Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Anonim

Faʻatino o se ata o talita, sasa ma taofi, e tautua e tuʻu ai oloa sima ma faʻamalosi oloa. Afai tatou te talanoa e uiga i le fausiaina, ona manaʻomia lea o lenei faiga pe a faʻatumuina le faʻavae o soʻo se ituaiga, ae o loʻo manaʻomia le faʻavae o le Monolithic. Faʻaaoga le galuega ma le taimi e faʻatupu ai le faʻamalosia o fusi i totonu o le paolo o puipui mai i poloka poloka. I fale lava e tasi, o le tuufaatasia o le taofiga e masani ona manaʻomia e fausia se faʻavae mautu mo le nonoa o le taualuga faiga. E fausia e le fesoasoani o galuega. Matou te manaʻomia lenei fuafuaga ma pe a liligiina auala sima ma le mafiafia o le vaaiga, ma isi ituaiga galuega.

Aveese ma le le toe faafoi

E tusa ai ma le faʻavae o le faʻaaogaina, o le pepa e mafai ona sili atu le mafai ona sili atu ona faʻamalieina (cullapsuble) ma le le mafai ona aveʻesea. E pei ona manino mai i le igoa, e malamalama ai le faʻatamaʻia o le sima e maua le malosi i luga aʻe o le tauamiga (tusa o le 50%). O lea la, e mafai ona faʻaaogaina mo le tele o taimi. Faʻalagolago i mea, o le tamaʻi kego e mafai ona taofia mai le 3 i le 8 o loʻo i ai, o gaioiga alamanuia e mafai ona faʻaaogaina e le tele o le luasefulu ma le selau taimi.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Faʻateʻaina le faʻatulagaina o galuega pe a maeʻa le sima faʻapipiʻi 50% malosi

O mea aoga o le toilalo o se vaega taua o le faavae. O ia faiga na faatoa faaaogaina talu ai nei. Faia ia latou tele o le pito i luga o le polystyrey O poloka o nofoaga eseese e gaosia, o loʻo fesoʻotaʻi ma le fesoasoani a loka ma uʻamea. Mai i poloka, e pei o le mamanu, o le faiga talafeagai e faafaigaluegaina.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

O le toilalo o galuega e avea ma vaega o le faavae - o se taimi foi o se taimi le tumau

E le gata i le mea e le mafai ona 'ai le polystyne e le gata i le fomu, ae faʻapea foʻi ile taimi e tasi o le Mes-Hydro faasee, e iai foʻi ni vailaʻau foliga. E taua tele, pei ona foʻia le tele o faʻafitauli, ma o le taimi faʻaalu i luga o le 'ua faʻaititia tele.

E i ai le isi ituaiga o le leai se mea e le mafai ona toe faafoi - o poloka papalagi. E eseʻese foʻi avanoa - Pa puipui, tulimanu, ma le sikaula, ma isi mea Aofia ai lua pe tolu puipui ma ni uila laiti, o loʻo uuina puipui i se tulaga faʻapitoa. Faʻatusatusa i le tasi ma le isi ma loka, faʻamalosia i le toʻotoʻo.

Manaoga mo Galuega

Talu ai o le polokalama atoa o loʻo faia e tuʻuina atu ai le foliga o le sima ma faʻamalosia lelei oloa, e tatau lava ona tumau ma le lanu e tetee atu i le mamafa o le tele o le vai. Talu ai o mea mo galuega o loʻo faʻaalia ai ni tulaga taua tele mo le vaega o le malosi. I se faʻaopopoga, o taliputi na tusia e tatau ona i ai se lamolemole ma lamolemole i luga: Faʻavae i puipui o le faavae, ma o mea taulaiga o le HYDRO ma le Hymmul Faʻasaʻoina i latou e faigofie ona lamolemole (le itiiti ifo ma le tele o mea) luga.

Mea mo le Talia Faafoe

I faʻalapotopotoga fau fale, e iai uʻamea fausaga ua aoina i sueina ma kolus. I le faʻauiga tumaoti, o galuega faʻatinoga e faia mai laupapa, susuga teteʻe Plywood ma OPS. Laupapa laupapa o loʻo faʻaaogaina e pei o taofi ma avanoa. E leai se tasi e faateʻia le faia o se uamea mamanu, ae e taugata tele ma i le tasi-taimi faʻaaogaina e le aoga.

