O le a le vevela e mafai ona e tausia fugalaau i luga o le faapaologa

Anonim

O fugalaʻau i luga o le Badconan foliga matagofie tele i le taumafanafana atoa, ae latalata i le pa'ū, o loʻo popole tagata uma i le fesili e uiga i fugalaʻau: E fia ni tikeri o loʻo latou faia lava le faʻaitiitia o le vevela? Fai fugalaʻau mai le fale moe i potu tapuni e manaʻomia tele taimi.

Taimi e fai ai fugalaau

O le a le vevela e mafai ona e tausia fugalaau i luga o le faapaologa

O le tele o le potu lanu e vevela-alofa ma o le a le tu i luga o le taumalulu i luga o le faapaologa

O le matagofie o le faʻatauga o laʻau i luga o le faapaologa i se taimi umi, e masani lava o le masina muamua o le tautoulu i le backemon pusa e le maua ai le vevesi o vali. Ae o le i luga o laau toto, po o le aso aʻoga o le leaga o, o ni kopi o tagata i totonu amata ona saunia mo le taumalulu.

Afai e te le faia i le taimi i le potu mafanafana ma le geranium (Perlegonium) pusa, ona amata loa lea o laʻau i tausaga faaletausaga - latou te amata ai le samasama ma paʻu. A suia le nofoaga, o laʻau na pa'ū i totonu o le vevela vevela e faigata tele ma ua leva, mou atu toetoe lava o lau.

Ma le faatupu foliga o le taimi moni i le auvaʻa, i Catadidses, ma isi ituaiga o tina e toaaga o le a toaaga.

Matou te fuafua e siitia

O le a le vevela e mafai ona e tausia fugalaau i luga o le faapaologa

Ina ua faʻaititia le vevela i le +10 tikeri ma lalo ifo e manaʻomia le vave aumaia fugalaʻau i le fale

Fuafua le ufaʻi o fagafao mai le fale o le fale mautotogi, o nisi itu e aʻafia ai le tuputupu aʻe o fugalaʻau fugalaʻau e tatau ona amanaia:

  • O le itulagi e taua tele o fea le tau o loʻo faʻamatalaina i le tautoulu mo se itulagi faʻapitoa o loʻo e nofo ai. I nisi vaega o lo tatou atunuu, ua oʻo ina maua i le po tumau mauga i aso muamua o Setema, ae aʻo le itu i Saute na faʻaolaina seia amata le vevela o Novema. Mai i nei uiga e masani ai o nisi itulagi, o le taimi o le talosaga mai le faapaologa o lanu i totonu o se nofoaga malupuipuia e faalagolago tonu.
  • O le faʻamautuina o laʻau i le faʻaititia o le vevela e le o le leaga uma o fagafao e talimalo lava i le faʻaititia o le vevela, pe a uma, o laʻau o le olaga i totonu e vaevaeina i le lua ituaiga. O le mea lea, e taua le vaeluaina o potu avanoa i vaega malulu o le ola, fuafua e ave ni pala ma fugalaʻau i taimi uma. Ioe, leai se fale o le a le tu i luga o le faapaologa i le taumalulu, o lea e taua tele le aua le misia le taimi pe a e aumaia fugalaau i se nofoaga saogalemu.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻatonuga mo le susunuina o le RJ-45 Connectctor ma faʻafesoʻotaʻi le Initaneti Tallet

Aua le faʻataʻitaʻia ma laʻau ma tausi i le fale faʻapaologa pe a faʻaitiitia le vevela i le po i le +10 - + 12c.

Tele fugalaʻau fugalaʻau e fesiligia pe a fuafuaina le gaoioi o fugalaʻau mai le pa o le potu i le potu mafanafana? O le tali e sili ona faigofie - E tatau ona e ulufale i lalo o le tau i luga o le tau o le tau o le tau ma le tautai masani.

O le a le vevela e mafai ona e tausia fugalaau i luga o le faapaologa

Vevela-alofa pama o laʻau e sili atu i le fale i se taimi vave

O le a le vevela e tatau ona aveeseina mai le '' aina o 'au palu? Po o loʻo faʻaalia o loʻo faʻaalia aʻo faaitiitia le vevela o le po i le +12 S. O aganuu e mafai ona ogatasi i le auala i le uluaʻi fālū, e fesoasoani i le faʻavaeina o le uila fou.

O le Cacti ma isi Suctipped o loʻo fefiloi lelei ma se vevela, ae o le vevela-alofa-faʻamalosi tino-teuteu ma fugalaʻau potu e mafai ona maua ai le tele o potu.

O le a le taufaʻamataʻu supercoolting

Fugalaau o pots ma maualalo vevela o loʻo aofia i le malosi malu i le po, e matua taufaafefe faʻafefeteina faʻapolokiki tele.

Malulu malulu e masani ona tau atu i le maliu o le root system. O aʻa e le fafaga lemu le susu susu, faʻapena lemu. I lea ma le faʻamasinoga, o le toe faʻavaeina o se tau fuga o le a fesoasoani, ia tuʻuina atu le potu mafanafana mai le tau malulu.

O le isi tulaga lamatia ma le leo tele o le po ma le taumafanafana o le vevela o se faʻamaʻi o fugalaʻau ma le muldew. O lenei mea mataʻutia o faʻamaʻi e atiaʻe ma le le lelei o popolega tulaga o le faʻateleina o fale.

I luga o le laʻau o loʻo i ai se osofaʻiga i foliga o le sili o le falaoamata, i lalo o se vaega o le pepa o le a taloina ma mago. E faigata ona aveese le faʻamaʻi, o le a lava le umi o fugalaʻau e aveese ai le fugalaʻau mai le faapaologa ma togafitia ni vailaʻau faʻapitoa ("topaz").

Matou te fautua atu ia latou vaʻai pe faʻapefea ona "toe faia" le fugalaʻau ma le vai.

O se faʻaititia malosi i le vevela i le po (faʻaʻaisa) mafai ona oʻo atu i le maliu o le eleele i luga o le potu o le potu (frostbite).

O kopi o kopi, o loo liufuina i le po ma matua tele. O le toe faafouina o laulaʻau e le mafai ai, o le fatu o le a le mafai ai ona leiloa le atoatoa mo se taimi umi, o se kapeteni o se ua faʻaleagaina vaega e ono manaʻomia.

Mataupu i luga o le autu: toe faaleleia o le fefiloi mo le faletaele: mafuaʻaga o le malepe ma toe faʻafouina metotia

Taumalulu i luga o le faapaologa

O a fugalaʻau o le a mafai ona paʻu i luga o le faapaologa? Afai e tatala le faapaologa - E leai se teuteuga o laau i pots o le a onosaia taumalulu. Afai ua taofia le faapaologa, ma siva, ma o le vevela o loʻo i totonu o le mita i totonu)

Vaʻai i le vitio, pe faʻapefea ona lagona le fugalaʻau i luga o le taupou i le taumalulu.

I le vevela faʻauma, e mafai ona teuina i pou na tafe ai mo le taumalulu ma Amyllis, Lilie, Calla.

Faitau atili