O le a le maneta amata ma le ata o lona fesoʻotaʻiga

Anonim

Muamua lava, e manaʻomia le tagofia o le mea o loʻo sui ai masini ma pe aisea e manaʻomia ai. Ona taulimaina lea ma le galuega o le fausia o se MP-faʻavae polokalame mo le moli, faʻamafanafanaga, pamu pamu, o loʻo faʻamalosia ai masini eletise.

Faʻafesoʻotaʻiga poʻo ni mea na taʻua ma maneta amata (MP) o le au atamamai meafaigaluega na fuafuaina e pulea ma tufatufaina le malosi na aumaia i le eletise eletise. O le i ai o lenei masini e maua ai ni tulaga lelei:

  • Puipuia mai le amataga o vaitafe.
  • I totonu o se polokalame tuʻufaʻatasi, puipuiga o totoga i le ituaiga o loka eletise, filifili o ia lava-fatu, newmal news, ma le uafu.
  • O le pule o le pule (faamau) o loʻo sauni e amata le afi i le toe faʻafoi atu (toe mamao).

Faʻafesoʻotaʻi polokalame fesoʻotaʻiga e matua faigofie lava, faʻatagaina oe e faʻaputu oe lava masini oe lava.

Faamoemoega ma masini

Ae le i faʻafesoʻotaʻia, e tatau ona e masani ai ia te oe ma le faʻavae o le masini ma ona foliga. E aofia ai le MP Custort else, lea e sau mai le lancher ina ua uma ona oomiina. O lenei sapalaiina i le voltage Cral. E tusa ai ma le mataupu faavae o oe lava-palu, o le fesootaiga e faia i le fesoʻotaʻiga faiga. O le aano o lenei faiga o le tutusa fesoʻotaʻi ma le fesoʻotaʻiga faaopoopo i le amataga faamau, lea o loʻo faʻatulaga le tafe i le taimi nei o le COIL.

Faatasi ai ma meafaigaluega o le tapuni faamau i le mataga, ua mafai ai ona motusia le matagaluega o le pulega puleaina, e tape le MP. Pulea ki faʻamau o loʻo taʻua o le faʻamau pou. E 2 paga o fesoʻotaʻiga. O le lautele o le pulega o le pulega e faia e tuʻufaʻatasia ai vailaʻau mafai i le vave maua.

Faamau o loʻo faʻailogaina i le ulutala ma le lanu. O se tulafono, e aofia ai elemene taua e taua "Amata", "agai i luma" pe amata ". Filifilia lanumeamata, paʻepaʻe poʻo isi lanu le mautonu. Mo le elemene elemene, o le igoa "taofi", le ki o le saua, lapataiga lanu mumu, e masani lava mumu.

O le filifili e tatau ona suiina o le le mautonu, pe a faʻaaogaina se 220 vi CorIl i filifiliga ma se eletise o le 380 v, o le faʻatonutonuina o le voltal o le 380 v, o le faʻatonutonu o le isi nofoaga. Lagolagoina galuega i se fesoʻotaʻiga ma fesuiaʻiga poʻo le saʻolotoga o le tulafono. O le faʻavae o le polokalame o loʻo faʻavae i luga o le eletise eletise i le faʻasoasoaina o le faʻaaogaina o le faʻasoasoaina ma fesoʻotaʻiga galuega.

Eseese ituaiga lua o le MP ma fesoʻotaʻiga:

  1. E masani ona tapunia - tape le paoa i luga o le avega e tupu i le taimi o le tagata amata.
  2. E masani lava ona tatala - o le eletise o loʻo faia i le taimi o le MP taotoga.

O le LI le LIMI lona lua e faʻaoga tele lautele, talu ai le tele o mea faigaluega e aoga tele le umi, tumau le taimi autu i le gasologa.

Tuʻufaʻatasiga ma mafuaʻaga o vaega

O le mamanu o le maneta fesoʻotaʻiga o le maneta o le matagaluega ma le tautua. O le maneta autu o le uamea elemene vaevaeina i 2 vaega, o le faʻata o le tasi i le isi o loʻo i totonu o le faʻapotopotoga. O le latou vaitausaga o loʻo iai le matafaioi a le autu, faʻaleleia atili le induction o loʻo i ai nei.

Mataupu i luga o le autu: Fofoalua: Faapipiiina ma au lava lima, foliga

O le magnetic criptic o loʻo faʻauʻuina i luga ma le fesoʻotaiga pito i luga ma fesoʻotaʻiga tumau o loʻo tuʻuina atu le avega. O se fesoʻotaʻiga tumau e tumau i luga o le MP fale lea o loʻo faʻapipiʻi ai le fua o le voltage. I totonu o le CIIL i le ogatotonu autu, o se moli eletise o loʻo faʻapipiʻiina, o loʻo taofia ai fesoʻotaʻiga i fesoʻotaʻiga i le tagata le atoatoa o le masini. I le taimi lava e tasi, e le o tautua le eletise.