A o fausia ai le fale o le fale poʻo le atunuʻu, o laupapa na faia o laupapa e masani ona faʻaaogaina. E mafai ona faʻaaoga e le Atua se mea e mafai ai, ma faʻatasi ai ma le naunautai. E sili atu le puʻeina: O se fofo e le tatau ona ufiufi i le fausiaina, ma e le mafai ona ausia lenei mea ma se laupapa faʻatauaina.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

O le a le mea e foliga ai le mea e fai mo le lipine i le faʻasologa

Faatasi ai ma se faavae maualuga, e oʻo atu i le 1.5 mita, o le fale faʻataʻitaʻi tatau ona i ai le mafiafia o le itiiti ifo o le 40 mm. Talipupuni e nonoa i se vaega o le 60 * 40 mm po o le 80 * 40 mm brcks. Afai o le faʻavae o le maualuga o le lapoʻa - o le loloto maualalo - o le pa e le lava le lava e tausia le tele o sima. Ma le maualuga o le sili atu nai lo le mita, e tatau ona e faʻaogaina se pa 50 * 100 mm ma sili atu. Mo le faʻapotopotoga, fao poʻo le faʻaaogaina o oe lava e faʻaaoga. O lo latou umi o le 3/4 mai le mafiafia mafiafia o le laupapa ma le pa (mo le tele (mo le tele luga 60-70 mm).

Mataupu o loʻo i luga o le autu: Dorne o le faitotoʻa tuai ma o latou lava lima: o le faʻamalama tioata, decoupuge, cracker (ata ma le vitio)

Fai galuega ma plywood. E i ai foʻi le faʻapitoa o se galuega faʻapitoa, faʻailogaina pepa ma le tuiina o 'auʻano. O le koleni ua faʻateleina le teteʻe atu i le faʻamalosi tino, o le feavai vai. O lenei mea o le fsf ua faʻaigoaina (faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o le Gegaldehyde Glue).

Plywood mafiafia mo le fausiaina - 18-21 mm. Talipupuni e aoina i luga o se uʻamea poʻo se laupapa laupapa. O laupapa laupapa na faia mai le pa 40 * 40 mm, o fusi e tatau ona faʻaaoga puʻupuʻu - 50-55 mm. A faʻaaoga le Plywood, o le a faigofie atu le galue O ia lava - o ia lava-fao ua pipiʻi malosi.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Fausiaina o galuega taulima mai Plywood ma OSP

O loʻo faʻaaogaina le OSB mo lenei mafuaʻaga e le mafaatusalia, ae o lenei filifiliga e faia foi. O le mafiafia e tutusa ma le mea lava: 18-21 mm. E le ese mai le fausaga mai plywood talita.

O tulaga o nei pepa o loʻo filifilia e faʻavae i luga o le itu o le manaʻomia o le pepa talimalo: ina ia o le otaota e pei lava o le mea e mafai ai. O loʻo i ai le lauʻeleʻele faʻapitoa e le manaʻomia, o le mea lea e mafai ona e ave maualalo vasega mea, e masani ona taʻua o le "fausia".

O le a le mea e faia ai le galuega mo le faʻavae e filifili ai: e faʻalagolago i tau o nei mea i lau itulagi. O le masani masani auala o le tamaoaiga: o le mea e taugofie.

Faigaluega mo se lipine faavae ma ou lava lima

O le sili ona volusiaus - faia galuega mo se futu faavae. Na ia toe fai mai i le fale o le fale ma puipui uma puipui mai itu e lua o le lipine. Pe a fausia se fale tele pe le tele o se fale ma se numera tele o faʻalapotopotoga, o le taumafaina mo mea mo galuega o le faʻavae o le a taua tele. Aemaise i le loloto o le le fiafia o le malie.

O le ata o le talita ma la latou fesoʻotaʻiga

A faʻaputuputu le faiga o le faiga, e taua le faʻatagaina o puipui: Latou te manaʻomia le tausia o le tele o sima seia tupu le fetuu.

O fuaitau o le faʻatinoga o tali taliega o loʻo suia ma faʻalagolago i le fanua o le faʻavae o le faʻavae. O le maualuga e sili atu le maualuga nai lo le faʻavae maualuga, o le umi o talipupuni taʻitasi o loʻo fuafuaina e latou lava, ae masani ona le talafeagai ai le 1.2 i le 3 M O le atoaga o le aofaʻi o le aofaʻiga atoa e tatau ona latou saʻo i le faʻailoga o le faavae (aua neʻi galo ona latou manatu i le mafiafia o le talita).

