Tekinolosi e migao le drywall i le puipui

Anonim

Faatasi ai ma le fesoasoani a le matutu, toeititi mafai ona fesoʻotaʻi uma pa. Ma ni mea laiti pe i totonu o se tamai potu, e sili atu le faʻapipiʻi o pepa ma kuli.

Tekinolosi e migao le drywall i le puipui

Plasterboard pa o le a fesoasoani e nana le iversriculalarles po o le i ai nei fesootaiga.

O le a faʻatagaina le faʻapipiʻiina o le Faʻatagaga i le sefe tele o le avanoa ma faʻafaigofie le galuega i le feagai ai ma puipui. Peitaʻi, e fuafua ile vaega o le fevaʻate o pa, eseʻese metotia faʻaalu o loʻo faʻaogaina. Atonu o le a tupu lena mea i le potu e tasi o le a latou tuʻufaʻatasia auala televave.

Sauniuniga o le laufanua, mea talafeagai ma mea faigaluega

O le tasi o tulaga lelei o le faʻapolopleve faʻapipiʻi o le leai o se mea e sauniuni ai. A o le i oomiina puipui, o le mea faapipii o le a manaʻomia le faʻaititia o le faʻagaioia.

Tekinolosi e migao le drywall i le puipui

Meafaigaluega mo le pa puipui o le fale.

  1. Ma le faʻaaogaina o le plumb poʻo le pule, o le faʻavae o loʻo faʻaaogaina ma suʻe pe faʻapefea ona mimilo pe teteʻe mai le faʻatiga. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai ona iloa auala o le a sili ona lelei.
  2. Mai luga e tatau ona e aveese uma elemene, fao, fao, lio, ma isi mea
  3. Puipui mama mai le pefu ma paolo o nofoaga ma le faailogaina.
  4. I luga o le fola, tusi ai laina aua faʻapea le faʻaega o mea o le a tutusa lelei. I le taua tele, o le a manaʻomia ona e faia tutusa i le taualuga. O le a faʻatagaina ai le faʻapipiʻi o pepa i le vaalele lava e tasi.
  5. Afai o luga o loʻo i ai ni 'ava malosi, ona manaʻomia lea ona togafitia i le PITY, e faʻamalosia ai lenei uiga. A faʻapea e faʻaaoga lelei e le pa puipui, e tatau ona e faʻaaogaina se auala e faʻaititia ai lenei meatotino. Faʻapena foʻi le filifilia o se PITI, e tatau ona e amanaia mea o pa.

O afea e saunia ai pa, e mafai ona e alualu i luma galuega. O le faia lea o lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • spatralas;
  • palakalafa;
  • glue pe gypsum toty;
  • Gafatia mo le fausiaina o se fofo;
  • tama mea;
  • naifi;
  • 2 pe 3 paolaola;
  • penitala;
  • otaota;
  • Faamalosia le lipine.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fufulu pefu ma palapala tauaso

O le a se isi mea e tatau ona e iloa aʻo leʻi pupula le palakapi Sauniuniga o laupepa

Tekinolosi e migao le drywall i le puipui

Ata o le auala e leai se malosi o le teuteuina o puipui i plasterboard.

  1. O le auala faatamala e mafai ona faʻaaogaina i mataupu o loʻo le sili atu le lapoʻa o le puipui o le laupepa. E le manaʻomia ona sui ni fasi laiti.
  2. E le mafai ona e faʻapipiʻi le GCC i luga o le papa o Limetone.
  3. O galuega uma e tatau ona maeʻa uma galuega ma le uamea aʻo leʻi kopi.
  4. E mafai ona e faʻapipiʻi pepa i luga o le faʻavae o le faʻavae. E le tatau ona liliu pe smear. Mo le faʻatuatuaina o le vaʻa ma le laualuga, e mafai ona e faʻaaogaina 4-5 solo i le ogaumu.
  5. E le mafai ona faʻaoga le Mrwalls pe a fai o loʻo sauaina i le Invorspheric aafiaga (kiona, timu, ma isi.
  6. E mafai ona faʻatino galuega i le ea vevela i totonu o le potu + 10 ° C.
  7. O papatusi e tatau ona tapunia i totonu o le potu o le a latou aoina, i totonu o le 2-3 aso.
  8. E manaʻomia le tipiina o toloki ina ia tumau se tamai avanoa i le fola (e tusa o le 10 mm). E manaʻomia ina ia faʻateʻaina le fesoʻotaʻiga o le laupepa i le foloa, mai le fola, mai le mea e mafai ona maua le laupepa.