Fuafua i luga o le mamanu, e iai ni au laiti o le 110 v, 24 V O le 12 V, ae e sili atu ona faʻaaogaina ma le voltage o le taimi nei: " 0 "- 6.3 a; "1" - 10 A; "2" - - A; "3" - 40 a; "4" - 63 a; "5" - 100 a; "6" - 160 a; "7" - - 250 A.

O le a le maneta amata ma le ata o lona fesoʻotaʻiga

Mataupu Faavae o Faagaioiga

O le a le maneta amata ma le ata o lona fesoʻotaʻiga

I le masani ai (lafoai) setete, o le tatalaina o le maneta paipa o loʻo faʻaogaina i totonu o le tautotogo, siitia le pito i luga o le masini. A fesoʻotaʻi ma le MP 'upega tafaʻilagi, o se eletise ua aliali mai i le filifili, lea, o loʻo pasi atu e ala i le faʻauiga, gaosia se fanua maneta. O le iʻuga o le tosina o uamea vaega o le tautotogo pipili, faʻamalosi o loʻo feagai ma le faʻamalosi, faʻataga le tapunia o le gaioiga o le fesiitai o le feai o le vaega o feaveai. A maeʻa, le taimi nei e maua ai le avanoa i le afi, tamoe loa.

TAUA: Mo ac poʻo le DC, o loʻo tuʻuina atu i le MP, e manaʻomia le toe faʻafoʻiina o mea taua e faʻamatalaina e le gaosiga! E masani lava, mo le taimi uma o le taimi nei, o le faʻatapulaʻaina o le voltage tau o le 440 v, ma mo se isi e le tatau ona sili atu i le faʻailoga 600 v.

Afai o le "taofi" o le faʻamau o loʻo faʻasalalauina pe o le MP mana ua tape, o le Col compups faia se faamaneta fanua. O se faʻaiuga, o le tautotogo e faigofie ona tulei le pito i luga o le magnitic paipiki, soloia faʻatalanoaga, e oʻo atu i le faʻamutaina o le sapalai i le malosi avega.

Fesoʻotaʻiga ata o se tagata amata ma se col 220 v

E faʻafesoʻotaʻi le MP, lua filifili e faʻaaoga - faʻailo ma galue. O le faʻagaioiga o le masini e faʻatonutonuina e ala i se faʻailoga faʻailo. O le faigofie lava ina ia manatunatu ia i latou e faʻafaigofie ai ona e feagai ma le faʻavae o le faʻatulagaina o le polokalame.

O meaʻai i luga o le masini o loʻo sapalaiina e ala i fesoʻotaʻiga o le MP o loʻo i luga o le pito i luga o le fale. Ua faʻaigoaina i le polokalame A1 ma A2 (i le tulaga masani). Afai o le masini ua mamanuina e galue i luga o se fesoʻotaʻiga ma se voltage o 220 v, o le mea lea o lenei vofatitu o le a tuʻuina atu i faʻamatalaga faʻapitoa. E leai se eseesega taua tele le fesoʻotaʻi ai le "faʻaigoaina" ma le "leai" ae masani lava o le "vaega" o loʻo faʻaluaina i le pito i lalo o fale.

Ina ia tuʻuina atu le uta mai le mana malosi, o fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina i le pito i lalo o le mataupu ma faʻailogaina o l1, l2 ma l3. O le ituaiga o loʻo i ai nei e le taua, e ono tumau pe suia, o le mea autu o le tausisia o le faʻatapulaʻaina o le faʻatapulaʻaga o le numera o le 22, T2 ma T3, lea mafai ona faʻaaogaina e mafai ai le matagi o le vaʻa, maʻa ma isi masini.

O le faigofie faigofie

A e fesoʻotaʻi i fesoʻotaʻiga o le vaega o le feʻaveaʻi o le MP network corrd, ma le fafaga o le maa maa, o le aoga o le eletise chitt t1 ma l3, i le pule O masini mo moli, o le faigofie faʻafaigofie o le faʻatulagaina e malamalama ai i le potu poʻo le avanoa mai Akb. O lenei polokalame o se tasi o faʻataʻitaʻiga talafeagai o le faʻaaogaina o le MP i manaʻoga faʻapitoa.

Mataupu i luga o le autu: Telescopic faletaele Rod: Pros ma Ele

E fafaga e le eletise eletise, o tagata maneta e masani ona faʻaaoga soo. Ina ia faatulaga lenei faiga, faʻaaoga le voltage mai le fesoʻotaʻiga 220 vi i le pito i fafo L1 ma L3. O le uta ua aveese mai le fesoʻotaʻiga T1 ma le t3 o le voltage o le tutusa tutusa.

