Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Anonim

Ina ua oo i le taimi e fai ai le fusi o se fusi mo le faavae, sa amata ona ou mafaufau i filifiliga eseese. O le mea moni, E le gata i lea, e leai lava pe a uma na faʻatinoina uma tagata mai le faʻaaloalo, ae aua ua amata ona faʻaaoga e le tele ituaiga o mea leaga. Talu mai le ala savali mai le ufiufi afifi e faia e puipuia ai le faavae mai le susu, e tatau ona avea ma le māmā ma le mafai ona pasi vai i le eleele i le eleele i le eleele. O le asō ou te fia taʻu mai pe faʻapefea ona mafai ona lagona le fusi mo le faʻavae i ou lava lima ma o le a le pythm o papupuni.

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Auala savali

Penefiti i luma o le faavae faavae

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Taavale Tile

E masani lava, faʻamatala le faʻagaioiga o toe faaleleia. Ou te amata talanoa e uiga i mea lelei ma aoga aoga a le faʻataunuʻuina o mea uma. Peitai, o lenei ua ou fia amata i le leai o se mea. Pau lava le minus faia auala i autafa mo le faavae mai le papupuni o lona tau. O loʻo oneone lava le faʻatulagaina o taimi ma le taugofie taimi, ae o foliga mai e leai se foliga umi, pe a fai e faʻatusatusa ia i latou ma le tele o fesuiaiga o fesoʻotaʻiga.

Filifili e faʻaalu tupe i luga o le tino pupufanua, e vave ona e mauaina le mea, ae o se foliga matagofie, tumau ma le faʻatuatuaina o le vaaiga. Sei o tatou mafaufau i tulaga lelei o le auala savali o le palu o papupuni e iai:

  1. O loʻo faʻatautaia ma le faʻamaloloina o le faavae o le soifua maloloina o le soifua maloloina o le Faʻalapotopotoga - o lenei meatotino o loʻo faʻatinoina ona o le tuʻufaʻatasia o le fausaga. A o le i faia le auala savali e sui ai le palapala, oneone ma nutimomoia maa
  2. O le taimi umi o le olaga - o le vaaiga ma le taleʻe o le a sili ona umi nai lo le atoatoa sima o le puipuia
  3. Ona o le i ai o pigmen ma ua uma ona sauni-faia lanu o le pamu, e mafai ona e faia manatu eseese ma tuufaatasiga ma le taualuga o le fatuga
  4. O le faʻapipiʻiina o papupuni e mafai ona tupu ma o latou lava lima - o se aoga tele mo i latou o loʻo faʻaaogaina e faʻatino ai galuega uma i latou
  5. E sili atu le faigofie o le 'aiga o le' aiga o le 'aiga nai lo le fausiaina o sima, talu ai e le manaʻomia le i ai o se faʻapitoa meafaigaluega mo le faʻataʻapeʻape papuea papuea.
  6. Afai o loʻo i ai le vai o le vai o le 'ai o afa, o le le fiafia o le vaʻaiga o le a faigofie tele

Mataupu i luga o le autu: mesh mo vaomatua: foliga ma lautele

Faailoga tutoatasi

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Lava-Tetee le palu

Ina ia mafai ona faʻatuina se seti Mo le faʻavae ma ou lava lima, e tatau ona e tausisi i nisi tulafono ma faʻasologa. Ma:

  • Na muamua ona ou faia se tamai alavai, o le loloto o le tusa o le 25 cm. O loʻo faia se faʻailoga o le nofoaga o le o le a o le pale o le afu
  • O le uluaʻi vaega o loʻo faaputuputu e le omea, o le mafiafia e tatau ona oʻo i le 10 cm. Aua neʻi galo e tatau ona e faia ni tamai faʻaituau mai le faʻavae. O le omea e sili ona lelei ma o loʻo faʻatautaia le matafaioi a le suavai
  • Ina ia faʻateʻaina le vai mai le ulufale i le Faavae, Polythylene ata tifaga o loʻo faaputuputu i luga o le omea vaega.
  • Ina ua uma lena, sa ou totoina se faaputuga oneone, lea tusa o le 10 cm cutked sa sosolo i le auala lava lea e tasi. A maeʻa lenei mea, e mafai ona faʻapipiʻi tuaoi o loʻo faʻaaoga ai le sima-oneone sima. Ina ia o le fofo na uu le 2-3 itula
  • Ua leva ona i luga o lenei vaega, na ou faataatia le pa puipui ma oʻu lima. Aua neʻi galo o le sui o le i le va o nonoa o loʻo faʻatumuina foi i le oneone

Faafetai i le tekonolosi lea, o se auala sili ona lelei o le auala savali e faatinoina mai papupuni. O se faʻasologa o gaioiga ma le totoina o le ata e faʻailoa mai le ata e pei o le sili atu ona puipuia o le faʻavae mai aafiaga leaga o le susuga.

