Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

Anonim

Mai se taimi umi, o se tasi o ituaiga autu o le puipui o le puipui o le sima. A fuafua ai puipui puipui o puipui, o le taumafaina o mea e iloa ai le filifiliga o le faʻamaeʻaina o ituaiga.

Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

Fuafuaina o le numera o le plaster fofo.

Mo le faʻasalaina o puipui, o loʻo faʻaaogaina tele fofo o fofo ma ua fautuaina. Tele o le siʻitia o le siʻitia o le fale o loʻo iai le faʻasesega o loʻo gaosia i luga o se eseʻese faʻavae ma ua sauni e faʻamalieina soʻo se manaʻoga. O le fofo e mafai ona saunia ma ou lava lima, ma o le a le tuʻuina atu i le lelei o le faʻatau palu. O nei mea uma e fautuaina ai afai e tatau ona faia se mea lelei, ona faia lea o le taumafaina o mea nei ma talitonuina.

Mea o mea faitino

O le plaster o se mea faʻaiʻu, saunia le puipui i le faʻauma i le ufiufi. Mai le mea ua faia mai ai, o le taumafaina o mea e eseese foliga. Mo le faamoemoe, e tolu ituaiga o sipuni ua iloga:

  1. Chernovaway - mo le maualuga o le lotoifale solitulafono.
  2. Faavae - ia fetaui ma le malosi o le puipui atoa.
  3. Faʻaiʻu pe tuʻu - ia lamolemole le laualuga i le faʻauma.

Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

Faʻavasega o le sipuni.

Soʻo se ituaiga o le faʻamaeʻaina o le sili atu o se vaega o le isi mafiafia ma ese fofo, uma i le faʻavae ma le pipiʻi.

Mai le mea o faia mai le pa, o le ituaiga o le faʻapipiʻi ma le taumafaina o mea e faʻalagolago i ai. O lea, i luga o le laupapa laupapa po o le mamago, naʻo le lua vaega e masani ona sili atu ona sili atu ona lelei - faigata ma faʻaiʻuga. O le piliki e manaʻomia le faʻamalosi o le sili atu o le tolu vaega. Sima e masani ona tuʻuina i totonu o le tolu vaega, ae o le lua-laupapa faʻapipiʻi mafai ona faʻaaogaina. O le ituaiga o le plaster e faalagolago i le nofoaga o le puipui, I.E. mai fafo aafiaga. O fafo ma puipui i totonu e faʻaesea, faʻapea foʻi ma puipui i totonu e faʻaalia i le susu ma le paga (faletaele, o sana).

Mulimuli ane, o le taumafaina o mea ma le mafiafia o le vaega taua o le pulupulu o loʻo aʻafia ai le clavate o le counth luga, o lona le atoatoa ma le tulaga o le faʻaʻeseʻese mai le faasalaga. O le puipui o le pamu i le laupapa poʻo le mamago e matua faʻaititia ai le taumafaina o mea, pei o le le mautonu o le puipui ma le lamolemole o le vaega autu o le laualuga ua faʻamautinoaina (faʻatasi ai ma le mea e tuu ai). O lea, pe a fai o loʻo faʻatino galuega o le Plater, ae o le taumafaina o mea e faʻalagolago i le tino o le puipui, o le ituaiga o le faʻapipiʻi ma le tulaga o le lauʻeleʻele.

Mataupu i luga o le autu: 3 fale mautotogi i Bowiadian style: Photoortour ma Insiteria iloiloga (20 Ata)

Foliga o le plaster vali

Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

Taumafaina o le faʻapipiʻi i luga o le 1M2.

E mafai ona faia le sipuni ma se faʻamalosi tino poʻo se vailaau o le fale. O le fale tuʻutuʻuga o le fale, e mafai ona tufatufaina manatu masani. O le sima lea-oneone fofo ua faia i foliga o se fefiloi o le siʻosiʻomaga ma oneone i vaega 1: (2-6). I le vaega mulimuli, o le aofaʻi o oneone e mafai ona siʻitia. O le sima mo galuega e faʻaaogaina e tele i le M400 ituaiga mo paʻu i fafo atu ma le M200 mo galuega i totonu. O le sima-lio-line-oneone fofo o loʻo saunia mai le countion palu, maʻa paʻu ma oneone i vaega o le 1: 1: (3-5). Ua faʻafefiloi faʻatasi ma le oneone ma le mauaina o se suʻega paʻu, pe a uma ona latou fefiloi ma le sima.