O nei polokalame e le faʻavasega i ai i le amataga o le feʻau, i.e A le faʻaaogaina le faʻatulagaina o faʻamau. Ina ia taofi le faʻagaioiga o le fesoʻotaʻiga meafaigaluega e ala i le MP, e manaʻomia e tape le pipiʻi mai le fesoʻotaʻiga. A o le faʻatulagaina o le sologa lelei o le Solitulafono i luma o le maneta amata, e mafai ona e pulea le tafe taimi e aunoa ma le manaʻoga e faʻatumu ni filifiliga mai le fesoʻotaʻiga. Faʻaleleia le Scheme faʻatagaina se paga o faʻamau: "Taofi" ma "Amata".

O le a le maneta amata ma le ata o lona fesoʻotaʻiga

Polokalame ma le "amataga" ma "taofi"

Faʻaopopoina faʻamau faʻamau i le polokalame e suia naʻo se faʻailoga e aunoa ma le afaina o le malosi. O le aotelega o le faʻavae o le polokalame o le a mafatia i le maeʻa ai o faʻalavelave o ni suiga laiti. O le faʻatonutonu o elemene e mafai ona o loʻo i ai i isi tagata poʻo le tasi. O le tasi-poloka faiga ua taua o le "pul-button pou". Mo uma faʻamau, e saunia i se paga o taunuʻuga ma mea e agaʻi i ai. Faʻafesoʻotaʻi i le "taofi" faʻamau - masani ona tapunia, i luga o le "amataga" - masani ona tatalaina. Lea e mafai ai ona e faʻatulaga le sapalai o le malosi o le faʻatupuina o le kiliki i le lona lua ma liliu le filifili pe a amataina le lona lua.

I luma o le MP, o le faʻamaumauga o le faʻamau o loʻo faʻapipiʻiina i lalo. Muamua o mea uma, e manaʻomia le faʻatuina o le "Amata", lea e mautinoa ai le taotoga o le polokalame naʻo le fetaomi atu lea o le muamua Pusa Pusa sei seia mafai ona taofia le ki muamua. A tatalaina le suiga, e le manaʻomia le eletise, e le manaʻomia ai le faʻalapotopotoga o se isi faʻasoasoaina le faʻamau.

O le aano o le fetuunaiga o le tuleia-faʻamau pou o le manaʻoga e faʻatulaga na o le faʻamalosiʻau i luga o le "Amata" aunoa ma le manaʻomia o le taimi mulimuli ane. Ina ia faʻatulaga lelei lenei mea, o le col shount button ua faʻalauiloaina, o le mea lea o loʻo tuʻuina atu ia te oe lava ia te oe lava ia. O le faʻatinoina o lenei algorithm e faia e ala i le tapunia o le MP ausilali fesoʻotaʻiga. O se tasi faʻamau o loʻo faʻaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai latou, ma le faʻaaogaina o le taimi e tatau ona tutusa ma le "amataga" faʻamau.

Ina ua uma ona kiliki i luga o le "amataga" ua pasia e ala i le mana fesoasoani, o se filifili tapunia. O le manaʻoga e taofi le ki amata paʻu, ae e manaʻomia e taofi le oomiina o le fetuʻutuuga taofi o le stap, e amatalia le toe foʻi mai o le matagaluega.

Faʻafesoʻotaʻi i le tolu-vaega fesoʻotaʻiga i le fesoʻotaʻiga ma le 220 com i totonu

E tolu vaega o meaʻai e tolu-Vaega e mafai ona fesoʻotaʻi i se palapala mp, o loʻo sosoʻo mai i se fesoʻotaʻiga ma se volucge o le 220 f. o lenei polokalame e mafai ona faʻaaogaina e galulue ai ma le fesuiaʻiga i le galulue faʻatasi ma le fesuiaʻiga i le galulue faʻatasi ma le fesuiaʻiga i le galulue faʻatasi ma le fesuiaʻiga i le galulue faʻatasi ma le fesuiaʻiga i le galulue faʻatasi ma le galuega. E le suia le matagaluega o le pulega, o le Interpung Action A1 ma le A2 Auaunaa "ZER" po o se tasi o vaega. E ala i le "taofi" ma "Amata" faamau, o le uaea ua oso, ma mo galuega e masani ona tatala fesootaiga jumper e faaauupegaina.

O le a le maneta amata ma le ata o lona fesoʻotaʻiga

Mo le mana o le malo, o nisi teuteuga o teuteuga o le a faia. Mo ni vaega se tolu, o le talafeagai ma le talafeagai l1, L2, L3 o loʻo faʻaaogaina, peʻa na maua se tolu vaega o le Vaega t1, T2, T2, t3. Ina ia taofia le lagolagoina o le fesoʻotaiga fesootai i le fesoʻotaʻiga, o le fale teu oloa, o loʻo afaina ai, lea ua faʻamalosia i se vevela, o le perione. O lenei elemene ua faʻapipiʻiina i luma o le afi.

