Ie scotland - ituaiga ma foliga o mea tartan

Anonim

O le ie i totonu o le sela e le o sau i fafo o le masani mo le sili atu ma le lua seneturi. O le tele o mea e siaki ai, o le ie ua iloga i le ogalaau o le scotland, o lona igoa tuusaʻo faʻaalia le atunuʻu o lona tupuaga. O le igoa lona lua, ma le sili atu ona saʻo o lenei mea - Taartan - vave e faʻasino i matou i le vaitaimi o tala faʻasolopito ma tifaga, pe a le o le lanu o tagata o Sikotilani.

Ie scotland - ituaiga ma foliga o mea tartan

Tartan ma lana tala

Na faʻamautuina o le metotia o le gaosiga o le fulufulu fulufulu o fulufulu fulufulu na lauiloa mo le tele o le sili atu ma le lua afe tausaga talu ai. O le amataga o le upu "Taartan" tusitala o loʻo faʻamatala atu i auala eseese, na te aumaia mai le Starofranzuz "ma le" o Gamenia ". O le igoa faʻailo na faʻamatala mai e le mea moni o le Sipilani ua gaosia i le auala o le lalagaina o filo muamua, o loʻo tutu uma.

O lanu ma le lavelave o le mamanu na faʻaalia saʻo ai le tulaga o se tagata. O le tagata matitiva na o le tasi-sipena lavalava uliuli, o le tautupu o Tanetana e aofia ai ni lanu e fitu. Pei o se tulafono, ua valiina fulufulu mamoe i lona uiga masani, ma o la latou filifiliga faamatalaina i le itufaʻi ma na sau ai Tartan. Lanumoana lanumoana, lanumeamata, ma aemaise lava o lanu mumu o le auala o le vasega maualuga. I se faʻaopopoga, o foliga pupula o se uiga o le mamalu ma taualuga lavalava, ma o le pogisa sela sa faʻaaogaina (ma faʻaaogaina) mo le fufuluina o teuga.

I le aluga o taimi, o Taartan o loʻo i ai nisi lanu ua avea ma faʻailoga o mea e mafai ona avea ma ituaiga. E moni, ae o tagata na o ni ie ulaula ma le mafanafana na latou ofuina ai le ie fiafia iai, o le a le tuleia na o se fusipaʻu o le sulugatiti. Fafine, o se tulafono, o le ofuina o se monophonanic fbcrication i pupula po o pupula leo. I le aluga o taimi, e le gata i Cene TarNov, foliga mai:

  • Tagata lava o le auai i taʻitaʻi o Clans;
  • ofutino i ai se moli susulu ma manatu mo fafine;
  • Faanoanoa;
  • Militeli, etc.

Tusitusiga i luga o le autu: embossting foili ma o latou lava lima i luga o pepa ma luga o le paʻu: tekonolosi ma mea

I le ogatotonu o le XviIII senituri, pe a uma le pagota o le Yakobitsky mumusu, na pa'ū Tartan i lalo o le faasaina. O le tuusaunoaga na faia mo tagata faigaluega o le patrol Royal Royas 'au, igoa o le "Black Guard". O le mamanu o latou pu i le taimi nei e faasino i se tasi o le sili ona taatele.

Ie scotland - ituaiga ma foliga o mea tartan

O le toefaafouina o le Sikotilani tuufaatasi na tupu i le amataga o le XIX senituri ma e fesoʻotaʻi ma se fono i Edinburgh King Edward IV ma Walter Scott. Mo le fale tupu, o se povi faapitoa na fatuina mai i se mumu mumu, ma tartan, e fai ma faʻailoga o faʻafiafiaga ma le saʻolotoga, salalau i Europa, e fofoa i Europa, e fofo i Europa atoa. O le Checkered Camed e mafai ona vaʻaia i luga o tauau o tuleia ma le iʻuga o le seneturi talu ai, ofuvae ma le vete i le sela na le gafatia le sela. I le aluga o taimi, o le Sikotilani ua avea ma se tasi o mea e sili ona fiafia i ai i aso uma ma tamaiti i aso uma ma tamaiti, ma e taitaia foi ofu o le alu i tamaiti faamalositino ma taitoalua.

O le a le scotland?

Scortecal Scotland o se ofu po o le ie puipui ma le plared mamanu. O le faia o lea, o le sosoʻo lea-e taʻua o fesoʻotaʻiga ua fausia i luga o masini lalagaina, o le, o se seti o vali filo. E faʻaputu filo, ma fesoʻotaʻi i se laina sao, ona faʻaola lea o le faasologa. O le iʻuga, o se faʻavae masani ua faia, o le mea e tupu mai ai le tartan mai isi mea cellular - o se sela ma se diagonal symmetry, o lea e foliga lelei tele le scot.

Aemaise le tatau ona faia e uiga i ituaiga o mea teuteu aganuu, lea e tutusa lelei le tusi i le lalolagi o loʻo maua ai le faʻailoga o le Taartanov, lea ua lesitala ai le CLUPTANIS nai lo le 6000 ituaiga. I le faʻaopopo atu i le faʻatusa, o le tartata ua faʻavasegaina foi e le tele o mea, o loʻo fuaina i le onese i totonu o sikuea sikuea ma e mai le 8 i le 16 i le 16 i le 16 i le 16 i le 16 i le 16 i le 16 i le 16.

E pei ona faia e le tele o gaosia, o ie na faia i cotton, o mea faʻapitoa ma pamupatu o loʻo i lalo foi o le vaega o "Scotland". E masani lava ona latou gaosia i le auala o le lalagaina o lino, lea e apalai ma se uiga lolomi. E masani lava ona faʻaaoga le tele o sela i laʻei, leai se mea e leai se mea.

Mataupu i luga o le autu: fusipaʻu pikert: stachome ma faʻamatalaga tuʻuina atu i luga o se ofu ma ata ma vitio

Faiga i le sela

E mafai ona finau ai o le sela Scottish ua avea ma se masani masani. E sili se ie e sili mo le faimaga, teuga, ofu i sitaili:

  • Faasamasamanoa;
  • Faamasinoga;
  • Saunia;
  • ofisa;
  • Vintage, etc.

Ie scotland - ituaiga ma foliga o mea tartan

Mai lea taimi i lea taimi, o le sela masani e avea ma fua faatatau o le fua faatatau - o ia ofuvae e fiafia e ofuina ni puki, ma pupuu sela potu masima na avea ma fafine talavou Iapani. Ae o loʻo iai pea mea e fesoʻotaʻi, muamua uma, ma le matagofie, taofiofi, faaaloalo. I totonu o le sili ona talafeagai mamanu o se sela o lenei ituaiga:

  1. Berberry, o le oneone, paʻepaʻe, uliuli ma mumu leo;
  2. Glellenchek - uliuli ma paʻepaʻe pe uliuli ma lanu samasama ma le lanu ata na faia o tamai curls fausia sikuea ma toega
  3. Blacktuch - faʻafefeteina fesoʻotaʻiga o le uliuli, lanumoana ma lanumeamata paʻepaʻe;
  4. Royal Stewart o se lauiloa pulou i lanu mumu.

Faitau atili