Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Anonim

Ua uma ona e fausia se fale laupapa i luga o le fale ma le le iloa le fea vali e faʻaaoga ai mo le potu i totonu? Afai o lea, o lenei tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e suʻe ia tali i fesili sili ona taua e fesoʻotaʻi ma vali galue i totonu o le fale laupapa. Tusa lava foi ona o le fauina o le fale o lou atunuʻu, sa amata ona ou fiafia i le ono mafai ona faʻatulagaina i totonu. Ma o le iʻuga o galuega fauina ua uma ona iloa le auala e vali ai se fale laupapa i totonu, o le fea vali e sili atu mo le faʻavaeina o le fogafale o Paine, o le fola ma faʻataʻitaʻiga o le pa ma le faʻavae mai le poloka poloka. Sei o tatou auiliiliina faʻapitoa lava lelei o le faʻaaogaina o nisi o tiga ma vaovao.

Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Valivali o le fale laupapa oe lava

Aisea e te manaʻomia ai le vali?

Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Tape i luga o le fale

A o le i fafo, o le faʻaaogaina o mea taua e le lava le mea e le mafai ona lafoai e lafoai i le atunuʻu pe i se fale masani. E manaʻomia le togafitiga i lo 'e sili ona taua mo le tele o papa, a o latou mafatia mai:

  1. Mautu o le vevela
  2. Mafai ona afaina ai le le fiafia i le mea e sili ona afaina ai le umi o le tautua olaga
  3. Mai le fesoʻotaʻiga e le o aofia ai aafiaga

TAUA! O manatu uma e fesoʻotaʻi ma le fauina o le fale laupapa e tatau ona fesoʻotaʻi vavalalata ma le malosi o le tino, talu ai e aunoa ma le tausiga lelei, o mea faʻanatura!

O le vali o le fale o le malo e le gata mo le teuteuga mamanu, ae muamua o mea uma e puipuia mai le aoga le lelei o le gred ma beets. E leʻi tafimuli ia fale mai le pa i le pu, ma o le laʻei o pa o le a gagau.

Filifili LKM.

Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Valivali o se fale laupapa

Sa ou faia soʻoga na faia ai ni atavali vali e fesoʻotaʻi ma vali uamea oloa poʻo nofoaga sima ma o lea ua uma ona faʻapipiʻi lou lima i lenei faiga. Peitai, na tumau pea le sailia o faʻafitauli e sili atu le faʻatulagaina o puipui poʻo le fogafale i totonu o le fale, faʻapea foi ma le ufiufi i totonu o le fale pe a faʻaaoga e fai ma tulafono teuteuga.

O le taina o le taʻamilosaga, fola poʻo laʻau i totonu o le fale faʻasamoa e mafai ona filifilia mai sea lisi:

  • Mormilka ma le HUMERGNGNUNT - Suavai Mea Faʻavae, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa poʻo ni elemene masani
  • Valnish, vali ma enamel - synthetic base i luga o le polymer restin ua faaaogaina

1. Faiga o faʻamatalaga i totonu o le Autu: Tafunaga Paʻasefi i luga o Windows: Faʻaosoosoga, stentils ma mamanu mo filo laupapa; Faʻafefea ona tipi laupapa laupapa i ou lava lima?

Sei o tatou vaʻai i le laulau o ituaiga mo nei tuʻufaʻatasiga:

MatamataFoliga
Valivali ataFaatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia se mafiafia ma tumau ata i luga o luga o le pa, lea o le a mafai ai ona puipuia le fola ma puipui. O le lautele filifiliga o mea e mafai ona nonofo ai potu i soʻo se lanu, ae ui i lea, e matua maualuga lava lilo i le fausaga o mea na faʻaaoga.
Varnish (manino ma transpeant)E tatau ona e filifilia ni ata eseese e ufiufi muamua. A maeʻa ona mago, o se ata umi, ma puipui ata ua fausia, e le gata ua natia, ae ua faʻamamafaina foʻi le fausaga o puipui o le fale puipui o le afi o le fale puipui. E i ai le pupula, matte ma semi-mone lacquer
Aofaiga o le VaegaO se paluga e le faʻatulagaina i luga o le luga o le ata, ae na faʻaputuputuina ai i le faʻavae o le faʻatuatuaina mai le le lelei. E mafai ona e filifilia ni mea e leai se aoga, ma mafai ona uma le laualuga i le lanu e te manaʻomia e ala i le faʻaopopoina o pigments

TAUA! Valivali se fale laupapa o se auala talafeagai ma afai e te filifili e faʻaalu uma galuega ma ou lima, aua le galo e uiga i sauniuniga vave ma faʻaumaina.

