Faaofi le 'olo i totonu o le potu o loʻo fai ai oe lava: Le filifiliga ma faʻapipiʻi

Anonim

Faʻapipiʻi le loka i totonu o potu o le potu o le faitalia o se gaioiga e manaʻomia ai le faʻatinoina o mea uma. E oʻo lava i sina tamaʻi oʻu skew e ono oʻo lelei le loka o le a le galue lelei, ma o soʻo se gaioiga lelei pe a inu le faamoega faʻafitauli. O le mea lea, afai e tatau ona e faʻapipiʻi i le maota i totonu o le potu fono, e sili le sailia o se fesoasoani i se kamuta a le polofesa. A iai ni au tomai e galulue ai ma le laʻau ma e matua talitonuina lava i ou tomai, e mafai ona e taumafai e faia lenei taotoga i ou lava lima, o le a le isi ma le sipela.

Faaofi le 'olo i totonu o le potu o loʻo fai ai oe lava: Le filifiliga ma faʻapipiʻi

Faapipiiina o le polokalame o le luga o le loka.

Faʻafefea ona filifili se loka mo faitotoʻa faitotoʻa?

A filifilia o lenei oloa, e tatau ona totogi faʻapitoa i ona foliga. I le taimi lava e tasi, e taua tele le piki saʻo i le foliga ma le lanu ina ia mafai ai ona fai le 'au i totonu o le potu, aua o se vaega taua o le faitotoʻa.

Faaofi le 'olo i totonu o le potu o loʻo fai ai oe lava: Le filifiliga ma faʻapipiʻi

Valivali Palette o le tumama loka ma le latch.

Fuafua i le faʻamoemoe, o potu o loʻo loka e vaevaeina i ni ituaiga:

  1. Taiala Ituaiga WC (Plug Castle), o loʻo tuʻuina atu i totonu o le faletaele poʻo le faletaele. Faatasi ai ma ia, e mafai ona e tapunia faitotoa mai totonu, a aunoa ma le faaaogaina o le ki.
  2. Yale ituaiga ata. Faʻaaogaina i nofoaga ma le faʻatapulaʻaina avanoa. O sea oloa e mafai ai ona e tapunia le faitotoa i le ki. O le tikeri o lona tulaga faalilolilo e faʻalagolago i le cylunder faʻaaogaina i lenei mamanu.
  3. Pateni ituaiga mamanu. Faataga oe e tapuni le faitotoa i le ki. O lenei ituaiga o sili ona taʻutaʻua, e le iloga i le faʻamasinoga ona o le 1 ki o le mea o loʻo i luga o faitotoʻa uma.
  4. Mamanu mo le au. Fanua i luga o le faitotoa tapoleni, lea i le taimi o le taotoga e le fuafuaina e latalata ai. O sea oloa e faʻaauupegaina ai ma le maile, o le mea e tuai ona faʻaaoga le uia o le u.

Mataupu i luga o le autu: Faʻaaoga i le umukuka lava ia e le fiafia

Filifilia o se Vaega Loʻu, e aoga foi ma iai ma le tusi o le faitotoʻa, lea o le a faʻaaluina. Ia faia lenei mea, fuaina le le mafiafia o le tapoleni, lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 cm. A leai, o le a le mafai ona faʻapipiʻiina oe. Afai o le potu faiʻai ma le ata ua faʻatau, ona fautuaina lea o le loka o le loka mo le okaina mai le kamupani a le gaosi oloa, ona e faigata ona e filifilia i lenei tulaga.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le maota ma ou lima lima?

Faaofi le 'olo i totonu o le potu o loʻo fai ai oe lava: Le filifiliga ma faʻapipiʻi

Ata ma le ata lautele o le maota yole.

Ina ua uma le loka ua filifilia ma faʻatau atu, e mafai ona e sui i lana faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, atonu e te manaʻomia ni mea faigaluega ma mea:

  • hacksaw;
  • Viliina ma se seti o mea tau solitulafono;
  • o se pale i luga o le laau;
  • ;
  • moa;
  • Corolc;
  • faila;
  • rofautte;
  • o le samala;
  • naifi;
  • penitala.

A o le i amataina le faʻapipiʻi galuega, faʻapipiʻi le loka i le faitotoʻa i le nofoaga o le faʻapipiʻiina, pe a latou liʻo ma se penitala.

Manatua o le faʻapipiʻiina o le loka e tatau ona faia i le maualuga o le sili atu o le 0.9 ma le sili atu nai lo le 1.1 m i luga o le foloa, lea e mafua mai i le vale.

Faaofi le 'olo i totonu o le potu o loʻo fai ai oe lava: Le filifiliga ma faʻapipiʻi

Masini o le cylindowon loka.

