Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

Anonim

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

O le vai malulu e latalata i luga o le eleele e momoli tele ai le faigata i tagata e ona fanua. Na faasolosolo ona toe faatafunaina faavae faavae o fale, saofaga topili eleele. Mo le aveesea o le eleele eleele, tapunia alavai alavai e aofia ai paipa ma alavai o loʻo tuʻuina atu. E mafai ona e faʻaogaina se tulaga o oe lava, e pei lava ona faʻapipiʻiina se alavai lelei ma ou lima lima. O nofoaga lelei i luga o le upega tafaʻilagi atonu o ni tamaʻi, e faʻamoemoe i lona lapoʻa ma le faʻavaeina o le eleele.

Fuafua ma le Faamoemoega

Matou te suʻesuʻe sili atu alavai: o le a ma le mea e faʻafiafiaina?

O lenei fausaga o se decisive faʻasaoina matala i totonu o le eleele. O le mea lelei na faia mai le maina, le pito i luga o le pito i luga ma le pito i lalo. E leai ni atigi afi o le pito i lalo. Ia mafai ai ona e faʻaputuputu le tele o le faʻamamaina e ulufale mai ai mai le paipa, pulea le maualuga o le faʻaleagaina o paipa, siaki le tikeri o le alavai o le vai.

O le alavai lelei i luga o le upega tafailagi o le pito sili ona taua o elemene ae o le a vave ona maumau le latou gaioiga, ma le toe faia lona mafuaʻaga.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

Le faʻaaogaina o le alavai lelei i le alavai alavai o le fale

Ituaiga o alavai vai

E tele filifiliga mo le faatinoina o vaipuna, taʻitasi e faʻatatauina nisi galuega. Mafaufau i ituaiga ituaiga i auiliiliga:

tasi. Matamata (asiasiga) lelei . O lona mafuaʻaga o le asiasia ma faʻamamaina o paipa tapuni. Mo le aoina o le vai, o ia fausaga e le o fuafuaina. Matamata lelei mo se tamai lapoa alavai (e oʻo i le 46 cm) o loʻo faʻaaogaina e faʻafefeteina ai o paipa, ae sili atu i totonu o le 0.9-2, o loʻo matou o atu i totonu o tagata mama. Asiasi lelei o loʻo faʻapipiʻiina i nofoaga o paipa o paipa, faʻapea foʻi ma i luga o vaega umi o le tau o le alavai o le alavai.

E masani ona faʻaaogaina lelei lelei fale suʻesuʻe, faʻapipiʻi i le fetuutuunai o le tele o paipa, i mea mafaufau, faʻapea foʻi ma suiga o paipa.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

I le ata o le ata

2. Aofai (Atilafu) lelei . E faʻapipiʻi pe a o le eleele i luga o le omea nofoaga, e le mafai ona faʻaogaina le tele o le susu. E faʻaaogaina foʻi i mataupu pe a le mafai ona toe setiina le tele o le susu i fafo atu o le upega tafailagi. O le alavai lelei masini e aofia ai le tafe o vai mai le alavai alavai, sosoo ai ma le faʻaalu mo le tele o manaʻoga o manaʻoga o le tamaoaiga. O lelei foi o le hermonic. E tele ni vaega tutusa i luga ole nofoaga. Afai o le vaieli o loʻo fai ma sui o le numera e tasi, e tele paipa o alavai e ono ono masalomia.

Mataupu i luga o le autu: fola o le palu plywood: Faʻafefea ona faʻateleina le laina tuai, sima dowom ma se laupapa laupapa ma plywood

O ni vaega o paipa palasitika mo le gaosiga o mea lelei na amata mai i le 57 cm. O le loloto o le tane, o le a faʻapipiʻiina i le alavai o le nofoaga.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

Decirang lelei ma pamu

3. Faʻaaogaina (faʻamama) lelei . O lona faʻaogaina e fautuaina i le mataupu pe a aumaia le suavai i tala atu o le nofoaga poʻo le ogatotonu o le paʻu e le mafai.

Fautuaga: Faʻaaoga lenei ituaiga o lelei pe a fai o le aofaʻiga o le lautele o lau 'upega tafaʻilagi e le tele tele (e oʻo i le 1 cubic mita i le aso).

