Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui: metotia o faʻapipiʻi

Anonim

O le masani ai, o le tele o matou vautu ma puipui o latou fale ma kapeta - i luga o le fola, puipui. E le gata i lea, na te fausia se siosiomaga mafanafana ma le lelei, se siosiomaga ulufale o loʻo faʻavaveina le faʻaleleia o le faʻatonutonu o nofoaga. Masalo o loʻo i lenei mea lilo o le alofa faʻaaloalo mo le kapeti o oloa?

Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui: metotia o faʻapipiʻi

Faapipiiina i luga o le kapeti puipui e tatau ona maualuga pe a mafai. Talu ona faavaitaimi, o le kapeta o le a tatau ona fufulu le faʻapipiʻi e tatau ona tatalia ai nei avega.

Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui ina ia taofia ai le faigata, e le tamaʻitaʻi, o le pepe maimoa e le o faia) O lenei mataupu o totonu e tatau ona faʻamamaina i taimi uma, o lona uiga o le Mauga e tatau ona taofia ai le taimi nei-aluga i taualumaga.

I luga o le foloa, o le kapeta ua lava na o lea e nofo i lalo, ao i luga o le pa e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia. Sa iʻi lava i le vaega o le Augn Tructice, na matuaʻi ai lava i le puipui, o le a le teuteuina ai le totonu ma mafai ona faʻaleagaina le lautele o le potu. Ma fng shui e leai se mea e fai ai. O le taua o le tuʻuina o le oloa faʻatatau i le tafailagi, faʻatuatuaina ma le mailei faʻapipiʻi. O le maitau mai se mea faʻapipiʻiina, o le sili atu le totonu o totonu o se foliga atoa. O auiliiliga o faʻatonuga ma fautuaga a tagata poto masani e masani ona faʻafetaui ma le galuega.

Mea ma Meafaigaluega

O le a le mea e tatau ona e tautau ai le kapeta i luga o le puipui? Ole lisi o mea taua mea taua ma mea faigaluega e aofia ai mea nei:

Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui: metotia o faʻapipiʻi

Mea manaomia ma mea faigaluega.

  • nila;
  • filo;
  • mama mo kapeta (mafai ona suia i le 'apamemea po o le maea);
  • rofautte;
  • tulaga;
  • fao;
  • Mafutaga;
  • o le samala;
  • vili;
  • sikulukalaiva.

E aoga le faanatinati e faʻatau uma nei mea? Muamua, filifili pe faʻafefea ona tautau le kapeta i luga o le puipui. Fuafua i le auala filifilia o le tuʻufaʻatasia, o nisi o lisi lisi atonu e le aoga.

Mataupu i luga o le autu: o le itu o potu o le tulimanu potu - nusipepa o filifiliga

Le isi mea uma.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le kapeta i luga o le puipui: auala

E mafai ona malupuipuia le kapeta tuusaʻo i luga o le puipui poʻo luga o le laupapa laupapa, o le mea lea e faʻaoʻo ai i luga o le puipui. Afai e filifilia le metotia e aunoa ma se hack: faʻatasi ai ma le tulaga, matou makaina le mea i luga o le puipui, o fea le mea tatou te tautau ai le kapeti. O le laina o le Lauga e tatau ona faalava. O le isi fao o loʻo faʻamauina i le puipui i luga o le laina fuafuaina.

Nai lo le fao, fao ma mea e mafai ona faʻaogaina e mautinoa ai le faʻatuatuaina o le faʻapipiʻiina. O le mamao i le va o fao i luga o le pito o le 4-6 cm e itiiti ifo nai lo le lautele o le warven oloa (o lona uiga o le itu o le 2-4 cm).

Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui: metotia o faʻapipiʻi

O le laupapa laupapa laupapa laupapa na oso ai le polokalame i le puipui.

O se itu indent e tatau ona faia e fai ai fao e le mafai ona vaaia i le itu. I le va o fao ogaoga (fao) manaʻomia le sikoa (faʻasolitulafono) o totoe o mea totoe i le sili atu o le tasi i le isi.

Afai ua filifili e tautau le kapeta i luga o le puipui e faʻaaoga ai le taʻavale laupapa, ona i luga o le tulaga o le tulaga maualuga, 3-4 pu mo le ola mama. O nei faletalimalo e manaʻomia ona faʻamautu ma fao ma le laupapa o fafie. Ma o le tau manaʻomia o le a tapunia o fao i le pa. Pei o le mataupu muamua, o le mamao i le va o fao i luga o le nofoaafi e tatau ona tumau. O lea, o le faʻamau faʻatuatuaina o le oloa o le a mauaina ma o le laʻititi numera o pu i le puipui e tatau ona mauaina.

Carpet teops: aoga aoga i luga o le latou Mauga

Liliu le kapeta i luga o le puipui e manaʻomia mo le matasele, o le fea e leʻi amataina. O lona uiga e manatu o le los e sueina.

Ina ia le o le kapeta i le va o matas, e tatau ona faʻavasega soʻo i taimi uma - pe a maeʻa le 10-15 cm.

Faʻafefea ona tautau se kapeta i luga o le puipui: metotia o faʻapipiʻi

O le taʻele o le polokalame faʻatauga i le nofoaga

O le mamao i le va o hinges e tatau ona fetaui ma le mamao i le va o fao. E tatau foi ona fetaui ma le tasi i le isi Initia mai le pito o le kapeta i le fao i le fao ma le ogaoga o matato.

Mataupu i luga o le autu: foliga ma fesoasoani i le valiina o asb papatusi i totonu

Faatasi ai ma soʻo se metotia o le faapipiiina o le kapeta i luga o le puipui o le matasele, e manaʻomia le faʻasaʻoina i lalo o le pito i luga o le pito i luga o le 2 cm. O le a e faʻatagaina oe e nana atoa le nofoaga mai mata ma le auala o le fusifusia. I le taimi lava e tasi, o le pito i luga o le oloa i lalo o lona lava mamafa o le a le afifi ma o le i ai i tua o le puipui.

E mafai ona faia le mata i le faʻaaogaina o se malosi malosi o le 'au. Afai e leai ni tomai talafeagai (o le mea saʻo o le matasele e ala i se nila ma le filo na foliga faigofie ma faigofie, ae o loʻo mafai foi ona suʻiina le uamea le kapeta. O loʻo faʻatau atu i latou i faleoloa faʻapitoa mo le faʻatagaina. O ia Hinges o uamea mama ma "taliga", mo le suʻisuʻi i le umiaina o le oloa.

Nai lo le uamea matase, e mafai ona e faʻaogaina se corrable corrd po o se piad. O le brad (cord) o le suʻisuʻi i se mamao o le 3-5 cm mai le pito i luga o le oloa, fausia se matasele. E le tatau ona faaolaina le teepili, aua o soʻo se maea, tusa lava pe o le a le malosi, o le a faaloaloa sina mea i lalo o le mamafa o le kapeta. O le savs teops o le a faigata ona fetuunai le umi. Afai o le maea o le a suisui i se tulaga o le tulaga, o le sagging o le a laititi. Tautau se kapeta i luga o le matasele o le braid e sili atu i le tele o potu i luga o le potu, talu ai o le uamea fiafia i le taimi e tatau ai. E tatau ona manatua o le a le foia ai le faafitauli o le dmpnetania, lea e le mafai ona le amanaiaina.

Liliu le kapeta i luga o le puipui oe lava - o se galuega faigofie. O amioga ma le galuega o le a faigofie atu pe a e valaauliaina se fesoasoani.

Faitau atili