O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Anonim

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

I le faʻatauina o se fanua o le fanua ma le faʻatulagaina o le fuafuaga o le lumanaʻi i le fale, e manaʻomia le mafaufau i le nofoaga o laʻau ma semi-stare, e masani ona tuu i le tulaga muamua. Lenei ua faʻamatalaina e le gata i le tele o laʻau, ae o se taimi umi tele o le alualu i luma o le tuputupu aʻe o le faʻateleina o le fuga pe fugalaʻau. Ioe, tuu uma mea e fai ma mea e fai ma fua ma fua i le atunuu o le amio maualalo a le atunuu, ma e tatau ona e filifilia.

Ma ina ia foia le fesili, o a laau e tuu ai le tulaga, e tatau ona e taulai atu i mataupu faavae se lua:

  • Tuʻuina Atu Tufa: Pe e manaʻo pe le faʻamaoni ituaiga o meaola e le usitaʻi;
  • Tototofiga autu, pe tuu i le togalaau laufanua (togalaau, lafumanu, nofofua fanua).

Afai tatou te talanoa e uiga i laʻau laʻau, o le sili ona faigofie tausiga e manaʻomia mo se apu (aemaise pe a e faʻatau ai se fatu o le lotoifale filifiliga e masani ai faʻamaʻi ma le profes). Ioe, e le faʻamatalalia ituaiga o le tofo i lona maualuga, ae o faʻafitauli o le a le aumaia. Ae afai e te manaʻo e teʻena o ou tuaoi o se mea e aoga ai, ona aoga lea o le mafaufau i le totoina o samasama samasama, gaioiga gaioiga, wolnut poʻo le utagata poʻo le meta.

O laʻau teuteu o mea ma semi-spare o le faʻavae lea e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se meaola e mafai ona faʻaogaina vine vao, honeysuckle po o le le malamalama o le 'ai, ma le itiiti ifo tulaga o le eleele, Junipheris, o le mea lea e te manaʻomia ai le tele o mea.

A e filifili e toto se laʻau i le fale, ona mautinoa lea e siaki le loloto o le eleele vai. Tele o laʻau pei o fualaau aina ma teuteuga ua oti vave, i le taimi lava o latou aʻa i le vai. O tali toto e aofia ai pier i ai o le loloto o le tofito toto. Ole taimi muamua, ole toto talavou e matua ma fiafia i ai e suʻe le mea muamua, ae o le taimi foʻi na amata ai ona faʻafilemu le laʻau. E le toe faitio tagata fai pisinisi i le leaga e uiga i le faʻamaʻi poʻo le lelei o le fanua o loʻo i ai ma faʻatau ma toto ai le fatu.

I laʻau laʻau e matuaʻi lava tumau, e tatau ona e amanaia le manaʻoga o ituaiga taʻitasi o le aofaʻiga o tulaga.

Vaʻaiga lautele o fualaʻau 'aina ma o latou foliga

Tele, i le mauaina o se faleoloa, e manao e toto laau fua i le togalaau. Mo le manaia o le fua, latou te manaʻomia se maualuga o le malamalama, fetagofi, vai, faʻatoʻaga ma togafitiga puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

O le fugalaau o Apple laau

Tulaueleele tele ituaiga ma se tasi matata na mafua ai le fiafia i luga. Ina ia sefe le avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi e sili atu le filifilia o ituaiga ma se puʻupuʻu foliga o pale i le dwarf-manumalo. Lalo o se faʻamatalaga puʻupuʻu o le fua o fualaʻau masani i luga o le sili ona taua tapulaʻa.

AganuuLe averesi o le ola ola, tausagaLe averesi maualuga o le laau, mManaomia Mana Malosi, mSili ona fiafia i eleeleMafai ona avea le loloto o le eleele eleele eleele, m
Apple LaauMai le 20 i le 50Mai le 3 i le 73x2 pe 6x4Vaivaigamai le 1 i le 3
Pile25.lima5x4E iai2.
Sieri25.mai le 2 i le 54x3Le mautonu2.
Suamalie ofu60.Mai le 3 i le 84x4 pe 8x4Le mautonu1.5
Ililua sefululima4x3Le mautonu1.5
Alychalua sefulu2.53x3Le mautonutasi
Apricotito40-60Mai le 5 i le 105x6Vaivai o Alkalo2-2.5
Kalina40.2.52x2Vaivaigatasi
Ie IRGAlima sefulu2.53x2Le mautonu1.5
Honeysucklelua sefulu1.52x1E iai1.5
Sami o le samisefulu ma le limaMai le 3 i le 52x2Le mautonutasi
Rowan25.7.5x3Vaivaiga2.
Ioe60.lima4x4Vaivai o Alkalo3.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se paʻu paʻu ma ou lava lima

