Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Anonim

I le taimi o le fausiaina ma le faʻaleleia o le fale, o paipa e le masani ona faʻaaoga e feaveaʻi ai suavai poʻo kesi. E masani lava ona latou amio pei o fale o fale - ia fatuina se faʻavaʻa o fale eseese, lagolagoina mo tagata leoleo, etc. A fuafua i tapulaʻa o faiga ma fausaga, e manaʻomia le fuafua manatu eseese o ona vaega. I lea tulaga, o le faiga ia mafai ona taʻua le faʻatatauina o le paipa, ma e aofia uma ai o aofaʻi ma mafuaʻaga.

O le a le mea e te manaʻomia fuafuaina o paipa o paipa

I le fausiaina faaonaponei, e le gata ua uʻamea uʻamea poʻo faʻaputuputu paipa. O le filifiliga ua leva ona lautele - pvc, polythylene (PND ma PVD), Polypropylene, Squalterstic, Creorturese Shinless Shinless Stainless Stain. E lelei i latou i latou e le o se tele tele pei o le stel mesages. Ae ui i lea, pe a feʻaveaʻi o polymeric oloa i lapopoa tele e iloa o lo latou tele e sili - ia malamalama i le ituaiga taʻavale e manaʻomia. O le mamafa o uʻamea paipa e sili atu le taua - o le faʻaooina o loʻo iloiloina i luga o le pito i luga. Ma o lenei parameter e sili ona pulea.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Le a le mea e le mafai ona fuaina e mafai ona fuafuaina

Iloa le vaega o le pito i fafo o le paipa e tatau mo le faʻatauina o vali ma le vevela o lotoa. Naʻo oloa uamea o loʻo valiina, aua e i ai i latou o le leaga i le faʻatusatusaina i polymer. O lea e tatau ona e puipuia le laualuga mai le aafiaga o faatosinaga faasalalau. Ua latou faaauauina soo mo le fausiaina o pa, meafaitino, o fale manu, faleʻau, faleʻaiga e manaʻomia, e manaʻomia uma, ona fofo uma e manaʻomia le valivali. Lenei o le a talafeagai i le vaega o le vali luga o le ata - o le pito i fafo o le paipa.

A o le fausiaina o se vai sapalai mo se fale tumaʻoti poʻo le 'apamemea, o paipa e faʻapipiʻi mai se vai puna (lelei pe lelei) i le fale - lalo) Tutusa uma, o lea latou te le aisa, o le faasee e manaomia. Fuafua le aofaʻi o le feteʻenaʻi e mafai ona avea ma avega mamafa o le pito i fafo o le paipa. Naʻo lenei tulaga e manaʻomia le ave o se mea ma le mautu mautu - soʻoga e tatau ona faʻaalu ma se mautu mautu.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona ufiufi le laupapa laupapa: Faʻafefea ona togafitia se itupa, wax ma pini o le pronet

O le paipa kolosi e manaʻomia e fuafua ai le oloa - pe mafai e lenei oloa ona faia le manaʻomia o le vai poʻo le kesi. O le tulaga tutusa e masani ona manaʻomia pe a filifilia se lapoa o paipa mo le faʻamafanafana ma le vai paipa, fuafua le gaioiga o le pamu, etc.

Nofoaga i totonu ma fafo atu o le tino, o le mafiafia

Paipa o se oloa faapitoa. O loʻo ia i latou se lautele ma fafo o latou lava, a o latou mafiafia, lona matiga o loʻo faʻalagolago i le ituaiga paipa ma mea na fai. I tulaga faʻapitoa, o le tupe pito i fafo ma le le mafiafia o le puipui faʻaalia ai nisi taimi masani.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Totonu ma fafo atu le lapoa o le paipa, o le mafiafia o le tino

O le mauaina o nei mea taua e lua, e faigofie lava ona fuafua le tino i totonu - mai le fafo e ave ese ai le mafiafia o le puipui o le mafiafia: D = D - 2 * s. Afai o loʻo ia te oe se tau o le amter o le 32 MM, o le puipui mafiafia o le 3 mm, o lona uiga o le tino o totonu: 32 mm - 2 * 3 mm = 26 mm.

Afai, i se isi itu, o loʻo i ai le lapoa o le tino ma le mafiafia o le mamafa, ma e te manaʻomia se fafo - i le tau o loʻo i ai nei, faʻaopopoina le mafiafia o le mafiafia.

Faatasi ai ma le laʻei (faʻailoa mai e le mataʻitusi r) e faʻafaigofie - o le afa o le tino, o le taeao: O le a matou maua se paipa o le 32 MM. Na o le 32 Vaevae mo le lua, matou te maua le 16 mm.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Fua o calipers sili ona sao

O le a le mea pe a fai o le faʻamatalaga faʻapitoa e leai ni paipa? Fua. Afai e le manaʻomia se tulaga faʻapitoa, o le faʻasologa masani e talafeagai, aua e sili ona saʻo fua faatatau e sili le faʻaaogaina o se caliper.

