O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

Anonim

O le miti a tagata uma e faʻatau ai pepa tetele o afifiina, ona toe sioa lea i latou ina ia latou tautau i le 5 tausaga ma e pei o fou. Ae paga lea, o pepa faʻatau pepa pepa e tasi e leai se aoga, e faigofie ona palapala ma latou te leʻi maua le faʻamaʻi e le masani ona le mafai.

O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

Tape le teuteuga luga i le ki

Na maua e le au fai ata le auala muamua mo i latou e manaʻomia ona fai ni pepa faʻamaeʻaina mea e tautua ai mo se taimi umi, ma le palapala pe gaʻo i luga o latou. Ina ua uma ona totogi i luga o le puipui, pe a oʻo mai le kulimi, o le avetaavale, e faʻaaoga ai le acrylic eseese i le tui. O le mea lea, o le a faʻaopopoina ai lou olaga o lau pepa puipui ma ina ua maeʻa le 5-7 tausaga o le tautua latou te faia faʻa a lelei.

Pros ma faaletonu

O le a le aoga o nei togafiti ma acrylic varnish:

  1. O le togafiti lelei e mafai ona talepeina ma se fasimoli slunge, le fefe e vete.
  2. Afai e te ufiufi lelei le pepa puipui puipui ma valevale, ona faʻaalia ai lea o le lanu ma le ata i luga o latou o le a mautinoa malamalama.
  3. Afai e te manaʻo e tautau i luga o le pa puipui ma se Scotch, ona e aveese lea o le vali ma ni faʻaopoopoga o le a le tumau i luga o le scotch. Mai i paʻi ma ni tamatamaʻilima pe palapala i le puipui, o le ai ai ni sipuni, ma afai latou te nonofo, ma le palakalafa 1.

O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

Faapipiiina vali ata puipui

O le a le mea e te leiloa

  1. O pepa manifinifi na ono mafai ona le fiafia i ai le sili atu ma le eseese o le mea e mafai ona tupu. O i latou, e mafai ona e vaʻai i le puipui, o le a mautinoa e le o le faʻaaogaina o teuteuga e faʻauma ai mea. Ina ia taofia le mea lea, o pepa puipui o loʻo i luga o le muamua-togafiti ma PV kelu, ona faʻaaoga lea o le tele o mea mai luga. Faatasi ai ma lenei faiga, o le a le mafai ona ia mitiia le pepa faavae. O ia faiga tekinolosi e saʻo.
  2. Afai e te matua faia se faiga, ona taia lea o le tasa o le a i ai ni faaputuga i nisi nofoaga, pe a uma ona faatali mo mea e ofo ai. A faʻamamaina le Acrylic Eseesega, ae o le a avea ma lagona tumau ma pe afai o le kulimi sa le lava pe le lava le lelei, latou afifiina. I na nofoaga o loʻo i ai meaʻai i luga o le pepa puipui, ma e te leʻi faʻateʻaina latou, i lalo o le taʻitaʻiga a se pepa varlies falai, ma luga o le pa e masani ona feese ai pu thy. E mafai ona faasaʻoina e ala i le tuʻuina o se fasi pepa puipui e tasi ma faʻasusu ma valevale.
  3. Ufiufi puipui e mafai ona pupula mai le gugu. A faʻaaoga i le pepa, o le a ia faʻamamafaina mea leaga uma. Afai e te le manaʻo e tupu, ona faʻatau ai lea o le semi-faʻatasi ai, poʻo se matte version o le pepa puipui.
  4. O pepa puipui e ufiufi i Valnish e le faigofie ona aveese mai i puipui, pe a fai e te faʻatusatusaina le galuega ma le aveeseina o ie e aunoa ma se taufaata. O le pepa faigofie e lava na o le faʻamasiasi i le vai ma aveese. Ma le auvaa o le a ia tele atu mea, o le a tatau ai ona e valivali malosi le spat. O faʻafitauli uma ua fofo e faʻaaoga se mea lelei.
Tusitusiga i luga o le autu: O le Tausaga Fou a le Tausaga Fou mai CONES ma o latou lava lima (25 ata)

A o uma ona e taumamaina, o le pepa talosaga e tatau ona saunia lelei. I le avea ai ma Primer, e mafai ona faʻaaogaina se tali fofo e aofia ai pva ma le vai kelu ma vai e fesoʻotaʻi i vaega o vaega 1:10.