A o le filifilia o se fua o laʻau mo le taumafanafana o le fale, e le gata i le tofo o mea e fiafia iai se vaega tele, ae o le aʻea o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Aria e fautuaina mo le itu i matu, faʻapea foi ma le honesuckle ma le sami ma le sami o le sami o Luberia.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Rowan

Vevela-alofa Alycha, plum, suamalie cherry ma cherry e atoatoa i le itu i saute. Ae ui i lea, e le tu ai le 'olo e le mafai ona fetuunai ma le tele o aganuu e fetuunai atoatoa i le softpical paraforet ona o le saogalemu masalosalo. O se faʻataʻitaʻiga lelei o lenei apricot manchuian ma apricoton Siberian, essa e ola ai i Siberia ma le itu i sasaʻe. Ma i le itiiti ifo o se apricot ei ai se tofo faʻapitoa o le le manumalo, ua matua manuia lava i le toe faʻafouina.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Apricot Manchurky - Tupulaga

Mo le aoga o le faʻaaogaina o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻaogaina tui e faʻatagaina ai oe e tele ituaiga ata i le tasi tagata matua.

Iloilo o le teuteuga laau ma togavao

O laʻau teuteu e le naʻo le galuega atrivi, ae e masani ona latou toto ai mo le ata lafoia i le nuʻu, e puipuia mai le pefu mai le auala. Vaega o le tausiga faʻalagolago i le ituaiga o laau ma le atinaʻeina o sone.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Lino

E i ai ni laʻau e le manaʻomia e toto ai i luga o se nofoaga tumaʻoti ona o le faʻamalosi tino pe ona o tagata o le a talia. Mafaufau i le sili ona lauiloa matagofie laau ma vaomatua i laufanua laufanua o le ata mai le manatu o uiga ese o le tausiga ma le mafai ona faaaogaina.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Maple o se osluzed glosssum

