Soda le fuafuaina - manaia le taele mama

Anonim

O le pamu o le soda o le paʻepaʻe paʻu - brand B. e mafai foi ona gaosia i granules - faʻailoga A. (SICSHATIME MAMA - Sodium Carbonate. O le masima lea o le masima o le colic acid. O lenei oloa e maua ai metotia eseese, o le autu o le ammona-soda metotia ma le gaioiga lavelave o Neoali. E ui i le mea moni o le fomai o le igoa masani o le vaipuna, e tupu o nai ituaiga.

Soda le fuafuaina - manaia le taele mama

Faatasi ai ma le fesoasoani mai le faʻaaogaina o le soda, e mafai ona e faʻamamaina: fafie i totonu o le faletaele, faʻaputuputu ipu, taele, goto.

O ituaiga taatele e masani ona fuafuaina ma meaʻai o meaʻai e ese lava le taua i totonu o latou lava.

O lenei oloa ua lauiloa talu mai taimi tuai.

Sa masani ona faʻaogaina e faʻamamaina ai ni luga o luga, ma mulimuli ane, ma le atinaʻeina o le acistry - mo le gaosiga o tioata.

I le taimi muamua, le mea uma na maua ai le tata o le tino, o le ASH na maua mai i le marine laau ma alli. O laʻau o loʻo ola aʻe i luga o matafaga o le sami na faʻaaogaina. A o le Soda Soda, e maua i le natura i le tele o aofaiga, o le tele lava o le pito i lalo o le palapala ponaivi poo soda vaituloto. Mea mata mo lenei mea o le 'ai foi o minerale. Le aso o aso nei, toeititi 70 Soda Tupe na vaaia. I Rusia, o loʻo i ai i sisifo Siberia ma Auiliibaakalia. Peitai, a o le Rusia e le o iai ni fanua tetele, o le fomai e gaosia e gaosia e se Alamanuia auala.

Eseesega o le fuafuaina ma meaai meaai

Soda le fuafuaina - manaia le taele mama

Taele lapopoa.

O nei mea e lua e ese mai le tasi i le isi. I le maeʻa ai, o le muamua o le malosi o Alkali, o le ph-11, ma o le lona lua e vaivai alkali ma le ph - 8.1. E masani ona faaaoga le Soda lea e masani ona faaaoga i le kuka. Na te taaalo le matafaioi a le apaau. O le au tetee o le Chemistry faaaoga i togafitiga o faʻamaʻi eseese ma i le kismetology. Ina ia faʻamamaina luga, o lenei oloa e seasea faʻaaogaina, e pei ona iai o se mea vaivai tele. Faafaigaluegaina ma le malosi faʻamalosi pe o le a le mafai ona atoatoa, pe mo lenei mea o le a manaʻomia le faʻaalu o se tele o taimi ma taimi.

Tusitusiga i luga o le autu: Black Wallpappers mo le umukuka: Faʻafefea ona filifili le mea e tuʻufaʻatasia ai i totonu, manatu, o le tele, ata, ata, ata mataina

O se isi mea - o le faʻaaogaina o le faʻamamaina o le soda. E atoatoa le gaʻo ma gaʻo, ma e faʻaaogaina i totonu o le faʻatoʻaga mo mafuaʻaga eseese. O soʻoga soda e mafai ona faʻamamaina ma le taʻele i totonu o le faletaele, faʻapipiʻi ipu, taele, goto.

O loʻo faʻaaogaina e faʻaseʻe ai le vai pe a fufuluina uma tusi lesona ma masini masini. E ala i le ala, o le vaega autu, o se vaega o mea na faʻaaogaina e taofia ai le faʻavaeina o le fua i le fufuluina o masini.

Faʻaeteetega

Soda le fuafuaina - manaia le taele mama

O galuega uma e tatau ona faia i totigilima.

A faʻaaoga le mafaufau lelei o le peada, e tatau ona e mataala lelei ma mulimuli i ni puipuiga saogalemu. Peitaʻi, o se oloa o courtail, e pei foi pei o soʻo se vailaʻau, e tatau ona teuina i nofoaga, vavae ese mai meaʻai, faʻapea foi ma le teuina mo tamaiti ma meaola.