O le a le eseese e filifili

O nisi tagata atamamai na saili mo se lacquara faʻapitoa mo le faʻagaioiga o pepa pepa fai mai sa i ai se tasi o le lelei lomiga o vak-a-104. O le faʻamatalaga e fai mai e faʻamoemoe faʻapitoa lava e ufiufi le pepa puipui. Afai e te faʻaogaina isi filifiliga, e te ono fetaiaʻi ma nisi o faʻafitauli ua faʻamatalaina i luga.

O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

O totonu o le lacquar mo le fale puipui

O nisi tagata matai sa fai mai na latou taumafai e ufiufi ata pueina ma se lasi. Talu ai o loʻo fuafua mo le isi itu, o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa o le pepa soʻotaga o loʻo i totonu o le fausaga. O lona iʻuga, o le fofo sili ona lelei i totonu o le pepa, ua faʻamago ai ma nofoaga mago i luga o le ata puʻe. Lepetia ma le mea moni o se va eseese o loʻo faʻapipiʻi i luga o le tapoleni le masani ai.

Ioe, o oe o loʻo mafai foʻi ona e taumafai e faʻatinoina se faʻalavelave ma le pepa afifi, ae ua uma ona ia mauaina le au atamamai o lona uiga e le tatau ona faʻaaogaina le lauulu.

E mafai ona faʻaaoga le lacquar i luga o pepa puipui ma phlizelin base

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i le malosi ma le tino o lago ma pepa tietie, mamanuina mo le pisia, e mafai ona e faʻaaogaina saogalemu le vali valivali i luga o arnic eseese. E mafai ona faʻaaoga lelei le eseese o eseese eseese o vas-104, o le a pa'ū atoatoa i luga o vali mea.

Na lapataiina le matai i le faʻatauina o pepa manifinifi o pepa i luga o le phlislin-faʻavae faʻavae i lalo o le lanu paʻepaʻe ma le faʻaaogaina o le mea lea e aunoa ma le vali. Afai e te filifili e naʻo le faʻaaogaina o se va eseese ia i latou, ona fai lea o le tapona malosi ma outou ma aiga vaʻai manino vaʻaia o le paʻu lanuāmamoa o i lalo o latou. I lenei tulaga, o le a tatau ona e vali i latou i luga i luga i luga o le lacquer, o le a sili ona faigata pe aveeseina ai fou, ia e taitaiina atu ai tau faaopoopo. E fetaui ma le fesili i le fesili aʻo leʻi galue, ona amata lea ona latou iloa le pepa puipui.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona vali le uʻamea pate ma mo se taimi umi

O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

Lafo pa o le potu ma paʻepaʻe paʻepaʻe i lalo o le vali

Faʻapefea ona ou faia pe a e manaʻo e paʻepaʻe paʻepaʻe puipui i le potu tele? Faʻatau paʻepaʻe ofu puipui, faʻaputu i luga o puipui, ma faʻaaoga le tutusa vali luga. I le mataupu lea, o le a atiaʻe ma faʻamama le pepa, ma o le a tautua ia te oe 10 tausaga pe sili atu. Toe faʻalelei e masani lava ona taugata, e sili atu le aoga le taofia lelei galuega ma galo e uiga i lenei mataupu mo le fiasefulu tausaga, lea o fea o iai tagata tamaoaiga fai.

Isi varnish

Ina ua uma ona faʻaaogaina le lacquer ma le matutu, o le puipui o le mauaina o meatotino o le fufuluina, lea o le a mautinoa e pei o le tele o mea. E faigofie ona tausi i se kolenia, ma o puipui o totonu o le potu e foliga mai o se taimi e sefulu ma le lima tausaga mulimuli ane. O le lelei o le pogai o ie mai le lima-tusi ma le taimi o le a le fausia, mo se faʻataʻitaʻiga, i tumutumu o puipui. I se faʻaopopoga, o le lauʻeleʻelenia o lakapi - ua malamalama lelei i ai le lakapi, o le ata e sili ona manino.

