Pa puipui ma le suavai puipui ma o latou lava lima (ata)

Anonim

Ata

I le lisi o galuega faufale, o le faaumaina o le suavai o afifiina foliga mai na lata mai - i le tuai o 90s o le seneturi talu ai. Ina ua uma ona apalai i luga o le puipui, latou te foliga tutusa foliga fausia pito i luga o fofo, nai lo le puipui puipui i le masani ai taliaina. I lona tulaga muamua, o le vai o le pamu e fai ma sui o le mamago palu o paʻepaʻe, i le ituaiga foliga foliga mai.

Pa puipui ma le suavai puipui ma o latou lava lima (ata)

O loʻo i ai ni uiga puipui o le Washpappers

O le puipui o loʻo lilo i luga o puipui ma pine i totonu o potu ma se tulaga masani ma le mautu tulaga o le le tagi.

Na latou faʻatonutonuina puipui o potu moe, i se ala, potu o meaʻai ma alaʻai potu ma ala kasa. Mo le teuteuina o nofoaga ma le fesuiaiga o le susu, latou te le talosaga ona o le maualuga hygrosciscoctaty - vave maua mai i le siosiomaga, ae o latou gaioiga foi gaioiga.

Mea vaʻai mo le gaosiga o vai puipui o mea masani a mea masani, pei o le silik ma le vavae, mai iinei ma lo la tau maualuga faʻatusa faʻatusa i mea masani o puipui. Faʻanofogaina foi i isi mea e aofia ai ituaiga eseese o noatia mautu (faʻataʻitaʻiga, cmc faʻapipiʻi), faʻapipiʻi ma vali. I lea tulaga, o le DYES o loʻo faʻatau atu i se isi afifiina ma faʻaopopo i se fofo ma le suavai puipui pe a maeʻa lo latou suavai ma vai mafanafana.

Meatotino, lelei ma le le atoatoa

O meatotino lelei o le suavai puipui e aofia ai:
  • Ia faʻaauau ona filifili mo pa, aua latou te le manaʻomia ona faʻataʻalo i luga o le fola ma tipi ese, e lava le faʻagaloina o le folasaga;
  • le mafai ona tapunia ni fesoʻotaʻiga laiti o puipui, faʻaputuputu ma seleni nai lo isi latalata atu o latou uiga i le faʻasologa o fofo;
  • Pa puipui ma se paaga e le faaputuputu le tele o le susu, ma o puipui o latou latou te le o faia i lalo o le latou vaega o le "Farpall mo le maimoina o le vaega o le"
  • O le suauʻu na faʻatauina manogi, e taua tele le auala pe a fai o le potu i taimi uma le sikaleti ulaula;
  • A faʻapitoa avanoa i le mamanu o le puipui e aofia ai le filifilia o le Dyes faʻaopopo i le galuega fausaga o le pepa puipui;
  • Ua maeʻa ona teuina le teuina o taimi ole moe mo le tapunia o le faʻamamaina o le fofo (tele o masina ma sili atu);
  • maualuga lona tikeri o le saogalemu tau afi, talu ai o mea e matua le gata ai o se suauu;
  • O le avanoa e faʻaaoga ai i luga o puipui o se metotia tusi o se auala, ma se spalala ma le spat ma se spatsula, e ui lava o le metotia mulimuli o loʻo galue mai lava, ae faʻamoemoe i le tele o vaega;
  • fetaui ma isi mea faailogaina;
  • le toe le maeʻa i le maeʻa o le tulaga o soʻoga o soʻoga ma mea;
  • O le puipui o le pa puipui ma le suavai puipui e iai le auaunaga o le sili atu ma le 10 tausaga.

Mataupu i luga o le autu: Talia mo taavale ma o latou lava lima

O le le lelei o le suavai o suavai, tagata atamamai faailoa mea nei:

  • Tau maualuga, e puipuia ai i latou mai le lautele;
  • le mafai ona faʻamamaina, pe a manava le palapala, e manaʻomia le aveʻesea o nofoaga tipi ma faʻaaoga se vaega fou;
  • Fuafua i luga o le tuʻufaʻatasia o le faʻaopopoina o le DYE, o le tauina o le suavai o loʻo mafai ona suia le paolo i lalo o le faʻafitauli o le ultraviolet.

Meafaigaluega ma foliga o le talosaga

E pei lava o isi mea teuteu vai teuteu, o le tulaga maualuga o le atoatoa o puipui ma lenei mea, i se tulaga lautele, e faʻamoemoe lava ua maeʻa le tapenaga o le faʻavae o le suʻesuʻega o le fofo.

Pa puipui ma le suavai puipui ma o latou lava lima (ata)

O le masani masani ma lautele auala o le faʻaaogaina o se fofo i luga o le puipui ma se spalala.

  1. I le 1st tulaga, o lapisi laiti ua tapunia ma se vaifofo o le suavai o puipui poʻo se faʻataʻitaʻiga, o le aufams i le va o laupepa o mimita, ma le 2 tulaga o loʻo faʻaaoga le autu autu. Le malologa le tumau i le va o le 2 tulaga e tatau ona le itiiti ifo i le 4-5 itula.
  2. A o galulue ma suavai puipui, e taua le matauina o le vevela o le pulega. O le potu vevela i totonu o le potu e le tatau ona alu ifo i lalo o le 10 ° C. I lalo o le vevela mai le maeʻa o galuega e faʻaaoga ai se mea, e sili atu le faʻamalieina pe faʻapipiʻi le vevela i totonu o le potu ma e leʻi mafai ona faʻamafanafana atoa le laupepa o le potu.
  3. Ma ogaoga manaʻoga, e mafai ai ona faʻavaveina le faiga faʻamago e ala i le faʻapipiʻiina o le tagata fia mau ma le fausiaina o se ata, tatalaina pupuni ma le faitotoʻa. O se isi ese foi le eseʻesega i le va o le suavai ma e masani ona puipui, e manaʻomia le faʻaitiitia masani e maua ai le maualuga-maualuga tupe maua.
  4. O le tafe o le matutu paluga o vai o le vai o le 1 kg i le 3 ². I le afifi afifiina e iai 5 kg o le matutu sima. Afai e tele atu tali i le faʻagasologa o galuega, a le faʻaaogaina, o le tumau o le palutusi e mafai ona afifiina i totonu o le taga palasitika, hemertatic o le vai pepa e mafai ona teuina mo 3-4 masina.
  5. O le suavai puipui ua aveʻesea e ala i le fufuluina lelei, muamua faʻaaoga se tele o le susu ma se fulafula o loʻo faʻasusu pe faʻaalu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e filifili le sili le faletaele o le taʻele

O le isi itu o le vai o le vai pepa o lo latou tulaga lua faaaogaina. O le pepa puipui na susu ma aveese Walpaper toe tapunia i vai mafanafana, ua faʻaopopo ai le DYE, ma ua latou sauni e toe faʻaaogaina i lenei poʻo le isi pa.

Faitau atili