Faʻaaogaina lelei mo alavai masani loloto o sili atu nai lo 2 mita . O le pito i lalo o le fausaga o loʻo ufiufi i se vaega o le malepelepe piliki, palu poʻo le iliili ma le mafiafia o le tusa o le 30 cm, lea e foaʻi atu i le faʻavave o le vai i le eleele. O le pito i luga o le vaielu o loʻo ufiufi i genothoples, luga o le eleele o loʻo sasaa.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

O vaieli o le faʻaaogaina o le ituaiga e masani ona faʻatulaga o le mulimuli tulaga o le otaota otaota

O le faʻaaogaina o le faʻamama o le faʻamama o loʻo taʻuamiotonuina i luga o oneone ma sipela eleele i ai se maualuga le mafai ona tupu.

Fautuaga: Afai o puipui o le faʻaaogaina lelei, e fautuaina e faʻapipiʻi se vaega o le gaioi ia i latou, o le mea o le a faamamaina ai le vai ia i latou.

O a mea e gaosia e lelei

E mafai ona gaosia lelei le alavai mai mea eseese e eseese i a latou meatotino:

tasi. Sima. O le aga masani lea mo le gaosia o vailaau alavai. O le faigofie auala e faʻaputuputu ai le fausiaina o le sima o loʻo faʻapipiʻiina tasi i luga o le isi. O puipui ma luga e mafai foi ona tafe i le sima, aemaise lava pe a fai o le alavai lelei ma o latou lava lima. O le faia lea o lenei mea, o le a e manaʻomia e fausia galuega faʻatino. Ole tafailagi e faatatau i mea e tumau ma le tumau, ae o se fesoʻotaʻiga umi ma le vai, e amata ona faʻasolosolo malie mai ma gagau.

2. Piliki. Na latou fola i pa o le vaieli, o le pito i lalo o le ua sasaa e le sima. O le piliki e le taumamao e le mafai ona fafagaina i lalo ifo o le sima, ae e talafeagai le faia na o ia. Mo le gaosiga o alavai alavai e seasea lava ona faaaogaina.

Mataupu o loʻo i luga o le Autu: Faʻafefea ona lelei tapena le vai mo le taʻavale uila?

3. Palasitika (polymeric) lelei. Ua faasolosolo ona tatau ona latou faifai pea ma isi mea sa faʻaogaina i se ala alavai. O loʻo iai le aofaʻi o mea e maua ai le palasitika

  • Tetee i le tele o vevela. E mafai ona faʻagaioia i le vevela tele o le -60 + 50 tikeri;
  • Okepi o se moli moli, o lea ia mafai ai ona faʻalautele le faʻapipiʻiina o nei fale, e aunoa ma le tosina atu o mea fauina;
  • Faapipiiina o le alavai lelei na faia i le palasitika e faia vave ma faigofie. A talafeagai, e faigofie ona tipi le mea i totonu o tulaga manaʻo, e le mafai ona faʻaogaina ma mama mama;
  • tagata lelei i mea eseese;
  • E le afaina ai le faigavaiga ma le faileagaina o mea;
  • ia i ai le malosi faʻatusatusa i uʻamea ma siʻomaga;
  • faia atoatoa masini masini ma hyderalic avega;
  • E le o le tagata palasitika e le o le pala, e le o faʻaleagaina i le laʻei ma iniseti;
  • soʻofaʻatasi pusa afifi e mafai ona tuʻuina i luga o se loloto ma i le eleele ma soʻo se fausaga;
  • O le gafatia o le palasitika vaituloto e tusa ma le 50 tausaga.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

O se faʻataʻitaʻiga o se atoa seti o se palasitika palasitika lelei mo alavai

Tele taimi uma, o paipa o ituaiga eseese na faia mai polyvinyl chloride o loʻo faʻaaogaina e pei o pusa alavai. O le alavai-vaavaai lelei, po o le maua o se isi taunuuga faia mai e paipa, ei ai lava rigidity e tetee mai le eleele i le eleele.

Tutoʻatasi le faʻapipiʻi o le alavai

Mafaufau pe faapefea ona fai se alavai lelei ma ou lima. Fuafua i le ituaiga o lelei, o metotia o ona fale gaosi e ese lava.

Faapipiiina o se teuina lelei faia o palasitika

O mea mo le gaosiga o se mea lelei e mafai ona avea ma saito pipi o palasitika o eseese ituaiga.

TAUA: Faʻapipiʻi lelei o lenei ituaiga e manaʻomia i lalo o le paipa uma o loʻo faʻaogaina ai le vaipuna o le vai ia i latou.