Mataupu i luga o le autu: Faapipiiina o laupapa laupapa i luga o le laupapa laupapa

O le tau o le vevela e faia i luga o vaega e lua, lea e eseese i le tele avega. A faʻapea o le vevela i soʻo se tasi o nei vaega e ono mafua ai le taua tele, o se tapunia otometi o loʻo faia. E masani ona faʻaaogaina i faiga masani, aua le faʻatuatuaina lona maualuga.

Inisinia sootaga matagaluega ma toe sui

O nisi masini e galulue ma afi e mafai ona suia i itu uma e lua. Afai e te foaʻi atu vaega i luga o fesoʻotaʻiga talafeagai, e faigofie lava ona ausia se mafuaʻaga mai soʻo se masini afi. O le faʻatulagaina o lenei mea e mafai ona faia e ala i le faʻaopopoina o le tuleia-faamau nofoaga vagana le "Amata" ma le "taofi" faʻamau "" toe ".

O le MP polokalame mo le faʻavasegaina ua faʻatuina i luga o se paga o mea e tutusa. E sili le filifilia o se paga ua faʻaauupegaina ma masani ai fesoʻotaʻiga tapunia. O nei vaega e fesoʻotaʻi i le tutusa o le tasi ma le isi, pe a faʻatulaga le pito i tua o le afi o se taunuuga o le fesuiai o le MPS, sefe le vaega i nofoaga. O le avega ua fafagaina i le galuega a le au faigaluega uma.

Faʻalapotopotoga o faʻailoga faʻailoga e sili atu faigata. Mo masini uma e lua, o le aotelega "taofi" ua faʻaaogaina le faʻamau, sosoo ai ma le tulaga o le amataga pulea. O le fesoʻotaʻiga mulimuli e faia i le oloa o se tasi o le MP, ma le muamua i le galuega o le lona lua. Mo 'uunaiga uma, ua faʻatulagaina le filifili mai' autū mo tulafono uma, o loʻo faʻamaulaloina le faʻaumatiaga Faʻagaoioia o le masini 'ina neʻi kiliki i le "Amata" e aunoa ma le manaʻomia o le taofia. O le faatulagaga o lenei faʻavae e ausia e ala i le faʻapipiʻiina i luga o le MP i luga o fesoʻotaʻiga masani.

Ua faʻapipiʻiina masini eletise e puipuia ai le eletise i le malosi o le pule. Lenei ua ausiaina e ala i le tuʻuina atu o le mana ina ua maeʻa le "amataga" poʻo le "luma" faʻamau i fesoʻotaʻiga o le isi mp. Faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga lona lua e pei o le faʻaaogaina i le masani ai ona tapunia fesoʻotaʻiga i le uluaʻi amataga.

I le leai o ni fesoʻotaʻiga e masani ona tapunia i le MP, i le faʻatulagaina o le faamafanafanaga, e mafai ona e faʻaopopoina i latou i le masini. Faatasi ai ma lenei faʻapipiʻi, o le faʻagaioiga o fesoʻotaʻiga o le faamafanafanaga o le faʻamafanafanaga o loʻo faia i le taimi e tasi ma isi e fesoʻotaʻi ma le iunite autu. I se isi faaupuga, e malepe ai le tapunia e masani ona faʻafesoʻotaʻi pe a uma ona liliu i le "amataga" poʻo le "luma" faʻamau, e puipuia ai le ki. Ina ia suia le faatonuga, o le "taofi" o loʻo faʻasalalauina, ma naʻo le tasi o le isi o "tua". Soʻo se suiga e tatau ona faia e ala i le faʻamau faʻamau.

Faaiuga

O le maneta muamua o se mea aoga tele mo soʻo se eletise. Muamua lava, e faigofie lava ona galue ma se afi afi. A faʻaaoga le CIIL i luga o le 24 v poʻo le 12, fafaga mai le masani maa e faʻatatau i faiga saogalemu puipuia, e iʻu lava i mea faigaluega na fuafuaina mo le tele o vaitafe, mo le avega, ma le uta o 380 V.

Ina ia galulue ma se maneta amata, pe a e tusia se matagaluega, e taua le amanaia o foliga o le masini ma totoʻa i totonu o uiga e faʻamanino e le gaosi oloa. O galuega faatino e matua faʻasaina e tuʻuina atu i le taimi nei o le sili atu o le tele voltage poʻo le malosi nai lo le faʻaalia i le faʻailoga.

Faitau atili