Ina ia aua neʻi faia se mea sese fesiligia tagata na faia, o le a le galunia na latou faʻaaogaina, mo le faʻaleleia o latou pepa faʻapipiʻi? Nisi faufautua e faʻaaoga le "Alpana", o isi valaʻau "azeare mai ni tipcsuls", o le lona tolu ua fiafia i le masani vak-a-104. O le a le mea e filifilia, lava i mataupu faʻavae, e mafai ona e faʻatauina le muamua na o le a faʻatauina. Mo le faʻatuatuaina, fesili i le tagata faʻatau i totonu o le faleoloa, o le a le faʻavae e talafeagai mo oe, i au mea moni i le taimi nei.

O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

Glossy lacquer alpina

Manatua e uiga i foliga o le galulue ma va eseese, aua afai e apalai i le pepa puipui faatele, o le a solia e latou, o le a faigofie ona iloagofie latou. E oo lava i le lanu uliuli ituaiga o le a susulu teisi. Faʻafefea ona i ai i lenei tulaga? Malosi atoa le laualuga o le pve kelu kelu. O le faia lea o lenei mea, ua faʻaleagaina ma le vai malulu i le vaʻaiga o le 1 lita o PV kelu e 10 lita o le vai.

Tusitusiga i luga o le autu: moli moli o ie pupuni: ituaiga ma foliga

O lona uiga afai e te ala mai i le potu ma pepa pepa, tatou te pasia le aso ma na ona faʻaaoga le kulimi kulimi i puipui uma. O se faʻataʻitaʻiga e mafai ona e mauaina lenei metotia i luga o se fasi. Afai e lelei mea uma, mea uma le potu atoa.

Gaosia PVA Glue

Mafaufau e faitau atili le tele o tekonolosi mo le faʻaaogaina o le PV o Kelu uma i luga o puipui uma o pepa puipui. Afai na e amata maiverbuul ma varnish e tatau ona e ufiufi ai puipui i potu uma, e matua taugata lava. Tele filifiliga tau tamaoaiga, saunia o Emulpene o mai Kelu, i le fau faapitoa pva.

Fai se vaifofo e pei ona taua i lalo: 10 lita o PVA Glue ave le 10 lita o le mama vai malulu. Ona oso ai lea o le vaega. O le iʻuga o le faʻamatalaina e tatau ona ufiufi i le tulafono o loʻo i le puipuiga i puipui. Mo le faigofie, ave se le leoa lapoa ma amata mai luga. Alu i lalo, e tutusa lava le faaaogaina o le Emulsion.

O le sili e ufiufi ai le pepa puipui ina ia latou le filogia

Mo le faʻaaogaina o puipui, o se aofaiga tele o le a manaʻomia.

O nisi o 'au pe a uma le taufaʻailoga e sili atu le faʻaaogaina o le acrylic eseese. E le manaʻomia le faia o lenei faaiuga i taimi uma, e mafai ai ona e vali mulimuli ane, pe a maeʻa le taimi.

Afai e te fefe e faʻaleagaina se mea, taumafai le paluga i se tamai nofoaga, ona faʻatali lea mo le faʻavae e faʻamago ma iloilo le iʻuga. Afai na e mauaina le faʻaiuga o le iʻuga, ona e fai ai lea o puipui uma. O lenei ua puipuia i latou mai le filogia ma e le mafai ona e fefe ua latou paʻi atu ai i puipui i luga o pa ma tamatamailima. O le a lava le toe solo ai le nofoaga ma se slupy slunge e aveese ai le afaina.

Lea nei auala faigofie e faigofie ai ona tausia i tulaga lelei mo se taimi umi o le ufiufi o pepa pepa puipui. Afai e te le fiafia i faigata, faʻatau e tumau ma ofuina-teteʻe vinyl couports.

Faitau atili