O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Anonim

I le fale

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

O le ulufale atu i le fale o se pisinisi pisinisi ma le tofo o tagata e ona. Ina ia fausia se lagona lelei o au meatotino, saili le auala e fai ai se fale tumaoti. E maua mai e le tusiga filifiliga eseese filifiliga ma aitia.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Vaega vaega

O se fale tumaoti e aofia ai ni elemene:

  • O le nofoaga o loʻo i ai i luma o le faitotoʻa faitotoʻa agai i le fale. E masani ona aʻea i luga aʻe o le eleele, atonu e i ai se faatafafa, sikuea pe faataamilo foliga.
  • O le sitepu e tau atu i le vaega autu o loʻo aofia ai ni nai sitepu e maua ai se ulufale faʻaaloalo.
  • O le tuʻuga o loʻo i luga o pito o le sitepu ma le faia o le tulaʻi i le saoasaoa ma le saogalemu, tutusa faʻatasi ma faʻatapulaʻaina le sone.
  • O le pato poʻo le faʻaaliga e faia ai le galuega o le puipuia o le faapaologa mai le la i le la o le la ma timuga. O le elemene e mafai ona faia i le ituaiga o le misi-taualuga-taualuga, e tasi le slope pe lapotopoto i luga.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

O aitema uma e tatau ona tuʻufaʻatasia, faʻatasi ai le tasi ma le isi, e fetaui ma le stylistic design of the fafo (faʻavae) o le fale tumaʻoti ma fetaui i le laufanua o le fanua.

O le a le mea e mafai ona avea ma faapaologa?

Muamua faamatala le mamanu o le poletito:

  1. Tatala i ai se tulaga, lea, i le talosaga a le e ona, ua faaeaeaina e se sitepu ma osofaʻiga.
  2. O se vaega tatala o le poleti o loʻo i ai le pato e puipuia ai le sone mai le la ma e ono faʻafuaseʻi.
  3. O le mea ua tapunia o loʻo faʻatulaga ma se faʻaaliga ma le itu o puipui, ma e mafai foi ona i ai se ituaiga pa atoa i itu uma e lua ma luma o se faʻaopoopoga. O le togafiti e mafai ona faʻaaogaina o se faʻaopopoga auala poʻo se ofu o loʻo i fafo atu.
  4. O le faapaologa o le siʻosiʻomaga o se nofoaga matala i luma o se fale o loʻo iai se vaega tele ma faʻaaoga e le gata i le ulufale, ae mo faʻafiafiaga i le ea fou, faʻatasi a latou faʻatasiga a le aiga.
  5. O le faʻaulu mai o le paʻu o se mea e seasea, o le filifiliga o le mea e fuafuaina e ala i foliga o le nofoaga o le nofoaga poʻo laufanua mamanu. Afai e le lava le avanoa i luma o le faitotoʻa, pe o ai le pito i lalo o le fausaga, faʻamatuʻu le faʻamalosi i le tulaga o le lagolago i le lagolagoina o le faapaologa.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Eseese ituaiga. O le masani ai ma le masani a sikuea ma faʻatamafa, toe fai le otootoina o le fale tumaʻoti. E sili atu le ono mafai ona sosolo, lapotopoto poʻo le elititic gaʻo o loʻo faʻataʻamilomilo pito. Afai o le fale e iai se faigata o mamanuina ma o lenei tulaga faʻapitoa, o le faitotoʻa ulufale ono i ai le le masani masani faʻavae: tafatolu: tafatolu, rhomped, galu-pei.

Tusitusiga i luga o le autu: totonu o le vaega o faafomai Fomai: foliga ma metotia

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

O a mea o loʻo faʻaogaina?

Mea e faʻaaogaina e fausia ai se tulaga ma le faʻavaʻa o le poletito:

  • O se laʻau e faʻaleaga faʻaleaga, faʻatuatuaina ma tumau, pe a e filifilia se ituaiga teteʻe i isi mea mai fafo. E masani ona faʻaogaina pane o loʻo i ai se tau tau gafatia ma maua uma uiga talafeagai. Faateleina tautua ola ma puipui mea mai le susu ma iniseti pisia ma ofutino.
  • Sima - lautele, tau le mafaapiʻoina, tumau ma le poto, tetee i le maualuga o le susu, burnout i lalo o le susulu o le la, vevela. O le sitaili o le porten e mafai ona tuʻuina atu e soʻo se faʻauma. Ae o le faʻatonutonuina o le suauʻu e filifili ai: Afai o le a maeʻa le tulaga o le fofo i le tui tulaga, o le a lamolemole le lamolemole.
  • Uamea. Mai i lenei mea, o le faʻavaʻa o le upega tafailagi e fausia ai, o le pu pepa. Uamea vaega e tumau ma mautu, ae o nisi metotia e noatia i le malaia. Mo le maualuga o elemene aulelei, faʻamalieina le sili ona lelei o fale tumaʻoti.
  • O piliki o se faigofie-i-faʻaaoga mea e mafai ona faʻaaogaina uma mo le fausiaina o le atoa mamanu ma mo le mamanuina ma le teuteuga. O le pulumu paipa foliga foliga manaia ma matagofie, ae e le toe i ai. E lauiloa Briksi ua salalau solo.
  • O le maʻa e tutusa ma o auala, e mafai ai ona tuʻuina atu le ulufale i le fale mea matagofie, avea ma faʻailoga o le tofo lelei o tagata e ana le lelei o le tofo. O le mea e maualuga le tau, ae e matua tumau lava ma le tetee i le uunaiga ma tau aafiaga. O mea taua o le maa e taugofie ma e le mafai ona i ai le sili atu, e masani ona gaosia i le ituaiga o nonoa ma ua faaaogaina mo fafo teuteu.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Tuu eseese atu, e aoga le tusitusi e uiga i le fanau. Lagolago e mafai ona fausia mai mea taua, o le pato e faia mai uʻamea oloa, fetuʻutuʻunaʻi pe faʻapipiʻi laupapa, laupapa laupapa, popponboad. O le filifiliga e fuafua lava i le mamanu ma le mamanu o le poletito. O le pepa lapotopoto e mafai ona musuia e se fetuʻutuʻunaʻi polycarboate, ma le faigata tele, e sili atu le faʻaaogaina o mea e maua ai le faʻapolopolo elemene o le pulumu, laupapa.

Mataupu i luga o le autu: siitia ie pupuni fai oe lava: Matai vasega mai polofesa

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Stylistic fofo

O le ata o loʻo faʻaalia ai o le matagofie o le faapaologa o loʻo faia i se ituaiga sitaili. Ua faaaoga tali:

  1. Atunuu O le itu e aofia ai le faʻaaogaina o se mea itiiti o le tele o le laʻau o le malamalama, o se ata puʻupuʻu e aunoa ma ni mea. O le pu pepa o se faigofie, o le nonoa ma le faʻapipiʻi o le laupapa o le laupapa.
  2. Masaniga. Filifiliga Filifiliga: Brkickwork, Boot Boopring poʻo Partrete vali, pipiʻi. E faigofie ma manino le laumei, o le pala e fisea.
  3. Igilisi sitaili. O le mea taua o le a faamamafaina ai le teuteuina o le maa ma faia ai elemene. Leaga mauoa: fugaina o laau, faatagata. O le tuʻutuʻuga o loʻo tuʻuina atu e possines poʻo ni tagata ita tele.
  4. O le filifili o se fale aga masani altaine. O le ulufale e faia i totonu o le pogisa fafie, ua tuufaatasia ma se maa.
  5. Malace style sili taugata ma mauoa. O le maʻa lea, koluma, Calley Danor, alofa tele.
  6. I le 2019, o le itu i onapo nei o le maualuga-tech e lauiloa. O foliga: Laki Foi ma le manino o laina, moli lanu efuefu po o siliva laiti, susulu soft soft luga, leai se decor. Mea na faʻaaogaina: sima, tioata, palasitika poʻo polycarboate, chrome metal.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Faauma ma devor

O le poletito e mafai ona feagai ma lea mea e faʻaaoga e tatau ona fuafuaina mo le faʻavae o le faʻatulagaina poʻo fale auala. Pe a filifilia, amanaia le ituaiga o fale ma uiga o filifiliga.

Ceramic po o le pa pupuni o laʻau talafeagai e fetaui mo le feagai ma sitepu, faʻatulagaina ma vaega o puipui faataamilo i le faitotoʻa. O le mea e faigofie ona faʻaaoga, mo se taimi umi o tautua ma faʻamalosi i le sitaili masani. O le a tuʻufaʻatasia le tulaga, ma atoa ma le athetic. Ae ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻaseʻe, filifili se fala poʻo se paʻu, e le lamolemole ai.

