O auala uliuli o le fola

Anonim

E masani lava ona i ai i fola mea taua, e moni lava o le sima i fale mautotogi. Ae o le ofu laupapa e le o lamolemole i taimi uma, aʻo leʻi amataina le fola o le fola o le fola ua filifilia, e manaʻomia le faia o se galuega. E taua le filifili vave o fea auala o le ogatasi o le fola mai le sima ma fafie e sili ona talafeagai.

O auala uliuli o le fola

Fola eli mai ata.

Mo fola gofie, e tele lava auala. E mafai ona e faʻaaogaina e le gata na malaga faʻale-aganuʻu, ae lapisi foi, bull paluvai e faʻatagaina oe e faia le maualuga-lelei o le maualuga o le maualuga o le maualuga. Mo laupapa laupapa, e le mafai uma ona faʻatino metotia uma. E mafua lenei mea o le uiga o le faavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le faʻaaogaina le auala lelei, e tele lava taimi e masani ai ona atamamai faʻapipiʻi ni solo faʻataʻavalevale i luga o le lagē.

Faʻafefea ona oʻo atu i le siʻomaga sima?

E ogatasi o le folasaga, e mafai ona e faʻaaogaina le tele o mea fefiloi. E mafai ona vaevaeina i ni vaega eseese eseese:

  • tele le maualuga o le tagata lava ia o feololo e faavae i luga o le sima;
  • Tele polymer fola.

O auala uliuli o le fola

Plywods ogatasi mamanu ata.

I le tulaga muamua, o faʻamaʻi matutu o le mama e faʻavae i luga o le sima o loʻo faʻaaoga i totonu o le laupepa, e i ai i le vai. A o le faatinoina o se tagi, o le fefiloi o loʻo sasaa i luga o le faʻavae ma tamai vaega, e faigofie ona tufatufa atu i luga. O le iʻuga, e masani ona aliali mai ma matagofie fola, e te le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa. A o faʻaaogaina le faʻagaioiga, e faʻaogaina e se loia faʻapitoa, ona aveesea lea mai le soʻotaga, vaʻalele o manu, i luga o le ala e faʻailoa mai ai.

O le polymer fola o se auala ese tele auala e faʻatagaina ai le faʻavae e le gata ona o se tasi e ogatasi, ae ia mafai foi. O aso nei gaosi oloa ofoina se numera tele o eseese ituaiga o fola. Ua iloga ona latou iloagofie i uiga lelei e le gata le faʻaleagaina, ae faʻapea foi i le malosi foʻi, malo, toafilemu.

Sima na malaga mo le ogatasi o fola

Siʻomia o loʻo faʻataʻitaʻia o loʻo faʻaaogaina mo le sima, e le o se vaega mo fafie. E mafua mai i le mea moni o le mamafa o le tioata e taua tele, ma o le laʻau faʻavae, aemaise lava le mea tuai, e le mafai ona tatalia.

O le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le taʻavale e faʻavae i luga o le Cound Crelts o loʻo manaʻomia tele:

  1. O loo faia le faaiuga o sauniuniga muamua. O le faʻavae e asiasia ina ia iloa ai ni poloka ma isi ni faʻaletonu.
  2. O le faʻatonuga tulaga e fuafua e le tulaga o le uluaʻi fola, e masani lava o le maualuga o le siʻomia e faʻalagolago i le le masani ai, o le itulagi. E mafai ona taliaina le tele o metotia o le ogatasi Fofo e mafai ona faʻaumatia ai le taua tele. Ae tatau ona manatua o loʻo uia e le taualuga le maualuga.
  3. O se pine apamemea ua tu i luga o le potu o le potu, pe a uma ona tumu le ogaumu i se paluga saunia muamua. Ina ia tutusa le fofo, ua faʻaaogaina se tulafono, ia mautinoa e mulimuli i le faʻailoga faʻailoga poʻo ni moli faʻapitoa.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se laʻei lamepa o le lamepa ma ou lava lima: 2 auala

O auala uliuli o le fola

Taofia le masini e ala ai ma le paluga ma patipati.

Ina ua uma le fofo ua lolovaia ma tufatufaina atu, e manaʻomia le tuʻuina atu mo le atoa mago mo 28 aso . Ole tasi lea o matagaluega autu, auā o lenei metotia e le o masani lava ona faʻaaogaina i se fale mautotogi. I le taimi o le faʻamago, e taua le mautinoa o le laʻasaga e le māeʻa. O lelei o le metotia o loʻo mafai ona momoliina le fola tusa lava pe o loʻo i ai le paʻu mai le 5 cm, ma e tele lava. Ina ia faʻataunuʻuina poʻo le galuega moni, e sili le valaʻauina se tagata faʻapitoa, e ui ina siitia le tele o tau e tele sona taua.

