Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

Anonim

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

Leitioa a manatu o le taʻutaʻua o se tasi o sili sili ona manuia filifiliga mo le fola. E aoga, aoga ma matagofie. Afai o loʻo e mafaufau pe faʻafefea ona faʻatulaga se laumua? "Ou te manaʻo vave e faʻafilemu oe. E faigofie tele le tuu iai, e mafai ona e faigofie ona fai ma ou lava lima.

Sauniuniga mo Galuega

Faʻafefea ona tuu se laʻau: faʻatasi pe sili atu? Filifili oe lava, naʻo le lua o le faʻataʻitaʻiga:
  1. Afai e te tuʻuina se laʻau ma ou lava lima pefu i le faʻamalama, ona faʻapipiʻi ai lea o le la o le la o le la o le a le iloa.
  2. Afai e te faʻaoʻo i le laina i le faʻamalama, ona oʻo lea i le aluga o le taʻaloga o le malamalama ma le paolo o le diccked o le a vave ona mou atu i mata.
  3. Peitaʻi, e mafai ona 'aina se laʻau ma soʻo se isi itu e foliga mai e sili ona sili ona aulelei, mo se faʻataʻitaʻiga.

Faʻasologa o le Faʻasologa

Muamua e tatau ona e filifili pe faʻafefea ona faʻatulaga se mea e faʻapena ai, pei o se vaega taua o le fola. Clamp faia le tele o galuega. Muamua, o le tulaga o le laufanua o le fogafale autu, e pei ona masani ona iloa e le fola o le sima. Lona lua, o le mea teuteu sa sefe mai le leleiga maualuga. A aunoa ma lea, e mafai ona e maua fua fua. Lona tolu, o le mea e faia ai galuega o le tuʻufaʻatasia o le faʻasolitulafono. Afai o lou fale o le siʻosiʻomaga fola, ma e te le manaʻo i tuaoi mai lalo ifo e faʻalogo i lou Laʻasaga, ia mautinoa e faʻaaoga le mea e sili. Ma le mea mulimuli, o le mea e tupu ai le vevela vevela. O mea uma lava e tasi o le fatufatu o se mafuaʻaga o le malulu, mai le mea e faigofie ai ona faʻaola.

Faʻafefea ona tuʻu se mea e sui ai le laumua? Faigofie! Muamua e tatau ona e faʻamamā ma le faaeteete le fola, ona tapunia lea ma le ata a le vapoor. Ma ua i ai i luga o lenei ata e mafai ona tuʻu saʻo i le mea e faʻaoʻo ia lava.

Faʻafefea ona tuʻu se laumua? A uma mea uma, matou te manaʻo uma lava e galo le toe faʻaleleia mo se taimi umi, faʻaleleia pe a maeʻa. Ae afai e te le saʻo le Laminana, e tatau ona faʻaliliu ia i se taimi lata mai. Faʻamolemole matau le gaioiga atoa o loʻo faʻamatalaina mo galuega ma ou lava lima e aunoa ma le tosina mai o se fomaʻi lauiloa:

  1. Lamella (Laminate Panels) manaʻomia e amata ona taʻoto mai le pito i tua tauagavale o le potu. Aua neʻi galo e tuua se tamaʻi avanoa (tusa o le 10 cm) latalata i puipui taʻitasi.
  2. O le lamemus e le mautonu, faapipii se tasi lamemea i le isi. E lua le gaoi filifiliga: Castle ma faʻapipiʻi. O le uluaʻi filifiliga e sili atu ona faigofie, aua e faʻafaigofie ai ona aveese le Umi o Afai e tatau ai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a e sasaa ma le tele o vai).
  3. Afai o loʻo e tuʻuina ia Lamellas ma loka, ona e tatau lea ona tuʻu i lalo i le 45 tikeri, na faʻaliliuina i lalo i se uiga kiliki.
  4. O le lamellas ua faaputuputu i se tulaga sili ona faigofie ma le faʻalauiloaina o le 40 cm. E manaʻomia lenei mea mo le faʻafanua o uta.

Tusitusiga i luga o le autu: Tulafono o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ma le tafe vai vai

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

Faamolemole ia manatua o lenei pupuni ufiufi e mafai ona faataatia e le gata i luga o le fogafale, ae i luga foi o puipui. Faʻafefea ona tuu se laʻau i luga o le puipui oe lava? E tasi le eseesega mai le taʻoto i luga o le fola. Tusa lava pe e te filifilia se tapuni tapunia muamua, o le a manaʻomia ona e faʻaaogaina fao vaivai poʻo le faʻapipiʻi faʻapitoa e masani ona faʻaaoga e faʻasaʻo ai MDF panels. E mafai ona e faʻatauina ni vao poʻo ni faʻamaumau i soʻo se faleoloa fale.

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

Mafanafana fola

I le tele o matou fale maualuluga i luga, o le fola atoa o le fola. O le iʻuga - i le taumalulu o manu feʻai e malulu tele. Ina ia mafai ona sefe i luga o le faʻamafanafana o lau fale mautotogi ma na o lou olaga sili atu le mafanafana, e aoga e faʻapipiʻi ai se fola mafanafana. Peitaʻi, o le fesili e ala mai ai pe mafai ona faia se mafanafana mafanafana pe a e filifili e tuʻu i lalo le laminate? E faʻapefea ona iai nei elemene? E ui i ou talafatu, ua matua femitei. Peitai, e tatau ona e mafaufau i ni nai toleniga ae le i amataina galuega. O le mea sili ona taua i lenei mataupu o le filifiliga saʻo o le mea e tupu ai. Afai o le tautua e mafiafia tele, o le fola mafanafana leiloa lona uiga, pei o le a le pasi le mafanafana. E le mafai ona faia se fola mafanafana e aunoa ma se mea e tupu, aua o le a leai se talafeagai feololo.