Paʻaga o le Wooden Woodlee talafeagai mo se styling rusttic popch i le atunuʻu. Faʻafaigofie ma sili atu le le mafai ona gafatia o filifiliga - laupapa, o loʻo faia lea o le totoina, faʻagaioia e ala i le faʻatupuina o le faʻavasegaina o le faʻavaʻa.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Filifiliga lautele - Vali, ua paʻu aʻe i luga o fafie, sima, maʻa ma isi mea. E mafai ona matematika poʻo le pupula, ma le pupula ma le lanu o le malamalama. Filifili SpaceProof Frotade vali.

Tofotofoina ma le sipuni. O le mea e sili ona totoina o le a fesoasoani e fausia ai se lamolemole manino luga. Auala i le taimi- poʻo le faʻapipiʻiina o le sili ona lelei o le sili atu faigata. O le Decorative Venetian Sprster o le a fausia ai le mapusaga. E mafai ona e faʻaaogaina le mea e le gata i le toniga vaega, aʻo le stroke foʻi pe mamanuina pe mataʻituina, o le agavale i le pukeni faʻapitoa poʻo le faʻailoga.

Tusitusiga i luga o le autu: Palota Faleoloa Do-As-oe-oe: Mea, Mutualii Aoao

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Lagolago e mafai ona faʻavasegaina i lalo o pou matagofie, ae o elemene faʻapena o le a fetaui i totonu o le maota o le maota ma le Igilisi. O osofaʻiga ua faʻateleina e pulu, faʻatinoina lelei mamanu. O le tulaga ma le laʻasaga e mafai ona teuteuina i le teuteuga o faʻapipiʻi mai fusi ma ata faʻapitoa poʻo ostatic tuʻaiga.

Teuteuga o le faapaologa e mafai ona avea ma laau. Tuu le laʻau i totonu o le ulo poʻo le lua fugalaʻau i autafa o le faitotoʻa. I le umi o le tuʻugamau ma luga o le lagolago, tuu le laʻau feoaʻi, o le a avea ma se matagofie o le pa ma o le a faia ai nisi ata. Afai e iai se mea maua fua, tuu se mea teuteu, o se faʻaputuga lapoa, o se vale i fafo poʻo se faʻatagata. Puipui e mafai ona teuteuina i panels.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Mulimuli ane: O le mea e tatau ona amanaia pe a teuteuina le faapaologa?

Ia o puipuia le faapaologa a le faapaologa, toe faʻaleleia o le fofo, e foliga mai o le fausiaina ma le malosi i le laufanua, ia e faʻaaogaina ai teuteuga, latou te faʻaaogaina le tele o manatu taua:

  • I fafo o se fale tumaoti - o le ata o fafo. O le poletito e tatau ona tuʻu faʻatasi ma lanu lanu, mea ma pili, e aunoa ma le tuʻituʻi atu o le aotelega o manatu.
  • Polofesa Galuega. Afai o loʻo faʻaaogaina o se faʻamatalaga teuteu vaega, o le ata e mafai ona mamaʻe. Afai o le vaega o le fale e faia ai galuega puipuia ma puipuia le ulufale atu, faia le porch ua tapunia ma fausia mai le talitonuina ma faatuatuaina mea.
  • Taua o tulaga o laufanua. I le mafanafana o itulagi ma le le fiafia o le fale ma galuega, o le a mafai e se faapaologa. Afai e malulu fanua ma matagi, filifili se tapunia o le mamanuina ma faia le sili ona tumau, tetee i le mafiafia o le matagi, prosts aisa ma isi tulaga.
  • Laufanua mamanu o le fale. O le faapaologa o se vaega, ina ia fetaui lelei i totonu o le mamanu. Ina ia faia lea o mea, e nafa ma le filifiliga o mea, mamanu, imple.
  • Maualuga. Afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai 15-20 centimita i luga aʻe o le eleele, o le sitepu e le fetaui e aumai. O le maualuga maualuga o le a faʻaumaina ia sitepu e faʻatatau ai i tagata uma o le fale, e aofia ai ma tamaiti ma faʻapitoa ai.

Femaitaiga ma se mafaufauga e mamanuina ai le faapauā o se fale tumaʻoti ina ia le naʻo le faʻatinoina o ana faʻatinoga, ae na maeʻa foʻi le puipuia o le fale ma le laufanua o le nofoaga.

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

O aitia o le faapaologa o le fale tumaoti - 40 ata

Faitau atili