O le Lime-Gyppum fofo e aofia ai se paluga o gypstum ma se suega paʻu i vaega 1: (3-4). Ile taimi lea, o le pamu o le paluga o se paluga palu ma oneone i le 1: 3 fua faatatau. O le faʻamalolo-omea tali o loʻo iai se paluga o le omea ma le oneone ma le paʻu o le paie i se fua faatatau o le 1: 0.4: (3-6). O le limetone o se paluga o le paʻu o le paʻu ma le oneone i vaega 1: (3-5).

O le sieega o oneone fofo o lo o taʻutaʻua tele. I luga o le anotusi o le sima, o tali ua vaevaeina i le pa pele (Fua o le 1: 5 ma sili atu oneone); gaʻo (faʻavae o le 1: 2) ma masani i se fua faatatau o le 1: (3-4). O fofo e sili ona fiafia i ituaiga o ituaiga, ae e mafai ona gagau. E le gata i lea, o loʻo latou faʻateleina le taumafaina, e oʻo atu i le tulai i le tau o le faʻavae o le malumalu. O le mea sili e faigofie ai e palu ai le paʻu ituaiga, e mafua ai le faʻaaogaina i le vaega mulimuli. I le malo, o tali ua vaevaeina i se mamafa ituaiga (sili atu nai lo le 1500 kg / m³) ma se moli moli (itiiti ifo nai lo 1500 k / mg). O le sili ona talosaga mo galuega i totonu e maua ai se sili atu palasitika sima-lio-oneone fofo.

Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

O le polokalame o le faʻatinoina o le maualuga-tulaga lelei faʻapipiʻi puipui i luga o fata.

Ina ia mafai ona faʻaleleia se fofo sili ona palasitiga ma maua, eseʻese meaaiga o loʻo faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, fasimouga (fasimoli o le tamaoaiga, atigipama, ma isi. Ina ia faʻateleina le taimi e foia ai le fofo ma faʻateleina ai le aulelei, pv ma le faʻatasiga o loʻo faʻaopopo. O ia faʻaopoopoga e masani ona le sili atu 2-5% o le mamafa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali le laina i luga o le faapaologa: Filifili Valnish, Faʻatoʻaga, vali

Talu ai nei, na faia-teuteu-ua faʻamamaina fefiloi e matua faʻaaogaina. O tuʻufaʻatasiga e masani ona aofia ai ma le matuitui faʻapipiʻi fuafuaga faʻavae i luga o le sima mo galuega mai fafo ma totonu foi, faʻapea foi ma le faaumaina o le tuʻuga tutusa. Mo le teuteuina o le teuteuga, o se mea matutu ma tuu le palumea palusa e talafeagai i luga o se pou faavae. O mea taua ma le lelei faʻapitoa e aofia ai le faʻamamago teuteu teuteu, o se paluga o le "lupe" mo puipui i fafo, venetian plaster o le "deneean" ma le tele o le "

Fuafuaina o le taumafaina o mea

O le muamua fuafuaina o le fuafuaina o le taumafaina o mea i luga o le pamu o loʻo faia e aunoa ma le manatu i ai le tele o itu, naʻo le vaega o le ta coting. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa e i ai le eria o le 20 M². O le mafiafia o le vaega taua o le 5 cm, I.e. 0.05 m. Tulaga o le aofaʻi o loʻo faʻaalia ai o le voluma o le laupepa o le 1 m³ poʻo, i le tulaga o vai o le vai, 1000 lita. O se fefiloi o le siʻosiʻomia ma le oneone i le 1: 3 fua faatatau e ala i le tele o loʻo faʻaaogaina. O le mea lea, o le taumafaina o le sima o le pepa o puipui o puipui o le 1: 4 = 0.25 M², ma le tafe o oneone o 0.75 m³. I le maualuga o le counger 1600 kg / m³, o le taumafaina o le taumafaina o le sima o le galuega o le 400 kilokalama. Afai o le simment-lie-oneone fofo o loʻo faʻaogaina i se fua faatatau o le 1: 1: 4, o mea iloga faʻaalia faʻaalia o le taumafaina o le 0.17 m³, poo 272 kg.

Teuina mo nisi mea

Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

Puipui sipuni ata.