Ia mautinoa le sili sili ona lelei, tomai faʻapitoa fautuaina le faʻaaogaina o moli. Mo lenei, e iai faʻamatalaga faʻapitoa ma moli uila i le tulaga o le maualuga o le fofo i le faʻatumu i luga o le faʻavae o le fola. O le laasaga o le 60-80 cm, o lava lenei lava mea. O le galugai o loʻo faʻatinoina. I le sikalepale, o le lauʻeleʻele e matua malie lava, ma e oʻo lava le galuega. O le sasaa e faʻatinoina mai se tulimanu umi, e le mafai ona savali i luga o le pepa fou, e alagatatau ona faʻasaʻo vave loa.

Lagam ogatasi

Fola ogatasi i lagas o se mea faigofie faigofie e mafai ona malosi. Mo galuega e tatau ona kuka:

O auala uliuli o le fola

Faʻamamaina ata o le fola i luga o le laʻau i luga o le slab luga.

  • Fafie pa;
  • fasi pagwood;
  • laupepa o plywood ua leva ona sipili i sikuea;
  • Aurocromivik;
  • lava-lipping scw;
  • Miral fulufulu;
  • fale malo;
  • Faigofie penitala.

O le galuega e amata i le mea moni o le faavae o le sima o le fola o le a siakiina. Afai e susu, e tatau ona e matutu taimi. I tafatafa o le foloa, o se vaega o le susu i le ituaiga o le polythyleine ata tifaga. Faatasi ai ma le fesoasoani a se faʻatulagaga o le faʻatonuga ma se faipule, se penitala i luga o puipui o loʻo faʻailogaina mo le lumanaʻi o le uluaʻi fola. E manaʻomia le amanaia le maualuga o le lug o loʻo i ai ma le i ai o le plywood base o le muamua fola.

O le galuega e amata i le lag o loʻo taʻoto i luga o le fola ma se sitepu o le 30-60 cm. O le faʻatonuga. O le faʻatonuga e filifilia i se auala e faʻamaonia ai le maualuga malosi o le faʻavae. E fautuaina le amataina o mea lautele o le potu. A iai se manaʻoga mo le feololo, ona o le Plywood fasi o loʻo tuu i lalo o le lags, ua maeʻa ai i latou i le tulaga manaʻomia.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona fesoʻotaʻi se tasi-vaega afi

O auala uliuli o le fola

Fola laupapa fafaga mataga.

A maeʻa le polokalama uma, e manaʻomia le amata o le fola. I lea tulaga, minerale fulufulu mafai ona faʻaaogaina, lea e sili ona lelei tulaga ma tau maualalo. Sa gauaʻi le va o pa, e tatau ona tumau avanoa. O le faʻalumaina e puʻeina i le pito i luga o le lag, e le tatau ona gaoioi, ae e le mafai foʻi ona fai se pepelo.

Na sosoo ai ma le ogatasi o le fola plywood. Mo lenei, o le au taupulepule e faʻamautu ma le tagata lava ia-ata i luga o le tusi faʻapipiʻi. I le va o le auvae taʻitoʻatasi, e manaʻomia le tuʻua o le vevela o le 3-5 mm, i le va o le plywood luga ma le puipui - luga i le 10 mm. O le tagata lava ia o le faʻaaogaina o tagata ua ave i totonu o se laʻau, talu ai o ulu o le 'au e mafai ona faʻaleagaina le fola. A maeʻa galuega, o le laualuga e sili ona manaia, i luga o lenei fola ogatasi ua maeʻa.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le laupapa laupapa?

O le alatele o le alatele e iloga i le tele o vailaau, ae na o lona uiga foi e sili atu faigata nai lo le sima. Muamua e tatau ona e mautinoa o laasaga uma o ni laupapa, e leai ni faailoga o le leaga, gagau ma isi mea. E le o le mea uma, e masani lava ona faʻapipiʻi fola ua uma ona faʻapipiʻi i luga o laina. O le a tatou faʻamatuʻu atu le ufiufi laupapa ina ia siaki le tulaga o le lag, fuafua le tulaga manaʻomia o le tulaga tulaga.

O auala uliuli o le fola

Fola ata i luga o le faaputuga i luga o le eleele.

Afai o le Komiti Faʻafoe o le atoa, aua e manaʻomia le ave ma le faaeteete, e pei ona faʻaaogaina mo se isi suisui. O le tulaga o le lag e manaʻomia e suʻesuʻe ma le faʻaeteete. A iai ni taufetuli, faʻailoga o le ata ma isi mea leaga, ona suia lea o le laupapa sili ona lelei, i.e., faʻatino se faʻavae atoa.

