, e tatau ona i ai ni faʻamatalaga anoa ma lautele lautele, lea e taua tele mo le fatuina o se isi fale. O le mea foi lea, faʻafetai i le ono mafai ona fetuʻunaʻiina o le suia o le potu i totonu o le potu, o se vaivai na maua ai le moli moli ua foafoaina.

Vaega o le tuʻuga o loʻo tapuni i totonu o le itu i totonu: O oAves, o se filifili mo fesoʻotaʻiga, o sui eletise, o se filifili mo le faʻatonutonuina, Lamella ma Corrd mo le puleaina.

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

O le vaega autu o le ie puipui o le malosi o saito. E faia i le alumini po o le palasitika. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa a le fomaʻi e le fautuaina e faʻaaoga e faʻaaoga, aua i le aluga o taimi, lalo o le matuia o tauaso, e amata ona faʻaseseina ma faʻaleagaina.

I lenei foliga, o le faʻataʻitaʻiga o le a le mafai ona mafai ona faʻalelei. I le aluga o taimi, o le palasitika o le a samasama ma leiloa lona foliga leo.

E taua tele le uʻuina o lagona o le eaves ma tagata faʻapitoa faʻapitoa e faʻavae i luga o le silicone.

Faafuasei faaaoga

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

Filifili tagata tauaso ma le tumau o lamellas ma cornice

Ia tatou liliu nei i se mea moni e pei o le faʻaopoopoga o le tautua olaga o le cornice o le cornice mo le papala ma ofa. Ia faia lenei mea, ua gauai atu i ni naileni:

  1. A faʻatau, e tatau ona e siakiina le lelei o le Fono Aoao o Cornices. O ona masini e tatau ona aoga e aunoa ma le tele o taumafaiga. Ma le isi foʻi tulaga o le 'ofu e tatau foʻi ona faʻalelei, e le tatau ona mūina.
  2. E le tatau ona vaivai le lalolagi eleelea.
  3. O le lautele e tatau ona fuafuaina e le mamafa o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaoga le au tauaso ma moli moli mai le sima ma le maualuga o le 4 m, o le lautele o le eaves e tatau ona 3 o le maualuga o le eva, ma le lautele o le 3 mm.
  4. Tausisi i tulafono o le taotoga.

O le lamellae faʻatasi e tatau ona faia na o le latou nofoaga faʻapitoa e faʻatatau i le eAves.

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

Filifili tagata tamoe mo le sili ona lelei tauaso.

Mataupu i luga o le autu: Glue mo Plywood i luga o le ata: Faʻafefea ona kelu i luga o le sima o

O mea e mafai ona faʻapipiʻi ai le tauaso i le ofa o loʻo taua o tagata 'ese. O latou uiga lelei e tatau ona atoatoa, o lea e mafai ai e le barsuvar ona faʻatumuina le faiga atoa. Ma le latou mauaina, o loʻo tatou fiafia i taimi uma i le tagata gaosi oloa. Faia o le palasitika.

I le pito i lalo o le lamella e fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi ma se faʻapitoa filifili. Tele mea e masani ai o se palasitika oloa, ae o le a e faʻatau mai le uʻamea, o le a faʻateleina lava lona olaga tautua.

Masini Tipi Paigram

O loʻo tuʻuina foʻi Weightlores i le pito i lalo o tauaso, mo le lamolemole nofoaga o le lamellae ma puipuia la latou aau pe a le matagi.

O le suia o le lamellae i le 1800 faʻaavanoaina se faʻapitoa filifili o le pule, lea e masani ona tuʻu i le itu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻatonutonuga a le faʻatonuga, o le fono ma faʻailoa atu o tauaso. O loʻo nonofo i tafatafa o le filifili faʻatonutonu.

Ie po o le palasitika fasi pepa - o lamellas e ese lava i le lautele. O le a le auala e aoina ai ni tauaso, vaʻai lenei vitio:

E fautuaina mo pupuni o tamai lapopoa e maua ai tauaso ma vaapiapi ma le tele o manoa, ma mo le tele - ma le lautele.

