Lipea o pa o le fale laupapa

Anonim

Nofo i se fale laupapa, e tatau ona e iloa e masani ona manaʻomia le toe faʻaleleia atili. O se tulafono, e manaʻomia logs (pa) i lalo o le au pale ma faʻamalama. Talu ai o loo latou sili ona tulalata i le precipitation o le siosiomaga ma le tui o le susu, ona o lenei, ua rotating vave e masani lava ona tau atu i le deformation o le puipui. Faʻapefea ona teuteu pa i totonu o le fale laupapa, ma o le a talanoaina i faʻamatalaga o lenei tusitusiga.

Lipea o pa o le fale laupapa

O le faʻatulagaina o le pale: 1 - o le pito i lalo (muamua) ogalaau o se patu 2 - o le pito i luga (sekone) ogalaau o se pale paolo; 3 - 8 - ogalaau o pale masani.

Matou te faia le sui o le ogatotonu o le utu o le laupapa laupapa

Toe faʻaleleia le mea e manaʻomia ai le faʻatuina o le laupapa laupapa atoa e sili ona faigata. O le sui lea o le fale laupapa o le tele o le Breusev (ogalaau).

Afai o lou fale mai se laau na fanaina se pale palealii o le pa poʻo le tasi ogalaau, e tusa ai ma tagata atamamai, e leai se mea e maua ai le fale.

I lea tulaga, ua lava na o le faʻatasia o le pito i luga o le faʻavae (20-25 cm) ma faʻapitoa saʻo (20-25 cm).

Ae afai o ni nai ogalaau pala i se fale laupapa, ona ina ia toe faaleleia le pa, o le a manaomia e tausi ai. O loʻo faagaoti le faʻaaogaina o au fafie laupapa i le faʻaaogaina o auʻa ma le tau talafeagai, tina ma uafu pe a.

Lipea o pa o le fale laupapa

Suia le faavae o pale o le fale laupapa.

E faʻapipiʻi Siaki ma le VIG i lalo o le puipui o le fale laupapa. Ona tago lea o tina ma faasolosolo malie i le va o ogalaau poo le faavae ma ogalaau. Auauaʻi, o le jacks ma vagas ua faapipiiina i ai i latou, ao le ua tuliesea faaaogaina lea mai le tulimanu o le fale. O le fausaga e lagolagoina e fata laupapa. Afai e tatau ona siitia le fale laupapa i le 40-50 cm, ona mafai lea ona ia faasolosolo mai le atoa, aua o le 4-5 nusipepa.

I nisi tulaga, o loʻo mou atu aupa tuʻu faʻatasi i luga o le faʻavae o le fale, i isi - o lona pito i luga o loʻo tiaʻiina. I le taimi lava e tasi, o le ulu nofofua e mafai ona aumai i lalo o le pa pe o le a taofimau i puipui, ma sa mautu i puipui ma pu. Afai ua pauu tele ma na faataapeapeina i le puipui, ua fautuaina e tuu a laupapa laupapa mai mautu laau laau, ma i le faagasologa o le siitiaina o le Jack e le gata e faamalosia le backups.

A i ai le manaʻomia le siʻi o se fale mai se laʻau i le tasi poʻo le isi tagata sili atu, o tagata atamamai fautuaina le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le fola o le fola. itiiti 20-30 cm. o le a mafai ai ona e puipuia ai le ogaumu ma Paipa mai le faafanoga e lei mafaufauina.

Fanua sui i lalo o le faamalama matala

Lipea o pa o le fale laupapa

Le sui le log i lalo o le faamalama, e mafai ona e faʻaogaina fata.

I totonu o le fale laupapa, o le pito i lalo o pa i lalo o le Windows o le tele o le leaga o le afaina o le ammospherdic invission. Ma i nei tulaga, o le toe faaleleia o pa ua ave ese e aunoa ma le suiina o le ata o le fale.

Muamua lava, e manaʻomia le 'avea o ni laʻau papaʻu. Ina ia faia lenei mea, tatou te iloa ai le eria faafitauli, i luga o le pito o lea tatou te tauaveina pine tūsaʻo, ona oti ese le vaega faailogaina. Ina ua mavae lena, ua tatou agai atu i le faagasologa o le tatala tuluiga o le ogalaau: le tuuina ma le tipiina o le tuasivi ma le mafiafia o le 50 mm. Le isi, matou te mauaina ni ogalaau fou (ma le lava lapoa) ma o latou pito, tipi i le Grove ma le mafiafia mafiafia. Matou te tuʻuina le ogalaau i le tatalaina ma faʻafesoʻotaʻi latou ma spikes, aʻo ogalaau o loʻo tuʻuina atu ma le cacpeant mea.