Ina ua maeʻa asiasiga o le lag, o le atinaʻe o mea tutupu e mafai i 2 faʻatonuga:

  1. Afai o laʻei o lamolemole ma mago, e leai ni faʻailoga o mea leaga, sipisa e tutusa ma le mea e tatau ai, i le va o faʻailoga e mafai ona sasaa ai. O loʻo faʻataunuʻuina gatasi e le lalagaina o le laminate e faʻapipiʻi o susu o le susu-dalywood plywood. O lenei filifiliga e sili ona faigofie, e le tele le taimi.
  2. A amata ona foliga tutusa lava peni, i le "aiastin", na taitaiina i latou, o le a tatau lava ona aveese uma uma pa, pe a uma ona alu i luga. I lea tulaga, o le laupapa fola o le a faatuina i luga o le psgis. E mafai foi ona e faʻaaogaina le metotia e tutusa ai le plywood ma se faʻapitoa faʻapitoa-tulaga masani.

Tusitusiga i luga o le autu: E maeu le faigofie ma faigofie ona faia se fusi mo pupuni ma ou lima lima

Tekinolosi tulaga

O le faiga o le tutusa o le laupapa laupapa laupapa e pei ona taua:

O auala uliuli o le fola

Ata Tifaga Polokalame Polokalama.

  1. I le faʻavae o loʻo tuʻuina mai i fafo pa laupapa laupapa. Afai e iai le manaʻoga e fetufaai lo latou maualuga, ona o lea tulaga, fasi piko poʻo laupapa laupapa o loʻo faʻaaogaina, o loʻo taʻitaʻia e Lag. O le leo o le brusev e tatau ona 18-60 cm, ae e fuafua uma lava pe o le a le ituaiga fola ufiufi o le a faaaogaina.
  2. A o paʻu le au taʻase, e mafai ona e faʻamafanafana le fogafale, aua o le a se vaega omea, eco-phopect poʻo laʻau minera i le va o pa.
  3. Mai luga, o le masini faʻatulagaina e faʻatino i le susu-puipuia paie pali poʻo laupapa laupapa. O le iʻuga, o le sologa lelei o le slohath ua maua, talafeagai mo le sitaili toetoe lava soʻo se ituaiga o taʻe. O Fatai e sili ona tipi i ni tamai sikuea, ae aua le faʻaaogaina se pepa mautu, ae o lenei metotia o le a maua ai le sili sili ona lelei o le laupapa fola.

Afai e atoa le ie, ae o laupapa o le tino e le tutusa, o gaioiga lea e faia e isi. Tagata faʻapitoa fautuaina atoatoa ona aveese uma laupapa, asiasi i latou tulaga. O mea uma e pala ai, o mea e fai ai mea e tatau ona suia i mea fou. O le fale o loʻo siaki e le faaupuga, pe a talafeagai ai, e manaʻomia le faʻatulagaina o le gataaga, i.e, le faʻaaogaina o pou ata i lalo o le nofoaga i le nofoaga e manaʻomia.

Laupapa laupapa laupapa e tatau ona lafoina mai se tulimanu umi. Ae le i faia lenei fale, o le fola e mafai ona faʻamalosia, o le mea lea e faʻaaogaina ai lauʻeleʻele o fulufulu, ma le chemmite poʻo celloize Cluble.

O laupapa e faʻamautuina ai ma faʻaseʻe fao, o pulou e tatau ona faia i le mea ina ia aua neʻi o latou o le a latou le faʻaeʻeina.

I le taimi o le galuega, e le taua aua le lagona le vevela e vaʻaia ai siama, talu ai o le laʻau e faʻafaigofie, ma e faʻaleagaina foʻi le fesoʻotaʻiga ma lenei mea. I autafa o le tatiga, e sili le tuu i ai avanoa, ae sili atu nai lo le va o laupapa taʻitoʻatasi.

Faʻasalaina o le fola o se auala talafeagai, aua o loʻo faia tonu mai le faʻavae o le a faʻamamaluina foi le fola. Laupapa laupapa e sili atu ona faigata. E manaʻomia le le mafai ona faʻatulagaina, ae e iloa lelei foi le tulaga o laupapa uma, pe a manaʻomia, sui faʻaleagaina. Tele taimi, o taga e faʻaaogaina mo folasaga laʻau, ma mo sima - sima ua malaga. E maualuga lona tau nai lo le laʻau, ae faʻapea foʻi le malosi.

Faitau atili