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Faʻapefea ona faʻapipiʻiina se mea mo se lipine o le lipine o le lipine: o le lipine lipine na maliu i luga o tulaga ma i le taulaga

I le fale gaosi oloa mai laupapa, tipiina ni fasi e tasi le umi, fusi ma pa ma fao pe fao. A faʻaaoga fao na pupuni i latou mai totonu o le talita, e punou ai. Ia ia oe lava tusi, e faigofie atu ona galue: Latou te le tau punou, aua na latou saunia le mafiafia o elemene mo filo. Ua faamalosia i latou mai totonu o le talipupuni (o le na o le a lauga i le pa o le faavae).

O le pu muamua ma mulimuli ua faʻapipiʻi mai le pito i le mamao o le 15-20 cm. I le va o latou, i le mamao o le 80-100 cm, tuu isi. E faʻapipiʻiina pepa talitumu, e faigofie, lua pe tolu pa (i luga o pito ma le ogatotonu) fai se 20-30 cm umi. Latou te feola ma pe a faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi i le eleele.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Talosagaina le tipiina o fale talimalo

Shilds mai le Plywood poʻo le OSB e aoina i luga o le faʻavaʻa mai le pa. A maeʻa le mafutaga, e taua le faʻamalosia tulimanu lelei. I le fuafuaga lenei, o latou o nofoaga sili ona vaivai. E mafai ona faʻalauteleina latou faʻaaogaina o uʻamea tulimanu.

Faapipiiina o galuega ma ou lava lima

A faʻapea ona fai fale talita ma ni faʻapaʻu lanu, e tatau ona latou seti i luga o le faʻailoga faʻailogaina o maea. O le lavelave o lena i le taimi lava e tasi e manaʻomia e faʻaalia ai i totonu o le vaalele. Mo le faʻasaʻo, e mafai ona e faʻaaogaina le togiina i le faʻailoga ma saʻo o pa. A faʻapipiʻi le vaalele talita i nei pa. O le a latou lagolagoina, ma faʻatonuga.

Tusitusiga i luga o le autu: Faapipiiina o faamalama faamalama ma malifa i luga o pupuni palasitika

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Talipupuni ma le o le uaua o laina o laina na faigofie

Talu ai o le pito i lalo o le utu po o le lua e tatau ona (faʻafetaui ma le tulaga lea i lalo o le tulaga), ona tuʻu mai lea o talimalo o togalaʻau. Taumafai e aua neʻi togiina i latou faigata: o le a faigofie ona oʻo lea i le taimi nei. Lalo o le tasi o tulimanu i le maualuga o le submetock. E le tatau ona i ai slots, o le fofo e le tatau ona tafe. O le mauaina o se mea e fetaui ma le mafiafia, ave le tulaga o le fale talita, ma samala le pito i lalo seia faʻapipiʻi le pito i luga. O le isi talita ua uma ona setiina e uiga i le faʻavaeina: e tatau ona latou tutusa i le tulaga tutusa i le vaalele lava e tasi.

Afai e faia ni talita a le talita, i le pito i lalo o le lua, i le laina o le lipine lipine, ua mautu le pa, o le a faamamaina. Talipupuni ua pipii latalata i ai, ma o le fesoasoani o tagata fuafua ma feemoula ua mautu.

Faamalolosia - Spiltits ma taofi

Ina ia mafai ona i lalo o le tele o le sima, e le faʻatafunaina ai le galuega, e tatau ona toeititi lava i fafo ma mai totonu.

Fafo ua malolo. E tatau ona tu le faaleaogaina i tua nai lo le mita. E tatau ona totogi faʻapitoa i tulimanu: E i ai taofi i itu uma e lua. Afai e sili atu le maualuga o le talita i lo le 2 mita, ona taofi lea o le tasi fusi. I lea tulaga, e tusa ma le lua o tulimanu o sasaina: pito i luga ma lalo.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

I fafo, fatuga na taofi ma faailoaina. I le maualuga maualuga, latou te faia i le tele o au. Gauai atu i le mafiafia o le lagolago pa

E manaʻomia le faʻamamaina o le mamao i le va o le lua o talita. Mo lenei faʻamoemoe, mafatiaga mai le faʻamalosia ma se lapoa o le 8-12 mm, pake na faia o uamea ma o nati o le sili ona lelei. O le Studs ua faʻapipiʻiina i le lua tā: i le pito i luga ma lalo, i le mamao o le 15-20 cm mai le pito.

