Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

Anonim

Ata

O le faapaologa e le na o se ata tusiata, o se nofoaga lea e mafai ona e malolo ai i le taumafanafana, manaia le alu i le afiafi. Ae o isi taimi e mafai ona tupu le faapaupolo e faʻalautele, o lona uiga, ia toe faʻaolaina pe faia foi oe lava mai le valu. Lenei e le o se faigofie tele, o nisi o fesili e tutusa ma le malosi ma le manino o le mamanu, ae faʻapea foi ma na avega o loʻo i luga o le pa puipui. O lea, o le fesili pe faʻapefea ona fai se pa o faʻatupu, e manaʻomia le foia i tagata faʻapitoa, e mafai ai e le faʻamamaluina o mea mo le faʻavaʻa mo le faʻavaʻa.

Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

Ia faia se faapaologa paie, e tatau ona e masani ai i mea e mafai ona fai.

Mo se fale tumaʻoti, o mataupu faapena e masani ona itiiti ni fesili, ae mo le fausiaina o se fale fetafaʻiga ma le tele o fale, e manaʻomia le mafaufau:

  • faia ma le faʻapipiʻiina o faʻavaʻa;
  • avega i luga o luga o le fale;
  • Mea Fausiaina.

Foliga o le masini

O le masini i se fale tumaoti e faamatalaina e nisi foliga, e aofia ai:
  • Balconlies e faia ma le itiiti ifo o le lua fola (e aofia ai ma le i ai o se foloa foloa);
  • O le tele ma le fomu e tatau ona fesoʻotaʻi i le foliga o le fausaga, uiga o lona mamanu.

E mafai le fausia o paleni i totonu o le fale mai ni mea eseese, ae o tau o fafie, faʻamalosia sifi pupuna, o pa ua mafai ona faʻapipiʻiina o laʻau.

I le taimi lava e tasi, o le a tatau ona e amanaia le avega ua i ai le fuafuaga atoa o loʻo i luga o pa o le fale, lona faʻapuʻauʻu.

Mea ma Meafaigaluega

Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

Slazing polokalame ma le aveeseina

Ina ia mafai ona fausia le faapaologa i totonu o le fale tutoʻatasi, O se ata faʻataʻitaʻiina o le lumanaʻi e tatau ona saunia ma saunia ni meataʻalo ma mea e fai:

  • sima (sili ona faʻaaogaina mea faʻaaoga mo le fausiaina, e ui ina faigaluega ma ua faʻaalia i ai e ala i le iloiloga, o le fausiaina e faʻamalieina le tumau ma aulelei, o lana galuega tautua ua tele lava);
  • Channel 10/12 mo le faʻavaʻa;
  • Uamea sootaga;
  • lalaga uaea;
  • Trowel, Spatuga;
  • Plywood, lautele pito i luga laupapa;
  • Uamea paipa po o mafiafia laupapa laupapa laupapa.

Tusitusiga i luga o le autu: mitamita Hammock ma ou lava lima i Macrame metotia

O le aofaʻiga tonu o mea uma e faʻalagolago i le poloketi patino, e tatau ona tuʻufaʻatasia, ia amanaia talosaga a le fomaʻi.

Faapipiiina galuega

Faʻapipiʻi e amata i le tapenaina o le poloketi. E naʻo le faʻaaogaina o le nofoaga o le ata, aʻo le nofoaga foʻi e pei o nofoaga i le tulaga o seismopoyea o le swewl, o lumanaʻi. A faʻapipiʻiina ma ou lava lima, e sili le auala uma e faʻatumu ai le sima, lea o le a faʻateleina ai le malosi. I se faʻaopopoga, mo le vaega na le mafaatusalia le auala, e fautuaina ai le faʻamanatuina o faaʻesegaina i foliga o koluma, taʻimua ma isi mea. I le isi mataupu, o le totonugalemu o kalave e tatau ona i ai i vaega tulimanu o pa i totonu o le fale.