E tusa ai, afai e te faamaeaina le fola mafanafana ma ou lava lima, filifili se mea e tupu ai ma le mafiafia o le 2-25 mm. I le ala, ua ou faalogo ai i tekinolosi faʻaonapo faavaitaimi e mafai ai ona e faia se fola mafanafana ma tuʻu le laumei i le tasi aso, ina ia e le faʻatuai ai lau taimi.

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

Laminate i le umukuka

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i le umukuka ma ou lava lima ma e mafai ai ona faʻataʻalo ai iina? O le tali o le ioe, e mafai foi ona e manaʻomia. Faatusatusa i le masani masani, lea e masani ona tuuina i totonu o le umukuka, o Laminate o se mea sili ona mafanafana. E sili atu le manaia mo mata ma mafai ona maua lelei se teuteuga patino i totonu. Ae ui i lea, lalata i totonu o le umukuka e iai ana manaʻoga ma, muamua uma, o le susu o le susu e le mafai ona 'alo ai le umukuka. I se faʻaopopoga, o le umukuka e sili atu i le pito i lalo o le laʻau ma le maualuga o le leaga.

Mataupu i luga o le autu: Sauniuniga o le tatalaina aʻo leʻi maeʻa Windows

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

O le sili sili ona lelei filifiliga mo le umukuka o se tuufaatasiga fola. I le itu o le umukuka, lea na tu ai i luga o le umukuka, ma o se umukuka seti, tuʻu le faaputuga, ma e iai le masani i le umukuka i le fale puipui. E pei ona e vaʻai, o le le fiafia o le maualuga o le umukuka e leʻo se faʻalavelave mo lenei fola matagofie.

Vinyl laminate

Vinyl laminate (pe pei ona na o le igoa "vinyl fola") - O le upu fou lea o le fale faaonapo nei. O lenei ituaiga o le fola e i ai le tele o uiga lelei:

  1. Vinyl fola o le sili ona faigofie, i tulaga o le taoto, filifiliga.
  2. E tuu le fogafale vinyl, leai ni isi mea ma mea e manaʻomia. O vaega taʻitasi o le laʻau tele o loʻo faʻauʻuina ma se faʻapitoa faʻapitoa mea faapipii.
  3. O le fiafiaga vinyl e le mafai ona aveese le fola tuai! Na te filemu lava i luga o le le mautonu fola.
  4. Moe fai se feusuaiga i na o ni nai itula.
  5. E le pei o lamesega masani, vinyl e le manaʻomia le faʻapipiʻi o se isi mea. O ia lava o se leo lelei ma le vevela-vevela.
  6. Vinyl fola e mafai ona teuina uma le faletaele ma i le umukuka, aua e matua le fefe lava i le susu.
  7. Vinyl foloa ua tofi maualuga, 43 vasega o le ofuina o le tetee. O lona uiga o le a ia auauna ia te oe mo le tele o tausaga.
  8. Soʻoga, o le vinyl fola e foliga mai e faia o laʻau masani. O le a mafai ona e taʻoto i totonu o le faʻatalanoaga totonu, ma e leai se tasi o le a maitauina, o le mea moni, o lau itupa e le faia o fafie.
  9. O lenei ituaiga o le fola o le fola e siʻosiʻomia ma saogalemu. E mafai ona e salamo i le potu o tamaiti e aunoa ma le fefe.

Faʻafefea ona tuʻu le laumua i ou lava lima: laupapa, sima o le sima

Laminate po o le parqut?

Ma le mea mulimuli, o le a ou manaʻo pea e iloa poʻo le a le mea sili atu: laminate poʻo le parqut? A uma mea uma, o le laupapa laupapa e sili ona sili ona e fiafia i ai i fafo. Fale sitiseni mo le masani ai foliga ma lona natura, pei o se ituaiga atoa laupapa o fola. Peitai, e ui lava i lenei, o loʻo maulalo le tamaʻitaʻi ile laʻauna i le tele o faʻailoga. Sei o tatou vaʻavaʻai i vaivaiga o loʻo iai laupapa laupapa.

  1. E matua le mafai e le pasquet. Ma le umi-fesootaiga ma le vai, o le le-afaina vete.
  2. E mafai e se pamu ona susunuina i le la. E le mafai ona talafeagai mo potu tumu i le la.
  3. Parqut e mitiia uma manogi. Afai e te nofo latalata i le umukuka, e le o toe mamao tele lau feusuaiga matua le manaia.
  4. Soʻo se mea e faʻatamala ai e mafai ona suʻeina le maʻi. Afai e te filifilia lenei fola e ufiufi ai le fola, o le a e savali solo i le fale i sulufaʻi malu, ma i lalo o meaafale atoa e tuʻu ai mea faʻapitoa.
  5. Fai se laupapa laupapa ma ou lava lima e faigata tele. Masalo, o le a tatau ona e sailia se fesoasoani i polofesa.
  6. O le tau e matua tele. O le sili sili ona taugata ituaiga o fola ufiufi.

Tusitusiga i luga o le autu: faitotoʻa amata galuega: ituaiga o fausaga ma faʻapipiʻi foliga

Faitau atili