1. E aliali mai i le PA mo se tane i le lumanaʻi.

2. O le umi sa fuaina ai le paipa tulei ua fuaina, pe a uma ai se paolo.

3. O le oneone oneone na moe i le lua po o le malosi o le lautele o le faavae.

4. O le ua saunia o le koneteina o loʻo sauni i le pusa saunia, o loʻo i ai taps mo fesoʻotaʻiga paipa. E mafai ona faia ni pu mo le paipa i luga pe a uma ona faʻapipiʻi le koneteina i le nofoaga tumau. Tele ni mea ua maeʻa i ai ni avanoa faapitoa, o lea e fesoʻotaʻi ai i latou i le faʻaaogaina o alavai e faigofie.

5. Faatasi ai ma Bitnumen Mastic i le paipa, o se palasitika pito i lalo o le pipiina.

Tusitusiga i luga o le autu: manaia manatu mo le masking poletts

6. Ole paipa ole alavai ma faʻamaufaʻailoga o le avanoa o loʻo sao.

7. O avanoa i le va o puipui o le vaieli ma le pita o loʻo ufitia i lapisi, oneone poʻo oneone faʻafefiloi ma le sima.

Fautuaga: I totonu o le vaieli, o se lagona vave lava ia tuu vave mai le palu pamu, e fai ai le pamu o le vai. E mafai foi ona e faʻaogaina se pamu o le a e alu i le lelei lelei, pe a manaʻomia, a le o le ituaiga lapisi.

8. Mai luga, o le faʻaputuputu tane o loʻo ufiufi i se tapuni e puipuia ai lona faʻaleagaina ma luga o lenei faʻapipiʻi o se alavai lelei e mafai ona mafaufauina.

O le masini o le alavai lelei ma lima o le vaʻaiga vaʻaia o loʻo faia e se tutusa polokalame, seʻi vagana le faʻapipiʻiina o le pamu. E leai foi se mea e tuʻuina atu i le pito sili ona maualalo o le 'upega tafaʻilagi.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

Faapipiiina o le alavai polylige lelei

Faapipiiina se mea lelei faia o le sima

Mo le gaosiga o sima sima, e sili atu le faʻaaogaina o le faʻamalosia faʻamalosi ma se loka. Afai e leai, o le masani lelei amio lelei o le a fetaui. O le mea e sili ona ou manao iai, o le umi o le a latou tautua.

Alavai lelei fai: o se masini, faʻafefea ona faia oe lava, faʻapipiʻiina

Mo se masini o se alavai lelei faia o mama mama, e fautuaina le faʻaaogaina o oloa ma loka

O loʻo faia le galuega e faʻaaoga ai ni meafaigaluega faʻapitoa i se faʻasologa:

1. Ua saunia e le numera tele.

2. I le pito i lalo o le pito i lalo, oneone po o le ineve A faʻapea o loʻo gaosia le pusa faʻamama, o le mafiafia o le aluga e tatau ona i lalo ifo o le afa o le mita.

3. O le mama muamua ma le pito i lalo o le pupuu i luga o le aluga. Afai e faʻaaoga le mama e aunoa ma le pito i lalo, ona faia lea o se sima i le pito i lalo o le pine muamua.

4. O le isi mama e faaputu i luga o le pito muamua. A faʻapipiʻi mama mama, o sui o loʻo tuʻuina atu i le va o i latou ma sima fofo poʻo gotusmen mismic.

5. A faʻapipiʻi le mama mulimuli, o pu ua faia i totonu (pe a fai e le o toe i ai) e lafo i luga o alavai alavai.

6. I le laupepa e faʻaalia, o loʻo faʻaalia ai le paipa i ai, pe a maeʻa soʻo se faʻaopoopoga ua faʻamaufaʻailogaina.

7. O le pad ua faapipiiina i luga o le vaieli. E mafai ona e faʻaogaina le palasitika poʻo uamea uʻamea, e pei o oloa faʻamalosi e mamafa tele.

8. O le gaogao i le va o puipui o le lua ma sima mama o loo ufiufi i le oneone, iliili pe °.

O le faʻatulagaina o le alavai lelei e le o se galuega faigata tele. I nei galuega, e mafai ona e feagai ma oe lava, aemaise pe a o faapipiiina palasitical oloa.

Faitau atili