I le faʻataʻitaʻi, o le pa o loʻo iai se fesoʻotaʻiga. O le saʻo o tala a lenei mea moni e manaʻomia ai le tele o fuaina ma faʻatatau, e le maua ai ni lagona le tele. E tusa ma le faʻaaogaina o le fale o le puipui o le puipui e mafai ona faʻalauiloaina i le faʻasologa o le averesi mafiafia o le moni vaega. Mo lenei, o le mea sili ona itiiti ma le maualuga o le mafiafia o le ploster screy ua fuafuaina, ma o le averesi o le tau o lenei tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea sili ona lelei mafiafia o le 14 mm, ma le maualuga maualuga o 32 mm. O le mea lea, o le averesi o le tau o le (44 + 52) / 2 = 48 mm. Auina atu i lenei taua, ma toe iloiloina o le muamua fuafuaina.

I le muamua fuafuaina, o le nofoaga o le puipui na avea o le vaega o le sao o le toe faaleleia, i.e. O se oloa o le umi i luga o le maualuga o le luga. I faʻataʻitaʻiga moni, e manaʻomia le amanaia o le faʻaleagaina o le maualuga o le puipui ma palasitika. O le fuafuaina o le ogatotonu maualuga o le puipui ma lona averesi umi ua ave. O faiga e faia i ni mea e tolu - i le ogatotonu ma luga o pito. O le tau ua 'ai tele ile tolu taua. E le gata i lea, o le ese o le angles mai 90 ° ua amanaia. O le aapa atu o le nofoaga ona o lenei faaletonu e na o le na o mai le tau fuafuaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fai faitotoʻa - ma le tele poʻo le leai

O le sili saʻo le fuafuaina o le ata o le ata o loʻo faigata ona fuaina itu o le faʻaletonu. O le fuafuaina e tatau ona ave le tele o le tele o mea leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a amanaia le ata o le ata e tusa ai ma le chipboard, o le taupulega ua fuafuaina e tusa ma le faʻailoga o le sima i le lautele ma le mafiafia o le chippody pepa.

E masani lava, o le saʻo o le saʻo o mea fuafua e le manaʻomia.

Muamua fuafuaina le fuafua e faʻailoa mai ai teisi o mea taumafa lelei o mea, e mafai ona aoga pe a fai o se isi galuega faufale.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le mafiafia o le vaega autu o le faʻapipiʻi o le sipela o loʻo masani ai i le maualuga maualuga.

Taumafaina o tulaga masani fefiloi

A faʻaaogaina le faʻaaogaina o le saunia-faia fefiloi, e manaʻomia le taulai atu i le fautuaga i le taumafaina o mea ua faʻaalia i luga o le afifi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tau masani o fefiloi ma le faʻatafunaina o le porina, e tatau ona aumaia. Gypsum faʻapipiʻi paluga pe a faʻaaogaina i le puipui o le 10 mm mafiafia chipboard o le a i ai le faʻaaogaina o le 9 kg / mate. Faʻaputuputu o le faʻaaogaina i le paluga o le a avea ma averesi o 16-18 kg / m². E manaʻomia le faʻapipiʻi o le Plaser Plaster e uiga ile 8 kg / m³. Mai isi ituaiga o le plaster fofo, e mafai e se tasi ona faʻailogaina le taumafaina nei i le 1 ²:

  • "Tuai" - 1.5 kg;
  • "Liliu" - 8.5 kg (ma se vaega mafiafia o le 5 cm);
  • "Crod" - e oo i le 3 kg;
  • Venetian Plaster - 0.2 KG.

Mea talafeagai

Faʻafefea ona fuafua le taumafaina o mea mo le maualuga-lelei puipui pepa

Meafaigaluega manaomia mo le sipuni.

Pe a fai o puipui i luga, o mea nei e masani ona faʻaaogaina:

  • Sima m200 ma m400;
  • Oneone-tele oneone ma saito o le ogatotonu vaega (sili atu, vaitafe i vaitafe);
  • Lime hawed po o parasstone paluga;
  • Fausiaina;
  • Clay (Aomna);
  • vai mamatia;
  • Gumunt Kelue;
  • Pnva kelu;
  • Faʻamamago le faʻapipiʻi o le palu mo le galuega i totonu ma fafo.

A o mai galuega o faasalalauga, e manaʻomia le fuafua o le taumafaina o mea ia i luma o le leai se aoga mo le le lava. O le le faʻamoemoeina le taofi i le galuega ono aʻafia ai le lelei o le sipuni.

Faitau atili