Mataupu i luga o le autu: tamai togafiti: Faʻafefea ona faʻaalia le umukuka ma se tamai faamalama

O le pito i lalo o le pa i lalo o le faamalama amata mafai ona suia i le fesoasoani a fata. I le auala lava e tasi, matou te aveese foi le pala ma le pito o ogalaau e faia ai fala. A uma ona tipiina le togavao i totonu o fata, fusi le ogalaau. A maeʻa ona faʻapipiʻi ni ogalaau fou, o le fesoʻotaʻiga o latou ma racks o loʻo faia e faʻaaoga ai fale ma mama. Matou te aveese le pusa tuai mo le faamalama ma faia se fou.

E tatau ona maitauina o loʻo i ai se vaega o rubbroid i le va o le laupapa fou (faʻamalama) ma le ogalaau. Uma i lalo faaiuga o le pusa ma le nofoaga o le latou lagolago i le laupapa submap e talafeagai ina ia impregnate ma olifa, ona faamamago ma faaaoga se faamalama ofu i se tamai vaega manifinifi. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e faia se puipuiga faʻaopoopo mai le susu i luga o ogalaau i lalo o le faʻamalama matala. O le tulaga mulimuli o le faʻapipiʻiina o le pusa faʻamalama.

I totonu o le fale laupapa, o le toe faaleleia o le faia e aunoa ma lona siitiaina. E faia lea i le faʻalavelave i le faʻavae i lona pito i luga. Ae a o le i alu i le vave suia o le gasket, e tatau ona e aveese mea tonu e faʻaleagaina ai ma faia se kesi fou. A maeʻa lena, faʻatuasega ma le faʻaeteete le faʻavae (pito i luga o le vaega) ma aveese le mea na faʻaleagaina.

E tatau ona matauina e luma faaee se tasi fou, e talafeagai ona iloilo le fuaitau vaimanuʻa i ai pe tuu i ai se ulugalii o le faaputuga o rubberoid lalo. Ona apalai lea o le kesi i le pito i luga o le ogalaau ma lona tulaga o loʻo faʻaauau le faʻaaogaina o tina. I le maeʻa ai o le mauaina o le faavae, o le toe faʻaleleia e mafai ona manatu atoatoa.

Suia o vaega o le pale paolo

Lipea o pa o le fale laupapa

Faapitoa puipui ma punou ma filogia: 1 - fufulu; 2 - Bout; 3 - Matamuli; 4 - 'au; 5 - puipui.

Afai e talafeagai, tuuina atu o le toe faaleleia o se pale lototele i se fausaga laupapa e suia lona ogalaau muamua, o loo faatinoina galuega i se faasologa:

  1. Aveese le faʻavae o le faʻavae ina ia mafai ai ona faʻaseseina le ogalaau ua faʻaleagaina.
  2. Matou te saunia se ogalaau fou ma le tutusa tutusa itu. O lona pito maualalo e tatau ona auai ma tuʻu i luga o le ufiufi, lea e aofia ai se paga o le crubbroid vaega.
  3. O le laupepa fou e ala i le oomiina i totonu ma ona utupoto, aʻo le tau o le pito i luga o le ogalaau o le ogalaau
  4. Matou te toe faʻafoʻiina le faʻavae.

I le tulaga pe a manaʻomia ona e suia le au palealii atoa, e tatau ona e amata toe faʻaleleia i le tasi itu o le fale o loʻo faʻapipiʻiina ogalaau lona lua. Galue i le toe faaleleia o puipui o se laupapa laupapa e faia i le faasologa nei:

  1. Na ou tipiina i lalo le vaega o le tulimanu i le muamua ma le lua laina ina ia mafai ona faigofie ona le fiafia le ogalaau lona lua i le faavae o le fausaga.
  2. O le mea fou i le nofoaga o le igoa lona lua o loʻo faʻamauina, e le tatau ona faagaloina i le itu pito i luga e tatau ona i ai o le mea e mafai ai ona fai ma luga o le kapeti. Faʻateʻa lemu le loka ma faapipii i le pito i luga ogalaau, pe a uma ona e tuiina tina i le va o le lotoa i le va o le log ma le faavae.
  3. I le auala lava e tasi lea e sui ai le ogalaau lona lua i le isi itu o le fale ma na o le taimi lena, e agaʻi atu i se nofoaga tutusa o le muamua ogalaau.