O le umi o mata e sili atu nai lo le 10-15 lipine lautele. E lua filifiliga:

  • I pito uma e lua o le faamalosia, e tipi. Ona avea ai lea ma ni pusa faʻamau e lua ma nati mo le aʻoga taʻitasi.
  • I le tasi itu, o le pine o loʻo punou ma faʻaputu, o se filo ua tipiina ma le ARC. I totonu o lenei tulaga, o le nati e manaomia se tasi (papatusi ua lua).

O le va i totonu i le va o talipupuni e tutusa ma le ata lautele o le lipine o loʻo faʻatumauina le faʻaaogaina o vaega o palasitika paipa. O latou kilia i totonu e tatau ona sili atu le vave televave.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Faʻafefea ona fai le avanoa o loʻo i ai

E tupu le aulotu e pei ona taua i lalo:

  • I talipupuni uma, o se pu umi na viliina.
  • I le va o latou ua sauni e tipi paipa.
  • Sa fai lava le staletto.
  • Ua faʻapipiʻiina pusa uʻamea (latou te le faʻatagaina le laulu e gagau le talita poʻo mea.
  • Nati e mimilo ma malamalama.

E tatau ona e galulue faʻatasi, ma sili atu - ma le sili atu. O le tasi i totonu o le va o talita faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻi ai Ubes, ma mo le tagata e faʻapipiʻi ai le suavai ma mimilo o nati.

Pe a aveʻesea le pepa, muamua o nati ma aveese le lauulu, ona le faʻamalamalamaina ai le malifa. Ua aveese talitama. E mafai ona latou faaaogaina atili.

Faʻafefea ona faʻaalu itiiti

O le tele o mea e alu i le gaosia o le gaosiga o galuega mo se lipine base: talipupuni e fausia atoa le lipine i itu uma e lua. Ma le loloto loloto, o le taumafaina e matua tele lava. Sei o tatou fai atu: E mafai ona sefe. Faia na o se vaega o le galuega ma faʻapipiʻi e le o uma i le aso tasi, ma vaega. E ui i le mamao aʻe o le manatu, e toetoe lava ae le aafia ai le malosi o le faavae (pe a e iloa mea lilo), ma e mafai ona e faʻasaoina. E mafai ona faʻasoa atu le faʻavae poʻo le tafailagi, poʻo le faʻasolo.

Faatumu vaega

Ma le loloto o le loloto, e sili atu le aoga e faʻatumu ai ni vaega tafailagi (vaega). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le manaʻomia manaʻomia 1.4 mita. E mafai ona e faʻafefe le faʻatumu i le lua pe tolu vaega. I le lua itu, o le a manaʻomia le faia o talipupuʻe ma le maualuga o 0.85.85 m, i le tolu - 50-55 cm.

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

Afai o le faʻavae e sili atu le loloto o le aʻea o le aʻea, e mafai ona sasaa i ni vaega se tolu, tuu le tuusaunoami e ala i le tutusa tutusa

O le poloaiga o le galuega o le:

  • O se tala o loʻo faʻaalia mai i le puʻupuʻu o taliega na faia, e fetaui lelei ma le talafeagai o tagata.
  • Ua sasaa atu le sima i le maualuga o le galuega.
  • Ina ua maeʻa 7-8 itula talu ona faʻatumu, o le a manaʻomia e ave le pito i luga o le pito i luga o le atoa o le lipine. Ina ua manava sima, na tu ai le faaeega a le sima. Ma le mea lelei, e avea ma mea mataga ma le faavalevalea. O le vaega lea ae o le a e manaʻomia e tape. O le iʻuga, o le a le tutusa ma laufanua, e alualu i luma, ma o lenei o le a faʻaleleia atili ai le faʻaaloalo (tausisi) ma le vaega lenei o le sima.
  • I le vevela o le + 20 ° i, i le tolu aso mulimuli ane, o le faiga masani e mafai ona aveʻeseina, faʻamamaina le talita i luga. Aveesea talita, ave ese lauulu. Paipa e mafai ona tuua i le sima. Ua uma ona avea ma vaega o monolith. O nisi taimi e aveʻesea i fafo, ma o pu ua faʻatumuina i le sima.
  • Faʻaalia le galuega i luga ma toe lili.

    Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

    O le talita e na ona faʻapipiʻiina i luga o le "puʻe" sima, ma malolo i le pito o le utu, ae ua i luga o le isi tulaga

A faʻapipiʻi le lona lua (ma le lona tolu, pe a tatau ai) o 'ie talitamaʻi e maua i luga o le nofoaga o loʻo lolovaia, ufiufi le lipine mai itu. I le taimi lava lea, o le pito i lalo ole laina o vae e masani ona avea ma taofi ma le faamamafaina. O le mea lea, pe a faʻapipiʻiina, tuʻu uma i luga o le tulaga tutusa mai le pito i lalo o laupepa.