A o le i fufuluina le laufanua, e manaʻomia ona e faʻatau totigilima papaʻe ma naʻo le galuega ia i latou. Aemaise lava, e faʻatatau i le na o loʻo iai ni lima malamalama. Afai e faʻaaogaina mo le fufuluina, e le tatau ona galo ia te oe o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaʻaisa le ie, o lea e manaʻomia ai le maitauina le taimi. Afai o le a ou galue ai ma le fefe, na tatau ai ona ia pa'ū i le vave alu e tiʻetiʻe i le tele o vai, ma malosi le faʻaaloalo e feutagai se fomai.

Faʻatau lenei mea i faleoloa i le fale - vailaʻau o le fale. O se tulafono, e tu i tafatafa o le fufuluina o powder powoders ma isi itu.

Faamamaina o le taʻele o le taʻotoga soda

O le mea e fuafua ai le soda o se sili sili ona lelei meafaigaluega e faʻamamaina toetoe lava o ni laʻau i totonu o le fale. E aoga tele pe a fufulu le taele. Ma pe a mafaufau le Hostess: "Sei o tatou faia le taʻele", e sili ona manaʻomia le le mafai ona tuʻuina atu i le chemistry, ae ua fuafuaina soda. E iloa o le maualuga o le pamu o loʻo i ai se foliga i le taimi i le samasama, ma i nisi nofoaga e ufiufi i le paʻu paʻu. I le taimi lava e tasi, o foliga mai na te leiloa lona lalelei ma e sau i le taimi e tatau ai ona mama ma le totoʻa le laualuga.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se fono i luga o pupuni: ma le fesoasoani a se ie puipui poʻo se tagata

Ina ia fufulu le taele, muamua atu le mea e faʻatau ai le mea talafeagai mai le faʻamamaina o loʻo saunia. O le faia lea o lenei mea, e te manaʻomia: Soda Syad, inu Suaure, Alamanuia feʻe ma vineta. Muamua Saunia le vaega muamua o le faʻavaeina. Lua ituaiga o soda e tutusa tutusa vaega. E masani lava, e lua sipuni ua lava. E manaʻomia le faʻaopopo o nisi vai i lenei faʻafefiloi ina ia avea ai ma se setete o le casczyce. Ona sii ai lea o le vai susu susu o lenei paluga ma alu ese mo le 15 minute.

I lea vaitaimi, o le faʻavae nei, o loʻo sauni. Auā e gaosia, 'ave salalau ai le kuata o se ipu vai ma le poto. O le paluga e faʻaaoga i le uluaʻi vaega o soda ma tuʻua le tasi le itula. Ma o le mea faigaluega ua fufuluina e ala i le pulumu poʻo le faʻaalu ma le tele o vai. Ina ia faʻaaoga ni uʻamea uʻamea pe a fufulu le laualuga o le taʻele, ae leai se mataupu e le mafai, a leai e mafai ona ulagia. Ia, aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau, ua maua ai e le paʻepaʻe se paʻepaʻe paʻepaʻe!

Faaaoga Meafaigaluega

Mo galuega e te manaʻomia:

  • Faigata mo le tapenaina o le faʻamamaina o le faʻamamaina;
  • solofanua tuai;
  • Vaivai pulumu

Isi taele fufulu fua ma soya le fuafuaina

E ui lava i le mea moni o le muamua filifiliga e manatu e taatele, o nisi metotia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le '' au uʻamea uʻamea e faʻamama le faʻaaogaina o le masini faʻatonutonu o le maota o le soda ma le aiga Shipp, na vivii atu i se saoasaoa o le fale. O nei mea e tutusa ai mea e tutusa ai. O le iʻuga o le faʻafefiloi o loʻo faʻamatuʻu atu i se tamaʻi vai ma faʻaaoga i luga o le vai mo le 1 itula. Ona - fufulu ma le vai.

Afai e malosi le taele, ina ia mafai ai ona fufulu, o lenei tufuga e faʻaopopoina ia Amia ava malosi ma faʻateleina le taimi faʻaalia.

O nisi taimi o tali o loʻo feagai ma mea e tupu e faigata tele ona 'aveʻeseina le plaque, lea e faʻaputuputu i le siphon. E mafai ona fesoasoani lea mea. 3 sipuni tele o le fuafuaina o le soda pauu le moe i totonu o le pu. Ona iai lea o le vineta poʻo le faʻamamaina o le malamalama i le aofaʻi o 100 g. E tutusa lava le 5 minute ina ia mama.

Mataupu i luga o le autu: Puipuiga mo se tamai potu: faʻafefea ona filifili le filifiliga talafeagai?

Faitau atili