AganuuFaamatalaga puupuuFaaaogainaTusi
Lipa melo-cholirO le laau ma le maualuga o le 30 m ma le sili o le pale pale, maualuga le tetee, e le talia le lulu, o le pale e mafai ona malamalama leleiShaddy laʻau ma manogi manaia i le taimi o fugalaʻau taimi, o se meli meli, mafai ona faʻaaogaina mo le ola fulafula pe tulaʻi mai i le paLIPA i le fale i le faitotoʻa tuai puipuia mai faʻamaʻi uma ma vaiʻimea. E le pulupulu le laʻau a le vao, o le ulu ulumatua e naʻo le 20-30 tausaga o le olaga, linden o loʻo faʻaaoga i vailaʻau masani.
Maple silasilaO le laau ma le maualuga o le 6 m ma se palepatu o le pale pale, e le manaʻomia le sili ona teuteu, tuputupu aʻe i luga o eleeleLelei talafeagai mo le fatuina o se ata i tafatafa o le fale pe i luga atu o le palepatu, masani ona totoina i le pa po o le aualaFaaaogaina i le folk vailaau ma kuka
Cherry masaniO le maualuga maualuga mai le 4 i le 10 m, iloa ona o lona kiona-paʻepaʻe foliga mai o se mea manogi ma se manogi pupula, le mafaufau i tulaga le tumauOna o le faʻataʻamilomilo o le tino masani, e masani ona masani ona fuafuaina pese pese i le pito o le 'upega tafaʻilagi pe i le opeo i le togavao teleE le mafai ona totoina latalata i le fale, talu ai ona o lona nuu o le vaelua ai; Tuuina fua fua faatatau ma mea fai mea
Poplar White (siliva)O se laʻau faʻavavevave o le laʻau ma le maualuga o le 30 m ma se pale sosolo, e iai se moli moli ma laʻau siliva, o se uila-le-overvableFaaaogaina i le tasi pe kulupu vaega. Mo taulaga i le taulaga, o le pyramidal poplar o loʻo faʻaaogaina tele taimi, e le fausia se mea leaga, ae e sili atu lona maualugaE le manaʻomia le toʻilalo e latalata i le fale ona o se osofaʻiga root statch, faʻamama le ea mai le pefu ma mea leaga.
CaalpaO le laʻau fiafia-alofa ma le maualuga o le 10-15 m ma le maualuga o le palealii ma o se paʻu lamolemole paʻu, paʻepaʻe, o loʻo feololo ai, e le mafai ona faʻaoʻoNofofua o fanua i totonu o le Gazebo pe latalata i le fale, i se vaitaimi o fugalaʻau o se sili sili ona manaia o le afaina, e mafai ona vevelaUa valaauina tagata "Pasta Laau"
LilacManava le mautonu o le manava maualuga mai le 3 i le 6 m, vali strategrant infloreces paʻepaʻe pe lilac eseese paolo e manaʻomia le faʻamalosiʻauO nisi ituaiga e le taliaina le taulaga o le taulaga, ma e le manaomia e tootoo atu i le auala. Lilac lelei mo le ola fatufatuO tagata o le aiga ua puipuia lelei ma le puna o le musumusuga mo tagata fatufatu o manatu o
Tagata otiSpitiny shrub maualuga mai le 1 i le 4 m, ma le tele o le lanu lanu (burgundy, samasama, lanumeamata, lanumeamata), lanu violeFaaaogaina e fai ai patoga patoa o le mafiafia o lalaFaaaogaina i le vailaau o tagata, fautuaina mo le tulaueleele i le fale
VaipunaO se laʻau ma le faʻavaivaia o fana ua tupu tele, e faigofie lava ona e taumafai, tolopoina tauaTotoina i vai o vai pe i luga o eleele susu, ola fatufatuO le faʻailoga o le faʻanoanoa ma le faʻanoanoa, i aso tuai na manatu o se naunautaiga leaga e tuʻu le Ivi i lalo o le faamalama

Mataupu i luga o le autu: fata mo afa afa, sima, palasitika, faapipiiina, tau

O le lisi e mafai ona faʻaauau mo se taimi umi, aemaise lava pe a e ufiufi ituaiga uma ma ituaiga. Bredingers ma le manuia le taulimaina ma le galuega o le "faʻamalieina o talosaga o tagata taʻitasi Garden."

Laʻau, e le manaʻomia i le faʻatoʻaga faitotoʻa mo le faia o mea tuai

Aʻo leʻi totoina se laʻau i luma o le fale, e mafai ona e liliu atu i le poto o tatou tua'ā. I le taimi muamua, o faʻailoga uma o loʻo faʻavae i luga o talitonuga fetauina, ae e masani ona latou maua se saito.

I le atunuʻu eria, e leʻo ia le totoina o se '' ie malosi malosi ma afaina ai le mataupu o le aiga. Birch o se talita puipuiga e tatau ona tupu i tua atu o le pa. E le mafai ona tuʻi uunana i le fale, aua o ona aʻa e ono iu i se mea e faʻaleagaina ai le faʻavae. Le manaʻomia i luga o le verba, Iva ma le tufuga faʻapipiʻi, avefeʻau o le faʻanoanoa ma le oti.

Afai oi ai se teine ​​faaipoipo i le aiga, ona sili ai lea ma le faʻatali. O Topol e fautuaina e toto le teritori o le nofoaga, ese mai le fale.

Iloiloga o ni mea taua

EssetGreen ma fetaui lelei le le talafeagai e avea ma elemene taua o le faʻatoʻaga o soʻo se mamanu.

Mo ni vaega laiti o le taumafanafana fale, FIR Arizona e talafeagai ma lanu efuefu-lanumoana cheese (maualuga o luga i le 2 m) ma balsac fir (dwarf ituaiga). Mo i latou e fia totoina se laʻau tele, o le Korea e talafeagai (e oʻo atu i le 15 m).

