O le a le mamao e toto ai laau? Mamao mo le tulaueleele

Anonim

Togalaʻau o lau 'upega tafaʻilagi - e le itiiti ifo le galuega faʻapitoa nai lo le fausiaina o se fale.

O le a le mamao e toto ai laau? Mamao mo le tulaueleele

Tele o taimi e manaʻomia ona iloiloina pe a totoina laʻau lanumeamata.

O le aso o le a tatou vaʻavaʻai ai i le a le mamao e toto ai laʻau mai mea ese, faʻapea foi ma le tasi ma le isi e faʻalagolago i le ituaiga.

Ia avea lenei mataupu i le muamua sata suʻesuʻe foliga leai se aoga pe le manaʻomia le manaʻo, ae leai.

I le tusitusiga, o le a tatou faʻamatalaina ai le taua o lenei taimi, faʻapea foi ma le a tatou taʻuina atu ia te oe le faʻatamala o tapulaa o iai iai.

Aisea e taua ai le matauina o le lauʻeleʻele o laʻau?

Matou te iloa uma lava i le tulaga lautele o le laau. O le autu autu lea - o le pusa na, mai le tamai laau, ma lalo le aʻa o le aʻa. Le mafuaʻaga autu pe aisea e taua ai le vaʻai mamao o lou saogalemu ma le faʻamaoni o vaʻaiga eseese.

I le faiga o le tuputupu aʻe ma atinaʻe, o le laʻau e mafai ona faʻaleagaina le ala poʻo femalagaaiga, faʻavae o le pa ma isi fausaga, ma pe a o se fale puipui o le laupapa .

Tapuni le nofoaga latalata i le lepe e lamatia mo le tele o mafuaaga . Mo se faʻataʻitaʻiga, o se malosi afā sa mafai ona fetaiaʻi se laʻau ma o le a pa'ū i luga o le laina, lea o le a oʻo atu ai i le tonia o uaea. Ma o lenei mea o se faalavelave faafuasei.

Ma le isi, o a latou tuaoi e le tele tele i le leai o le eletise, lea na tutupu ona o lau nepani pe a fai o oe mo laau toto. O pale o le a fai foi ma faʻalavelave, e pei ona pipii i lala mo uaea. O le solia foi o le saogalemu o le lpp.

O se laau e tupu latalata i puipui ma faamalama o le fale atonu o se faʻalavelave e tineia ai le afi ma le fuaitau o loli afi. E le gata i lea, o lala o le a ou matauina le susulu o le la, o le a tautua ai i le le mautonu.

Mataupu i luga o le autu: maualuga-tulaga faʻapipiʻi o le tele-maualuga le taualuga o le plasterboard ma o latou lava lima

E tatau foi ona iloiloina e iai ni fegalegaleaiga eseese i le eleele. . E faʻafefea foʻi ona e faʻatafafatino, fai mau ma le vai pe a manaʻomia, pe a tupu se laʻau i luga pe latalata i ai? E tatau ona tipiina, ma toe aliaʻe mai lena mea ua faʻamuta ai le suavai ona o le malosi o aʻa malosi. Ae maise lava, ua lauiloa lava o laau e sili lona malosi i le togavao aga.

O mea uma i luga, ua manino ona o laʻau o loʻo iai le mamao e taua tele.

O le a le mamao e toto ai laau mai le tasi ma le isi ma mai le tele o fausaga?

Ina ia tumau le laufanua e tutumau ai le faʻaeteete, e manaʻomia le faʻaumatia o le lamatiaga o le faʻaleagaina o latou laau. O le faia lea o lenei mea, e tatau ona e mulimuli i mea sili ona mamao.

O lea, mai le fale ma isi fausaga e tatau ona ola le laau i le 5 m (mai i puipui i fafo), ma e le tatau ona tuuaina faamalama ma puipuia le felelei o le afi afi. Lenei o le a laveaiina foi le faavae.

O le a le mamao e toto ai laau? Mamao mo le tulaueleele

Mai le pito o le ala e tatau ona solomuli 1.5 m . Afai o le '' upega tafaʻilagi e iai le maoaʻe poʻo le lagolago o le moli uila, ona talafeagai lea e tolopoina le mamao o le sili atu 4 m.

E le gata i lea, e le o le tele o vaega. O nisi taimi o le fesoasoani e matua malulu tele, e iai malifa ma te malolosi ma teric. Mai le latou faʻavae, e manaʻomia le toe toʻesea 1 m, ma mai le faatufugaga puipui (mai i totonu) - 3 m.

E pei ona taʻua i luga, o le nofoaga o le umu o le eleele o lalo e tatau ona saʻo lava . Mai le kesi paiko, otaota ma moli apa, e tatau ona ola le laau i se mamao o le 1.5 mita pe sili atu. Mai le paipa vevela, teuina o vai, uaea, faʻapea foi ma le mana uaea, e manaʻomia le toe toʻunaʻi o le 2 m.

O le a le mamao e toto ai laau? Mamao mo le tulaueleele

E taua foi le faʻaaogaina o se laʻau e faʻatatau i le tuaoi o le nofoaga. . Vaai faalemafaufau i se ata pe a tuʻu se ipu o le laʻau e faʻaalu i tafatafa aʻe o le pa, gagau ana lala i le tuaoi. Aʻo mea uma, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻamalieina.

Mataupu i luga o le autu: Faʻamatalaga o loʻo gaosia mo Mrwall - Manatu mo Pisinisi

O le mea lea, ina ia aua neʻi faʻalavelave i ou tuaoi, ma ia sau ai lelau faavae o le pa puipui mai le faʻaumatiaga e aʻa, e le mafai ona faʻalavelaveina le laʻau mai le pa. Faatasi ai ma soo se tasi, pei ona lava le mamao mamao mai le upega tafailagi.

I le va o laʻau e manaʻomia foʻi e matauina ai le sili atu lelei. . Mai le mea lea e faʻalagolago i la latou mea teuteu mafuaʻaga, ma le soifua maloloina. Sei o tatou faia se faʻataʻitaʻiga: Pine i le vaomatua ma pine i le fanua.

I le mataupu muamua, o laʻau maualuga ia e faʻaloaloa atu i le itu agai i le itu agai i le auala, ma le au o loʻo i ai ma se tamai pale i le pito i luga. O foliga o se mea e fesoʻotaʻi e fesoʻotaʻi ma le mafiafia o fanua, pe a fai e tusa ma le 2 M O laʻau e latalata i le la, o loʻo taunuu atu e faʻalelei ai o latou pale.

O le a le mamao e toto ai laau? Mamao mo le tulaueleele

Ae o le pine i le fanua o le a maua se aulelei matagofie ma teuteu foliga. E le talafeagai o ia ma ia, ua alu atu le pupula tele uma lava ia te ia, ina ia i ai se mafiafia pale ma maualalo.

Ma luga o lau '' upega tafaʻilagi. Taumafai e toto fua fua laau mai le tasi i le isi (5 m pe sili atu) aua mo le matua o fua e te manaʻomia ai le tele o le la susulu. O ata o ata o ata e mafai ona totoina ma latalata i le tasi i le isi - 2-3 m. Ma o ni ata maualalo ma le vaapiapi, ua uma ona totoina i le mamao o le 1 m.

O le a le mamao e toto ai laau? Mamao mo le tulaueleele

Afai e te filifili e toto se oak, decotive maple, ivu, taumafai e faʻavasega latou e tasi pe i se mamao mamao mai isi laʻau. A uma mea uma, o lo latou faʻasaʻoina o loʻo i totonu o le pale, lea e manaʻomia tele le avanoa.

Faitau atili