E taua i lalo le vaega o le fausiaina:

Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

E faapipiiina le komepiuta

  • Faapipiiina o se falesa i luga o se ivi ma se fefiloi i le lua mita. I luma o lena mea, e manaʻomia le faia o pu i lalo o le kapela i le pito i luga, o le lamolemole le pito o lea e tatau ona vaʻai i le itu i fafo. Mo le faʻatulagaga ua uma ona matou lua pe tolu auala ia mautinoa ai le malosi ma le faʻatuatuaina;
  • Faapipiiina i luga o le Shestr o le uamea faʻamalosia o loʻo maitauina i le laasaga o le 10 cm i le umi o le faapaologa, o loʻo feagai ma le uaea o le kolose.
  • O le faʻapipiʻi lava ia lava e tatau ona aofia ai ni meshes nissh mai le au toʻotoʻo, o le tele o sela o le e tatau ona ofi i le pito i lalo ma le pito i lalo o potu;
  • A maeʻa lena mea, o le pepa faʻatumu e faʻapipiʻi mai laupapa faʻapipiʻi, o le laufanua o le lumanaʻi o le ipu o loʻo sasaa ma sima, lea e tatau ona mago i le 28 aso.

Ina ua maeʻa le faʻamago, o le sima e mafai ona galueaina lelei i le fausiaina o le pa, faʻaali mo le faapaologa.

O VAIASO FAI OE

Faʻapipiʻiga o faʻaaliga e mafai ona faia mai i se lautele lautele o mea, o le tele lava o latou tautua e puipuia ai le kiona ma timuga malamalama. Mo le fausiaina o se faʻaaliga ma o latou lava lima, e manaʻomia le mataʻituina o tulaga nei:

  • O le sola ese mai le failaga i luga o le mamanu e tatau ona i luga o itu o 20-30 cm, i luma - 10-20 cm;
  • O faʻaituau e tasi e tusa o le 30-35 tikeri;
  • O le mea e ave ai le mamanuina o loʻo faia i le terite ma ni pupuʻu o le a lua, vaa e lua;
  • O le Raful Beams faia o fafie e ave ma le koluse vaega o le 5 i le 13 cm, o loʻo tuʻuina atu i le sitepu o le 50-60 cm o loʻo avea ma mea e faʻamalosia ai i totonu puipui;
  • O pa uma o loʻo faʻamalosia, faʻamalosi i totonu o le pa, e tatau ona tumau pea i le noataga;
  • O le doomole mo le faʻaaliga o loʻo faʻapipiʻi i le rafuting utupoto.

Mataupu i luga o le autu: faleuila mamanu e teuteu ai

O laupepa uʻamea, fafie, ae o le sili ona lelei filifiliga o loʻo manatu o se telefoni feaveaʻi e mafai ona avea ma sili atu le lelei o le la.

I le avea ai o se tulafono, ua faʻatulaga le faapaʻuleole i le taimi fauina o le fale. O le faʻaali o le faapaologa i totonu o le fale o loʻo tosinaina i le tele o itu, o loʻo amata mai le fola ma faʻaiʻu i mea faʻaaoga. Faia se fale teu fale mo se fale tumaoti e sili atu le faigofie nai lo se fale mautotogi, talu ai i le taimi mulimuli o le a faigata i se vaega o le vaega o le tele-faleoloa, ae e le gata i le malosi . E pei ona iai se pulega, o ia fausaga e le faia ia latou lava lima, naʻo tagata faʻapolofesa o loʻo galulue i le fausiaina o panisi i le tele o fale.

Mo se fale tumaoti, ia faʻafitauli e pei o le fausiaina o se fauina i le fale mautotogi, leai. Lea e mafai ona e faʻaogaina le tele o mea, ma foliga vaaia ma vaega e filifilia e le E ona le fale.

Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

Faʻafefea ona fai se faapaologa ma au lava lima (ata ma le vitio)

Faitau atili