Faʻafefea ona vali le laupapa ma lona faʻamaoni

Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Tatalo laupapa ma o ou lima lima

Afai e te filifili e faʻaaoga se faʻataʻitaʻiga o le laupapa o se faʻamisa o le laina o le fale, ona tatau lea ona e filifilia ni vali ma vase o loʻo faʻaaogaina mo fafie. O le mea autu o le mea e tatau ai ona tausisi i le tekonolosi ma le faasologa o vali. E mafai ona e valiina le faʻataʻitaʻiga o se pa ma ou lava lima ina ua maeʻa ona faʻasologa:

  • O le faʻataʻitaʻiga e tatau ona kilia o le filogia ma le filogia lelei
  • O le isi gaioiga o le a faʻaaogaina o antipfactics - e sili ona lelei le filifilia o se faʻamatalaga manino o le a le afaina ai le lanu mulimuli ane
  • I luma o le atavali i le pito i lalo o pa puipui ma le eleele e apalai i le fola - faia e tatau i le faavae o vali, o le a faaaogaina i le lumanai
  • O le ata o le LKM e tupu ma le fesoasoani a rollers, pulumu poʻo ni vali. Mai le pulumu e sili atu le musu i ai, aua o le a faigata tele ona togafitia ai le tele

O le tekinolosi o loʻo vali ai le laupapa e toeititi lava o le faʻataʻitaʻi o le pa. E pei ona masani ai o se pa, e tatau ona e saunia ma mo lenei faʻaaogaina tolu tuʻufaʻatasiga:

  1. Lesitalaina mai le susu
  2. Mai aafiaga o iniseti
  3. Antipiren

I le agavaa e saunia ai le laupapa, o fofo 3b1 e le tatau ona faʻaaogaina, talu ai ona o le vailaʻau talimalo e tupu pe a faʻafefiloi.

TAUA! A ua uma ona e filifili nai lo le valiina o le laina i totonu o le fale, e tatau ona e manatua o le vali e tatau ona apalai i nisi vaega. O le pito fou mai le ufiufi, pei o le pa e iai le meatotino e mitiia ai pigs. O lenei taimi e tatau ona amanaia i le taimi o le faʻatauga o le manaʻomia o le tele o mea.

Tele taimi e masani ai, o le pa o loʻo manino - o le mea lea ona o le mea moni o le laupapa ma e aunoa ma le lanu e manaʻomia e faʻaaoga ai le puipuiga puipuia. Afai o loʻo e filifili e faʻafetaui le laupapa, e mafai ona e faʻaogaina ni faʻatonuga i le fale e sili atu le natura, ae ona o ona vaega e le i ai meatotino o le puipuiga fale. Valivali le le laina i totonu o le fale e manaʻomia e puipuia fafie mai le susu, ultraviolet, faʻaalia ai faʻaaliga ma iniseti. Aleo, Afai e vaaia le matagofie i luga o puipui o puipui po o le a e maitauina le faʻaalia o o bug, ona le o se mea manaia. O le valiina o le laina i totonu o le fale agavaa, e tatau ona e pipii i le faasologa tutusa e pei ona valiina se laupapa laupapa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele ma ou lima lima

Filifili mea mo vali faasitepu

Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Mobile Staircase i le fale laupapa

I le taimi muamua, e leai se mea e faigata i le valiina o le sitepu mai le pinis busgif. Peitai, o sina loloto aʻe i le onoa o le auala, e iloa mai ai e tele itu e tatau ona mafaufauina. O mea ia nei:

  1. O le fafie lava ia o le hygroscopic - o loʻo taʻu mai ai o le a sili atu le faʻaaogaina o le vai, ae o le lkm
  2. Ona o le faʻaleleia, o le faʻafitauli o le siʻitia o le faaputuga, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faigata le faʻavae
  3. Aua o Pine e sili atu le faʻaputuputu o le resin, lea e faʻaosofia ai. O lona uiga e le mafai uma ata vali ona uu ma le faavae ma fatuina se toniga o le toniga.