O le faigofie auala e galue ai ma glc, pe a fai o le le masani ai o le faavae e le sili atu i le 4 mm. O le faasologa o gaioiga o ni tala:

Tekinolosi e migao le drywall i le puipui

Polokalame o le ogatasi o puipui ma plasterboard.

  1. E masani lava, o le pa puipui e amata mai le tulimanu.
  2. O le fofo e faia e tusa ai ma le gaosiga faatonuga. Aua le saunia se aofaiga tele i le taimi e tasi, ona O le tulaga fata e masani lava. Tele lava mo nei faʻamoemoe, "le tagata faʻatau" faʻaaogaina.
  3. O le fofo e faʻaaoga i pepa i luga o laupepa i le tino ma se nifo nifo. O loʻo faia foʻi le 1 poʻo le 2 fusuaga i le ogatotonu. Afai e te fuafua e tautau atigifika ma isi meaafale, o le lusina e tatau ona mautu. Peitai, e le tatau i le mea totoa ona alu i le mafutaga.
  4. O puipui o loʻo faʻapipiʻiina i luga o puipui (2-3 fasi i luga o le laupepa), o le a faʻasao le avanoa o le 10 mm. O le lagolago e tatau ona aumaia le veli, e pei ona manaʻomia le ea e faʻamago ai le kulimi. E pei ona ofi, e mafai ona e faʻaogaina le tui o le digwall.
  5. O loʻo tupu aʻe i luga o le pusa saito ma faʻapipiʻi i luga o le lagolago, ona fusi lea i le puipui. O le a sili atu ona talafeagai e ave mea faʻauma pe a fai e te tuʻuina i luga o se tamai fola mai le laupapa laupapa (2-3va lava).
  6. Faatasi ai ma le fesoasoani a se moto poʻo se paʻu cyanka, o se laupepa faʻapipiʻi ua fesoʻotaʻi. I le avea ai ma mau, laina ua tanuina i luga o le fola.
  7. O lenei Poloaiga e faʻamaea le potu atoa i le tino. I le faʻaaogaina o le tulafono, ua siakiina e ala i le siakiina o le tulaga o le faʻapipiʻiina o le glc e uiga i le tasi ma le isi. O ie e tatau ona maua lamolemole ma mafiafia.
  8. I le Drywall, e tatau ona e avatua ni pu mo fesoʻotaʻiga, taʻaloga ma fesuiaʻi. E sili le teuteuina o le mea e maua ai.
  9. A uma le 3-4 aso, ina ua maeʻa faʻamagoina le ku', o loʻo faʻamamaina ala, ma ua tapunia avanoa ma se vaʻa.
  10. Pe a faapipii le mūmū i le Pa o le Pa o le laʻau, e mafai ona faʻaaoga le fao i totonu o pulou lautele. Faakelu iinei o le a faʻaaogaina sili atu mo le toe foʻi.