Tusitusiga i luga o le autu: teuteuina o le faapaologa i lalo o le piliki

O lenei faʻasologa o le faʻatinoga e manaʻomia ina ia toe faʻalelei le toa o le malosi i le fale laupapa e aunoa ma le siiina.

Suia lua pe sili atu pale

Lipea o pa o le fale laupapa

Puipui tautau: A - ma le sliding squamizes; 6 - Agai i le va o le faʻamalosi; 1 - rack; 2 - pu; 3 - PIN; 4 - Aai; 5. - Boul; 6 - puipui.

Ina ia mafai ona toe faaleleia puipui i totonu o le fale laupapa ma se sui o ni laina, e tatau ona sainia (siitia). O lenei gaioiga e tatau ona faia ona faia lea o le taimi e i ai le manaʻomia e faʻapipiʻi ai le va o pale.

O le faʻamalosia o puipui e tatau ona faia mai isi itu faʻafeagai e faʻaaoga ai ogalaau mafiafia, lea e iai i le mamao o le 40-50 cm mai tulimanu o le fale. Ina ia faʻateleina lo latou mautu, ua latou faʻasaʻoina ma fao, pe a maeʻa le faʻafitauli, pito i luga ma lalo ifo ogalaau o le 150-200 i le stat stameter ma ua mautu ua faʻamalosia ma le atoatoa o le tino.

A maeʻa, tipiʻe i faʻafitauli i faigata, lea na mamanuina e faʻaofi ia i latou i se tamaʻi laʻau (mai le pito i fafo o faʻamalosi tino uma). O pito o pamu ua tanumia i le eleele. O le loloto e tatau ai ona latou faʻatau, o le a faʻalagolago i le natura o le eleele, ae e tatau ona maitauina e le o le 50 cm. Stations ma le tasi o le tasi puipui (1-2 fasi). Ina ua maeʻa se suʻega atoa o le malosi o le mamanu lea ua fausiaina, e mafai ona amata amata ona suia ai puipui ma le sui o ogalaau faaleagaina o ogalaau.

Afai e tatau, faʻateleina le faʻavae ma fausia ni tusi faʻapipiʻi ogalaau, ma le fesoasoani a pu ma faʻasau e tatau ona e sologa lelei le fale. E manaʻomia le faia i luga o le itu. Faʻalauiloa le fausaga i le 15-20 cm, matou te mauaina le amataga o loʻo tuu atu ai nofoa (o se fausaga laupapa (o se laupapa laupapa e aofia ai se lagolago, o fea logs i se tulaga i le tafailagi). Ina ua uma ona kiʻe le fale, ua fausia le malifa.

Faapipiiina o pale o loʻo faia i le masani masani: O mea e mafai ona faaputuputu i luga o le ogalaau, o le ufiufi, pe a maeʻa le ogalaau i luga o le ogalaau i luga o le ogalaau. Ma, ina ua uma le toe maua mai le faavae, e aveʻesea tina faʻaipoipo, ua uma le eleele, ma pe a maeʻa lena fale.

Ina ua tuʻu i lalo le fale, e tatau ona maitauina ni tulafono: O le fale e tatau ona faaneneu lemu, e aunoa ma le faʻaitiitia o gaioiga, e aunoa ma ni gaioiga ma ni gaioiga, e leai se fesoʻotaʻiga o aʻoaʻoga. E le gata i lea, e manaʻomia le mataituina le faʻatulagaina o le fausiaina o luga o le tapulaʻa o le a le faʻatagaina ai se mea itiiti.

Suia le pale e faʻaaoga ai fata

I lea tulaga, ina ia mafai ai ona siitia le fale i le maualuga maualuga, e oso i le 10-15 cm tutusa i luga o le lua (faafeagai) o ona itu. Ina ua uma ona siitia le tasi puipui (i le 10-15 cm), i le iʻuga o le tatalaina i le vave o le taeao, ona sisi ai lea o le itu lona lua ma ua amata ona siitia le itu muamua. O lenei gaioiga e tatau ona toe fai seia atoa le fausaga o loʻo i luga o puipui maualuga e tatau ai. Ina ua uma ia teʻi luga o lenei mea, e mafai ai ona faʻamalosia ma, e tusa ai ma le sui o ogalaau.