Filifili se unating mulimuli mai i taimi uma ma faʻaopopo i le faʻaopopoina o le faʻalagolago i le lelei o le pine faʻaaoga. Mo le sitepu, o le fetaui lelei e talafeagai ai:

  • Enamel - pe a fai e maualalo ituaiga o pine sa faʻaaogaina mo faasitepu, ona poloka lea o lenei paluga, o le a poloka ai e le auala mai le ogatotonu ma faʻalauteleina le tulaga o le ofuina
  • O le sitepu i le atunuʻu e mafai ona ufiufi i varnish - o lenei kuka e mafai mo mea maualuga-tulaga lelei. Faatasi ai ma le fesoasoani a varnish, e mafai ona faʻamamafaina le fausaga o le faʻavae o le pito i lalo o le faasitepu, e nofo ai lava

TAUA! E tatau ona e filifilia se matematika poʻo semi-talotalo ogavae mo faasitepu. O sea fesoʻotaʻiga i lalo ifo o nofoaga i luga o faasitepu, lea o le a faigofie ona fai ofu.

Tatalo osb ma foliga

Tutoatasi Ata vali o se fale laupapa

Valivali o laupapa puipui i le fale

E le gata i le valiina o se fale tumaʻoti o le fale fafie e mafaufau i le filifilia o vali i le taimi o le toe faaleleia galuega. E pei lava ona iloa, o le kopiina e tatau ona filifilia e faʻavae e faʻavae i luga o le tuʻufaʻatasiga ma mea totino o le mea lava ia. I se faʻaopopoga, e tatau ona e mauaina e tatau ona e valiina: le foloa poʻo le pito i lalo o puipui.

Talu ai o le OSB e aofia ai le 90%, ona matou vave lava lea i le avanoa o le atavali ma le pipiina ma fusi. O papatusi ua tusia ua tusia i luga o luga o puipui puipui, i totonu i totonu ma fafo atu o le fale, mafaufau pea ia o fea taotoga o le a tupu. O le mea sili mo Osb o ni pigges e mapu i totonu o se mataupu o le tino. Peitaʻi, latou te masani ona faʻaogaina i ni isi faʻamatalaga. Ma le isi, mo Osb, e mafai ona e filifilia le suauʻu vali ma alkyd, - O le mea mulimuli e seasea tele, pei ona tele le taumafaina o lena mea. E mafai ona toso mai papatusi a le Osb i luga o le puipui ma le fola. Ina ia mafai ona avatua se foliga matapogia, o le fola mai le OSB mafai ona ufitia i varnish. Afai e foliga mai e matua tele i luga o le luga o puipui o pa o le lio, ona mo le fola o le fola, o lenei ituaiga e masani ona talia.

Mataupu i luga o le autu: mataupu mo le fufuluina masini

Pei o ni mea fafie, o le ie e aoga e ufiufi ai vali po o varnish. Talu ai e masani ona faʻaoga Faturu o se mea faigata, e tatau ona puipuia mai faʻamatalaga i fafo atu. O Farao na valavala i le pito o pa i totonu o le fale laupapa, e mafai ona vali le faaaogaina:

  1. E faʻatagaina ni paluga mo pa
  2. Phaner pouliuli le sili atu vali mo fafie
  3. Impregstion ma le faʻauigaina o meatotino faʻatagaina oe e faʻaleleia atoatoa le faʻi, lea na faʻapipiʻi i luga o le fola, puipui poʻo le taualuga

TAUA! O aitia mo le mamanu o nofoaga i totonu o le atunuʻu e mafai ona maua i le Initaneti. E le gata i lea, i le tele o fale fale oloa o loʻo i ai o faʻasologa o manatu uma o le o loʻo faʻailoa mai ai i le lisi.

Ina ia mafai ona sili atu le maualuga o le ata i le paneur, pei o se pa poʻo se panels, e mafai ona faʻalautele mea sili ona lelei o le ola. Laminated Syneur e tatau ona olo ma meafaitino mea e aveese ai le pito i luga o le taina.

O le mea moni, o le valiina o se fale laupapa e leai se mea faigata pe a e alu i le tapenapenaga o luga o puipui, itupa, taamilosaga ma filifili naʻo mea talafeagai mo le taimi talafeagai.

Faitau atili