Fuafuaina o le laualuga o le paipa

O le paipa o se uumi umi, ma o le vaega o le paipa luga ua fuafuaina e pei o le nofoaga o le kalone. Mo faatagā, o le scrinus o le a manaʻomia (totonu pe fafo - e faʻamoemoe lava poʻo fea le mea e manaʻomia e fuafua) ma le umi o le vaega e te manaʻomia.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Fua faatatau mo le fuafuaina o le itu i luga o le paipa

Ina ia maua le itu o le itu o le maalili, livi le lotoa ma le umi, o le taua taua e faalauteleina e le lua, ona - e le numera "PI". Afai e te manaʻo, e mafai ona e fuafuaina le laualuga o le tasi mita, ona mafai lea ona faʻateleina le umi o le umi.

Mataupu i luga o le autu: o le poto galue mo le faletaele

Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou te fuafua le laʻau pito i fafo o se fasi pai ma le umi o 5 mita, ma le lapoa o le 12 cm. Mo le tino atoa O mea taua e tatau ona aumaia i le tasi iunite o fua. Talu ai o le vaega o loʻo taʻua i sikuea mita, ona faʻaliliu ai lea o le koniseters i mita. 6 cm = 0.06 m. O le mea sili matou te suia mea uma i le fomu: s = 2 * 3,114 * 0,084 m2. Afai lapotopoto, o le a liliu i fafo 1.9 M2.

Mamafa fuafuaina

Faatasi ai ma le fuafuaina o le mamafa o le paipa, o mea uma e faigofie: E tatau ona e iloa le tele o le auala o auala, ona tele lea o le lautele i le umi i le umi i le umi o le mita. O le mamafa o lapotopoto uʻamea uʻamea o loʻo tusia i tusi tusi, aua o loʻo faʻavasegaina lenei ituaiga uʻamea. O le tele o le tasi rosa mita faalagolago i le lautele ma le mafiafia o le puipui. O le tasi taimi: o le mamafa mamafa ua tuuina mo uamea uaea o 7.85 G / cm2 o foliga fautuaina e le tost.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

O le mamafa o le laulau faataamilo Preel Paipa

I le laulau D - O le lapoa o le pito i fafo, o le tuutuuga o le tino o le tino o totonu, ma le isi itu taua: O le tele o mea masani o uʻamea ua faʻaalia, gaoa.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Sikuea sikuea paipa

Faʻafefea ona fuafua le vaega o loʻo iai

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Faiga o Sailia o se Cour Cube Cross vaega

Afai o le paipa o le lapotopoto, o le vaega o le vaega o le vaega e tatau ona iloiloina e tusa ai ma le fua o le nofoaga o le lio: s = πρα 2. O le mea o le radius (i totonu), π - 3.14. Aofai, e manaʻomia le fausia o se gedduis i se sikuea ma faʻateleina i le 3.14.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se paipa satauro vaega ma le lapoa o le 90 mm. Matou te mauaina se radius - 90 mm / 2 = 45 mm. I senitimita e 4.5 cm ua faatuina i tatou i se sikuea:. 4.5 * 4.5 = 2.025 cm2, ua tatou suia i le fua faatatau S = 2 * 20.25 cm2 = 40,5 cm2.

O le vaega o le vaega o le sipisi lea o le paipa o loʻo iloiloina e le fomu o le faʻasologa o le faʻasologa o le nofoaga o le potu, o le mea o le itu o le tafatafa o le tafatafa. Afai e te faitauina le koluse vaega o le talaaga o le 40 x 50 mm, matou te maua s = 40 mm * 50 mm = 2000 mm2 pe 20 cm2 pe 0.002 m2.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi Soacons? Faʻapipiʻiina lelei o moli uila i luga o le puipui i lalo o le laupepa

Faʻafefea ona fuafua le tele o le vai i le paipa

A faʻapea o le faʻatulagaina o le sheening system, e te manaʻomia se faʻatagata o le vai o le a ofi i totonu o le paipa. E manaʻomia lea pe a fuafua le aofaʻi o le malulu i le polokalama. Mo lenei tulaga, o le fua gaosi mo le vaega o le ogauluga ua manaʻomia.

Faʻafefea ona fuafua le paipa o loʻo

Fua faatatau mo le fuafuaina o le voluma o le vai i le paipa

E lua auala: Muamua fuafua le vaega o le vaega o le vaega (faamatalaina i luga) ma faateleina i le umi o le paipa. Afai e te manatu o mea uma e tusa ai ma le fomu, e te manaʻomia le totonu o le totonu o le totonu o le totonugalemu ma le umi o le paipa. Fuafua pe fia le vai o loʻo tuu i totonu o le system o le 32 millimetha paipa ma le umi o 30 mita.

Muamua, o le a matou siʻi mai telefoni feʻaveaʻi i mita: 32 MM = 0.032 m, matou te mauaina se radius (vaevae i le afa o le 0,0114 * m3. Na liliu i fafo = e sili atu nai lo le lua selau o le kubi meter. Ae ua masani ai i tatou i le vaega o le system e fuaina lita. Mo Cubic Meters e fesiitai i lita, e tatau ona e faʻateleina le iʻuga o le 1000. e tape i fafo 24.1 lita.

Faitau atili