Le isi, i le iuga e tatau ona e tusia se laina saʻo, alu vave i le ogatotonu. Faavae i luga o lenei laina, o le nofoaga o le maota ua fuafuaina.

Ona e tatau lea ona e fuafua le umi o le togavao, lea e tatau ona tele naua mea e tutupu nai lo le manaʻomia. O le a faʻatagaina ai le loka e faigofie ona alu i totonu o le togavao. O le taimi lava, o le nofoaga o loʻo faʻatulagaina o au ma sini faʻafanua e tatau ona fuafuaina (pe a fai e tuʻuina atu i le atoaga atoa) e ala ile pu e tatau ona faia. Ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le pale. O lenei vaega o le faʻapipiʻi tatau ona faia lelei e aloese ai mai le faʻavaeina i luga o le faitotoʻa o chips ma paʻu. O le faʻapopoleina o le pale e tatau ona faia i itu uma e lua o le tapoleni (e oʻo i le afa o le loloto). I le maeʻa ai, o le muamua tautua na faia ai se pu mo le lokaina o masini lea na faʻaofi ai le loka o ia lava. Afai e leaga, o le a le pito o le amataga e mafai ona togafitia ma se faila.

Tusitusiga i luga o le autu: Ua tuua oe e oe lava

O le vaega mulimuli o le faʻapipiʻi galuega o le faʻafeiloaʻiga vave o le maota. A maeʻa le oloa i totonu o le oloa, faasaʻoina ma le fesoasoani o fao i le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa. A o le Hull o loʻo faʻasaʻo lelei, o le autu o loʻo tuʻuina atu, o loʻo tuʻuina atu i se umi umi. Ina ia saʻo le faʻatulagaina o le autu, e tatau ona e faʻaofi le ki ma aponide o le laulaufaiva faʻamalosi. A faʻaofi le pepa i totonu o le loka, o le a manaʻomia le tapunia ma pe a uma ona fao le sikulu.

Faaofi le 'olo i totonu o le potu o loʻo fai ai oe lava: Le filifiliga ma faʻapipiʻi

Suia le faitotoa.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e agaʻi atu i le faʻapipiʻiina o lima. O le faia o lenei mea, o le sikuea e muamua ona faaeeina i totonu o le autu, i le tasi itu o le 'au o loʻo faʻamautu malosi. E mafai ona faʻapipiʻi pe o le fesoasoani o le faʻaaogaina o le faʻaʻaisa poʻo se fusiua faʻapitoa. Ma o le tagata lona lua e fetaui lelei i le auala tutusa.

Ae i luga o lenei tulaga, galuega ma le faitotoʻa o tapoleni ua maeʻa. O lenei e tatau ona e toe setiina le pito i tua o le sagatch i le faitotoa i le faitotoa. O le faia o lenei mea, e tatau ona e ufiufi le faitotoʻa ma faʻailo le fesoʻotaʻiga ma le atigipusa ma le penitala. Tatala le faitotoʻa, faʻapipiʻi se vailaʻau teuteu ma liʻo. Ina ua mavae lena, ma le fesoasoani a biti ma samala, ia fai se pu mo le laulaufaiva. E tatau ona atoatoa le laulaufaiva i le pu. Ona sefe lea o le paopao. Faatasi ai ma le fesoasoani a le chissols ma le naifi e mafai ona e faʻamalieina teisi atu i totonu o le pusa ina neʻi e faʻalavelave i le faitotoʻa. A maeʻa ona maeʻa galuega uma, siaki le lelei o latou faʻatinoga.

Foliga o ituaiga eseese o faitotoa

  1. Faitotoa mai le MDF. Faʻapipiʻi le loka i sea tapoleni, e tatau ona i ai le poto faʻaalia malamalama. E mafua mai i le mea moni o le laupapa laupapa i le mamanu ua tuu manino i le maualuga o le 100 cm mai le fola, ma le isi o le faitotoʻa, ma le isi nofoaga o le faitotoʻa. Afai e te taumafai i lou le mautonu e faʻapipiʻi ai le loka i luga o le isi maualuga, ona faʻatagaina lea o foliga o faitotoʻa.
  2. Uamea faitotoa. I lea tulaga, o le ata e tatau ona faia naʻo ni fomaʻi. O le tutoʻatasi o le a le aumaia ai ni iʻuga faʻamoemoe, ma le le lelei-lelei galuega mafai ona mafua ai le 'aʻai.

Mataupu i luga o le autu: Logginia o ... faʻauiga ma eseʻesega mai le faapaologa

Afai e te faʻapipiʻi uma tulafono ma fautuaga pe a faʻapipiʻi le loka potu, e mafai ona e mautinoa o le a mafua ai se togafiti mo le tele o tausaga, ma o lana galuega o le a le mafua ai le le mafaufauina.

Faitau atili