Tusitusiga i luga o le autu: resitala o le mamanu o le gaioiga i totonu, o latou komepiuta Vaʻavaʻaiga

Faatasi ai ma le mamao o le 50-60 cm mai tulimanu o le fale, pe a latalata i le faʻavae, i itu uma e lua, mai le le sili atu ma le 1 M) ma faʻapipiʻi i totonu o le tulimanu o 90 ° e faʻaaloalo i le eleele le laupapa pito. A maeʻa e manaʻomia le faʻaalu o faʻataʻitaʻiga o pa, ma le lapoʻa e 2-3 pmpika faʻaititia i le mamao mai le puipui i le laupapa. O loʻo faʻapipiʻiina mai i le isi itu o pa i le umi atoa o le fale i le lua pe tolu nofoaga. Ma luga o le pito i lalo ma luga, latou te faʻapipiʻiina ma faʻamau i fusi, o loʻo faʻasolitulafono i totonu o na pale, o le sui, e tatau ona e faʻaoʻo i lalo o le 15-20. ). E tatau ona manatua o ulu ma faʻaiʻuga o bolts tatau ona tuʻuina i le mafiafia o le faʻamalosi.

Lipea o pa o le fale laupapa

Fale Faʻalaʻe ma Faʻaofi pe Mataala, faʻapea foʻi ma Misi o le uta talafeagai avega.

O lea, alu i le faʻapipiʻiina o fata. O loʻo faʻataoto i le eleele ma se mamao o le 15-20 cm moli. Ina ia mafai ona faʻailoa le faʻavae o le sili sili atu le malosi, e tatau ona faʻamalosia ai fata ma le mafaufau ma le le mafaufau i le eleele ma le le mafaufau i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le eleele ma le mafaufau lelei i le eleele ma le mafaufau loloto i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le palapala ma le mafaufau lelei i le eleele ma le mafaufau loloto i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le palapala ma le mafaufau lelei i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le eleele ma le le mafaufau i le palapala ma le mafaufau lelei le eleele e faʻaaoga ai le palapala ma le mafaufau lelei i le eleele ma le le mafaufau i le eleele ma le le mafaufau i le palapala ma le mafaufau lelei i le eleele ma le le mafaufau i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le eleele ma le mafaufau loloto i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le eleele ma le mafaufau loloto i le vaipuna e faʻaaoga ai le eleele ma le mafaufau lelei i le eleele ma le mafaufau lelei i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le eleele ma le mafaufau loloto i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le eleele ma le mafaufau lelei i le eleele ma le le mafaufau i le eleele mamafa e faʻaaoga ai le palapala ma le mafaufau lelei i le eleele.

Ina ua maeʻa faʻamautuina fata ma le lapoa o le 15-20 mm, matou te viliina pu i totonu: tasi mea i le pito i lalo o le ogalaau. O le pu lona lua ua mamanuina e faʻasaʻo ai puipui i le faʻaofiina o le jalel pine i totonu. A maeʻa ona faʻamautu le pine i le tasi nofoaga, alu i le isi. O lea, o pa atoa i totonu o le fale fafie e faamauina. I le iʻuga, o le a taofi le fale, maʻotiina le saogalemu, ma e mafai ona toe amata suia le ogalaau uafu.

O ni avanoa o le faʻaaogaina o fata

Afai e te fuafua e faʻatino se sui o ogalaau o lo o faʻapipiʻiina i le fou ma o loʻo ia i latou se lapoa laititi, o le a lava le faʻaletonu mai le pale naʻo ia ma faʻapipiʻi isi.

Afai o ogalaau fou e iai se lapoa lapoa pe o loʻo manaʻomia le faʻateleina o le faʻavae, o le a le tatau ona faʻaleleia le fausaga laupapa. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia i totonu o fata pe a mavae se mamao (15, 20, 25 cm) o loʻo faʻatumuina ai le fale, o pine faʻa-tane.

E manaʻomia le siʻitia o le fale i le taimi e tasi i itu faʻafeagai. Ua siitia i se maualuga, ua aveʻese pine ma faʻapipiʻi i totonu o pu fou.

Ina ua maeʻa le faʻaiuga o le suia o mea ua faʻaleagaina uma ma fale, ua maualalo le fale. Ina ia tapunia pu, lea na totoe mai apalai, amata loa loa ona faʻapipiʻi loa le fale i la latou nofoaga muamua. Faia lenei, faʻaaoga le paʻu o le paipa. O loʻo faʻaofi i totonu o pu i le loloto o le itiiti ifo i le 5 cm, pe a maeʻa le fafo o fafo ua ta ese mai fafo. Mai le isi itu, ua pupuni ai le pu, pe a uma ona le faʻaeteete, o le pu o loʻo faʻatumuina le lona lua faʻapipiʻi, tele lea o loʻo tata nei foi.

Faitau atili