Mataupu i luga o le autu: fola laupapa: foliga ma vaega o le mauga ma o latou lava lima

Afai o le le masani ai o puipui o puipui mai le 5 i le 20 mm

I lea la tulaga, o le fua faatatau o pa puipui e le laupepa laupapa, e leai se tasi o gaioiga: o le faasologa o gaioiga e tumau pea lava le tutusa, na o le sui o le faatatauina e tupu ai.
  1. I le tele o le faʻaaogaina e faʻaaogaina "i le taimi". O lenei kulimi e faʻaaoga i se laupepa ma tamaʻi atigi. O le lapoa o latou o le 100-150 mm, ma o le maualuga e tatau ona sili atu le sili atu nai lo le loloto o le atuatuvale (mai le 100 i le 300 MM). FaNa Ca kekelyes masani: Taʻitasi 3-350 MM muamua i luga o le faʻalavelave, ona sosoo ai lea ma le ogatotonu o le vaega.
  2. Ona tulaʻi lea aʻe lea o le lau ma faʻapipiʻi i luga o le mea e te alualu i luma. E tutusa ai tulaga faatele (mo lenei auaunaga tautua, ma taalili i luga o le fola ma le taualuga).
  3. A tatala le kulimi i luga o sooga, ua aveʻesea e se spatula. O le tali i totonu o le Seam e le tatau.

O le a le mea e fai pe a fai e le o le 20-40 mm

E sili atu le faigata ona maua i luga o puipui o plasterboard pa, pe a iai le tele o le atuatuvale po o patupatu.

Tekinolosi e migao le drywall i le puipui

Polokalame o le papala o le papala i luga o se pupu.

I lea tulaga, o le "moli uila" o loo faapipiiina.

  1. Mai le GLC, e tatau ona e tipiina fasi pepa o le 10 cm lautele ma kelu le puipui i luga. E manaʻomia le faʻasaʻoina o le 40 poʻo le 60 cm. O le tele o le masani ai i le laasaga, o le sili atu le faʻatuatuaina o le Mauga. Ia faia lenei mea, e sili le faʻaaogaina o le "poʻo le le fiafia".
  2. O fasi pepa e fesoʻotaʻi ina ia latou i ai i le vaalele lava e tasi. O le mea lea, e aliali mai se ituaiga o ata mai le GLC. O le ogatasi o puipui o le pamu o loʻo tupu i le tulaga o le faʻapipiʻi o le faavae. O le keke o le a faʻaaogaina i paneta, ae o tagata uma o le a i ai se ese le maualuga: o se mea 10 mm, ma sina mea 30 mm pe sili atu.
  3. O anafea na aoina uma pa (poʻo nofoaga ma ni nai minute tetele), o le auiketi na aoina, ua tuua le mago.
  4. Ina ua uma 2-3 aso, Grepspumkeeper e faia. Ua faʻasaʻo le faʻaaogaina o le "tagata fugneennaler". O nisi e fiafia i fao vaivai. O faʻamatalaga uma e tuʻuina atu le maualuga o le maualuga i le va o le faʻavaʻa ma le glc.

Mataupu i luga o le autu: decopupuge i luga o tioata ma ou lima lima

Maea le Galuega

Glue i lalo o le fanua le palapala e tatau ona mago. E 2-3 aso. Ona mafai lea ona e agaʻi i le tulaga mulimuli: o le sathocking o soʻoga.

Muamua, o le tulaga faʻatulagaina o le fofo e faʻaaoga neʻi o loʻo faʻamalosia ai le futu i totonu.

Ina ua uma ona mago, o se vaega lona lua o loʻo faʻaaoga - tulaga. Ma le isi, pe afai e faʻaaoga e se isi mea-paʻi foliga faʻalusufi poʻo fao, latou te manaʻomia foʻi ona manogi. Mo lenei, o nofoa faataatia e nofo i totonu o le faauma. E mafai ona e faʻaogaina le tutusa o le mea e tasi mo le gaʻo. O avanoa i le fogafale e latalata i le taligalu.

E mafai ona faʻaaogaina metotia eseese e oʻo lava i totonu o le pa lava lea. A mago, e mafai ona e amata faʻamaeʻaina le potu.

Faitau atili