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Far Korea Silberlock

Dwarf Trainies o loʻo oʻo atu i le maualuga o le 3 mita ia i ai le arar allas ma cedar hretoyan. CEDar Siberian (Pine CEDar) o loʻo faʻaogaina mai le taʻutaʻua o le lauiloa. E faʻasolosolo lemu, ae e oʻo atu i faʻailoga sili ona matagofie.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Cedar siber; pine cedar)

Larch ma le mafai ona sili atu le tele o nofoaga o fale ma se vaega tele o le fale. E i ai ituaiga o le tautevatugoa o le tele o le tele o le maualuga o le le sili atu nai lo le 2.5 m ma se sikauti pe punou pale. Lelei tele vaʻai i le vasega o larch speppers: Europa dwarf eseese o le 1.5 m ma le umi o le toto i luga o le toto-lanumoana moa-lanumoana-lanumoana-lanumoana-lanumoana moa-lanumoana moa-lanumoana-lanumoana-lanumoana sisi.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻataunuʻuina le faʻauma o le atunuʻu fale i totonu ma fafo?

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Larch Iapani Pendula

O ni meaʻai o meaʻai e aʻai e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 2 - 2.5 m, ma le tuputupu aʻe lemu, ona taliaina i vaega o soʻo se lautele. ARLIKO FIR MOLIMAU MA LE tele o lanu lanu ma le tele o palealii foliga. Lanumoana lanumoana foliga sili ona matagofie ma muamua, ofoofogia le tu i totonu o le vaega o totoe o le vao.

O a laau e tuu i luma o le fale ma isi nofoaga o le togafiti?

Sporce Blue Huppie

Mai le auvae faʻatasi, i ai o le tutusa o le pale lelei, o se test ma juniper e mafai ona maitauina. I le laufanua fausaga o nofoaga tumaʻoti, o le Dwarf ituaiga o Juniper ma eseese lanu o loʻo faʻaaogaina (mai le uliuli lanumeamata i le siliva-lanumoana) e oʻo i le 8 mita.

Aso o laau toto ma faatau fatu

E mautinoa tali le fesili pe a sili atu le toto laau, e faigata ai. E fuafua lava i tulaga o le tau ma se aganuu faapitoa. O le sili ona lelei o le totoina o laʻau fualaʻau ese mai le vaega o fatu o le tuai o le tautoulu, ma mo le vevela-alofa poʻo le fanua e sili atu le faʻaalu vave i le tautotogo. O le tausaga sili ona filifilia o le 2 tausaga le matua, ae mo srollery sway (par, carry, sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le fatuga faaletausaga. O le itu le lelei o vaitausaga eseese e le o se kata na faia, ae latou te le i afaina pe a feoai ma nonoa.

Sili ona lelei mea tau faʻatoʻaga o loʻo totoina i le tautotogo. E le gata i lea, o le tulaga faʻavae o loʻo faʻatulagaina "i le faʻalauiloaina o le fatugaʻo o le fatugaʻo o le fatuga o le fatuga ma se pepa matala. O mea toto i le tapunia o le faʻasologa o le faiga (i ni pepa poʻo ni afifi) e talafeagai mo le tulaueleele i le vaipuna ma i le taumafanafana, ae e sili atu taugofie.

I le faʻatauina o fatu o loʻo i luga o faʻaaliga faʻapitoa ma fale, e tatau ona e gauai atu i mea nei:

  • O le a le ituaiga ua latou faʻatau atu: Fafine ma aʻa tatala ma mago ua i ai ni tamaʻi avanoa e maua ai aʻa i luga o le 'upega tafaʻilagi; O mea lelei e teu i afifi ma sina potu susu;
  • setete o le root system: o aʻa e tatau ona lamolemole (e aunoa ma mafiafia), e aunoa ma faʻailoga o le ufiufi;
  • CZT State: Houndyys tatau ona fulafulaina, ae le o le faataapeina;
  • Striting Star: Mo fatu 2-tausaga-matua fatu e uiga i le 50 cm;

Faʻatau fanua o loʻo fautuaina i tagata tausi fanau o loʻo i itulagi. Naʻo le mea e te mautinoa ai le faʻamanatuga o fanau ma filifili laau fetuunai mo se sone faʻapitoa. O ituaiga o fualaʻau 'aina mo le Moscow Region ma le ogatotonu atoa o Rusia o loʻo tuputupu aʻe i Mouchinin Forward.

Faitau atili