O le mea taua e le o le solia o le tekonolosi

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Uma le faia o le tekonolosi o le tekonolosi e tatau ona faaaloalogia. E pei ona manino, o le mamanu atoa e tatau ona feaveaʻi ma naʻo le taimi atoa na mafai ai ona faʻataunuʻuina ana galuega. O mea uma e fiafia i ai na sili ona fiafia i ai mai le oneone ma na o fatuina se gaioiga fausaga, ae le puipuia, aua o le tuai o le vai o le oneone. Ona o lenei, e masani lava ona susu le faavae.

Mataupu i luga o le autu: laau mo le faletaele

Ae afai e te faʻapipiʻi le 'aiga o le taeao i ou lava lima i luga o le matutu sima-oneone paluga, ona le tatau lea ona e manatu o lenei filifiliga o le a sili atu le lelei. E oʻo lava i le tau vevela, o le paluga e mafai ona susu mai le eleele ma pe a maeʻa lena o le a liliu atu i totonu o le monolith. O le sima nei-oneone paluga e le mafai ona faʻatino lelei le osofaʻiga mo se taimi umi ma ova taimi o le faʻavae o le faʻavae o le a taofia le faia o ana galuega.

O le mafuaʻaga lea na atiae ai le Tekinolosi, o le faasologa o lea na ou faamatalaina muamua. I ona uiga, e sili atu i mea uma na muamua faia ma mafai ona latou faʻatinoina ana galuega faʻaalu i tausaga ua mavae.

Pigments

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Auala savali o papupuni i le atunuu

Pigments e lautele i le manaʻoga mo le pamu. O lenei ona o le mea moni o le lanu efuefu lanu o sima ua vaivai uma ma manao i se mea fou ma sili atu lanu. Faʻafetai i le pigment, e mafai ona e faʻatau mai le tele o lanu lanu ma tuʻu ese ai se ata mai fafo poʻo le pikiina o le lanu o le fale o le fale. O le dye mo papupuni e lua ituaiga:

  1. Faalapotopotoga
  2. Minerale

I le va o mea taua o le lanu o papupuni, na ou matauina:

  • Muamua, o le tau o ia auala e ova atu ona o le taugata o pigment i le vaega o mea
  • E i ai elemene e leaga le teteʻe o le teteʻe, o le mea lea, o le lanu o le tanoa lea na mumu vave. O le mafuaaga o lenei mea e lelei-lelei pai pe o le fale tekonolosi lava ia. O lea, peʻa faʻatau faʻamatalaga e te manaʻomia e faʻaaoga faʻapitoa ai. Aua le vaʻaia i luga o le taugofie le pamu

O le puaʻa e tatau ai le pisia o mea e tatau ona i ai ni mea taua: maua le malamalama lelei ma le faʻaalia. Faʻaopopo Mea e mulimuli i se aofaiga - mai le 3 i le 15% o le a le tele o sima o loʻo i le paluga. O le pasene o pigmentage o le a afaina ai le saturation o le faaputuga mo le ala savali. Peitaʻi, o le manaʻo e maua le lanu sili ona pupula, e le tatau ona e faʻaopopo le pigment sili ona foia. Sili atu Dye i le faʻavae o le pile e tau atu ai i lona vai taumafaina. Aua neʻi faʻaopopoina se mago mago i le paluga - e mafai lava ona manaʻomia e fai ai ma le vai, ma pe a uma ona faʻaopopo faʻatasi ma le pipi.

TAUA! O le Dye e taugata tele, o lea i le taimi o le gaosiaina e mafai ona e sefeina sina vailaau, liliuina se vaifofo i totonu o le lua faaputuga. O le uluaʻi vali o le a faʻaopopoina i le muamua, ma o le a toulu i luga, ma o le vaega lona lua e faʻamafaʻoa e aunoa ma pigutu.

Auala savali mai le palu ma o latou lava lima

Seevae

Tusitusiga i luga o le autu: paipa vali, vevela faiga

O lenei metotia e matua moni lava o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o taʻaloga ma tau mo le latou faʻatau, ae e le faigofie tele lea i tulaga o le faia o se fofo. E masani lava, 1 sima siʻomia o loʻo faʻaaogaina mo le toʻotoʻo, ae afai o e filifili e fai ni mea mai le lua faaputuga, ona e tatau lea i tulivae i tane eseese. Ae paga lea, leai ni pamu sili e lua e mafai ona mitamita. E mafai ona e faia le toʻotoʻo ma faʻamiloga, peitaʻi o le a matua afaina lava le taimi atoa. E masani lava ona tausisi i tulaga o le faʻaaogaina o vali, ae le gata o le pupula o le lanu o le a faʻalagolago i ai lenei, ae faʻapena foʻi le umi o lona maatasia.

Faitau atili