Faalava

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

Aemaise le mafanafana o tagata tauaso i luga o le Pusa Publine

O le masini o le auala o le scranism o mata o mata o tauaso e matua fetaui lelei ma fausaga fausaga. O le eseesega o loo i ai i le nofoaga o le lamellae. Latou te le talafeagai i luga, ae fetolofi. E i ai foi le eseʻesega i le faʻapipiʻi metotia.

E masani lava ona ofi tagata tauaso ina ia tapunia le saito i le taualuga, ma le oloa e le gata i le faamalama, ae saʻilia foʻi se vaega o le pa. O fausaga faalava e masani ona tuu i totonu o le faamalama matala, o le teaves o loʻo tuʻuina atu i le faʻamatalaga. O le lautele o tauaso o tauaso e ese foi: mai le 16 i le 25 mm.

Faapipiiina faiga

E faigofie le masini mamanu, ma e mafai ona faia tutoatasi. I le auala e seti ai fusi o fusi i le palasitika faamalama, vaʻai lenei vitio:

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona undind cable ma vali

O le polokalame o le masini e pei ona taua:

  1. O le cornice masini e tatau ona matua sili ona manaia, o lea e amata ona siaki le luga mo le faapipiiina. Afai e tatau, e fetaui. Le isi, faatino le faʻasaʻoina o puipui ma le faletalimalo. O pu mo i latou ua matutu.
  2. Faʻapipiʻi le cornice i totonu o puipui ma le fesoasoani a faʻapitoa faʻapitoa, o loʻo tuʻuina atu i luga o puipui.

    Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

  3. O loʻo faʻaauau pea ona tatou galulue ma faʻapipiʻi le oa o le lamella ma le fesoasoani a tagata faʻatauvaʻa. Lenei e manaʻomia le matauina o se faʻasologa malosi ma tautau besps e pei ona la pipiʻi i se lisi.
  4. Le isi, o le mamafa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o fasi uma ma le fesoʻotaʻiga filifili ua faʻapipiʻi. Mo lenei, o le faʻapitoa faʻapitoa o loʻo faʻatulagaina i luga o mamafa uma i itu uma e lua.
  5. I le tulaga mulimuli, toe siaki le saʻo o le faʻapipiʻi o elemene ma siaki i latou i gaioiga.

Faatasi ai ma le saʻo faʻapipiʻiina, o Lanes e tatau ona galue gatagofie ma faigofie. Afai, pe a siaki elemene, o le a e taofi, e tatau ona e toe siakiina le masini masini.

Pulea masini

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

Fuafua i luga o le auala, e mafai ona oso le tauaso i le ogatotonu pe i le pito o le faamalama

Fuafua i le tapunia o le au tapunia o le kapoti, o le fausiaina faʻafaʻapotopotoga e mafai ona tupu i auala eseese. E mafai ona latou agaʻi atu i le ogatotonu o le mamanu poʻo, i le isi itu, alu ese mai le ogatotonu i itu. Mafai ona aoina uma e ala i le pulega pulega ma mai ai.

Ma le auala faʻatonutonu e tatau ona e filifili muamua. Mo lenei, e toʻatele itu o le itu faʻaalia, amata mai le aotelega i totonu o le nofoaga ma le tuʻuina o meafale ma le faʻamutaina o latou lava faʻamuamua ma faʻaiʻu i a latou lava mea e faamuamua.

Mataupu Faavae o le Faagaioiga ma Faiga o le Puleaina o le Taualo

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tuʻu meafale i le pito i tua o le faʻamalama, e saʻo pe a fai o le tauaso o le a oʻo mai tonu i la tatou itu. I lenei auala, o le va o le potu o loo vaaia le faatupulaia.

Ma, filifili le ituaiga o tauaso, muamua lava, e le tatau ona faʻalavelavea i fafo atu o le potu, ma o ia vaʻaiga e le mafai ona puipuia mai le susulu o le laʻei ma faʻamafanafanaga.

Faitau atili