Armature ua uma ona fesoʻotaʻi, o loʻo tipiina le au i totonu. E naʻo le tuʻu i totonu o isi umu e toe foʻi i le nofoaga o lauulu ma tuʻu i fafo taofi ma faʻailoa atu. Taimi e faʻapipiʻi ai le isi vaega o le pepa e le tele.

Aisea e avea ai le lagona o se auala malosi o le faavae? Aua o le taimi e fuafua ai le malosi o le sima o sima. E alu i "oloa." E le gata i lea, o le avega i ribbon faavae ua tufatufa atu i luga o le itu umi. Ma i le umi e leai ni a tatou malologa. Lea la e umi le faavae mo se taimi umi.

Vaega o Pulea

O le auala lona lua o le malepelepe o le fuafuaga a le fuafuaga. E mafai ona vaeluaina le faavae i ni vaega se lua pe tolu. Na o oe e tatau ona e faasoaina le le saʻo "i luga o le laina", ae faʻaliliu soo i nai taimi.

I totonu o le fale filifilia mo le faʻapipiʻi, e te faʻapipiʻiina le galuega ma le "pugs" i na nofoaga na muta ai le vaega o loʻo faʻapipiʻiina. I totonu o le vaega na faʻapipiʻiina o le faʻamalosia o le faʻamalosi tino. I le taimi lava lea, o le lapotopoto o le faʻamalosi o faʻamalosi e tatau ona alu i talaatu o le le itiiti ifo i le 50 tagata faʻapitoa o le faʻamalosia o le faamalosia na faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le toʻotoʻo ua faʻaaoga ile 12 MM. Ona faʻaoʻo lea o le maualalo o le tatalaina i tua atu o le galuega o le a 12 mm * 50 = 600 mm. O le isi lio na nonoa i lenei mataupu, ma le tasi ma le isi o le a latou ulufale atu i nei 60 cm.

Tasi le mea taua: Faʻalauiloa le fuafuaga o le fale i vaega, fai ina ia mafai ai e le "pu" faʻatumu i lenei vaitaimi i tulaga eseese (vaʻai i le ata).

Faiga mo le Faavae: Faʻafefea ona fai ma faʻapipiʻi + auala e sefe ai

O le auala lona lua o le vaevaeina o le fuafuaga mo ni nofoaga (i le ata na faʻailogaina e lanu eseese)

Liligi le vaega na aoina o sima. E pei ona i ai i le taimi muamua, pe a maeʻa le 7 * 8 itula o le a manaʻomia e aʻe ai le fofo, ae ua uma ona i luga o le pito i luga. Matou te ave le samala ma aveese le itu-plug, maua le sima-oneone fofo i le rubbank (latalata i le nofoaga o le a avea ma vaega o le vaifofo e aunoa ma se tagata e leai se totogi). O le iʻuga, o le a le laufanua o le a lelei, o le mea lelei mo clitch ma le isi vaega o le fofo.

O nei metotia mafai ona mafai ona faʻaaogaina i totonu o faufaʻaega: O loʻo latou faʻataʻitaʻia ai lea i le faʻavaeina o Monolithic tetele-o fale gaosi ma faʻavae e le mafaatusalo ai ma le palasi.

E i ai le isi togafiti. Fai mai tagata uma o laupapa po o le Braneur e mafai ona faʻaaogaina i le ausilali galuega. I aʻoaʻoga, e iʻu lava i se tulaga faʻapitoa: e le mafai ona tipi i le itupa i le sima o fafie poʻo le vaega. I se faʻaopopoga, e palapala ma faigata, ma e le mafai foi ona faʻamamaina ma polesi o: leai se saito "e le manaʻomia." O lea la, ina ia o fafie (ma le Plywood, pe a le o le le fiafia) tumau le talafeagai, o le pito i luma o le talita e mafai ona taofia. Ua teuteuina i se fau fale ma puipui. Afai ua faaleagaina, o le sui e sili atu le taimi. O le faiga galue e faʻaleleia atili ai i lenei auala, o loʻo sologa lelei le lamolemole o le faavae, lea e faʻafaigofie ai le galuega i le hydro ma le vevela vevela.

Mataupu i luga o le autu: taofia le amperinum savali o le taualuga

Faitau atili